• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişisel verileri koruma hk. bilen var mı?

kvkk kanunu kapsamında sırketler calısanlarına veya musterılerıne kısısel verılerını hangı amacla ve nerede saklayacaklarıyla ılgılı bılgılendırme yapmak zorundadırlar bu bılgılendırmeyı sırketler yazılı ve ımza karsılıgı beyan ettıklerını bıldırırler bu o :)

Çok standart bir metin. Eski işyerimde bu işlere ben bakıyordum. Olağandışı bir durum yok.
Avukat öyle söylemedi bazı yerler var dedi benle konuşmadan imzalamayın dedi pek standart değil açıkçası.. ortak kullanım kameraları resim video vs din mezhep vs daha saçma gelen bir sürü şey hatta bir de dün verdiler ocak tarihli imzalamamızı istiyorlar

Merhaba
Daha yeni kvkk evrakları hazırladım bende.
Korkulcak bişi yok tamamen sizin bilgilerinizi korumak adına yapılan bir şey.
Kanun daha doğrusu.
Bilgilerinizin saklanacağını ve bazı kurumlarla zorunlu olarak paylaşılacağını bildiren bir yazı. Ör ibanınızı tcnizi banka ile paylaşıyor çünkü maaş yatıracak, sgk işe paylaşıyor priminiz ödenecek vb gibi.
Kamera kayıtlarına takılmayın, belli bir süre sonra imha edilecek şekilde düzenleniyor.

Kısacası korkulacak birşey yok. En ufak bi bilgi sızımında şikayet ile teftişe geliyorlar ve ciddi maddi yaptırımları var.
Yazılanların çocuğunu benmle alakalı değilde daha çok şirket koruması ile alakalı oldugu belli ama ..

kvkk kanunu kapsamında sırketler calısanlarına veya musterılerıne kısısel verılerını hangı amacla ve nerede saklayacaklarıyla ılgılı bılgılendırme yapmak zorundadırlar bu bılgılendırmeyı sırketler yazılı ve ımza karsılıgı beyan ettıklerını bıldırırler bu o :)
Kişisel verilerden daha çok şirket kendi bünyesinde olanları koruyor adam kağıda çalışandan ziyade ortak kamera alanlarında olanları konuşulanları din mezhep konularını konuşanları kullanma hakkına sahiptir ve senn resim videolarını kullanma hakkına sahibim yazıyor kağıtta

Is yerinde ne yapiyorsunuz ki kamera sizi cekince sorun olsun? Normal bir metin imzaladiginiz. Bilgileriniz her seyiniz sirket icinde ancak disariya verilmiyor demisler Turkcesi bu
Bir şey yapmıyorum ne yapılacak. En fazla mutfakta söylenenden fazla oturup lak lak yapmışımdır adam bnu bile kullanma hakkına sahibim diyor.

Metinleri tam okumadım ama Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde hem sizin verilerinizin işlenebilmesi hem de hizmet verdiğiniz kişilerin verilerinin güvence altına alınabilmesi için hazırlanmıştır muhtemelen.

Sizi bu konuda aydınlatma yükümlülüğü iş yerinizin. Danışmaktan çekinmeyin, işten ayrılmanızla ilgili soruna sebep olacak bir konu değil.
Sordum ama klasik aynı cvp bende avukata gönderdim o da bazı yerler var ben sizi arayana kadr imzalamayın dedi. Şirket kendini koruyor anladım tutup oraya kamera kayıtlarını senin resimlerini videolarını sosyal ağ reklam gibi yerlerde kullanırım demesi garibime gitti

Bir şey yapmıyorum ne yapılacak. En fazla mutfakta söylenenden fazla oturup lak lak yapmışımdır adam bnu bile kullanma hakkına sahibim diyor.
Is saatinde kaytarmak yanlis bir hareket zaten. Adam kullansa da kullanmasa da siz bunun yanlis oldugunu bilmelisiniz.

Is saatinde kaytarmak yanlis bir hareket zaten. Adam kullansa da kullanmasa da siz bunun yanlis oldugunu bilmelisiniz.
Elbette biliyorum tşkler uyarı için .. bir tek brn yapmıyorum sonucta sık sık olmayan bir şey için evlilik tazminarımı yakmak istemem

Eklentiler

• 20210203_084823.jpg
    20210203_084823.jpg
    158,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 1612271585929777654197820250216.jpg
    1612271585929777654197820250216.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 39
Avukat öyle söylemedi bazı yerler var dedi benle konuşmadan imzalamayın dedi pek standart değil açıkçası.. ortak kullanım kameraları resim video vs din mezhep vs daha saçma gelen bir sürü şey hatta bir de dün verdiler ocak tarihli imzalamamızı istiyorlar

İK'ya kimlik kartını verince din bilgini de vermiş oluyorsun. Kameralarda da görüntün var tabii. İşyeri sana "bu görüntüleri ben saklayacağım ve eğer gerekli görürsem kanun çerçevesinde başkalarıyla paylaşacağım, sen de buna onay vermelisin" diyor. Mesela işyerinde adli bir olay yaşandı diyelim. Polis gelip görüntüleri alabilir. Veya şirketin sosyal medya hesabında senin de olduğun bir fotoğraf vardır. Sen bu yazıları imzalayarak o fotoğraflara onay vermiş oluyorsun.

Bana sadece reklam, kampanya, promosyon kısmı biraz fazla geldi. Bir de bu kanun çıkalı neredeyse 3 yıl olacak. Ben eski çalıştığım yerde 2 yıl önce hallettim bu izinleri imzaları. Neden bu kadar geciktiklerini anlamadım. Bir de açık rızayla yapmaları aslında yanlış çünkü açık rıza iptal edilebilen bir şey. Yani sen işten ayrıldıktan sonra şirketin veri sorumlusuna yasal yollarla ulaşıp elinde sana ait neler olduğunu sorabilir ve bunların içinden silinebilecek durumda olanları sildirebilirsin.

Bir de bu konuya eklediğin görselleri sil istersen. Şirket adı filan gözüküyor.

İK'ya kimlik kartını verince din bilgini de vermiş oluyorsun. Kameralarda da görüntün var tabii. İşyeri sana "bu görüntüleri ben saklayacağım ve eğer gerekli görürsem kanun çerçevesinde başkalarıyla paylaşacağım, sen de buna onay vermelisin" diyor. Mesela işyerinde adli bir olay yaşandı diyelim. Polis gelip görüntüleri alabilir. Veya şirketin sosyal medya hesabında senin de olduğun bir fotoğraf vardır. Sen bu yazıları imzalayarak o fotoğraflara onay vermiş oluyorsun.

Bana sadece reklam, kampanya, promosyon kısmı biraz fazla geldi. Bir de bu kanun çıkalı neredeyse 3 yıl olacak. Ben eski çalıştığım yerde 2 yıl önce hallettim bu izinleri imzaları. Neden bu kadar geciktiklerini anlamadım. Bir de açık rızayla yapmaları aslında yanlış çünkü açık rıza iptal edilebilen bir şey. Yani sen işten ayrıldıktan sonra şirketin veri sorumlusuna yasal yollarla ulaşıp elinde sana ait neler olduğunu sorabilir ve bunların içinden silinebilecek durumda olanları sildirebilirsin.
Açık rıza dediğinizi açar mısınız anlamadım

Açık rıza dediğinizi açar mısınız anlamadım

Yani "ben bu konuda yeterince bilgilendirildim, konuyu anladım, kendi özgür irademle ve hiç bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde burada yazılanlara onay veriyorum" demek. Bu mutlaka yazılı ve imzalı olmak zorunda değil. Elektronik veya sözlü de olabilir.

Konuda anlamadığımız kısım zaten buyuk harflerle yazılmış. Nesini anlamadınız? Kaldı ki siz burada bunları paylaşarak zaten bu kurali ihlal ediyorsunuz.

Kişisel verilerden daha çok şirket kendi bünyesinde olanları koruyor adam kağıda çalışandan ziyade ortak kamera alanlarında olanları konuşulanları din mezhep konularını konuşanları kullanma hakkına sahiptir ve senn resim videolarını kullanma hakkına sahibim yazıyor kağıtta
bır sıkıntı yok her yerde uygulanan bır prosedur :)

bır sıkıntı yok her yerde uygulanan bır prosedur :)
Avukatla konustum bir sürü saçma durum olduğunu söyledi 3. Kişiler yazan idarenin çıkması adli ve idari kısımların yazan yerde talep halinde yazmaması fln ve mutlaka evrak size ne zaman verildiyse o zamanın tarihi ile atın dedi . Evrak ve maili 2 şubata attılar ama evrakları 6 ocak olarak imzalamamızı istediler..

Back