• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişisel verileri koruma hk. bilen var mı?

actıgınız konuda duzenleyın kısmı var
oraya tıklayın resımlerde carpı ısaretı sil var
yapın sılınır
komple konuyu sılmeyın ama dıkkat edın yasak cunku banlanırsınız
Bi arkadasa atmışım konuyu yazarken yok o zaman silinmiyor mu ki anlamadım

Yazılanların çocuğunu benmle alakalı değilde daha çok şirket koruması ile alakalı oldugu belli ama ..
Kişisel veri şirket bilgilerinin saklanması değil personellerinin bilgilerinin saklanmasıdır. Bu açıdan şirket kendin koruyor çünkü en ufak bi açıkta ciddi yaptırımları var.
Özel veri kategorisine giren dini tercihleriniz, cinsel tercihleriniz, bağlı oldugunuz vakıf/dernek vb bilgileriniz gibi zorunlu olmayan bilgileriniz için başvuru yapıp saklanmasından vazgeçebilirsiniz.
Kamera görüntülerinin kullanımı şu açıdan önem taşır: ilerde bir gün davalık olursanız mesela alacak verecek meselesi ya da geç geldin geç kaldın ya da bir olaya şahitlik tabıklık gibi konularda görüntüler delil olarak gösterilir. Kamera görüntülerinin imha süresi kısadır 110 120 fün falandır sonra imha edilir.
Korkulacak birşey yok yani.

Kişisel veri şirket bilgilerinin saklanması değil personellerinin bilgilerinin saklanmasıdır. Bu açıdan şirket kendin koruyor çünkü en ufak bi açıkta ciddi yaptırımları var.
Özel veri kategorisine giren dini tercihleriniz, cinsel tercihleriniz, bağlı oldugunuz vakıf/dernek vb bilgileriniz gibi zorunlu olmayan bilgileriniz için başvuru yapıp saklanmasından vazgeçebilirsiniz.
Kamera görüntülerinin kullanımı şu açıdan önem taşır: ilerde bir gün davalık olursanız mesela alacak verecek meselesi ya da geç geldin geç kaldın ya da bir olaya şahitlik tabıklık gibi konularda görüntüler delil olarak gösterilir. Kamera görüntülerinin imha süresi kısadır 110 120 fün falandır sonra imha edilir.
Korkulacak birşey yok yani.
Avukat bazı cümlelerin sıkıntılı oldugunu söyledi yani kanunen olarak.. 3. Kişiler kısmı mesela cümlelerde eksik kelimeler var dedi mesela asla böyle kvkk yazılarında kanuna uygun yapılacaksa talep halinde ibaresi yazılması gerekiyormuş. Diğer türlü işverenn isteği üzerine kalıyormuş eğer yazılırsa olası bi davalık durumunda mahkeme kararı ile olabiliyormuş. Ve işveren annemizin babamızın eşinizin çocuğumuzun bilgilerini saklamak gibi bi durumu olamazmış. 3. Kişilerle talep halinde paylaşabilirmiş. Resmimi vs şirket bünyesinde ki sosyal ağlarda paylaşmaya izin vermekmiş kanunen.. avukat her işveren hazırlamak zorunda dedi evet ama bu şekilde değil dedi.. zatrn ben ay sonu çıkış için konuşacağım imzalamama durumum varmış .

Kaç sayfaydı ki .. Yani okumadan mı imzaladınız

Bi goz attim, okumadim. Baya uzun bir seydi.
Verilerimizi kullanmak zorunda oldugu yerlerde kullanir, gerekli olmadigi durumda kullanmaz uzerine bir metin iste.

Mesela bu dönemde biz surekli iskura veri aktardik kcö yatmasi icin.
Is baslangicinda bankaya hesap bilginizi paylasiyoruz. Banka hesap cuzdaninin fotokopisi elimde, maasimin yatmasi icin beyan ettigim hesabim budur seklinde imzali, bunu sakliyorum.
Calisan maillerine girip okuyabiliyoruz. Bunlari da bildirmekte fayda var ki ozel konularini is mailinden halletmesinler.
Sektorel arastirmalarda dogrudan bilginizi degil ancak cinsiyet, yas, medeni durum, egitim duzeyi ortalamamizi paylasiyoruz.
Yil sonu etkinliginde barkovizyona yansitilan fotografta olabilirsiniz mesela. Bunun icin de izniniz aliniyor bu metinle.

Bi goz attim, okumadim. Baya uzun bir seydi.
Verilerimizi kullanmak zorunda oldugu yerlerde kullanir, gerekli olmadigi durumda kullanmaz uzerine bir metin iste.

Mesela bu dönemde biz surekli iskura veri aktardik kcö yatmasi icin.
Is baslangicinda bankaya hesap bilginizi paylasiyoruz. Banka hesap cuzdaninin fotokopisi elimde, maasimin yatmasi icin beyan ettigim hesabim budur seklinde imzali, bunu sakliyorum.
Calisan maillerine girip okuyabiliyoruz. Bunlari da bildirmekte fayda var ki ozel konularini is mailinden halletmesinler.
Sektorel arastirmalarda dogrudan bilginizi degil ancak cinsiyet, yas, medeni durum, egitim duzeyi ortalamamizi paylasiyoruz.
Yil sonu etkinliginde barkovizyona yansitilan fotografta olabilirsiniz mesela. Bunun icin de izniniz aliniyor bu metinle.
Bende avukata sordum Avukat bazı cümlelerin sıkıntılı oldugunu söyledi yani kanunen olarak.. 3. Kişiler kısmı mesela cümlelerde eksik kelimeler var dedi mesela asla böyle kvkk yazılarında kanuna uygun yapılacaksa talep halinde ibaresi yazılması gerekiyormuş. Diğer türlü işverenn isteği üzerine kalıyormuş eğer yazılırsa olası bi davalık durumunda mahkeme kararı ile olabiliyormuş. Ve işveren annemizin babamızın eşinizin çocuğumuzun bilgilerini saklamak gibi bi durumu olamazmış. 3. Kişilerle talep halinde paylaşabilirmiş. Resmimi vs şirket bünyesinde ki sosyal ağlarda paylaşmaya izin vermekmiş kanunen.. avukat her işveren hazırlamak zorunda dedi evet ama bu şekilde değil dedi.. zatrn ben ay sonu çıkış için konuşacağım imzalamama durumum varmış . Ve aklıma gelmeyen bir sürü şey vardı saçma olan. Ortak kamera kullanım alanlarında ne yapıyorsam onu kullanma hakkına sahipmiş evet ama bunu kanunen idari yönünde talep halinde yazması gerekiyormuş direk belirtmemişler çok üstü kapalı şeyler var .. eşimin çocuğumun annemin babamın bilgilrini nr yapacak kanunen bu yasak zaten

Bende avukata sordum Avukat bazı cümlelerin sıkıntılı oldugunu söyledi yani kanunen olarak.. 3. Kişiler kısmı mesela cümlelerde eksik kelimeler var dedi mesela asla böyle kvkk yazılarında kanuna uygun yapılacaksa talep halinde ibaresi yazılması gerekiyormuş. Diğer türlü işverenn isteği üzerine kalıyormuş eğer yazılırsa olası bi davalık durumunda mahkeme kararı ile olabiliyormuş. Ve işveren annemizin babamızın eşinizin çocuğumuzun bilgilerini saklamak gibi bi durumu olamazmış. 3. Kişilerle talep halinde paylaşabilirmiş. Resmimi vs şirket bünyesinde ki sosyal ağlarda paylaşmaya izin vermekmiş kanunen.. avukat her işveren hazırlamak zorunda dedi evet ama bu şekilde değil dedi.. zatrn ben ay sonu çıkış için konuşacağım imzalamama durumum varmış . Ve aklıma gelmeyen bir sürü şey vardı saçma olan. Ortak kamera kullanım alanlarında ne yapıyorsam onu kullanma hakkına sahipmiş evet ama bunu kanunen idari yönünde talep halinde yazması gerekiyormuş direk belirtmemişler çok üstü kapalı şeyler var .. eşimin çocuğumun annemin babamın bilgilrini nr yapacak kanunen bu yasak zaten

Ben sirketime guveniyorum, gereken neyse onu imzalatmistir.

10 gun babam icin refaket izni kullaniyorum. Babamin hastalik raporlari sirkette mevcut.
Benim cocugum okul cagina gelmedi ama geldiginde okul donemi odenek yatiyor. Dogum belgesi falan ofiste arsivli. Okul kaydi yaptirinca belge goturucem. Suan kres kaydi var bunu da goturdum destek almak icin.
Bir donem esim calismiyordu mesela, onun calismadigina dair belge ile agimin yukselmesini talep etmistim falan filan. Ikramiyem o sene daha yuksek yatmisti. Tutabilir bunlari benlik bir sorun yok.

Veya ben kurallara aykiri bir sey yaparsam kamera kaydimi delil olarak kullanabilir. Kullansin.

Siz sorun gorduyseniz konusun imzalamayin, zaten cikacakmissiniz.
Son tarih 31 mart diye biliyorum.

Ben sirketime guveniyorum, gereken neyse onu imzalatmistir.

10 gun babam icin refaket izni kullaniyorum. Babamin hastalik raporlari sirkette mevcut.
Benim cocugum okul cagina gelmedi ama geldiginde okul donemi odenek yatiyor. Dogum belgesi falan ofiste arsivli. Okul kaydi yaptirinca belge goturucem. Suan kres kaydi var bunu da goturdum destek almak icin.
Bir donem esim calismiyordu mesela, onun calismadigina dair belge ile agimin yukselmesini talep etmistim falan filan. Ikramiyem o sene daha yuksek yatmisti. Tutabilir bunlari benlik bir sorun yok.

Veya ben kurallara aykiri bir sey yaparsam kamera kaydimi delil olarak kullanabilir. Kullansin.

Siz sorun gorduyseniz konusun imzalamayin, zaten cikacakmissiniz.
Son tarih 31 mart diye biliyorum.
Hmm ben şirkete güvenmiyorum benm şirketim sizin şirket gibi değil .
Öyle ikramiye fln destek oooo çok uzak bize:)

selam arkadaslar ;

Az önce İK dan şöyle bir mail geldi . İş yerinde size yapılmış mıydı yada ne demek isteniyor bilen var mı ?

"Kişisel verileri koruma kanunu 6698 kapsamında “ÇALIŞAN KİŞİSEL VERİLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME METNİ” – “KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI TAAHHÜTNAMESİ” olarak tarafınıza imzalamanız üzere belgeler hazırlanmış olup gerekli açıklama aşağıda yer almaktadır. Şu an Merkez ofiste olmayan kişiler ofise geldiklerinde ilgili evrakların imzalaması önemle rica olunur.

Kişisel veriler, Şirket sorumluluğunda olup, yalnızca firmanın ticari ilişkisi veya tarafınızla iletişime geçilen diğer amaçlar doğrultusunda bağlantılı olarak firma çalışanları veya yetkilileri ile iletişime geçilmesi, ticari bilgi ve belgelerin ticari amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılması amacıyla işlenebilir ve aktarılabilir.

Belirtilen amaçlar dışındaki her türlü kullanım hukuka aykırıdır.

Kişisel veriler 6698 sayılı kanunun 5/2-f veya 5/2-c maddelerindeki istisnalar kapsamında sözleşmenin kurulması ve ifası ile meşru menfaatler kapsamında işlenmektedir. Kişisel verilerin mevzuata uygun olarak elde edildiği ve bu kişisel verileri ile ilgili gerekli teknik ve idari tedbirlerin tarafınızca alındığı kabul edilmektedir. Bu şekilde elde edilen veriler yurt içi veya yurt dışındaki, tedarikçileri ve müşterileri ile taraflar arasındaki ilişkinin amacına ve 6698 sayılı kanunun 8. maddesine uygun olarak aktarılabilir."
Geç bile kalmışlar. Kaç ay önce yürürlüğe girmişti. Normal bir talep yani

Geç bile kalmışlar. Kaç ay önce yürürlüğe girmişti. Normal bir talep yani
Sorun olan imzalatmaları değil sorun içinde yazılanlar daha çok işçi yararına değilde işveren yararına gibi. Cinsellik hayatına kadr 3. Kişilere kadar annen baban eşin bilgileri flnda istiyorlar yok dini bilgiler mezhep dernek vs . Ortak alan kamera kayıtları fln kullanmak için avukata sordum normal kvkk kararnamesi vardır o imzalatılır dedi ama sizinkiler abartmış dedi zaten işçinin imzalamama yetkisi varmış her şekilde . Bende çıkacağımdan hiç imzalama dedi . Kaldı öyle ..

Back