• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

dun park yatagın alt kıswına gecırdıw yatagını,we ınat ettıw ne olursa olsun yatagında yatcak dıe
ewzırdıw kucagıwda ıyıce yatagına koyduw
koyarken ona donwe wesafesı bıratıw
koyarkoywaz dondu ve uyudu
awa 1 saat sonra yıne uyandı
bunuda norwalde hep yapardı
uyuduktan 1 saat sonra ılla uyanır ewweye
neyse yıne ıyıcce ewzırdıw
koyduw yerıne,1 saat sonra yıne uyandı
yıne ewzırdım koydum yıne uyandı.
koca dayanammadı
ben koltuga geccım sız yıne ıkınız yatakta yatın,coccuk uyumıccak böle dedı
neyse aldı bızım yataga nehırı.
sabaha kadar döndu durdu yatakta
yani konu yerını begenmmemeyı gecmiiş bı huzursuzluk vvar ccocukta derın uykusu bozulmus 2 gundur..
yoksa nehırı koyardım gece 1 kez,tas catlasın 2 kez uyanırdı
sımdı gun ıcınde de dıkkat edıyorumm hep mızırdanıyo
bıyerı agrısa aglar.ama bunun baska bı sıkıntısı var belli
sımmdı oglen uykusuna yatırdımmm.inatla kendı yatagına yatırdım.
uyuyo suan,barı gunduzlerı yatagında yatmaya alıssın,
huzursuzlugu gecınce belkı kesıntısız yatagında uyur geccelerii..
bu ara ömer de huzursuz millan
uykuları çok düzensiz ve çıt etsem uyanıyor derin uyku yok
ben sıcaklara ve diş sürecine bağlıyorum
Allah yardımcımız olsun valla çok zorlanıyorum da
bebekler anne kokusuna çok çabuk alışıyorlar
bayramda eşimin köyüne gittik doğal olarak ömer in yatağını götürmedik
yerini çok çabuk yadırgıyor ömer
gece boyunca 5dk uyumadı, o 5dk da bir kolumda uyudu, sonra diğer kolumda
kokumda uyumaya alıştı şimdi de kucakta uyumak istyor

ekgıdaya başladınız mı millan
kaucuk emzik nasıl oluyor acep?
sütyensiz gezmeye alıştım :D doğumdan sonra zor olur :D daralıyorum hahah
gecelikle nasıl rahat etcem kızzz :( pijama kullanışsız mı oluyor?

bide seninde sezeryandı kaç günde geçti ağrısı sızısı. yani ne zaman spora başlıyabilirim?
emziği kesinlikle tavsiye ederim
çok büyük bir kurtarıcı ve sakinleştirici
ömer de ilk zamanlar almadı emziği
uykuya dalarken verdim ağzına iki dk tuttu bıraktı
öyle öyle alıştı
kauçuk emzik damak yapısına uygun olduğu için kolay tutuyorlarmış
bende millan gibi geceliği tek geçerim
hastaneye 2 tane gecelik 1 tk pijama götürdüm
gecelikleri kullandım pijama hala duruyor
birde doğumdan sonraki gecelik doğal olarak batıyo
ve kan ne yaparsan yap çıkmıyo
ucuz bi gecelik tavsiye ederim tüm hamilelere
haa sutyen konusunda da şunu söyleyeyim de tam olsun :)))
sutyen ilk zamanlarda sutun geri kaçmasına azalmasına sebep oluyor

bende pop vardı zaten şimdi löp löp benden önce gidio :D xs giyen ben M hatta L giyiyorum şaşkınlık verici :D napacam bilmiom. dün sıkı bir diyete başladım. tabi bebeklerimi düşünerek yiyorum. tatlı çıkolata yemiyorum zaten faydasıda yokmuş onun ekmegide kestim. bakalım hayırlısı :D
sabah akşam yürüyüş yapcam sıkılaşayım bare. epiduralli sezeryan olamam ben ya iki çocuk onların çıkışını göremem korkarım bayırılım orada :D zaten kan tutuyor beni :D hahahah genel sezeryan olursam olurum :D:23:
sezeryan olursan epiduralli ol muhakkak eylül
zaten bi şey görmüyorsun tepende 10 tane adam seninle sohbet ediyo
sonra ortünün üstünden bebeği gösteriyorlar
ne kan ne bişe
15 dkya seni de odaya gönderiyorlar bitti gitti

Son düzenleme:
merys tavsiyelerine uyacagım canım inşallah tecrübeli anneler hem fikirler bakalım sağlıkla gelsin bebişler inşallah:16::nazar:

merys tavsiyelerine uyacagım canım inşallah tecrübeli anneler hem fikirler bakalım sağlıkla gelsin bebişler inşallah:16::nazar:
hamileyken bi tanıdığın evine gezmeye gittim
yaklaşık 7 aylık falandım
oraya tevafuk ya işte 40ı yeni çıkmış bi arkadaşları gelmiş evsahibinin
kadın ben kapıdan girer girmez başladı çıtçıtlı badiyi çok al
ikili takımları yıka yıka bitmiyo devamlı kusuyo yok ağız bezi al
ayağında muhakkak çorabı patiği olsun vs vs vs
neye uğradığımı şaşırmıştım, daha koltuğa oturmadım tecrübe bombardımanına tutuldum
ha bi de ben sorsam ya ne lazım olur sen tecrübelisin falan desem kadın tüm hayat hikayesini dökecek yani :9:
ordan kalkana kadar kadın şu lazım olur bu lazım olur dedi bende he he dedim kafa salladım
şimdi o duruma düşmek istemiyorum sanırım :9:
siz merak ettiklerinizi sorun ben anlatayım

hamileyken bi tanıdığın evine gezmeye gittim
yaklaşık 7 aylık falandım
oraya tevafuk ya işte 40ı yeni çıkmış bi arkadaşları gelmiş evsahibinin
kadın ben kapıdan girer girmez başladı çıtçıtlı badiyi çok al
ikili takımları yıka yıka bitmiyo devamlı kusuyo yok ağız bezi al
ayağında muhakkak çorabı patiği olsun vs vs vs
neye uğradığımı şaşırmıştım, daha koltuğa oturmadım tecrübe bombardımanına tutuldum
ha bi de ben sorsam ya ne lazım olur sen tecrübelisin falan desem kadın tüm hayat hikayesini dökecek yani :9:
ordan kalkana kadar kadın şu lazım olur bu lazım olur dedi bende he he dedim kafa salladım
şimdi o duruma düşmek istemiyorum sanırım :9:
siz merak ettiklerinizi sorun ben anlatayım
oy canım olmazsın niye olasın onun gibi ben soruyom saten :D cıt cıtlı bady çok alim öleyse agız bezide :D kaucuk emzik alcam.. bide şu biberon işini nasıl yaptınız ? nasıl biberon alayım ilk etapta? bide yeni doğan bebek bezini kaç paket alayım ben?

oy canım olmazsın niye olasın onun gibi ben soruyom saten :D cıt cıtlı bady çok alim öleyse agız bezide :D kaucuk emzik alcam.. bide şu biberon işini nasıl yaptınız ? nasıl biberon alayım ilk etapta? bide yeni doğan bebek bezini kaç paket alayım ben?
canım tavsiyem çıtçıtlı badileri kolsuz olandan al, giydirmek çıkarmak kolay oluyor, bebek ağlamıo
birde ben numaralarına göre almıştım
dikkat et alırken , 50 den başlıyor numaraları
galiba cm demek , ömer şimdi 74 giyiyor
50 den 5 tane
52 den 5 tane
56 dan 5 tane
62 den 5 tane
68 den 7 tane
74 den 10 tane almışım, daha geride 80-82-86-90 lar duruyor,
kırkı çıkana kadar hastane çıkışındaki parçaları kullandık sonra da 50 den başladık biz, ömer 51 cm doğmuştu ama uzunca bi süre giydi
aynı şekilde 2li takımlar var canım, patikli patiksiz. onlarda böyle numaralı. 3 aylık olana kadar o takımlar elim ayağım oldu diyebilirim, sonra süslü süslü takımlar giydirmeye başladım
ağız bezi kustuğunda çok lazım oluyor, ömer in kusması için kullanmadığım ağız bezlerini, uyuyunca sırtına koyuyordum terini alıyordu
biberonu ben yeni doğan için almıştım canım.ilk zamanlar sütüm gelmeyince mama verdik,biberondan lok lok süt gelince ömer memeyi reddetmeye başladı bende kestim biberonla olan muhabbetini
yeni doğan bebek bezini bebeklerin kilosuna göre almanı tavsiye ederim canım
ömer 3500gr doğdu, 1 numara olan bezler kçük geldi, alttan üstten çişi çıkıyordu
bende doğum yapmadan önce bez stoklayayım diyordum sonra arkadaşların tavsiyesine uydum vazgeçtim
çocuk kilo alıyor elimde kalıyor paketin geri kalanı
1numara dan 1 pk kullandık
2 numaradan 2 pk kullandık
3 numaradan 4 pk kullandık
şimdi 4 olmuyor 4+ kullanıyoruz
bide her bebek bezinin büyüklüğü küçüklüğü farklı oluyor
ben baştan beri huggies kullanıyordum çok çok memnunum, geçende ekonomik diye primanın aktif bebeğini aldım, keşke almasaydım
prima daha küçük, daha çok sızdırıyor ve kokuyu direk dışarı veriyor çabuk çbauk değiştirme ihtiyacı hissediyorsun

ayyyy kimler gelmiş :3::3::3::3::3:
hoşgeldin canım bizde sizi özledik
resme bayıldım yaaa
maşallah barekallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

nasılsın iyi misin

hoşbuldum cnm bnm sağolasın Allah razı olsun... iyi olmaya çalışıorum çarşamba günü böbreğimde taş var onu kırdırcam inşallah daha iyi olucam sen nasılsın cnm bebişin nasıl?

canım tavsiyem çıtçıtlı badileri kolsuz olandan al, giydirmek çıkarmak kolay oluyor, bebek ağlamıo
birde ben numaralarına göre almıştım
dikkat et alırken , 50 den başlıyor numaraları
galiba cm demek , ömer şimdi 74 giyiyor
50 den 5 tane
52 den 5 tane
56 dan 5 tane
62 den 5 tane
68 den 7 tane
74 den 10 tane almışım, daha geride 80-82-86-90 lar duruyor,
kırkı çıkana kadar hastane çıkışındaki parçaları kullandık sonra da 50 den başladık biz, ömer 51 cm doğmuştu ama uzunca bi süre giydi
aynı şekilde 2li takımlar var canım, patikli patiksiz. onlarda böyle numaralı. 3 aylık olana kadar o takımlar elim ayağım oldu diyebilirim, sonra süslü süslü takımlar giydirmeye başladım
ağız bezi kustuğunda çok lazım oluyor, ömer in kusması için kullanmadığım ağız bezlerini, uyuyunca sırtına koyuyordum terini alıyordu
biberonu ben yeni doğan için almıştım canım.ilk zamanlar sütüm gelmeyince mama verdik,biberondan lok lok süt gelince ömer memeyi reddetmeye başladı bende kestim biberonla olan muhabbetini
yeni doğan bebek bezini bebeklerin kilosuna göre almanı tavsiye ederim canım
ömer 3500gr doğdu, 1 numara olan bezler kçük geldi, alttan üstten çişi çıkıyordu
bende doğum yapmadan önce bez stoklayayım diyordum sonra arkadaşların tavsiyesine uydum vazgeçtim
çocuk kilo alıyor elimde kalıyor paketin geri kalanı
1numara dan 1 pk kullandık
2 numaradan 2 pk kullandık
3 numaradan 4 pk kullandık
şimdi 4 olmuyor 4+ kullanıyoruz
bide her bebek bezinin büyüklüğü küçüklüğü farklı oluyor
ben baştan beri huggies kullanıyordum çok çok memnunum, geçende ekonomik diye primanın aktif bebeğini aldım, keşke almasaydım
prima daha küçük, daha çok sızdırıyor ve kokuyu direk dışarı veriyor çabuk çbauk değiştirme ihtiyacı hissediyorsun
saol canım bende öle boyuna göre alayım tam kışa denk gelecek yavrularım ona göre alayım bari. bebek bezinide yeni doğan alayım kalsın köşede :D benimkiler 2.5 kilo doğarlar en fazla die düşünüyorum çünkü siz tam ayını doldurmuştunuz muhteşem 3lü :D neyse hayırlısı olsun saol kuuzuummmm:16:

hoşbuldum cnm bnm sağolasın Allah razı olsun... iyi olmaya çalışıorum çarşamba günü böbreğimde taş var onu kırdırcam inşallah daha iyi olucam sen nasılsın cnm bebişin nasıl?
canımm hoşgeldin nasılsın? çarşamba günü ameliyat mı olacaksın canım. kuzum benim geçmiş olsun. bir an önce ayaklanırsın inşalalh. özledik seni yahuuuu:16:

canımm hoşgeldin nasılsın? çarşamba günü ameliyat mı olacaksın canım. kuzum benim geçmiş olsun. bir an önce ayaklanırsın inşalalh. özledik seni yahuuuu:16:

hoşbuldum cnm iyiyim çok şükür sen nasılsın nası gidio hamilelik? ewet belli oldu ameliyat günüm çarşamba kurtulcam bu taşlardan :) inşallah cnm sağolasınn bende sizleri özledim...bu arada senin göbüşte ikiz bebişler mi varr millana yazdığın yazıyı okudum da :52::52::52:

hoşbuldum cnm iyiyim çok şükür sen nasılsın nası gidio hamilelik? ewet belli oldu ameliyat günüm çarşamba kurtulcam bu taşlardan :) inşallah cnm sağolasınn bende sizleri özledim...bu arada senin göbüşte ikiz bebişler mi varr millana yazdığın yazıyı okudum da :52::52::52:
canım benim evet ikizler geliyor inşallah:nazar:. kız sen ne zamandır topiğe gelmiyorsun:1::1::1: eslemden sonra birde bana ikiz nasip oldu çok şükür. sırada özge var inşallahhh ondandaa atak bekliyoruz inşallahhhh:nazar::nazar::nazar::nazar:

canım benim evet ikizler geliyor inşallah:nazar:. kız sen ne zamandır topiğe gelmiyorsun:1::1::1: eslemden sonra birde bana ikiz nasip oldu çok şükür. sırada özge var inşallahhh ondandaa atak bekliyoruz inşallahhhh:nazar::nazar::nazar::nazar:

ayyyyy cnm yaaa sen bitaneye hasretken Rabbim sana çifte mutluluk mu nasip etti ne güzel ya Rabbim hayırlı doğumlar versin bbişlerini sağlıklı sıhhatli kucağına al inş.. sizden çok uzak kaldım cnm yaaa doğum yapınca anlarsın bi de senin ikiz :1: ayy çok sewindim cnm bnm yaaa

Rabbim sağlık sıhhat versin tatlım
hamdolsun diyeyim Rabbim bu günümüzü aratmasın

saol canım bende öle boyuna göre alayım tam kışa denk gelecek yavrularım ona göre alayım bari. bebek bezinide yeni doğan alayım kalsın köşede :D benimkiler 2.5 kilo doğarlar en fazla die düşünüyorum çünkü siz tam ayını doldurmuştunuz muhteşem 3lü :D neyse hayırlısı olsun saol kuuzuummmm:16:
al canım al
ömer yaz geldiğinden beri evde kolsuz çıtçıtlı badiyle duruyor
banyo yaptırınca yarım kollusunu giydiriyorum
çok terlio devamlı değiştirmek durumundayım
sende tamamlarsın inşallah ayını gününü :16:

ayyyyy cnm yaaa sen bitaneye hasretken Rabbim sana çifte mutluluk mu nasip etti ne güzel ya Rabbim hayırlı doğumlar versin bbişlerini sağlıklı sıhhatli kucağına al inş.. sizden çok uzak kaldım cnm yaaa doğum yapınca anlarsın bi de senin ikiz :1: ayy çok sewindim cnm bnm yaaa
aynen canım kurban oldugum allahım nasip etti çok şükür. evet ikiz olunca ben hiç gelemem :D

Rabbim sağlık sıhhat versin tatlım
hamdolsun diyeyim Rabbim bu günümüzü aratmasın

al canım al
ömer yaz geldiğinden beri evde kolsuz çıtçıtlı badiyle duruyor
banyo yaptırınca yarım kollusunu giydiriyorum
çok terlio devamlı değiştirmek durumundayım
sende tamamlarsın inşallah ayını gününü :16:
evet alcam inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kullanmak nasip olur inşallah. :16:

slw kızlar bu saat oldu hala nehrı ogle uykusuna yatırawadıw
taw ewerek uyuyo kucagıwda yerıne koyarken uyanıyo
delı olduw delıııııııı:27::47::47:
saldıw yere oynuyo sıwdı:55::55:

werys ben ek gıdaya baslawadıw
arada yogurt fln verıyoduw,awa benıw kızın bı seye alerjısı var
oyuzden doktor 6 ay dolwadan hıcbıse verweyın dedı

neyse 6 aya geldık yavas yavas
yakında baslarıw bıseyler werweye
awa ben corba,weywe sebze falan ewdırweyı dusunuyoruw
oyle wawa fln hazırlawıcaw
dırek yewege geccew,pure fln

tewel olarak ewerek karnı doycak,dıgerlerı tadıwlık olcak.sen ne yedırcen?
bu devaw sutlerı neye yarıyo?

klavyewe kaydı ıyıce,noktada yok:27:
c yıde zor basıyo
2 saate zor yazdıw:27:

Son düzenleme:
slw kızlar bu saat oldu hala nehrı ogle uykusuna yatırawadıw
taw ewerek uyuyo kucagıwda yerıne koyarken uyanıyo
delı olduw delıııııııı:27::47::47:
saldıw yere oynuyo sıwdı:55::55:

werys ben ek gıdaya baslawadıw
arada yogurt fln verıyoduw,awa benıw kızın bı seye alerjısı var
oyuzden doktor 6 ay dolwadan hıcbıse verweyın dedı
neyse 6 aya geldık yavas yavas
yakında baslarıw bıseyler werweye
awa ben corba,weywe sebze falan ewdırweyı dusunuyoruw
oyle wawa fln hazırlawıcaw
dırek yewege geccew,pure fln
tewel olarak ewerek karnı doycak,dıgerlerı tadıwlık olcak.sen ne yedırcen?
bu devaw sutlerı neye yarıyo?klavyewe kaydı ıyıce,noktada yok:27:
c yıde zor basıyo
2 saate zor yazdıw:27:
sıcaklardan uyuyamıyolar canım çok normal
ömerin de uykuları iyiden iyiye kaydı
dün öğleden önce hiç uyumadı düşün yani
bende ek gıda olarak yoğurt ve meyve püresi olarak başlayacam canım
dr öyle başla dedi birde bi kitapçık verdi burda yazana uy dedi
kendini yorup anlatmadı bile
kaşık mamaları ve devam sütlerini şubat anneleri topiğinde okudum

Back