• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık takıntısı

Merhabalar bayanlar, ben de cok kiskanc biriyim nisanliyim ve ilerde ailesinden bile kiskanma ihtimalim oldugu icin simdiden sorun yapiyorum. Ama cozumunu de sabirla bulucaz. Her seyden onemlisi biziz ve huzurumuz. Eslerimiz ya da sevgililerim cok abuk bi sey yapmdiktan sonra pek belli etmemeye yahut da sakayla karisik sormaya anlamaya calisicaz. İlk zamanlarda zorlansak da ogrenebiliriz, sabirla. Bir anda degisim beklemeden. Sonrasinda mutlaka o hayatimizin merkezinden cikicak. Oldugumuzdan daha cok bakimli olca ve hobilerimiz yoksa hobi edincez varsa zaman ayirmamiz fazlalasicak. Birbirimizi motive etmek icin adim adim ilerlemeleri paylasabiliriz ya da kendimizi odullendirebiliriz. Allah yardimcimz olsun.:16:

Ve bi de bi yerde okumustum cok kiskanan insanlar aslinda "beni kiskan" demek isterlermis.

Son düzenleme:
offf kızlar kıskançlık başa bela.. önceki yazılarımı okursanız yardımcı olacaktır zaten:1: benimki bazen o kadar ileri boyutlara geliyor ki olur olmadık kişilerden kıskanabiliyorum ve çoğu zaman eşime de belli ediyorum:44: belli etmemenin kendini tutabilmenin bir yolunu biliyorsanız bana da söyleyin ben en son 3 gün önce psiyatriye gittm ve iyi gelebilecek ilaç istediminşallah işe yarar:31:

kıskançlık çok beter bir şey ya bir yapıştı mı daha bırakmıyor seni içini kemirip duruyor :50: kendine güvensizlikle alakalı olduğunu sanmıyorum, çok aşırıya kaçmadıkça olmalı da hatta sağlıklı bir ilişki için. ama insan çok sevince her şeyden sakınıyor, paylaşamıyor kimseyle :25: yine de kendimize hakim olmalıyız kızlar, mesela ben de çok kıskanç bir insanım. mümkün olduğunca az belli etmeye çalışıyorum sevgilime, ama bilmiyorum umarım sıkmıyorumdur onu :26:

arkadaşım malesef aynı dertten bende muzdaribim hem çok kıskanıyorum hem belli ediyorum ama bi taraftan belli etmekte istemiyorum ama kendime hakim de olamıyorum :S nolcak bizim bu halimiz ?

slm arkadaşlar bu konuda herkes derdini anlatırsa çok sevinirim benim gibi eşini herşeyden kıskanan paylaşamayanlar burada buluşsun artık çare bulalım istiyorum sizlerle paylaşarak rahatlamak istiyorum

nereye gidersek gidelim düğüne,yemeğe,cafeye,televizyon seyrederken,hatta iş yerinde ilk işim hemen internetten onun okuduğu gazeteye bakarım.bugün nasıl kadınlar var diye.kafayı yedim sanırım.psikologa gitmemiz lazım.ama ilaç değil terapi almamız lazım.Bence kendine güven eksikliğinden kaynaklanıyor.Bende o yok işte...

Bende de var bu kıskançlık. Ama kendime güvensizliğimden değil. Ben geçmiş yaralanmalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.. En azından benim kıskançlığımın sebebi budur =)

bu arada gerçekten bu konunun özgüvenle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü ben kapalı bir bayan olmama rağmen bakımlıyım eşim beni giydiklerime göre değerlendirip beğendikçe acaba diyorum başkalarında aynı tarz giyim görse onları da mı beğeniyo falan diye düşünüyorum akşama kadar acaba kimlere baktı çalıştığı yere bayan geldi mi açık mıydı ne giymişti gibi işten gelince sorular soruyorum o da bıktı belki kendine göre haklı ama onu paylaşamıyorum bunu bir türlü yenemiyorum yardımlarınızı bekliyorum eşim kötü bir insan da değil kötü niyetli bakmıyo olabilir ama çok meraklı bu onun en kötü huyu bu da benim kıskançlık yapmama sebep oluyo

Eşiniz çok haklı bence.
Kötü huyum yok demişsinzi ya kıskançlık diğer huylardan daha beter diye düşünüyorum :26:
Adamı soğutur, nefret ettirir, deli eder valla :26:
Bende eskiden çok kıskançtım ama yenebilirsin bu durumu. hatta huyum zannediyordum, huyla alakası yok aşılablir kesnlikle..

Çözümü çok basit.. Karşıdakini vazgeçilmez görmemek, onsuz yaşayamam, ya kaybedersem ben ölürüm modundan çıkmak..
Kesinlikle tek çözüm bu bence :68:

bende kısa bır sure once boyle bır konu açmıştım..
yorum yazan arkadaşlara katılıyorum bu gerçekten ozguven eksıklıgınden kaynaklı degil,karsındakını odak merkezı halıne getırmek ve kaybetme korkusu
başka bır kıskançlık konusundada bır arkadaşın yazdıgı şey benı cok etkılemiştiyazıda soyle yazıyordu
'erkegi X kişiden kıskanırsan erkegın beynınde x kişi sana gore senden daha degerli/güzel dıye bır dusunce olusuyormus
o yuzden kesınlıkle kısı bazlı kıskanma
ben hala kıskancım erkek arkadaslarından annesınden bıle kıskanıyorum, bunaltıyorum
yalvarıyor hatta lutfen benı umursama artık doye ama
yapamıyorum :14:
ılıskımızın basında psıkıyatre gıttım ılaç verdi bana ama o da uyuttu hep seanstada sunu soyledi
onun bır hayatı var sen hiçe sayıyorsun...oncelıkle bunu kabullenmen gerek...

bende aynen sizin gibiyim kıskançlık berbat bişey bu sanırım geçmişte yaşanılan ihanetlerin izleridir

Ben kankamı kıskanıyorum.Kızlar sizce bu normal mi,insan hiç en yakın arkadaşını onun başka bir kankasından kıskanır mı ?onlar kol kola girip önden önden gidiyorlar,benden bir şeyler saklıyorlar ve o gelince hep kollarını açıp doya doya sarılan kankam ben ona sarılınca sanki garip bir şeymiş gibi ''napıyorsun ya'' diyor.birde aynı yerde oturuyorlar diye ona daha yakın davranması normalmiş öyle diyor. sizce ben mi kıskancım yoksa bu durumda sinirlenmem normal mi ?.:(

Bende kiskancim ama esim benden faZla kıskanç . İnsan çok sevdiğinden paylasamadigindan kıskanıyor ama faZlasida iyi değil .

Bir benim sanıyordum ama yalnız değilmişim :) ne diyim RABBİM bu huyu alsın götürsün bizden :( Bir sabah uyandığımızda herşey bambaşka olsun inş. :(:43::43::43::43:

:5: buna bir çare bulan varsa bana da söylesin:25: ben de yıllardır aynı sorunla uğraşıyorum psikiyatriste de gittim ilaç da kullandım ama bir anlığına kalbolsa da sonrA YİNE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR BU DUYGU:2:

Arkadaşlar, bir yardımı olur mu bilmem ama paylaşmakta fayda var gibi. Benim bu dertten mustarip bir arkadaşım psikolog yardımı aldı. Sonuçta patalojik kıskançlığa sahip insanların çocukluklarında yeterli sevgi ve onay görememiş insanların, var olan ilişkilerindeki kıskançlığın dışlanmış hissetmelerinden kaynaklandığını söylemiş. Dışlanma korkusu bu tarz kıskançlığın sebebiymiş. Yani aslında bu duyguyu tetikleyen şeylere odaklanmak yerine kıskanmaya başladığında insanın beni ne, neden rahatsız ediyor? bu mantıklı mı? gerçek bir tehlike mi? kendimi nasıl teskin edebilirim? vb. sorulara cevap araması gerektiğini söylemiş. Gerçekten işe yaramış.

bende kısa bır sure once boyle bır konu açmıştım..
Yorum yazan arkadaşlara katılıyorum bu gerçekten ozguven eksıklıgınden kaynaklı degil,karsındakını odak merkezı halıne getırmek ve kaybetme korkusu
başka bır kıskançlık konusundada bır arkadaşın yazdıgı şey benı cok etkılemiştiyazıda soyle yazıyordu
'erkegi x kişiden kıskanırsan erkegın beynınde x kişi sana gore senden daha degerli/güzel dıye bır dusunce olusuyormus
o yuzden kesınlıkle kısı bazlı kıskanma
ben hala kıskancım erkek arkadaslarından annesınden bıle kıskanıyorum, bunaltıyorum
yalvarıyor hatta lutfen benı umursama artık doye ama
yapamıyorum :14:
ılıskımızın basında psıkıyatre gıttım ılaç verdi bana ama o da uyuttu hep seanstada sunu soyledi
onun bır hayatı var sen hiçe sayıyorsun...oncelıkle bunu kabullenmen gerek...

ewet işte tam da yazmak istediklerim bunlar aynen eşimde diyor yalwarırım büyü artık lise çağında değiliz yapma böle die ama olmuo gerçekten hastalık bnm kide bunu kabullenıorum ama bu şekilde yaşamak istemiorum sürekli o nerde napıo kiminle nezaman gelicek ne yedi ne içti nereye gitti nezaman söledi daha önce ne demişti ne koktu ne sürdü deliricem:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Selam kizlar bande yeni katildim . :confused:bande cok kiskanjym ve caresizim napmam gerek yardym kizlar lutfan ben calyshyorum ve haftada iki gun izinliyim cumartesi ve pazar .. Gunleri her izine cikdigimda kavga bykdym artyk ve bu arada beraber kalyoruz kirada .. İzine cykdygym zaman hep onun ishini yapyorum .. Dediginden cykamyorum .. Ya telf ariyorum acmyo .bazen musayt oldugunda ariyo . İnternet de mail .ru da bir suru kizlarla konushyo. Sonrasynda uyuyo hic benim dediklerimi yapmyo bagyryorum cagyryorum elime ne geldiyse atyorum sontasynda geliyo sarylyo ozir diliyo . Ya kizlar napmam gerekiyo cok kiskanyorum cok kiskanjim artyk bunlardan kurtulmak istyorum yardym kizlar lutfan

Back