Kıskanç insanla nasıl baş edilir?

brs2526

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2022
301
458
Günaydın hanımlar ,
Benim iş yerimde inanılmaz kıskanç bir kız var. Farklı alanlarda çalışıyoruz ama ben ondan daha üst bir mercideyim ama doğrudan birbirimizle iş yapmıyoruz.
Pek yakın olduğum biri değil ama yüz yüze gelmek zorunda olduğumuz ortamlar oluyor.

Ve artık bu ortamlarda sürekli bana laf sokup duruyor.
Kendisi çok zengin ve hatırı sayılır bir aileden geliyor bense tırnaklarımla kazıya kazıya elde ettim ne elde ettiysem, maddi olarak çok zorluk görmüş bir aileden geliyorum... bu sebeple bana yakıştırmıyor diye düşünüyorum.
Ve sürekli zamanınla hayali olan işime artık hep laf söyleyip duruyor. Sizin mesleğiniz şöyle böyle. Siz hiçbir iş yapmıyorsunuz (ki ne kadar yorulduğumuza Allah şahit) siz şöylesiniz, siz böylesiniz vs. Gerçekten bıktım usandım artık. Benden nefret ediyor resmen ve aramızda hiçbir şey olmadı. Birlikte iş bile yapmıyoruz. Pek sık da denk gelmiyoruz ama artık beni her gördüğü yerde kıskançlığını kötüleyerek kusup duruyor ve ne yapacağımı şaşırdım. Birkaç kere bende cevap verdim. ‘Madem bu kadar nefret ediyorsun niye bir zamanlar hayalindi’ yada ‘sen ol ve bize örnek ol o zaman’ gibi..
Ama o an susup sonra gördüğü yerde tekrar kıskançlığını kusup duruyor. Ne öneriyorsunuz? Patlamak istemiyorum ona karşı. Ama damarıma basıp duruyor. Ben merhaba merhaba olalım medeni bir ilişkimiz olsun istiyorum ama mümkün değil. Gördüğüm yerde kaçıyorum yine yanıma gelip ‘geçen gün sizden biri çay içiyordu işini yapmıyordu’ gibi başımın etini yeyip duruyor. Ki kendisi hayatımda gördüğüm en tembel ve kaytaran insan.
Kısaca hanımlar ne diyim? Patlicam bu gidişle ve kötü olacak çok doldum çok..
İnsanların oturduğu yerden bizim ne yaşadığımızı bilmeden hasetlerinden ötürü çamur atıp durmaları ve bizi mutsuz etmeyi bir zevk haline getirmeleri beni çok sinirlendiriyor.

Ekleme: Bu arada bunu beni tanımamanıza veriyorum tabiki çok normal ama yazacak diğer üyeler için eklemek istiyorum
Ben ünlü bir insan yada parmakla gösterilen biri çok üst bir mesleği olan biri cart curt değilim. Son derece normal biriyim bu kişi de benim işçim falan değil. Sadece ona göre daha üst bir konumda olduğum için sürekli laf anlatmasından bahsettim.
Yazarken bu kadar abartılacağınq da düşünmedim. Herkesin belki de karşılaştığı belki de eltisinde kvsinde bir tanıdığında gördüğü tipte kıskanç biri. Ve bu durumda ne yapmak lazım diye sordum o kadar.
Yardımcı olmak değil de gömmek için bu siteyi kullananların yorumlarıyla da hiç ilgilenmiyorum açıkçası..

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar ,
Benim iş yerimde inanılmaz kıskanç bir kız var. Farklı alanlarda çalışıyoruz ama ben ondan daha üst bir mercideyim ama doğrudan birbirimizle iş yapmıyoruz.
İlk tanıştığımız zaman bana ‘benim hayal ettiğim hayatı yaşıyorsun’ demişti. Bana hiç art niyetli gelmemişti hatta samimi bulmuştum söylediklerini.
Pek yakın olduğum biri değil ama yüz yüze gelmek zorunda olduğumuz ortamlar oluyor.

Kendisi çok zengin ve hatırı sayılır bir aileden geliyor bense tırnaklarımla kazıya kazıya elde ettim ne elde ettiysem, maddi olarak çok zorluk görmüş bir aileden geliyorum... bu sebeple bana yakıştırmıyor diye düşünüyorum.
Ve sürekli zamanınla hayali olan işime artık hep laf söyleyip duruyor. Sizin mesleğiniz şöyle böyle. Siz hiçbir iş yapmıyorsunuz (ki ne kadar yorulduğumuza Allah şahit) siz şöylesiniz, siz böylesiniz vs. Gerçekten bıktım usandım artık. Benden nefret ediyor resmen ve aramızda hiçbir şey olmadı. Birlikte iş bile yapmıyoruz. Pek sık da denk gelmiyoruz ama artık beni her gördüğü yerde kıskançlığını kötüleyerek kusup duruyor ve ne yapacağımı şaşırdım. Birkaç kere bende cevap verdim. ‘Madem bu kadar nefret ediyorsun niye bir zamanlar hayalindi’ yada ‘sen ol ve bize örnek ol o zaman’ gibi..
Ama o an susup sonra gördüğü yerde tekrar kıskançlığını kusup duruyor. Ne öneriyorsunuz? Patlamak istemiyorum ona karşı. Ama damarıma basıp duruyor. Ben merhaba merhaba olalım medeni bir ilişkimiz olsun istiyorum ama mümkün değil. Gördüğüm yerde kaçıyorum yine yanıma gelip ‘geçen gün sizden biri çay içiyordu işini yapmıyordu’ gibi başımın etini yeyip duruyor. Ki kendisi hayatımda gördüğüm en tembel ve kaytaran insan.
İnsanların oturduğu yerden bizim ne yaşadığımızı bilmeden hasetlerinden ötürü çamur atıp durmaları ve bizi mutsuz etmeyi bir zevk haline getirmeleri beni çok sinirlendiriyor.

İşiniz nedir ? Birbirine bağlı bölümler değilse ; sizin bölümünüzdeki çalışanın molasından , çay içmesinden o kıza ne ?

Ondan daha üst pozisyonda ve birbirinizle direkt iş yapmayan bölümlerde iseniz ; sizi gördüğü yerde sizinle hoşlanmadığınız konuşmalar yapma hakkını nereden kendinde buluyor , siz neden dinliyorsunuz ?

“ Hanfendi ego tatmini seanslarınızı karşılayacağınız kişi ben değilim, kendinize daha boş bi insan bulabilirsiniz ! ”
deyip yolunuza devam edebilirsiniz. Onun seviyesine inip “hani hayalindi ya” deyip karşılık vermek bile saçma bence...

Bir sonraki konuşmanın fitilini ateşliyor oluyorsunuz istemeden.

sizden daha alt mercide biri nasıl oluyor da rahatlıkla her seferinde yanınıza gelip kinini kusabiliyor veya laf sokabiliyor anlayamadım. insanlarla mesafenizi ayarlayamıyor musunuz acaba? haddini bildirmenizin zamanı gelmiş de geçiyor bile. kime ne sizin nasıl bir aileden geldiğinizden. sizi fazla yumuşak yüzlü bulmuş.

Aynı yerde çalışmayıp,sürekli bir araya gelmeyen insan nasıl size laf sokacak malzemeyi buluyor?
Siz kıskanıldıgınıxı düşünüyor olabilir misiniz?

Kendimle ilgili çok açık olmamak adına işimle ilgili çok detay vermek istemiyorum. Anlatsam daha kolay anlarsınız orası kesin ama dediğim gibi tanıdık birileri de okuyor olabilir çünkü burayı.
Detaylar çok da önemli değil aslında. Kıskanıldığıma yüzde yüz eminim. Sadece bu tarz durumlarda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum onu sormak istedim o kadar, teşekkür ediyorum yinede

anladığım kadarıyla sataşmaları meslek üzerinden, aslında doğrudan senin işin, senin görevin veya senin elinden çıkmış bir iş değil. biraz genelleme yaparak boş konuşuyor. misal, polisler şöyle, polisler böyle demek gibi bişey canlandı kafamda. şey çok meşhurdur, öğretmenler yarım gün çalışıyor, üç ay yatıyor, yarım çalışıp tam maaş alıyorlar, zenginler muhabbetleri. buna benzer bişey herhalde?

öncelikle senden yüz bulduğu bazı yerler olmuş. hani hayalindi, sen yap bize örnek ol o zaman gibi laflar hem onu ciddiye aldığını hem de dolaylı yoldan onun eleştirilerine hak verdiğini gösteriyor. en azından o öyle algılıyor. sakın ona işinle alakalı bilgi verip söylediğinin tam tersi olduğunuzu falan anlatma, ispatlama çabası olur ve bu da ciddiye almaktır. böyle insanları asla ciddiye almamak lazım. daha çok delirdikleri kesin ama insan gibi cevap verince ya da tersleyince de anlamıyorlar. seni genellikle yalnızken mi yakalayıp konuşuyor yoksa bu saçma lafları ettiğinde etrafınızda başka insanlar da oluyor mu? eğer milletin içinde yapıyorsa bir kez tersleyip rencide etmeyi deneyebilirsin.

ben bu tarz şeylerle zaman zaman karşılaşıyorum, genelde gevşek gevşek gülüyorum suratlarına, sinirden deliye dönüyorlar. en güzel ceza hiç umursamamak, ciddiye almamak. o kişiye böyle, boş konuşuyorsun, söylediklerin umurumda değil mesajını kazık gibi sokmak lazım hareket ve davranışlarla. çünkü anladığım kadarıyla sahiden aşırı boş biri ki sizden biri çay içiyordu işini yapmıyordu gibi bişey diyor.

Kendimle ilgili çok açık olmamak adına işimle ilgili çok detay vermek istemiyorum. Anlatsam daha kolay anlarsınız orası kesin ama dediğim gibi tanıdık birileri de okuyor olabilir çünkü burayı.
Detaylar çok da önemli değil aslında. Kıskanıldığıma yüzde yüz eminim. Sadece bu tarz durumlarda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum onu sormak istedim o kadar, teşekkür ediyorum yinede
Bir insanın mesleğinden tanınabileceği nasıl bir işi olabilir diye düşündüm, bulamadım.

Muhatap olmayın, konuşurken dinlemeyin ve uzaklaşın. Bu kadar basit.

Bir kere ay of sende surekli negatif konusuyorsun, insanin tadi kaciyor. Neseni kaciran bi seyler mi var hayatinda? varsada artik bize yansitma lutfenn cnm diye milletin icinde bir bozacaksin agir sekilde tekrar gordugunde konusamayacak.

Bir insanın mesleğinden tanınabileceği nasıl bir işi olabilir diye düşündüm, bulamadım.

Muhatap olmayın, konuşurken dinlemeyin ve uzaklaşın. Bu kadar basit.
Ya biz her konuda seninle aynı düşünüyoruz ya nasıl olur ki bu 🤭
İnanır misin bende tam olarak taninacagi meslek ne olaki diye düşündüm
Her meslek grubundan kadın akrabam ve arkadaşım var üst düzey emniyet mensubu askeriye personeli profesör savcı vs vs ama şu konuyu atıyorum onlardan biri açmış olsa anlamazdım asla

Günaydın hanımlar ,
İlk tanıştığımız zaman bana ‘benim hayal ettiğim hayatı yaşıyorsun’ demişti. Bana hiç art niyetli gelmemişti hatta samimi bulmuştum söylediklerini.

25 yaşındasınız. Başkalarının kıskanacağı ve sizi her gördüklerinde , sizden alt pozisyonda olmalarına rağmen rahatlıkla size laf söyleyebileceği iş konumunuzu anlayamadım.

Bu genç yaşınızda kaç yıllık bir iş hayatı geçmişiniz mevcut ? ( Bunu yazdınız diye de tanıyan olmaz herhalde).

Tanınmak istememenizi anlayabilirim ancak konularınız bilmece gibi olduğu için yanıt almanız zorlaşıyor. Mesela Bencil arkadaşlar konunuz da aynı nedenlerle anlaşılamayan ve kk sayfalarına gömülen bir konu oldu.

ayyy beni de beni de. herkesin her konu hakkında bir fikri var sinir oluyorum sinir. misal, kendileri yaşasalar boğaz köprüsünden atlayacakları olaylar hakkında geniş geniş konuşuyorlar ya ayy benim cinnetim geliyo.

konu hakkında da muhatap olma artık, zaten aynı birimde değilmişsiniz hatta görünce yolunu değiştir umarım kurtulabilirsin. böyleleri enerji emici oluyor, bilirim -_-

Ya biz her konuda seninle aynı düşünüyoruz ya nasıl olur ki bu 🤭
İnanır misin bende tam olarak taninacagi meslek ne olaki diye düşündüm
Her meslek grubundan kadın akrabam ve arkadaşım var üst düzey emniyet mensubu askeriye personeli profesör savcı vs vs ama şu konuyu atıyorum onlardan biri açmış olsa anlamazdım asla
Aklın yolu bir çünkü 🥰

Ben anlatayım sana, öyle buraya yazdığı gibi tanınacağı, zor elde edilen, kimsenin ulaşamadığı falan bir meslek değil bahsettiği. Maksimum mühendis falandır o bile küçük ihtimal. Kıskanıldığını ispatlamak için yazılmış şeyler onlar.

25 yaşındasınız. Başkalarının kıskanacağı ve sizi her gördüklerinde , sizden alt pozisyonda olmalarına rağmen rahatlıkla size laf söyleyebileceği iş konumunuzu anlayamadım.

Bu genç yaşınızda kaç yıllık bir iş hayatı geçmişiniz mevcut ? ( Bunu yazdınız diye de tanıyan olmaz herhalde).

Tanınmak istememenizi anlayabilirim ancak konularınız bilmece gibi olduğu için yanıt almanız zorlaşıyor. Mesela Bencil arkadaşlar konunuz da aynı nedenlerle anlaşılamayan ve kk sayfalarına gömülen bir konu oldu.
Tanınacak mesleği var, arkadaşlarıyla anlatırsa tanınacağı über spesifik olaylar yaşıyor. Bizim gibi sıradan insan değil kendileri.

Gördüğüm yerde kaçıyorum yine yanıma gelip ‘geçen gün sizden biri çay içiyordu işini yapmıyordu’ gibi başımın etini yeyip duruyor. Ki kendisi hayatımda gördüğüm en tembel ve kaytaran insan.
Akşama kadar bir yandan işimi yaparken diğer yandan çay kahve içerim. Masamdan eksik olmaz desem yeridir.
Bahsettiğiniz çay molaları ise bununla ilgili eleştiri yapma hakkı hiç yok zaten.
Bunu söylediğinde "kişi kendinden bilirmiş işi " diyerek konuyu kapatabilirsiniz.
Cevap verdikçe iletişim bir şekilde devam edecek.
"Lütfen kendi işin ve sorumluluğunla ilgilenip başka insanları gözetlemeyi bırakır mısın. Eğer yetersiz ve verimsiz olsaydık işimiz aksardı. Aksamadığına göre herkes görevini yeteri kadar yapıyor. Seninle kişisel hiç bir problemim yok seninde olmasın lütfen. Bu sürekli eleştirisel tavrın beni çok rahatsız ediyor, aramızda gereksiz gerginliğe sebep oluyor. Bu huyundan vazgeçersen daha güzel bir iletişimimiz olabilir." tarzında tek seferlik bir konuşma yapabilirsiniz.

Seren Serengil sendromu diyorum ben böyle insanların triplerine :KK53: Soylu aileden geliyorum, zengin aileden geliyorum, dadılarla büyüdüm diye diye paraladı kendini senelerdir gariban :KK53: Saldırdığı herkes de kendinden daha ünlü jfjdjfdk
Neyse..
Onun seviyesine inip lafı yapıştırmak gereksiz bence, bi kez haddini bildirip sağlam bi mesafe koymak her şeyi çözer gibi.

X