• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç biri olduğumu farkettim ama aşk anlamında değil!

Sarisinn

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
79
57
288
36
2 günde cevremde tanıdıgım bir kızın nişanlandığını, üst komşumuzun nişanlı opluna da ev aldıklarını öğrendim. Bu 2 günde kendimde farettiğim bir duygu kıskançlık. Evet arkadaşlar resmen kıskandıgımı hissettim.
Size kısaca kendimden bahsedicem.
Nişanlıyım haziranda evlenicem kısmetse. Nişanlımı seviyorum. Ev sahibi olduk şuan içini yaptırıyoruz. Nişanlımın ailesiylede sükür sorunum yok onları da seviyorum. Kendi ailemle de sorunum yok . Maddi durumumz da yerinde. Harika bir cocukluk geçirdim abilerim ve ailemle. Geçen yıl babamı kaybettik. 28 yasındayım . Üni bittikten sonra çalışmaya basladım yaklasık 6 yıl. Suan çalışmıyorum.
Kıskançlık konusuna tekrar gelirsek; sevgilimi öyle yerli yersiz kıskanmam. Cok nadirdir. Kriz yaratmm yani. Cocukken annem abimlere kıyafet alıp bana almamışsa kıskanırdım. Bunu hatorlıyorum. Ama gelmişim 28 yaşına kendi evimizi almışız , komsunun oğlu ev almış diye duyunca kıskanıyorum sünürleniyorum. Facebooktan oyle takip ettiğim çevremden olan kızın nişanlandıgını gördüm kıskandım . Bu duygu beni rahatsız ediyor. Tam olarak da ifade edebildim mi emin degilim. Böyle bir duygu yaşayan var mı aramızda?

Yani kem göz dedikleri mi oluyorum ben şimdi? Aslında iyi biriyimdir bu duygu nerden çıktı bilmem.

Herkesten üstün olmak istiyorsunuz galiba. Ben evleneyim evim olsun ama komşunun oğlu kiraya çıksın gibi hissediyorsunuz di mi?

Ya da ben evleneyim, diğer kız bekar kalsın.

Oldu mu şimdi bu?

Mesela aklıma geldikçe yazacağım. Bir kadınla konuşuyorum, kadın makyajsız halde güzelse kıskanıyorum onu çaktırmadan daha çok inceleyesim geliyor. Eskiden yoktu boyle ne olduğunu anlamadım. Son 1 yılda birAz fazla kilo aldım acaba özgüven eksikliği yaşıyor olabilir miyim?

Bu
Herkesten üstün olmak istiyorsunuz galiba. Ben evleneyim evim olsun ama komşunun oğlu kiraya çıksın gibi hissediyorsunuz di mi?

Ya da ben evleneyim, diğer kız bekar kalsın.

Oldu mu şimdi bu?
olabilir sanki mesela lise 2 de en iyi telefon bendeydi kameralı yeni çıkmış :) kendimi çok iyi hissediyordum. Bununla bir bağlantısı olabilir mi ?

Mesela aklıma geldikçe yazacağım. Bir kadınla konuşuyorum, kadın makyajsız halde güzelse kıskanıyorum onu çaktırmadan daha çok inceleyesim geliyor. Eskiden yoktu boyle ne olduğunu anlamadım. Son 1 yılda birAz fazla kilo aldım acaba özgüven eksikliği yaşıyor olabilir miyim?
Kompleks sahibi olmuşsun. Komşunun oğlu ev almış, senin paranla mı aldı? Ne güzel kiradan kurtuluyor :) Aaa nasıl benden daha iyi olur demek yerine, olumlu tarafından bakmaya çalışın bari. Evlendiğin zaman eşinin ailesine de aynı şeyleri hissedip, dışa vurmaya başladığında sıkıntı yaşarsın.

Son düzenleme:
Herkes kadar olmak mı rahatsız ediyor acaba.. sizde kıskançlık dikey değil yatay gelişiyor.. sizin cabaladiginiz noktaya kolay gelinmesi zorunuza gidiyor olabilir..
İnsani birsey kıyas.. Aşırı olan kıskançlık sizi mutsuz eder.. o noktada belki yardım alinabilir ama sizinki sanki hafif bir ben daha iyi olabilirdim rahatsızlığı gibi..

Ben bu aralar çalışmadığım için sürekli evdeyim ve gelin evi , evlenirsen gel falan izleyip duruyorum. Bunlar beni cahilleştirmiş köreltmiş olabilir mi ki? Aslında gayet sosyo-kültürel seviyeye sahibim.

Yo
Herkes kadar olmak mı rahatsız ediyor acaba.. sizde kıskançlık dikey değil yatay gelişiyor.. sizin cabaladiginiz noktaya kolay gelinmesi zorunuza gidiyor olabilir..
İnsani birsey kıyas.. Aşırı olan kıskançlık sizi mutsuz eder.. o noktada belki yardım alinabilir ama sizinki sanki hafif bir ben daha iyi olabilirdim rahatsızlığı gibi..
Yorumunuz cok hoşuma gitti olabilir sanırım. Evet cok kolay birşey sahibi olmazdık hala da oyle. Maddi durum yerinde olsa bile o kameralı telefonu alsın diye babam notlarımı yüksetmiştim. İlla ki az çok bir çaba gösterdim birşey sahibi olmak için. Bundandır sanırım. Bir de yorumunuza su yonden de katıldım; komşunun tek oğlu 40 yasına yakın yıllarca üni kazansın da okusun diye uğrastı komşumuz, okudu geldi zar zor babasının yanında durdu sadece profesyonel anlamda sorumluluğu yok. Biz nişanlımla kredi cekip ev sahibi olduk 200 bin tl civarında maliyetli. Komşunun oğlu 430 bin e almış. Banane aslında dimi ama azcık kızıverdim işte :)

Senin nazarın da çok pis değer :KK70: şayet kenafir gözlü dediklerinden isen, etrafındakilerin işi var demektir.
İyi akraba, arkadaş vs değiliz.:confused:
:))) birkaç kez ay ne tatlı yakışmış şu giden kadının üstündekiler dedim kadın ayağını burktu, abime ve nişanlıma gömleğini beğendiğimi söyledim yırtıldılar falan ama bu yukarda bahsettiğim duygunun bu yaşanan şeylerle ilgisi yok :)) bunlara tesadüf mü diyelim:)

Yo

Yorumunuz cok hoşuma gitti olabilir sanırım. Evet cok kolay birşey sahibi olmazdık hala da oyle. Maddi durum yerinde olsa bile o kameralı telefonu alsın diye babam notlarımı yüksetmiştim. İlla ki az çok bir çaba gösterdim birşey sahibi olmak için. Bundandır sanırım. Bir de yorumunuza su yonden de katıldım; komşunun tek oğlu 40 yasına yakın yıllarca üni kazansın da okusun diye uğrastı komşumuz, okudu geldi zar zor babasının yanında durdu sadece profesyonel anlamda sorumluluğu yok. Biz nişanlımla kredi cekip ev sahibi olduk 200 bin tl civarında maliyetli. Komşunun oğlu 430 bin e almış. Banane aslında dimi ama azcık kızıverdim işte :)

Doğal o zaman hissettikleriniz..
Adaletsiz geliyor size bazı başarılar..
Herşey Güzel gidiyor madem hiç takilmayin.. Dünya adaletsiz bi yer zaten:)

:D değüşük,
adam 40 na gelmiş bir ev sahibi olamasınmı aaaaa ..
oysaki kıskandığınız herşeye sahipsiniz piff..
bende olsun, onda olmasın, benim var senin yok,
benim nişanlım seninkini döver, bizim ev akıllı hmmmm :D
elemtere fişşşşş sarışınaa pü pü pü :D

2 günde cevremde tanıdıgım bir kızın nişanlandığını, üst komşumuzun nişanlı opluna da ev aldıklarını öğrendim. Bu 2 günde kendimde farettiğim bir duygu kıskançlık. Evet arkadaşlar resmen kıskandıgımı hissettim.
Size kısaca kendimden bahsedicem.
Nişanlıyım haziranda evlenicem kısmetse. Nişanlımı seviyorum. Ev sahibi olduk şuan içini yaptırıyoruz. Nişanlımın ailesiylede sükür sorunum yok onları da seviyorum. Kendi ailemle de sorunum yok . Maddi durumumz da yerinde. Harika bir cocukluk geçirdim abilerim ve ailemle. Geçen yıl babamı kaybettik. 28 yasındayım . Üni bittikten sonra çalışmaya basladım yaklasık 6 yıl. Suan çalışmıyorum.
Kıskançlık konusuna tekrar gelirsek; sevgilimi öyle yerli yersiz kıskanmam. Cok nadirdir. Kriz yaratmm yani. Cocukken annem abimlere kıyafet alıp bana almamışsa kıskanırdım. Bunu hatorlıyorum. Ama gelmişim 28 yaşına kendi evimizi almışız , komsunun oğlu ev almış diye duyunca kıskanıyorum sünürleniyorum. Facebooktan oyle takip ettiğim çevremden olan kızın nişanlandıgını gördüm kıskandım . Bu duygu beni rahatsız ediyor. Tam olarak da ifade edebildim mi emin degilim. Böyle bir duygu yaşayan var mı aramızda?

Bence farkında olman ve bu konuda kendini eleştirmen güzel. İnsanız, her duygu bizim için ama bu en başta sana zarar verir. Mutsuz, saplantılı bir insan olursun.

Ben doğru olmadığını bildiğim şeyler hissettiğimde üstüne giderim. Örnek vereyim mesela; bir ara bana bir pintilik geldi sana anlatamam. O aralar da iş yerinden hiç sevmediğim birinin doğum günü. Kendi kendime kuduruyorum neden para veriyorum bu gıcık için, mecbur muyum diye. Sonra bir baktım hep bana zarar. Kendimi cezalandırdım. Hem parayı verdim hem de gittim güzel bir çikolata aldım.

Belki senin de üstüne gitmen lazım. Mesela git bir ev hediyesi al, güzel bulduğun ama kıskandığın kadınlara ne güzelsin diye dile getir. Belki iyi gelir :)

Bende de kariyer kıskançlığı oluyor. En yüksek kariyer bende olsun vs diye. Ama benimki ailem hep bak şunun cocugu şurayı kazanmış, bu şu kadar maaş alıyormuş vs dediği için oldu. Hala derler. Sizin yerinizde olsam kimse umrum olmazdı :) birçok güzel şeye sahipsiniz niye kiskaniyorsunuzki çok garip :) farkında olmanız çok güzel ama. Bu sayede atlatabilirsiniz.

:))) birkaç kez ay ne tatlı yakışmış şu giden kadının üstündekiler dedim kadın ayağını burktu, abime ve nişanlıma gömleğini beğendiğimi söyledim yırtıldılar falan ama bu yukarda bahsettiğim duygunun bu yaşanan şeylerle ilgisi yok :)) bunlara tesadüf mü diyelim:)

Evet evet kesinlikle tesadüf :olamaz:

Bazı hayatları imrenerek kıskanarak bakmanız normal ama bunu abartırsanız işte o zaman memnuniyetsiz sorunlu biri olur hem kendinizi hem de etrafınızdakileri üzersiniz.
Hayat adil değil, herkese eşit davranmıyor.sizin çok çabalayarak kazandığınızın kat kat fazlası altın tepside sunulabilir başkasına.
Ev için nişanlımla kredi vs çok uğraştık diyorsunuz ya 30 yıl çalışıp o eve sahip olamayanlar da var. Bir de buradan bakın.
Takmayın bunları, ev eşya vs sizin işinizi görmesi için var. Size yetip, sizi mutlu ediyorsa varsın evinizin 1 milyonluk değeri olmasın.

Kendin hayatta bazı şeyleri kazıyarak aldıysan, bir anda hayatın doğal akışında aynı şeylere sahip oluveren insanları görünce doğal olarak olabilir. Hayatın adaletsizliğini hissettirmiş olabilir.

Ama tavsiyem bunları törpüle. Hayatta bazı şeyler bi şekilde dengeleniyor. Parasal mutlu olanın başka sorunu içinde çıkabiliyor. O nişanlanan kızın erkek arkadaşıyla ne problem yaşadığını bilemezsin. Tabi böyle olsun da isteme. Elindekilerle mutlu ol. Kendini de üzersin öbür türlü ve kötü niyetli bi insana dönüşürsün.

Back