Kısır mıyız.

infertilite deseydi havali olurdu di mi?

Nesi asagilayici anlamadim, kisirlik diye bir hastalik var?

Pardon da siz hangi kelimeyi kullaniyosunuz bu durum icin ?

evet bence aşağılayıcı bir kelime ve hiç hoş bir tabir değil.
bir ben değilim ayrıca bu fikirde olan, konuyu okursanız bir çok arkadaşın da benle aynı fikirde olduğunu görürsünüz

evet bence aşağılayıcı bir kelime ve hiç hoş bir tabir değil.
bir ben değilim ayrıca bu fikirde olan, konuyu okursanız bir çok arkadaşın da benle aynı fikirde olduğunu görürsünüz

Ok tmm haklisiniz

, saglik bakanligina soyleyelim de bu hastaluga baska bir isim bulsun.

Cocugu olmayan insanlarin da bu kadar alingan olmalari biraz abarti geliyo bana, her buluttan nem kapiyolar yani.

Neyse kisir degil kimse, xxxxx hastaligi,

adini biri soylesin bari.

O kadar cevp var ama kisir kelimesi yerine ne diycez onu kimse soylememis?

Birisi infertilite demis de onu sokaktaki ayse teyzeye, annene ananene, soyle bakim anlar mi?

Bu kelimenin kullanilmaya baslanmasi surdan kac sene once allah askina ?

Ayse infertile miş.
Ali infertile miş.
Infertilim ben.
Infertilite sorunumuz var.
Infertilite tedavisi .........

Boyle cumleleri kac kisi diydu yada kac kisi boyle konusuyo ? Dr lar disinda ?

O kadar ugrasmaya gerek yok. Aysenin henüz bebegi yokmuş denir olur biter.
Cok gaddarsiniz ayrica.. Resmen bazilarinin hassasiyetleriyle rahatlikla dalga gecip gulebiliyorsunuz.
Allah askina kac yasindasiniz siz?

çocuğu olmayan insanın nasıl üstüne geliyolar suçluyolar sanki bu bi suçmuş gibi, eziliyo baskı görüyo alıngan olması çok normal

"Cibik" rumuzlu üye;
Aileniz adına çok üzüldüm..
Toplum adına çok üzüldüm..
Sizin kısır olmayıp çocuk yetiştirecek olmanıza çom üzüldüm..
O çocuklarında sizin gibi bir "toplum zararlısı" olabilecek olma ihtimallerine çok üzüldüm..
Senin gibi birine bile alınan kırılan sana dert anlatmaya çalışan güzel gönüllü arkadaşlarıma çok üzüldüm..
Peygamber efendiğimiz kötülere bakıp nasıl iyi olacağınızı öğreneceksiniz bu yüzden yaratıldılar demiş yaratılış sebebinin bu olmasına çok üzüldüm senin adına..
Sana çok üzüldüm kalbinin ruhunun ve vicdanın karanlık olmasına..
Allah sana akıl fikir ve vicdan versin umarım..

Yaşınız sebebiyle bu durum sebebi bilinmiyen kısırlık.dr görünmelisiniz

diyelim ki "kısır" kelimesinin kullanılmasında alınacak birşey yok
diyelim ki anlatılan durumları bu kelime tanımlıyor
ne olur ki
bebek sahibi olmaya çalıştığı halde olamayan bu kadar insan bu kelimeye karşı hassas olduğu için azıcık hoşgörü, anlayış gösterseniz?
yani bu kadar küçücük bir konuda hoşgörülü olmak bu kadar mı zor gerçekten?

açık açık yazmışlar, üzülüyoruz demişler, bu sorunu yaşayanlar alınıyoruz, canımız acıyor demişler
yani hakikaten bu üzüntüyü görmekten bu kadar mı acizsiniz?

bu kelimenin kullanılması size nasıl bir avantaj sağlayacak?
sizi mutlu mu edecek?
hiç bir çıkarınız olmayan, size bir mutluluk getirmeyecek bir kelime için
neden insanların üzerine bu kadar gidiyor, üzüyorsunuz?
gerçekten size hissettirdiği duyguya değer mi???

8 aydır bebiş için uğraşan biri olarak "kısır" kelimesine bende karşıyım.tamam tıpta adı böyle olabilir ama birisin benim ve eşim hakkında "kısır mı acaba bebekleri olmuyor" demesi beni çoook üzer.bu konunun hassaslığını sadece bebek sahibi olmak isteyenler anlar.neyse konumuz bu değildi ama yazılanlara karşın düşüncemi dile getirmek istedim.canım haftada 2 kez ilişki yaşıyormuşsunuz.belki yumurtlama gününü denk getiremiyorsun.bi süre gün aşırı ilişkiyle deneyin.

[E="cibik, post: 38750605, member: 638640"]Ok tmm haklisiniz

, saglik bakanligina soyleyelim de bu hastaluga baska bir isim bulsun.

Cocugu olmayan insanlarin da bu kadar alingan olmalari biraz abarti geliyo bana, her buluttan nem kapiyolar yani.

Neyse kisir degil kimse, xxxxx hastaligi,

adini biri soylesin bari.

O kadar cevp var ama kisir kelimesi yerine ne diycez onu kimse soylememis?

Birisi infertilite demis de onu sokaktaki ayse teyzeye, annene ananene, soyle bakim anlar mi?

Bu kelimenin kullanilmaya baslanmasi surdan kac sene once allah askina ?

Ayse infertile miş.
Ali infertile miş.
Infertilim ben.
Infertilite sorunumuz var.
Infertilite tedavisi .........

Boyle cumleleri kac kisi diydu yada kac kisi boyle konusuyo ? Dr lar disinda ? [/QUOTE]

Nasil bu kadar itici olunabilir dersini basariyla verdiniz tebrik ederim..

Yahu tamam halk arasinda genelde kisir kelimesi kullanilir da sizdeki bu anlamsiz israr neden ??

Insanlar bunun onlari incittiginden bahsediyor bu kadar mi zor anlamak.. oyle veya degil yasamislar ve hepsi ayni seyi soyluyor .. biraz ozen gostermek cok mu zor..

Ha bu arada smiley bedava diye bu kadar somurulmez ki..

Kısır tedavisi başlıklarında da alınganlık gösteriyor musunuz siz hanımlar?

Sorununuza gelince düzenli ve tarihlerini takip ederek 2 yıl sahip olamıyorsanız sorun ama sizde böyle bir şey yok diyorsun.

Doktora bir bakınmalı geç olmadan.

aslında bence de bu kelimeye bu kadar takılmaya ve uzulmeye gerek yok.

fakat gecmiste cocuk sahibi olamamak hangi cinsiyet olursa olsun "insan" yerine konulmamasına neden olan orneklerle karsılasıldıgı,
ve zamanla bunun "hakaret" amaclı kullanımının yaygınlasması sebebiyle insanlar karsı cıkıyor.
kelimelerle simgelesen toplum hafıza...

bence asıl karsı cıkılması gereken, kısırlıgı 2.sınıf vatandaslık gostergesi gibi goren zihniyet, asıl onla savasmak gerek.
kelimelerle kılıc kalkan oynamak birsey kazandırmaz,
yarın infetiliteyi oyle gorur, oyle kullanırlar...
(keza bosanmak icin de aynı deger yargıları mevcut, dul kadın muamelesi diye dile yerlesmis bir kalıp var, ne acı... )

tıbbı olarak herhangi bir rahatsızlıgım var mı bilmiyorum, es adayımın var mı/olur mu onu da bilmiyorum.
şu an insanlar uzuldugu icin dikkat etmeye calısabilirim,
fakat başıma çekinmeden kısırım der, bunu utanılacak birsey olarak gormez, abuk subuk konusana da cevabını veririm.
ancak boyle bir tavır sergilendigi muddetce insanların algılarının degisecegini dusunuyorum, keza kısır denildigi icin gosterilen alınganlıkların da boyle bitecegini dusunuyorum.
şu an infertilite olanlar boyle yapmıyor mu? demek ki keramet kelimede degil tavırda...

Ben doktorum. Hem de bu islerle mesgul olan biriyim. Infertil kelimesi direkt kısır kelimesine denk gelmiyor zaten. 1 yildir infertil dedigimiz hasta 1 yildir cocuk sahibi olamiyor demek. Kısır demektense cocuk sahibi olmakta zorluk yasiyorlar demeyi tercih ediyorum.

siz hastalarınız icin bir gosterdiginiz bir hassasiyetten bahsediyorsunuz ama. (ben oyle anladım. )
kısır tıpta olmayan bir kelime midir? gercekten bilmdigim icin soruyorum.

mesela bosanmıs kisilere dul denilmesi gibi reddedilmesi gereken bir kavram olarak bakıp yerine medeni halinin bekar oldugunun yazılması gibi birseyden mi bahsediyorsunuz?
yoksa toplumdan dolayı kelimenin yuklendigi yan anlamlardan oturu mu kullanmıyorsunuz?

sürekli birilerinden örnek veriyorum ben de :) bi tanıdıgımızın yıllardır cocukları olmuyor karı-koca ikisinde de sorun yokmuş. doktor en sonunda bi psikologa gidin bu tamamıyle psikolojik demiş. o hesap bence sizinkide psikolojik. kısır değilsiniz:)

eskiden çocuk olmamasının nedenleri bilinmiyodu,tedavi yöntemi yoktu.çocuğu olmayan herkese kısır deniyodu.şimdi artık kısır diyebilceğimiz sadece bazı genetik rahatsızlığı olanlar ve doğuştan rahmi olmayanlar,yumurtalıkları olmayanlar sanırım.diğer bütün sorunların çözümü mümkün.ki rahim nakli bile yapıldı.yani kısırlık çok düşük bi ihtimal artık.düşünmüyosanız bile sorunu bulmaları zaman alabiliyo.en azından doktora gidip hormon testi, genetik testi falan yaptırın.sorun ne öğrenin çocuk istediğiniz zaman tedaviye başlarsınız.

tüm sakınliğimi koruyarak soruyorum doktor eşinizin ve sizin yüzünüze baka baka siz kısırsınız çocuğunuz olmayacak dedi mi hiç? bu cümleyi bir kez olsun duydunuz mu?

şu saçma sapan surat ifadeleriyle dolu msjlarınız kısır kelimesindin on kat daha kırıcı.çocuk isteyen bir kadının ona sahip olamaması sizin için abartı olabilir ancak dua edin Allah size böyle birşey yaşatmasın.dalga geçmeyi bırakın artık,ayıp denen bir olgu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…