Günaydın kızlar. Yorgun ve gergin bi güne başladım. Dün çok yorucu geçti, akşam yorgunluktan çok zor uyudum, ayaklarım ağrıyor hala. Sabah kalkınca doğum kursunda gösterdiği egzersizleri yaptım belimin ağrısı geçti biraz daha ama ayaklarım hala ağrıyor. Hala üstümde gerginlik var, ağlamak istiyorum.
Dün yoruldum ama gerilcek, üzülecek bir durum olmadı Allaha şükür ama niye böle oldum anlamıyorum.
Ama gördümki benim kocamın ailesi, kültürü ile benim ailemin kültürü çok çok farklı. Hamile biri sizi kabul etmiş diye normal bi insanın performansını beklemek ne kadar mantıklı? Annem burda olmasa ben hastanelik olurdum sanırım. Kadıncağız saolsun nasıl hizmet etti, görümcemden tiksindim nerdeyse. Ben gerçekten bazı huyları dışında iyi biri diye düşünüyordum ama çok görgüsüz iş bilmez bi insanmış gerçekten.
İnsan hamile yengesine kalkar yardım eder dimi, ben böyle gördüm ya.Annem şunu götür bunu götür demese doğru düzgün hazırlığa yardım etmicek. Bi salata yaptı nasıl olduysa. ama yeme kısmına gelince Bu, masada oturuyor, birde ayağına bekliyor annem ara ara tersledi güzelce ama noldu, tınmadı. Anca yedikçe yedi. Sora toparlamaya geçtik bir tek kuzeninin eşi, yani başka bir gelin, yardım etti. Sora annemde toparlıyor falan, artık benim oturmam gerekiyor, ondan sonra gitti yardım etti dier geline. Yani ne bilim hep gelinlerden bekliyorlar galiba,
saçma sapan bi anlayışları var.
Annemde babaannemden halamlardan çekmiş ama şimdi bakıyorumda böle halamlarda gelirler bize, toplanıp hepsi birden ama hiçbi zaman herşeyi annemden beklemezler hatta bize geldiklerinde bile anneme iş düşmez. Yemek hazırlamaya biri yardım eder, ben onlar geldiğinde doğru düzgün mutfağa girdiğimi bilmem ya. Bunlar benden bu halimle full performans bekliyorlar. Ne diyim kocamın dengesizliklerinden falan geçtim ama o görümcem bana davranışlarını yanlışlarını görsün kendi kocasının ailesinden. aynı böle hamileyken ondanda beklesinler, yardım etmesin görümceleri. Kocası anasının yanına gittiğinde beklesin full performans, görümceleride çanak tutsun aynı şeye.
Bazen kendime kızıyoorum, kötü hissediyorum böle düşündüğüm için ama ayıp değilmi yaptığı. Rabbim bildiği gibi yapsın, banada daha iyi bakış versin. Ne yaparlarsa yapsınlar, ben Rabbimin hayrı için yaptığımı unutmayayım.
aman canım bosver insanların gercek yuzlerini lohusalıkta da goreceksin uzzme kendini salla gitsin