• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

Günaydın kızlar. Yorgun ve gergin bi güne başladım. Dün çok yorucu geçti, akşam yorgunluktan çok zor uyudum, ayaklarım ağrıyor hala. Sabah kalkınca doğum kursunda gösterdiği egzersizleri yaptım belimin ağrısı geçti biraz daha ama ayaklarım hala ağrıyor. Hala üstümde gerginlik var, ağlamak istiyorum.

Dün yoruldum ama gerilcek, üzülecek bir durum olmadı Allaha şükür ama niye böle oldum anlamıyorum.
Ama gördümki benim kocamın ailesi, kültürü ile benim ailemin kültürü çok çok farklı. Hamile biri sizi kabul etmiş diye normal bi insanın performansını beklemek ne kadar mantıklı? Annem burda olmasa ben hastanelik olurdum sanırım. Kadıncağız saolsun nasıl hizmet etti, görümcemden tiksindim nerdeyse. Ben gerçekten bazı huyları dışında iyi biri diye düşünüyordum ama çok görgüsüz iş bilmez bi insanmış gerçekten.

İnsan hamile yengesine kalkar yardım eder dimi, ben böyle gördüm ya.Annem şunu götür bunu götür demese doğru düzgün hazırlığa yardım etmicek. Bi salata yaptı nasıl olduysa. ama yeme kısmına gelince Bu, masada oturuyor, birde ayağına bekliyor annem ara ara tersledi güzelce ama noldu, tınmadı. Anca yedikçe yedi. Sora toparlamaya geçtik bir tek kuzeninin eşi, yani başka bir gelin, yardım etti. Sora annemde toparlıyor falan, artık benim oturmam gerekiyor, ondan sonra gitti yardım etti dier geline. Yani ne bilim hep gelinlerden bekliyorlar galiba,
saçma sapan bi anlayışları var.
Annemde babaannemden halamlardan çekmiş ama şimdi bakıyorumda böle halamlarda gelirler bize, toplanıp hepsi birden ama hiçbi zaman herşeyi annemden beklemezler hatta bize geldiklerinde bile anneme iş düşmez. Yemek hazırlamaya biri yardım eder, ben onlar geldiğinde doğru düzgün mutfağa girdiğimi bilmem ya. Bunlar benden bu halimle full performans bekliyorlar. Ne diyim kocamın dengesizliklerinden falan geçtim ama o görümcem bana davranışlarını yanlışlarını görsün kendi kocasının ailesinden. aynı böle hamileyken ondanda beklesinler, yardım etmesin görümceleri. Kocası anasının yanına gittiğinde beklesin full performans, görümceleride çanak tutsun aynı şeye.

Bazen kendime kızıyoorum, kötü hissediyorum böle düşündüğüm için ama ayıp değilmi yaptığı. Rabbim bildiği gibi yapsın, banada daha iyi bakış versin. Ne yaparlarsa yapsınlar, ben Rabbimin hayrı için yaptığımı unutmayayım.

aman canım bosver insanların gercek yuzlerini lohusalıkta da goreceksin uzzme kendini salla gitsin :53::16:

Gunaydin millet. Bugunku acilista benden olsun.
Bugun misafirim var esimin akrabalari gelcek. Sabah erkenden kalktim bisuru is yaptim
Ikramlari annem dunden bayai bi halletti saolsun.
Ama kocama sinir oldum yine. Aksam annesini aradi nezmn gelcekler dedim erkenden gelceklermis kac gibi dedim iste kahvalti yapip gelceklermis. 11:30-12 gibi. Sesimi cikarmadim ama nasil snr oldum ben desemki hsonu erkenden gidelim tmm desem 12gb gitsek demedigi laf kalmaz
Anasini yaptigi isi pazarlamayi iyi biliyo. Lutfediyo erkenden gelerek. Allaha sukur annem burdada onlara ihtiyacim yok.
Ama kocam bunlari gormuyor ben buna sinir oluyorum. Kvalideme falan deil yani erkenden gelmelerini zaten istemiorm ama bnm kocam bole yapiyo iste. Ben veya bnm ailem yapsa aynisini fedakar deiller deyiveriyo ama kendi ailesini gormuyo.
Dun babam bu halinle nasil is yapcan hizmet etcen dedi diye adam gttktn sora neler saydi.
Anasina erkenden gelcekler diyo. Saat 12nin neresi erken.
Rabbim goren goz nasip etsin biraz objektiflik nasip etsin kocama. Amin

Amin canım. napcan hepimizin bi yerden sınavı var. bebiş olunca belki değişir eşinde

slm kızlar,
gelemıom cunku ben tekrar full tıme yatıstayım pazar pazartesı yıne accuk lekendım anlamadım gıttı bı hafta temızım sonra accuk lekenıom sınır oldum ıyıce doktoru aradım yat assagı kalkma dedı :1::1::1:ayın 22sıne kadar yatacam yıne yat yat gıçım buyucek:1::1::1: hamd olsun mevlaya leke yok,,bulantılar hala devam ama cıkarmamak ıcın kendımı zor tutuom ama bazen ne kadar tutsamda olmuyo,,,onun dısında bu heh sımdık adet oldum sızıları ara ara oluyo,,,bunuda anlamıom ya :)))

eylulum ınsallah 14 nısanda guzel haberlerını alacaz :))) bak akıntıya takılma cunku muzmuta katılıorum,,benım dıer ıkı gebelıkde adetım bır gun gectıydı agzımda camur pas tadı akıntı yogunlugu vardı test yapmadan ben hamıleyım dedım,,ama bu sefer ne agzımda o pas tadı oldu nede akıntım arttı hatta azaldı dıebılırım ama tabı gebelık haftası ılerledıkce akıntı artısı oluyo suan oyleyım mesela,,,hıc o yuzden belırtılere takılma canım ,,,

geçmiş olsun canım dikkat et kendine sende beni gibisin anlaşılan.3-4 ay biliyosun bende çok çektim. adet gibi oluyodum. kesilir inşallah seninde ondan sonra. yatmaya devam et sen doktorunu dinle az kaldı

Günaydın kızlar. Yorgun ve gergin bi güne başladım. Dün çok yorucu geçti, akşam yorgunluktan çok zor uyudum, ayaklarım ağrıyor hala. Sabah kalkınca doğum kursunda gösterdiği egzersizleri yaptım belimin ağrısı geçti biraz daha ama ayaklarım hala ağrıyor. Hala üstümde gerginlik var, ağlamak istiyorum.

Dün yoruldum ama gerilcek, üzülecek bir durum olmadı Allaha şükür ama niye böle oldum anlamıyorum.
Ama gördümki benim kocamın ailesi, kültürü ile benim ailemin kültürü çok çok farklı. Hamile biri sizi kabul etmiş diye normal bi insanın performansını beklemek ne kadar mantıklı? Annem burda olmasa ben hastanelik olurdum sanırım. Kadıncağız saolsun nasıl hizmet etti, görümcemden tiksindim nerdeyse. Ben gerçekten bazı huyları dışında iyi biri diye düşünüyordum ama çok görgüsüz iş bilmez bi insanmış gerçekten.

İnsan hamile yengesine kalkar yardım eder dimi, ben böyle gördüm ya.Annem şunu götür bunu götür demese doğru düzgün hazırlığa yardım etmicek. Bi salata yaptı nasıl olduysa. ama yeme kısmına gelince Bu, masada oturuyor, birde ayağına bekliyor annem ara ara tersledi güzelce ama noldu, tınmadı. Anca yedikçe yedi. Sora toparlamaya geçtik bir tek kuzeninin eşi, yani başka bir gelin, yardım etti. Sora annemde toparlıyor falan, artık benim oturmam gerekiyor, ondan sonra gitti yardım etti dier geline. Yani ne bilim hep gelinlerden bekliyorlar galiba,
saçma sapan bi anlayışları var.
Annemde babaannemden halamlardan çekmiş ama şimdi bakıyorumda böle halamlarda gelirler bize, toplanıp hepsi birden ama hiçbi zaman herşeyi annemden beklemezler hatta bize geldiklerinde bile anneme iş düşmez. Yemek hazırlamaya biri yardım eder, ben onlar geldiğinde doğru düzgün mutfağa girdiğimi bilmem ya. Bunlar benden bu halimle full performans bekliyorlar. Ne diyim kocamın dengesizliklerinden falan geçtim ama o görümcem bana davranışlarını yanlışlarını görsün kendi kocasının ailesinden. aynı böle hamileyken ondanda beklesinler, yardım etmesin görümceleri. Kocası anasının yanına gittiğinde beklesin full performans, görümceleride çanak tutsun aynı şeye.

Bazen kendime kızıyoorum, kötü hissediyorum böle düşündüğüm için ama ayıp değilmi yaptığı. Rabbim bildiği gibi yapsın, banada daha iyi bakış versin. Ne yaparlarsa yapsınlar, ben Rabbimin hayrı için yaptığımı unutmayayım.

hiç merak etme miyopicim Allah kimsenin yanına yaptığını bırakmıyor valla çoğunu ahirete bile bırakmıyor. tabi her ne kadar anlamasalar ders almasalarda gösteriyor herkese yaptığının karşılığını şükürler olsun. sen beddua etme yinede. sabret.

Ben de pazar pazar burdayım. Eşime küstüm. Beş yılın ardından kayınvalidemle geçen ay patladık.

Annesi geldi bu sabah falanca Antalyadan gelmiş mezarlığa gidecekmiş arabayı istiyor bizden. Onun bize servis muamelesi yapması çoktur. Eşime hiçbir şey değişmedi, annenin bütün davranışları aynı dedim. Ailesini korudu bana.

Daha geçen ay kardeşimin sözünde bize tarih bile danışmadınız diye annene söylemedin mi. Şimdi nişan tarihi yine bize sorulmadan konuldu dedim. Bir şey değişmedi işte dedim. Bana sordular dedi. Sana sormadılar tebliğ ettiler, sana söylendiğinde kız tarafı salonu tutmuştu dedim.

Ailesine karşı onu gazlıyormuşum, annesini kötülüyormuşum. Ama annesi bir kez bile beni kötülememiş. Şok oldum. Odadan çıkarken peşinden birkaç bir şeyi sıraladım. Öyle demişti, böyle olmuştu diye.

İnanamıyorum ya.. Beş sene çektiklerimden sonra bana kalkıp böyle davranıyorsa, ben senin yanındayım, artık her şeyin farkındayım deyip yalandan sarılmasın bana lazım değil.

ne kadar kötüde olsa adamın annesi. onun için durumu pek değiştiremezsin canım.
adamın biri evlenmiş karısı hergün binbir çeşit lezzetli yemekler yapıyormuş ama adam bir türlü memnun olmuyormuş sen annem gibi yemek yapamıyorsun diye söylenip duruyormuş. bir gün kadın yemeği ocakta unutmuş yakmış mecburen öyle koymuş sofraya adama bi yemiş bi yemiş. haah demiş işte sonunda annem gibi yemek yapmayı becerebildin. meğer annesi yıllardır hep yakıyormuş yemekleri. yani nasıl yetişir nasıl görürse biraz öyle devam ediyor. biraz idare et sende.

günaydın kızlar günümüz aydın olsun..

Günaydın canım sanada, hayırlı sabahlar herkese :3::3:

Duygu ya anlattığın hikayeye bayıldım, demek adam yanık yemek istiyormuş. İşte yaranamamak bu olsa gerek. :9::9:
Ya ben anlamıyorum bu erkekleri gerçekten. Hani bizimde annemizin babamızın yaptığı şeylerin bazılarını bekliyoruz ama erkekler daha çok bekliyor sanki ya. Benmi göremiyorum yoksa?

Dün çok gerginim demiştim ya, ama eşime şikayet etmicem diye söz verdim kendime, bi ara çok doldum ağladım ama neyseki bahanem vardı, hormonlardan sebepmi, yoksa bişimi oldu dedi, hormonlar dedim.
Eşim hiç teşekkür etmedi ctesi günkü ağırlamalar için ama memnun kaldığı belliydi.
İsterdimki anneme bi eline sağlık deseydi. Hani ben ortalıkta dolandım herşeyi annem yaptı saolsun, damadından da bi teşekkürü haketti ama benim öküz kocam akıl etmedi bile.
Neyse dediğiniz gibi çokda takılmamak gerekiyor ama düşünmeden edemiyorum işte, annem olmasaydı o gün nolacaktı benim halim. Gece uyuyamadım ya yorgunluktan, ağrıdan okadar yardımına rağmen. Galiba hastanelik olurdum.
Buarada şu egzersizler işe yarıyormuş hakkaten, pazar günü kalkınca yaptımda belimin ve ayaklarımın ağrısı biraz hafifledi.

Günaydın canım sanada, hayırlı sabahlar herkese :3::3:

Duygu ya anlattığın hikayeye bayıldım, demek adam yanık yemek istiyormuş. İşte yaranamamak bu olsa gerek. :9::9:
Ya ben anlamıyorum bu erkekleri gerçekten. Hani bizimde annemizin babamızın yaptığı şeylerin bazılarını bekliyoruz ama erkekler daha çok bekliyor sanki ya. Benmi göremiyorum yoksa?

Dün çok gerginim demiştim ya, ama eşime şikayet etmicem diye söz verdim kendime, bi ara çok doldum ağladım ama neyseki bahanem vardı, hormonlardan sebepmi, yoksa bişimi oldu dedi, hormonlar dedim.
Eşim hiç teşekkür etmedi ctesi günkü ağırlamalar için ama memnun kaldığı belliydi.
İsterdimki anneme bi eline sağlık deseydi. Hani ben ortalıkta dolandım herşeyi annem yaptı saolsun, damadından da bi teşekkürü haketti ama benim öküz kocam akıl etmedi bile.
Neyse dediğiniz gibi çokda takılmamak gerekiyor ama düşünmeden edemiyorum işte, annem olmasaydı o gün nolacaktı benim halim. Gece uyuyamadım ya yorgunluktan, ağrıdan okadar yardımına rağmen. Galiba hastanelik olurdum.
Buarada şu egzersizler işe yarıyormuş hakkaten, pazar günü kalkınca yaptımda belimin ve ayaklarımın ağrısı biraz hafifledi.

canım ya gercekten yasadıkların normal daha neler neler goreceksin hele bir dogsun bebeğin:):( simdiden takma kafana kenini yıpratma, tesekkuru gec daha sonrada dırdıra baslayabilir :( annen dogumdan sonra sizde kalacak mı?neler neler oluyo sonradan neyse moralimizi bozmayalım:43: bak ben taktım kafama sag gogsumde sut dugmlenmesi oldu hala da duzeldi ogogsumde sut az digeri gibi deil ne yaparsam yapayım:(

canım ya gercekten yasadıkların normal daha neler neler goreceksin hele bir dogsun bebeğin:):( simdiden takma kafana kenini yıpratma, tesekkuru gec daha sonrada dırdıra baslayabilir :( annen dogumdan sonra sizde kalacak mı?neler neler oluyo sonradan neyse moralimizi bozmayalım:43: bak ben taktım kafama sag gogsumde sut dugmlenmesi oldu hala da duzeldi ogogsumde sut az digeri gibi deil ne yaparsam yapayım:(

Annem zaten bu şehirde oturuyor. Gece kalmasa bile sabahtan gelir akşamda yatmaya giderler ama k.validem nezaman gelir, ne kadar kalır hiç bilmiyorum. Düşünmek istemiyorum çünkü geriliyorum düşündükçe. Haftasonu da gördümki gelse bile bana bi yararı dokunacağını sanmıyorum, o yüzden annemi, hatta yanına ablamı gerekirse yengemi falan toplayım başıma diyorum. Hatta halamları falan da çağırayım ben en iyisi :9::9: Ama işte annemin dışındakilerin hepsi şehirdışında, gelipte pek fazla kalamazlar.
Benimde en büyük korkum o gerginlikte sütümün kesilmesi, k.validem erken gelirse (kendisi biraz panik olurda) doğum sırasında bana anlamsız korkular yaşatması ve beni germesinden sebep rahat bir doğum yapamamak. Ama diyorum ya düşünmek istemiyorum, pozitif olup o şekilde atlatmak istiyorum.
Aslında kocam biraz beni anlasa ben bu kadar gerilmem ve korkmam olacaklardan. Ama biliyorumki, bi sıkıntı yaşasam o sıralarda yapsan nolurki, olsa nolurki diye diye annesinden beter sinir eder beni. Rabbim o günlerde kolaylık versin, kocama merhamet ve güzel görüş versin ne diyim.
Sizlerede bu zamanlarda kolaylıklar versin aynı zamanda:16::16:

Kızlar ya ben kilomu düzenli olarak takip ediyorumda bu hafta içinde hiç kilo almadım ben. Biraz yoğun bir haftaydı, akşamlarıda biraz bulantım oldu acaba ondanmı? Bebeğimin büyümesinde bi sıkıntı olmaz dimi? Hareketleri maşallah bu hafta dahada fazlalaştı ama yinede sizlere bi danışayım dedim.

selam kızlarr nasılsınız bende doktordan geldim çarsamba günü toplama işlemi yapılacak :18: inş sorunsuz gecer yumurtalarda güzel büyümüş bakalım hakkımızda hayırlısı inş bebegim gelir :16:
miyopi cnm takma kafana erkekler bazen o kadar düşünceli olamıyorlar maalesef dogalarında yok:1:
benimde görümcem canımı sıktı ben diyor tup bebegi baskalarının spermiyle oluyor sanıyordum diyor gelmiş bana yaa ne cahil insanlar var gercekten iyice soguttular kendilerinden ..tedavi ücretinin bi kısmını kayınpeder verdi o yuzden söyledik yoksa ben onlara hayatta söylemezdim cok sinir oldum iki tane agzına cakasım geldi..sabahtan aksama kadar internette fink atmasını biliyo geri madem cok merak etdiyosun bana sorma netten arastır dime işte ne insanlar var cnm :50::47:

selam kızlarr nasılsınız bende doktordan geldim çarsamba günü toplama işlemi yapılacak :18: inş sorunsuz gecer yumurtalarda güzel büyümüş bakalım hakkımızda hayırlısı inş bebegim gelir :16:
miyopi cnm takma kafana erkekler bazen o kadar düşünceli olamıyorlar maalesef dogalarında yok:1:
benimde görümcem canımı sıktı ben diyor tup bebegi baskalarının spermiyle oluyor sanıyordum diyor gelmiş bana yaa ne cahil insanlar var gercekten iyice soguttular kendilerinden ..tedavi ücretinin bi kısmını kayınpeder verdi o yuzden söyledik yoksa ben onlara hayatta söylemezdim cok sinir oldum iki tane agzına cakasım geldi..sabahtan aksama kadar internette fink atmasını biliyo geri madem cok merak etdiyosun bana sorma netten arastır dime işte ne insanlar var cnm :50::47:

ya bilmiyorum görümce oluncamı böyle oluyorlar yoksa doğalarındamı var anlamıyorum. Ben olsam öle bilsem bile dediğin gibi gelipte sana sormam, araştırırım hiç olmadı öle bildiğimle kalırım nolacak onu öğrenmesem.
Bende diyorum ya iyi niyetliydim ama iş konusunda gördümki güven olmaz bunlara hiçbi şekilde. Ben onuda geçtim, kocamda görmüyor bunu. Annem dört dönüyor hadi k.validemi geçtim, görümcemin çayı bitiyor, abisinden istiyor kalkmadan yerinden. Dedimki senin kocan, k.validen yanında olacaktı da ozamanda böyle otururmuydun acaba.
El gördüyü pek seviyorlar. Yabancı birileri olsa 4 dönerdi. Herkes ne mal olduunu biliyor birbirini ya afedersin, kimsenin umru deil benim hamileliğim, annemin genç kız gibi iş yapması.

Buarada kendi derdime kapıldım diğer söyleyeceklerimi unuttum.
Yumoşların hayırlı olsun, inşallah çarşamba gününüde güzelce atlatırsın, yerleştirme ne zaman oluyordu? Birde sende 2 tanemi koydurcan?

evet cnm senin anlattıgını da okudum cok ayıp öyle onun oturup annenin hizmet etmesi ama gel gör ki sorsan onlar haklıdır her zaman hersey de kendini haklı görebilmeleride ayrı bir yetenek heralde yada pişkinlik adı..bendede 2 tane var görümce baskalarıının yanında kırımkırım kırıtırlar ama tek kal igrenç hareketleri var ..

sagol cnm carsamba toplama işlemi yapıldıktan sonra 3 yada 5 gün sonra transfer olur tahminimce..güzel gelişip kaliteli embriyolara dönüştügünde transfer yapılıyor..onlar arıyorlar yani.. doktora 2 tane koy dedim yumurtaların gelişip kalitesine bakar dedi ok dedim bende bakalım yaa nasip :)):16:

Kızlar ya ben kilomu düzenli olarak takip ediyorumda bu hafta içinde hiç kilo almadım ben. Biraz yoğun bir haftaydı, akşamlarıda biraz bulantım oldu acaba ondanmı? Bebeğimin büyümesinde bi sıkıntı olmaz dimi? Hareketleri maşallah bu hafta dahada fazlalaştı ama yinede sizlere bi danışayım dedim.

yok canım ufak tefek düşmeler olur çok olursa kilo kaybın sağlığınıda etkilemeye başlarsa doktora söylersin. endişelenme

hiç güleceğim yoktu vallaaa gülgüzeli pes görümcene.. gazeteye ilan ver sende bari acil sperm aranıyor diye :)

çalışan hatunlar şimdi size bi soru sorcam ben 32 hafta raporumu aldım ya hastane bi daha bize gelmiycen bu rapor bitince direk izne çıkcan dedi. 37 haftada falan gidip kimseden bişey almayacakmıyım. doğumda mı bişey verecekler bu gün yaptı diye yoksa o da mı kalktı artık.şimdi ben 1 mayısa kadar çalışabilir raporu aldım iznimin ne zaman biteceğini ne hastane ne işyeri bilmiyor ne zaman hesaplatcam sgk ya

Annem zaten bu şehirde oturuyor. Gece kalmasa bile sabahtan gelir akşamda yatmaya giderler ama k.validem nezaman gelir, ne kadar kalır hiç bilmiyorum. Düşünmek istemiyorum çünkü geriliyorum düşündükçe. Haftasonu da gördümki gelse bile bana bi yararı dokunacağını sanmıyorum, o yüzden annemi, hatta yanına ablamı gerekirse yengemi falan toplayım başıma diyorum. Hatta halamları falan da çağırayım ben en iyisi :9::9: Ama işte annemin dışındakilerin hepsi şehirdışında, gelipte pek fazla kalamazlar.
Benimde en büyük korkum o gerginlikte sütümün kesilmesi, k.validem erken gelirse (kendisi biraz panik olurda) doğum sırasında bana anlamsız korkular yaşatması ve beni germesinden sebep rahat bir doğum yapamamak. Ama diyorum ya düşünmek istemiyorum, pozitif olup o şekilde atlatmak istiyorum.
Aslında kocam biraz beni anlasa ben bu kadar gerilmem ve korkmam olacaklardan. Ama biliyorumki, bi sıkıntı yaşasam o sıralarda yapsan nolurki, olsa nolurki diye diye annesinden beter sinir eder beni. Rabbim o günlerde kolaylık versin, kocama merhamet ve güzel görüş versin ne diyim.
Sizlerede bu zamanlarda kolaylıklar versin aynı zamanda:16::16:

seni öyle iyi anlıyorum ki ama bak ne güzel bebeğin olucak, ondan güç al sen. hem annen de yanında olacak, takılma sen o görgüsüzlere. benim oyalanacak birşeyim yok ondan sarıyorum eşime :)

ayy ne güzel, bebeğin olacak inş. Allah yardımcın olsun. benim tembellerde çalışsada benim de yumurtalarım büyüse.

Back