Tuvalet Eğitimi Kışın tuvalet eğitimine başlayıp bitirmiş olan var mı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Merhabalar,
Oğlum 10 ekimde 2 yaşını doldurdu. Biz de yavaş yavaş tuvalet eğitimine başlayalım dedik (2 yaşından önce başlamak istemedik psikolojik olarak hazır olmaz diye) Gördüğüm kadarıyla bu işin yazın yapılması daha kolay ve rahat altının açık gezdirilebilmesi açısından.
Bezini değiştirmek için altını açtığımda "hadi çiş yapalım" diyorum hemen yapıyor ama oturmadan ayakta benim önüne tutmamı istiyor lazımlığı. Sonra onu dökmek, sifonu çekmek falan çok hoşuna gidiyor. Kakaya gelince 1-2 defa yaptı ama hiç istekli değil. Bazen yapacağını hissettiğimde "hadi otururup yapalım" diyorum ama bağırıyor hemen istemiyor. Zaten ben açana kadar çok geç oluyor:) Bir dahaki yaza bıraksam geç kalırım diye düşünüyorum. Şimdilik sadece günde 3-4 defa zevkine yapıyor (sifonu çekmek için) onda da 1-2 damla yapıyor (geldiği zaman yapmayı bilmiyor) Tabi bezini hep bağlıyorum.

Özetle sorum; kışın bu işi başarmış olan var mı? Yoksa zevkine 1-2 damla çişlerle mi geçiricez bu kışı:)

canım benım önceliklee cocuga baskı yapma yazın ınsallah daha kolay bır sekılde öğretırsın..benım de 2 yasında bır oğlum var gectıgımız yaz kısa gırmeden kakasını yaptırmayı yavas yavas ögrettım klazöte oturamıyordu ben tutuyordum altıma bır iskembe alıyordum oturuup kakasını yapana kadar oglumu cise tutuyordum...alafranga tuvaletım yoktu eger senınkı öyleyse ondada ıskembeye oturup deneyebılırsın..biraz zahmetlı ve zaman alabılıyor belın agrıyabılıyor ama ınankı 1-2 hafta ıcınde kakası geldıgı zaman'' anne kaka''dıyebılıyor.birde eger kakasını beze yaparsa tatlı bir dılle'' aaa oğlum cok ayıp sen artık kocaman oldun gel senınle kakamızı tuvalete yapalım bak bende babanda tuvalete gıdıyoruz''dıyerek bır nebze kakasını beze yapmamaya calısaktır yaptıgı zaman utanacaktır ayıp oldugunu anlıcak ve saklamaya calısaktır...kıyılara köselere gırıp tuvaletını sıze gozukmeden yapmaya calısacaktır kızmanızdan korkacaktır..herzaman sakın yaklasmanızı guven vermelısınız..ınanın cok zor oluyor ama ben bunu yaz boyunca sabırla denedım ve suan kesınlıkle bezıne kakamızı yapmıyoruz uzun bır sure oldu.. hatta klazöte bıle oturrara kendısı yapıyor ıskembeyı ayaklarının altına koyuyorum oturup yapıyor bende basında beklıyorum bıttıgı zaman temızlenıp ısmızı bıtırıyoruz böylece kendıne guvenı cok geldı artık buyudugunun farkında .şimdi çişinide soyluyor ara ara bezı ıslandıgı zaman rahatsız oluyor sanırım önumuzdekı yaz bezden kurtulucaz:) sabır lı ol canım yazı bekle havalar soguk mazallah usutursun bebişini

Son düzenleme:
canım benım yazını bır daha okudum sanırım kaka egıtımını tamamlamıssın sadece çiş egıtımın kalmıs dogrumudurr ? eger boyleyse benım gıbı sende yazı bekle ınsallah çiş egıtımlerını yazın halledeceğiz

Yok yanlış ifade ettim sanırım kaka konusunda lazımlığa yapma konusunda hiç istekli değil, 1-2 defa yaptı alkışladık falan ama genelde bezine yapıyor. O da sanırım ayakta yapmaya alıştığı için. Genelde koltuğa tutunarak ayakta yapıyor. O anda "hadi oturalım" desem de işe yaramıyor tabi. Ama yaz olsa altı açık olur başladığı an oturtabilirim tabi ama pantolonunu çıkar, atletinin çıtçıtını aç, bezini aç... oooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…