Kişisel verileri koruma hk. bilen var mı?

Orkide34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2020
1.968
1.444
48
selam arkadaslar ;

Az önce İK dan şöyle bir mail geldi . İş yerinde size yapılmış mıydı yada ne demek isteniyor bilen var mı ?

"Kişisel verileri koruma kanunu 6698 kapsamında “ÇALIŞAN KİŞİSEL VERİLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME METNİ” – “KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI TAAHHÜTNAMESİ” olarak tarafınıza imzalamanız üzere belgeler hazırlanmış olup gerekli açıklama aşağıda yer almaktadır. Şu an Merkez ofiste olmayan kişiler ofise geldiklerinde ilgili evrakların imzalaması önemle rica olunur.

Kişisel veriler, Şirket sorumluluğunda olup, yalnızca firmanın ticari ilişkisi veya tarafınızla iletişime geçilen diğer amaçlar doğrultusunda bağlantılı olarak firma çalışanları veya yetkilileri ile iletişime geçilmesi, ticari bilgi ve belgelerin ticari amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılması amacıyla işlenebilir ve aktarılabilir.

Belirtilen amaçlar dışındaki her türlü kullanım hukuka aykırıdır.

Kişisel veriler 6698 sayılı kanunun 5/2-f veya 5/2-c maddelerindeki istisnalar kapsamında sözleşmenin kurulması ve ifası ile meşru menfaatler kapsamında işlenmektedir. Kişisel verilerin mevzuata uygun olarak elde edildiği ve bu kişisel verileri ile ilgili gerekli teknik ve idari tedbirlerin tarafınızca alındığı kabul edilmektedir. Bu şekilde elde edilen veriler yurt içi veya yurt dışındaki, tedarikçileri ve müşterileri ile taraflar arasındaki ilişkinin amacına ve 6698 sayılı kanunun 8. maddesine uygun olarak aktarılabilir."

Söylemek istediği şirket bilgileri gizlidir sadece belirli kişilerle belirli amaçlar doğrultusunda paylaşılabilir.Bu bilgiler dışarı sızdırılmaz diyor.Şirketin kendini koruma amacıyla yapmış olduğu birşey ve normal bana göre.şirket bilgilerini dışarı sızdırma gibi bir amacınız yoksa sorun olmaz.

Şirket bilgilerinden değil kişisel verilerden bahsediyor. Şirket bilgisi sızdırmak zaten suç.

Kişisel verilerinizin şirket içinde dolaşımda olacağını ancak bunun şirket içindeki yazışmalar, aramalar vs dışında kullanılamayacağını, sizin de başkasının verilerini iş amacı dışında kullanamayacağınızı söylüyor.

Bir sürü metin bir sürü evrak getirdiler imzalamak için yok resim ve video kaydının yapılmasına izin vermek adına yok kamera kayıtlarının paylaşılmasına fln bugun getirdiler 6 ocak verilmiş gibi tarih atılacakmış bende gitmeyi düşünüyorum bu ay sonu konuşacağım kararsız kaldım korktum açıkçası

Şu metinde korkulacak bir şey görmedim ben ama başka şeyler varsa bilemem.

Evet imzaladık hepmz geç bile kalmşlr bzmki 2 ay önce imzalattı bze

Eklentiler

• IMG_0852.JPG
    123,4 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_0853.JPG
    132,5 KB · Görüntüleme: 44
Neler imzaladınız acaba 10 sayfalık evrak getirdiler önüme
Evet bzde baya çoktu bunla ilgli öncesinden bir toplantı yapldı yasal olarak zorunluluk getirildi sizayrılırken flasa iş yerinden bilgileri göremeyeceğinizi bilemezler bu sebeple kendilerini korumaya alıyorlaryani ayrılırken iş yernden tarafınızdan bir bilgi götürülürse iş yeri çalışana dava açabliyor eskdenbu yoktu ama artk heryerde var işveren kendni yasalar önünde koruyor yami imzalayn sorun yok ki muhtemelen imzalamk zorundasınız zaten

Ya öle elbette de ortak alanlarda kameralr kullanılabiliyor izin ver gibi şeyler de yazıyor . O yuzden yok mailine bakabiliyor bnu kullanmak hakkına sahip fln bizde toplantı yapılmadı

Ya öle elbette de ortak alanlarda kameralr kullanılabiliyor izin ver gibi şeyler de yazıyor . O yuzden yok mailine bakabiliyor bnu kullanmak hakkına sahip fln bizde toplantı yapılmadı
Evet şöyle düşünün tamamen iş yeriniz size karşı kendni koruyor olası bir bilgi belge çalmasızdırma durumu olduğunda aleyhnize herşeyi kullanma hakkna sahp olmak istiyor işyernzde i.K. varsa bi danışın isterseniz

Bir korkum yok sıkıntı da yok . İk da ki kıza sordum bana direk şunu söyledi senin bilgilerini kullanma hakkı bize veriyorsun dedi hepsi bu. Sizin dediğiniz gibi bir şey demedi. Sonuçta kamera çekiyor direk sen bnu yapmışsın çat diye kullanamaz herhlde kanunen benden hbrsiz.. tamamıyla korkum evlilik için çıkışım olacak taş koymasınlar diye

Çok standart bir metin. Eski işyerimde bu işlere ben bakıyordum. Olağandışı bir durum yok.

Is yerinde ne yapiyorsunuz ki kamera sizi cekince sorun olsun? Normal bir metin imzaladiginiz. Bilgileriniz her seyiniz sirket icinde ancak disariya verilmiyor demisler Turkcesi bu

Metinleri tam okumadım ama Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde hem sizin verilerinizin işlenebilmesi hem de hizmet verdiğiniz kişilerin verilerinin güvence altına alınabilmesi için hazırlanmıştır muhtemelen.

Sizi bu konuda aydınlatma yükümlülüğü iş yerinizin. Danışmaktan çekinmeyin, işten ayrılmanızla ilgili soruna sebep olacak bir konu değil.

Son düzenleme:
Ay tamamen yanlış okumuşum iyi ki düzelttiniz

Merhaba
Daha yeni kvkk evrakları hazırladım bende.
Korkulcak bişi yok tamamen sizin bilgilerinizi korumak adına yapılan bir şey.
Kanun daha doğrusu.
Bilgilerinizin saklanacağını ve bazı kurumlarla zorunlu olarak paylaşılacağını bildiren bir yazı. Ör ibanınızı tcnizi banka ile paylaşıyor çünkü maaş yatıracak, sgk işe paylaşıyor priminiz ödenecek vb gibi.
Kamera kayıtlarına takılmayın, belli bir süre sonra imha edilecek şekilde düzenleniyor.

Kısacası korkulacak birşey yok. En ufak bi bilgi sızımında şikayet ile teftişe geliyorlar ve ciddi maddi yaptırımları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…