Kişi depresyonu kendi kendine çözebilir mi?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.733
ben de depresyon geçirdim ve dotorum şöle diyordu.
mesela depresyona girdiniz ve yardım almadınız depresyonunuz geçer ama 1 sene sürer ya da daha fazla ve tekrarlama ihtimali çoktur.
ama ilaç artı terapi aldınız hem çok daha kısa sürede iyileşirsiniz hemd
de tekrarlama olasılığı azalır ayrıca çok yıpranmamış olursunuz.ayrıca psikolojik sorunları olan arklara önerim iyi bir doktor bulun ve hep ona gidin.doktor değimeyin her yeni doktora gittinizde doktor sizi yeniden tanımak zorunda kalır ve bu zaten uzun bir süreç.

Bende "hafif" depresyon geçirdim anksiyete ile beraber. Hafif durumlarda kişi kendi çözebilir sanırım (neden depresyon olduğu çok önemli bu noktada) ama ilerlemiş durumlarda kesinlikle profesyonel bir yardım almak lazım.

Ama şuda bir gerçek, ülkemizde terapi ücretini karşılayabilecek kişiler çok sınırlı. Kim haftada 120-200 Ytl verebilirki doktora? Ben bu noktada benzer durumu olan kişilerin toplanarak en azından birbirlerinden destek almalarının yararlı olabileceğini düşünüyorum

Majör ve endojen olmayan depresyonlar müdahale edilmese de ortalama 2 senede geçer. Bu zaman içinde depresyonlu kişi ciddi zararlar alır. Algılama ve değerlendirme mekanizmaları bozulduğu için, yaşamla ilgili yanlışlar yapar, kayıplar yaşar. Beden de oluşacak olumsuzluklar da eklendiği zaman, depresyon yaşayan kişinin bunun bir hastalık olduğunu ve tedavi olması gerektiğini bilmesi ve gerekeni yapması çok önemlidir.
Dostlar, lütfen depresyonu ciddiyle alın ve gerekli tedaviyi olun.
Sağlıkla kalın,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…