• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç eltim kıskanç kızı

Seul098

Az insan, çok huzur
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
3.400
5.961
88
Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕

Ben bunda kötü bir niyet göremedim. Böyle durumlarda kıskanıyorlar diye düşünmek yerine, ne güzel örnek alıyorlar derim. Sonuçta ortada iki küçük çocuk var. Siz nasıl çocuğunuz için her şeyin en iyisini alıp, yapmak istiyorsanız, onlar da sizden örnek alıp yapıyorlarmış. Çok güzel değil mi ?

Bunlar çocuk halleri birbirlerini mutlaka kıskanacaklar.Ailesi de gözü sizinkinde kalmasın diye elinden geleni yapıyor çok normal birşey bu çocuklarını başkasına özendirmeden almak.Düşünsenize siz çocuğunuza bisiklet alıyorsunuz eltin sen aldın diye çocuğuna bisiklet almıyor?ne saçma olurdu.Yerinizde olsam mesela çok fiyatı süşük birşey aldığımda çocuğuma eltimin kızına da birtane alırdım.(eğer aranızda büyük çaplı kavga felan yoksa)

😀 tabii ki hayır.ben onların yaptıklarını değil onlar bizim yaptıklarımızı yapıyor.
Ama onların sizi kıskandığını anlatırken aslında sizin de onları kıskandığınız apaçık ortada. Bozulmayın sadece kendinize şunu söyleyin sık sık. Onlar çocuk ben alıyorsam onlar da çocuğuna alır bu normal.

Ben bunda kötü bir niyet göremedim. Böyle durumlarda kıskanıyorlar diye düşünmek yerine, ne güzel örnek alıyorlar derim. Sonuçta ortada iki küçük çocuk var. Siz nasıl çocuğunuz için her şeyin en iyisini alıp, yapmak istiyorsanız, onlar da sizden örnek alıp yapıyorlarmış. Çok güzel değil mi ?
Böyle düşünemiyorum çünkü yaptıklarının gerisi gelmiyor.Mesela hevesle alınan bisikletle topla dan 3 yılda 10 kere binmiştir. Yada tenise 3 -5 kere gitmiştir.Satranç ise le hevesi yok.

Çocuk ama kıskanabilir pekala. Siz niye dert ediyorsunuz ki parasını siz mi veriyorsunuz? Benim de 1 yaş büyük kuzenim vardı. Annemler aynı elbiseleri alırlardı mutlu mutlu giyerdik. Siz laf etmeyin diye kızının hevesini, isteğini niye kırsın? Madem her istediğini yapmasınlar diyorsunuz siz niye yapıyorsunuz ayrıca? Asıl çekemeyen sizsiniz el kadar çocukları.

Çiçek için de heveslenmiş olabilirler. Benim balkonumda saksılar var. Benden sonra karşı komşum da aldı. Gariptir raf astı bir gün ben de aynısından sipariş etmiş ama asmamıştım henüz. Sonra ben de astım. Bu da beni kıskandı aynısını aldı, yaptı diyelim o zaman. O onun evi bu benim evim. Aynısını yapsak ne olacak zaten kime ne.. Fikir vermiş gibi olduk.

Sanki dünyada bir sizsiniz bunları yapan atalarınız tenisçiydi ya elalemden görmediniz... :KK51:

Zaten siz suclusunuz bu kafayla. Cocuklar birbirlerinde gorduklerini isterler. Anlattiklariniz da cocuklarin gerceklestirilebilecek istekleri olduguna gore alinabilir ve yapilabilir ne var yani? Sizin cocugunuz birinde beyaz elbise gorse istese hayir almam o baskasinin hayati,biz kendi hayatimizi yasayacagiz mi dersiniz? Kafalar piril piril cidden

Ama onların sizi kıskandığını anlatırken aslında sizin de onları kıskandığınız apaçık ortada. Bozulmayın sadece kendinize şunu söyleyin sık sık. Onlar çocuk ben alıyorsam onlar da çocuğuna alır bu normal.
Alsınlar ;ben almalarına birşey demiyorum.Ama her alacakları şey bizimki ile aynı olup aynı zamanda gerçekleşiyor. Mesela kızıma ihtiyacı var diye bot almak istedim.Şimdi benim kızda isteyecek diyor ve bunu hep yapıyor.Alacak güçleri olmasa vicdan yapacağım ama alacak güçleri var.Kendi kızına istediğini alınca bana mi soruyor?sormuyor.Alıyor.

Çocuklar arasında çok normal değil mi birbirlerinin aldığı şeyleri beğenmeleri veya istemeleri. Bunun adını neden kıskançlık koydunuz ki?
Bizde çocuk olduk.Tabi ki bizde isterdik ama anamız babamız sırf ağlamayalım diye koştura koştura gidip almazdı

Böyle düşünemiyorum çünkü yaptıklarının gerisi gelmiyor.Mesela hevesle alınan bisikletle topla dan 3 yılda 10 kere binmiştir. Yada tenise 3 -5 kere gitmiştir.Satranç ise le hevesi yok.

E size ne peki bundan? Yani sizi rahatsız edecek ne var bunda? Ebeveynleri problem etmiyorsa size dokunan ne? Çok fesat gördüm sizi.

Bizde çocuk olduk.Tabi ki bizde isterdik ama anamız babamız sırf ağlamayalım diye koştura koştura gidip almazdı
Alınmasının size ne zararı var ben onu anlayamadım. Dünyada bir tane var da ikinizden biri almıyor yani sonuçta. Acaba siz aslında eltiniz kıskanıyor çocuğunuzu diye mi düşünüyorsunuz??

Back