Kıskanç Hanımlar..

cilekmom

Ne çok acı var..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
107
189
Erkek arkadaşımla ilgili ne çok konu açıyorum, ve hepsi kıskançlıkla alakalı. Çok takılıyorum maalesef. Nerede, ne yapıyor, kimlerle, güzel kızlar görmüştür şimdi, neden aramadı, niye haber vermedi, yine neden gezmeye çıkıyor vs..Karşı tarafa sormasam da içimde yaşadığım zibilyon sıkıcı ve itici sorular..

Merak ettiğim: içinizde mutlaka eşini sevgilisini çok kıskanan ama daha sonra kendini bu konuda törpüleyip artık kıskanmayanlarınız vardır. Bu kıskançlığı nasıl aştınız? Kıskançlıkla alakalı düşüncelerinizi merak ediyorum. Olumlu veya olumsuz tüm yorumlar bana yol gösterici oluyor. Teşekkür ederim...

Canım ben 9 aylık evliyim ve kıskanç biriydim baya hemde ama şu an kıskanmiyorum çünkü erkekler kıskanıldikca havalara girebiliyor ve bir süre sonra diyorsunki niye kendi kendimi yemişim diye bence kiskanilmali ama abartmadan yani erkeklere zaten çok güven olmuyor kızlara bakarsa da kendi vicdanına bırakıyorum ben artık

Bende önceden çok kıskançlık vardı ama bu güvensizlikle alakalıydı.
Erkek arkadaşım yanlış bişey yaptığı için değil ama ilişki oturdukça , birbirimizi çok çok daha iyi tanıdıkça ona olan güvenim arttı ve kıskançlığım azaldı.
Yani ne kadar zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama ilişkinin süresiyle alakalı olabilir.
Ya da geçmişte güveninizi sarsacak herhangi bir hareketi olduysa bunun da etkisi olabilir.

Erkek arkadaşımla ilgili ne çok konu açıyorum, ve hepsi kıskançlıkla alakalı. Çok takılıyorum maalesef. Nerede, ne yapıyor, kimlerle, güzel kızlar görmüştür şimdi, neden aramadı, niye haber vermedi, yine neden gezmeye çıkıyor vs..Karşı tarafa sormasam da içimde yaşadığım zibilyon sıkıcı ve itici sorular..

Merak ettiğim: içinizde mutlaka eşini sevgilisini çok kıskanan ama daha sonra kendini bu konuda törpüleyip artık kıskanmayanlarınız vardır. Bu kıskançlığı nasıl aştınız? Kıskançlıkla alakalı düşüncelerinizi merak ediyorum. Olumlu veya olumsuz tüm yorumlar bana yol gösterici oluyor. Teşekkür ederim...
Şöyle düsünün.. Her insanın aklı kalbi ruhu sevme bicimi baskadır.. Görsel olarak bir cok güzel kiz görebilir.. Ama hic biri siz degil.. Sizin gibi olamazlar.. Ben hep diyorum ki kendi kendime "ömrümü bu adamla gecirmem gerekiyorsa ne yaparsam yapayim bu adamla geciricem.. eger bu adam ömrümü gecirecegim adam degilse ne yaparsam yapayim onu kaybedicem".. Onu seviyor musunuz? Saygi duyuyor musunuz? Emek veriyor musunuz?.. Gerisi kader, kısmet, zaman...

Başkalarına karşı asla bir kıskançlığım yok. Sadece erkek arkadaşıma karşı böyleyim.
İlişkinin başı ise belki de düşünceleriniz tam oturmamıştır kendisi ile ilgili. Zaman geçti ama yine de böyleyim diyorsanız sıkıntı tabii. Başta kendinizi yıpratıyorsunuz. Karşıdaki kişi boğuluyor. Oysa "sana güveniyorum" deyip geçmek var. Aklı göreceği güzele kayıyorsa zaten bırakın kaysın. Hayatınızdan bir fazlalık çıkmış olur. Yoksa herkes ne güzeller ne yakışıklılar görüyor.. Mesele sevmek, saygı duymak.. Boşuna kendinizi üzmeyin.

Cevaplarim
1. Evlenin
2. 2 cocuk yapin
Kiskanmaya falan hic firsatiniz kalmiyor bunlari dusunecek vaktiniz bile olmuyor:halay::halay:
Kim kaldi eski kiskanclardan:KK59:

' Her şey olacağına varir ' bu mantıkla kiskanmiyordum. Başkasına bakacağı , başkasını seveceği varsa önünde mümkün değil duramam. Düşünerek buna engel de olamam. Öyle bir şey yaşayacağım varsa yaşarım zaten. Karşıdaki insanın yapacağı şeyler senin elinde olan bir şey değil ondan dolayı elinde olmayan şeylere çok kafanı yorma.

Ayrıca güzel bir kız görünce baksa ne olur, ben bile bakıyorum ya . Hatta eski sevgilimle şöyle bir konuşma geçmişti aramızda. Bir gün cafede oturuyorduk sonra hesabı ödemeye kalktık. Kasadaki kız gerçekten çok güzeldi benim çok dikkatimi çekmişti. Oradan çıkınca sevgilime kasadaki kıza baktın mı diye sormuştum. Yoo niye bakacağım diye cevap vermişti. Ben olsam bakardım ya baya güzel kızdı hiç mi dikkatini çekmedi diye bir konuşma geçmişti aramizda:) bu da böyle bir değişik anım. Güzel kız görünce ben bile bakiyorsam baksın adam da ne olacak yani biz de yakışıklı erkek görünce bakıyoruz ama kalbimiz hemen ona kaymiyor. İki dk aa ne hoş oglanmis deyip geciyoruz.İnsanoglunun güzel olan her şey dikkatini çeker elinde değil. Bu kadar takılma buna.

Arkadasim sanki beni anlatmissin.Malesef halada devam ediyor kiskancligim :KK51: Bence bir kisi kiskancsa kiskanc degilsede degil torpil falan bos :KK55:

Bende çok kıskanç birisiydim. Sonra hayırdır dedim ya o neden bunu yaşamıyor benden daha mı güzel dedim :-) ve bıraktım kıskanmayı yavaş yavaş hatta ben kıskanmayınca hissetti o kıskanmaya başladı :-):-)

Başkalarına karşı asla bir kıskançlığım yok. Sadece erkek arkadaşıma karşı böyleyim.
Bu kıskançlığın sebebi özgüvensizlik bence.
Son iki konunuza da özellikle güzel kızlar görmüştür güzel kızlar görmüştür yazıyorsunuz.
Ee görsün ne olacak şimdi?
Kendinizi çirkin mi buluyorsunuz bu özgüvensizlik nerden geliyor bilmiyorum ama kıskançlığın nedeni bu yani orası kesin.
Kimse de kollarını açmış erkek arkadaşınızı beklemiyordur yani kusura bakmayın.

Ben bir ara yapıyordum ve anladımkı ben yapsamda kendı yapar yapmasamda kendı ıcınde o pıslık varsa yapar saldım. Cok rahatım salınca bır bok yıceklerse daha kolay yakalanıyorlar zaten

Çook kıskancım, evlenmeden çok çekti kahrımı, şimdi hala kıskancım ama eskisi gibi değil. Bu benimle alakalı bir sorundu, çook güvenirim, sağ olsun törpülüyor. Genel olarak insanlara karşı güvensizimdir.
Ama karşımdaki insan yanlış yapmadıkça, kuruntular asılsız ve boş çıktıkça, kafanda kurduğun sorular azalıyor. Ve kendi kuruntularına kendin cevap veriyorsun:
-"Saçmalama x, şimdiye kadar ne yanlışı oldu, at şu düşünceleri."
Böyle böyle azaltıyorsun. Ama karşıdaki insanın da kabullenip bunu aşmana yardımcı olması lazım. Evlendikten sonra kalmadı benim o kadar fazla ama hala var tabi ki yine çok kıskancımdır. Mesela şu an amcamla İstanbul' da fink atıyorlar ama ben inan merak etmiyorum :-) şaşırıyorum bu ben miyim?
Benim bu sorunumu bu düzeye indiren eşim oldu benim kaprislerime katlanarak, güven sorunu yaşatmayarak. (Şükür)

bende öyleyim . yalnız tamamen kendi içimde yaşadığım bir durum karşı tarafa belli etmem.
Çok aşırı kıskanmışsam soğuk davranır bide anlamasını isterim :)
Bu da benim saçma hareketlerimden biri ben çözümünü bulamadım. Takipteyim :)

güzel kız görünce ne oluyor tam olarak? dayanamayıp kerkinmeye mi başlıyolar?

X