Kıskanç biri olduğumu farkettim ama aşk anlamında değil!

Bende de onun hamile kadın versiyonu var. Hamile görünce kıskanıyorum.

Halbuki 2 çocuğum var ve ilki doğduktan 5 ay sonra 2.ye hamile kaldım.

Evlendikten 1 sene sonra oldu Bebek, ben o süreçte çok yıprandım neden olmuyor diye yaş faktöründen dolayı. Tedavi de görmedim yani. Fakat hala atamıyorum bu psikolojiyi yani benimkinin altında yatan bu. Sizde de vardır mutlaka benzer bişeyler..

Herkesten üstün olma, sahip olduklarının başkasında olmasını istememe... Çocukken veya gençken hep en ıyı şeyler sizde mi vardı da böyle oldunuz dıye dusundum. Mesela sınıftakı en ıyı telefon sizdeymiş ve kendınızı ıyı hıssedıyormuşsunuz ya acaba genelde de en iyi şeyler sizde mıydı? Çevrenize göre durumunuz iyi miydi?

Ama gerçek hayat böyle değil biraz buyumenız lazım. En iyisine, en güzeline sahip olmak çocukken, gençken olduğu gibi kolay olmuyor. Komşunun oğlunun evını kıskanmışsınız. Ne hayatlar var sizin sahip olamadıgınız herşeye sahip, hayal edemediğiniz hayatları yaşayan ve kendinizide parcalasanız öyle hayatların yanından bile geçemeyebilirsiniz mesela.
Belli bir kesim içinde durumunuz digerlerine kıyasla hep bıraz daha ıyı oldu dıye "en ıyısı benım olmalı, sadece ben basarmalı mıyım" moduna girersiniz zamanla bu sizi yıpratır çünkü hep daha ıyısı, daha basarılısı olucak.

Bu kiskancliktan ote bildigin fesatlik.hersey tek bende olsun istiyorsun simarikca.

Bir İran filmi var Kertenkele. Onu ve içindeki sözleri düşünerek kendi payınıza dersler çıkararak izlemenizi tavsiye ederim.

Benim bir arkadaşıma benziyorsunuz.
O da ben en özel insanım, her şey benim hakkım der. O en güzel işte çalışıp kariyer yapmalı herkes iş ararken, arkadaşların içinde ilk evlenen o olmalı falan gibi tuhaf hırsları var. Aslında kendi kendini yiyor, kendini mutsuz ediyor. Birinin güzel bir eşyası yada güzel bir ilişkisi oldu mu içi içini yiyor. Kendini mutsuz etmekten başka bir işe de yaramıyor. Kıskançlık gerçekten ruhu sıkan kötü his ne gerek var böyle kötü hislerle yaşamana.
Siz evinizi almışsınız ne güzel Allah daha çok versin ama bırakın başkaları da mutlu olsun. Sadece siz mutlu olsanız dünya daha mı güzel olacak?
Bu huyunuzu fark etmişseniz bence düzeltmek için de bir şeyler yapmalısınız.
Şu maşallah dediği ölen Şevket gibi yaşamak en çok size zarar. Kendiniz için frenlemeyi öğrenmelisiniz.

Şu an örnek verdiğiniz şeylere siz zaten sahipsiniz. Hani olmasanız anlayacağım da sanırım siz herkesten üstün olmak istiyorsunuz. Başkaları mutlu olmasın istiyor gibi olduğunuz çıkıyor bu yqzidan

Onda da olsun bende de olsun Gıpta
Kimsede olmasın bi bende olsun Haset

İlkinin kimseye bir zararı yok
İkincisinden Allah kurtarsın

Ben Allah bana bir veriyorsa çevreme bin versin düşüncesindeyim. Kimsenin bana zararı dokunmasın yeter.

ben farklı bir bakış açısıyla yazacağım..insanız hepimiz fıtratımızda iyi duygularda var olumsuz kıskançlık çekememezlik haset vs gibi duygularda..hiçkimse içinden yüzdeyüz zararsız saf melekane duygular geçirmiyor ..
sen farkındasın içindeki bu olumsuz duyguların kendini sorguluyorsun neden böyle diyorsun bence bu bile senin aslında iyi bir insan olduğunun göstergesi..o kıskançlık dediğin duygularda vesvese..olumlu telkinlerle pozitife dönüştür iç dünyanı

keske herkes ev bark sahibi olsa mutlu olsa ve mutlu evlatlar yetistirse, refah seviyesi yuksek olsa..
evlat sahibi olunca bn herkesin mutlu olmasini ister oldum, ki cocuklarim mutlu ve iyi insanlarla karsilassin..
kimsenin fakirligi bni mutlu etmez,bollugu da kiskandirmaz.
Sizde kendinizi telkin edin.

Ee haklısın adaletsız dunya ınsan adalet istiyor.

bence sosyal medya kullanmamalısın, maneviyata önem vermelisin biraz, etiketlerin, okulunun ya da ev sahibi olmanın bi önemi yok bence
bu şekilde devam edersen kendine zarar verirsin çünkü maddi dünyanın asla sonu yok ve hep birileri senden iyi durumda olacak, ve sosyal medya bu durumu aşırı körüklüyor
ama bunun farkında olman çok güzel, farkında olmasan çözüm yolu bile aramayacak boyutta olacaktın

Evet çoğu zaman duygularımın kötü de olsa farkına varıyorum tabi ki ben dedeğiştirmek istediğim için buraya yazmayı tercih ettim. Aslında paikologa da gidebilirm yalnız bunun için degil ama genel olarak bence herkes gitmeli daha mutlu ve hayatın farkında bir insan olmak için. Ama evlilik arifesinde psikolog beni maddi olarak etkiler. Çünkü tabiki devletteki psikologlar özel gibi ilgili degil bizzat tanık oldum. Bu dediğini uygulayacagım hediye almak falan. Ama zaten makyajsız güzel olan hatuna güzelsin derim :)) küçük ama garip bir durum benimkisi:) yorum için çok teşekkür ederim.

Ya
evet artık bıktım sosyal medyada sürekli gezen eğlenen kahve içen kitap okuyan spor yapan insanlar görmekten. Ben cok aktıf değilim paylaşım konusunda yer bildirimini bile sadece mağazamız için reklam olsun diye yaparım:) biraz uzak durmamda fayda var sanırım.

Allah bağışlasın , olabilir evet.

Bu kiskancliktan ote bildigin fesatlik.hersey tek bende olsun istiyorsun simarikca.
Tam olarak oyle degil :) çevremizde bir çok şeye sahip tanıdıklarımız da var. Her an her durumda kıskanma olsaydı bunu bugün degil daha önceden farkederdim. Daha değişik bişey var. 2 gündür hissettiğim bir duygu . Çözemiyorum.

Çok teşekkür ederim yorumun için. Ben de bu konuyu açtıktan sonra önce kendimi gercekten fesat kötü niyetli vb olabilirmiyim diye düşündüm. Ama tam olarak bu mümkün değil karakterimi biliyorum çünkü. O yüzden oyle kotu biri olmadığımı ama burda diğer arkadaslarımın yazdıgı gibi aman aman uzak olsun denecek türden de bir insan olmadığı biliyprum. Buraya bu konu ile ilgili aklıma gelen yaşadığım spesifik olaylrı yazdım. 28 yıl boyunca her an bu duygular içinde elbette değilim. Sizin bakış açınız beni biraz daha aydınlattı bu konuda. Herkesin içinde olabilecek negatif duygu veya hislerden birini kendimde farkedip rahatsız olduğumu anladım. "Yani herkesin içinde olabilecek olan " bu çok da sıkıntılı bir durumda olmadığımı gösteriyor en azından şimdilik için. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

bir yerde bir yazı okumuştum iyi insan aklından hiç kötülük geçirmeyen saf insan demek değildir iyi insan her kötülüğün farkında olup iyiliği tercih edendir..bu gibi duygu yoğunluklarında aklına bu sözü getir kimse mükemmel değil hepimiz zaman zaman kötü şeyler geçiriyoruz içimizden ama bunu icraata döküyormusun etrafına zarar veriyormusun bu önemli,

İnsanız Mecburen bazen gıpta damarımız kabarıyor, onun için insanlar eskiden herşeyi ulu orta paylaşmaz göstermezdi, ne bileyim en azından nazardan korkardı, şimdi aksine öyle olmasa bile herşey mükemmel gösterilmeye çalışılıyor, özellikle sosyal medya vs aracılığıyla. Bende şu süper "mom" lara sinir oluyorum, belki de kıskandığımı düşündüm, oysaki hiç kıskançlık huyum da yoktur, takip de etmiyorum ama bişekilde insanın gözüne sokuluyor
Ama sizin durumunuzda ; herşeyiniz güzel , kıskanacak bi durumunuz Yok , biraz daha elimizdekilerin kıymetini bilelim, Şükredelim, geçer diye düşünüyorum, bir de dertsiz insan Yok, herkesin ayrı derdi sıkıntısı var, kimse dışardan göründüğü gibi mutlu huzurlu değil, o yüzden halimize şükretmek en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…