• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısa Sürede Daha Uzun Tırnaklar

ben uzatmasam çatlarım:) tabi kırılmalar olmasa iyi olurdu :( onlarada bir çözüm bulamadım neolduysa hep kırılıyor...

ay arkadaşlar cok tesekkurler yaaaa sağolasınız uzun tırnak benım cok hoşuma gıdıyo ama uzamıyodu paylasımınız ıcın tesekkurler

Bişi sorucam kızlar,

Tırnaklarım uçlardan tek kat halinde soyuluyo. Soyuk soyuk duruyo ve ya kırılıyo ya uzamıyo benneyaptımki

Hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Bişi sorucam kızlar,

Tırnaklarım uçlardan tek kat halinde soyuluyo. Soyuk soyuk duruyo ve ya kırılıyo ya uzamıyo benneyaptımki

Hangi ürünü tavsiye edersiniz?

bende aynı durumdan şikayetçiyim bi türlü uzatamıyorum flormar nail care Calsium gel kullandım kırılmalara karşı kullanınca iyi hoşta bırakınca yine kırılmaya soyulmaya devam ediyo devamlı kullanmak gerek heralde :bbo:

bende aynı durumdan şikayetçiyim bi türlü uzatamıyorum flormar nail care Calsium gel kullandım kırılmalara karşı kullanınca iyi hoşta bırakınca yine kırılmaya soyulmaya devam ediyo devamlı kullanmak gerek heralde :bbo:

Peki bu oje devamlı sürülünce tırnağın beyaz kısımları sararmıyor mu? Çünkü ojeyi devamlı sürünce tırnak dibi kapandığı için sararma yapabilir diye düşünüyorum.

Peki bu oje devamlı sürülünce tırnağın beyaz kısımları sararmıyor mu? Çünkü ojeyi devamlı sürünce tırnak dibi kapandığı için sararma yapabilir diye düşünüyorum.

yoo sararmıyo ama ojeyi 2 günden fazla tırnakta tutmamak lazım mesela 2 gün kaldın sil 1gün dinlendir eğer zahmet ederim her gun tazelerim diyosan oda olur ben sıkılıyodum heergun sür çıkar :))

yoo sararmıyo ama ojeyi 2 günden fazla tırnakta tutmamak lazım mesela 2 gün kaldın sil 1gün dinlendir eğer zahmet ederim her gun tazelerim diyosan oda olur ben sıkılıyodum heergun sür çıkar :))

Yaparım. Tırnağım kuvvetlenecek, soyulmayacak ve sağlıkla uzayacaksa uğraşırım. Teşekkürler yuliya... a.s.

Bu arada hızlı da uzatıyor mu?

Daha yavaş uzaması için ne sürmek gerekir ki valla benimkiler öyle hızlı uzuyor ki tırnak kesmekten helak oluyorum bir bakıyorum iş yapamayacak hale gelmiş düşünüyorum ben bunları daha dün kesmiştim nasıl böyle uzadı hemen diye,bu arada uzun tırnak kullanamıyorum ondan bu şikayetim.

benimde aynen öyle, saçım, tırnağım çok acayip hızlı uzuyor:sm_confused:

Bugün Flor Mar Nail Care tırnak uzatıcı aldım. Kolay kırılan tırnaklar için yazıyor kutusunda. İnşallah benim de tırnaklarımı düzgün ve hızlı bir şekilde uzatır.

Hayvanlar pençelerini toprağı kazmada, savunmada ve saldırıda kullandıkları için bunların sivri oldukları, insanların tırnaklarının ise geçirdikleri evrim sonucunda düzleştiği ileri sürülüyor. Genel anlamda tırnaklarımız saçlarımızla ortak bir özellik gösterir. İkisinin de görülen kısımları ölü hücrelerden oluşmuştur ve kompozisyonlarındaki ana madde keratindir. Tırnaklarımız parmaklarımızı mekanik dış tehlikelere karşı korurlar. Özellikle el tırnaklarımız parmaklarımız için çok önemlidir. Onlar olmasaydı derimizin yumuşak tabakası ile eşyaları tutup kaldıramazdık.
El ve ayak tırnaklarımız, derimizin altındaki, tırnak diplerine çok yakın köklerinden çıkarlar. Burada tırnak çok inceleşir ve yarım ay şeklinde beyaz bir renk alır. Bu bölüm baş parmaklarda çok belirgindir, diğer parmaklarda olabilir de, olmayabilir de ama serçe parmağımızda pek görülmez. Kökteki hücreler ölü bir hücre olan keratin üretirler ve yeni hücreler üredikçe ölü tırnağı dışarı doğru iterler. Bu nedenle de aynen saçlarımız gibi tırnaklarımızı keserken de acı duymayız.
Tırnaklarımız derimize her iki yandan elastik fiberlerle bağlıdırlar. Bu sayede yanlardan bağlı oldukları halde uzadıkça rahatlıkla ilerlerler. Derideki yatakları ile irtibatı biten tırnaklar beyazlaşır ve kesilmeyi beklerler. Halbuki bu kısmın da küçük objeleri tutmak, bir tarafımızı kaşımak, sivilce sıkmak gibi çok ciddi fonksiyonları vardır.
Elimizdeki tırnakların ayaktakilere tek farkı, daha hızlı, yani haftada ortalama 0,5 - 0,6 milimetre hızla uzamalarıdır. Yani kesilmezlerse yılda 2,5 - 3,0 santimetre uzunluğa ulaşabilirler. Ayak tırnaklarının uzama hızı bunun dörtte biri kadardır.
En hızlı uzayan tırnak orta parmaktakidir. Buradan parmak ne kadar uzunsa, oradaki tırnak da o kadar hızlı uzar sonucunu çıkartabiliriz. Bütün tırnaklar sıcak havada soğuğa nazaran daha hızlı uzarlar. Tırnaklardaki uzama hızı yaş ilerledikçe yavaşlar. Çok ileri yaşlarda neredeyse yarı yarıya düşer. Bebeklerde de tırnak uzama hızı yetişkinlere göre daha yavaştır.
Dışarıdan çok basit bir yapıymış gibi görünen tırnaklarımız aslında çok karışık ve bugün bile tam olarak anlaşılamamış bir yapıya sahiptirler. Tırnak, daha doğrusu onu oluşturan kısım psikolojik değişmelere de duyarlıdır. Stresli zamanlarda, uzun süren yüksek ateşte, zararlı içkiler alındığında çatlarlar, lekeler oluşur, kalınlaşır veya incelirler, yani deforme olurlar. Bu özellikler tırnaklarımızı sağlık durumumuzu ortaya koyan önemli fipuçları haline getirir

alintidir

ben bugün FlorMar Nail Care vitaminli besleyici aldım for you mağazasından fiyatı 3.25 sarı renkli ve çok güzel kokuyor. kutu içinde satılıyor...Aktif tırnak sertleştirici, kırılmaları önleyici, tırnak uzatıcı,kalsiyum jel, acı cila, oje kurutucusu, tırnak eti temizleyici, Q 10 içeren tırnak koruyucu, no more white, anti yellow ve vitaminli besleyici olarak 11 tane türü var....ben besleyici olanından aldım...her gün sürmek gerekiyormuş bunu...hepsinin kullanım şekilleri farklı..kutusunda yazıyor..ve fiyat gayet iyi...bugun başladım bakalım :)

ben bugün FlorMar Nail Care vitaminli besleyici aldım for you mağazasından fiyatı 3.25 sarı renkli ve çok güzel kokuyor. kutu içinde satılıyor...Aktif tırnak sertleştirici, kırılmaları önleyici, tırnak uzatıcı,kalsiyum jel, acı cila, oje kurutucusu, tırnak eti temizleyici, Q 10 içeren tırnak koruyucu, no more white, anti yellow ve vitaminli besleyici olarak 11 tane türü var....ben besleyici olanından aldım...her gün sürmek gerekiyormuş bunu...hepsinin kullanım şekilleri farklı..kutusunda yazıyor..ve fiyat gayet iyi...bugun başladım bakalım :)

baya bi çeşidi varmıs ve fiyatı da gayet iyi ..
bilgilendirdigin icin tesekkurler arkadasım.. ben pek tırnaklarımla ilgilenmem ama ihtiyacım oldugunda aklımda bulunsun yine de..
tskler..

ne demek..rica ederim....mesela ojenin altına sürersin bir kat bunlardan birinden..zaten cila gibi bile durmuyo benimki, sanki yokmuş gibi...hiç sürmemekten iyidir...arada bir kullanmamak lazım tabi tırnaklar hava almaz yoksa..ben çok sık oje sürdüğümde tırnaklarım hava almadığı için sararıyo..bu arada kalyon da var..onu da tavsiye ediyorum tabiki..tırnaklarımı çok iyi besliyor...

Bugün Flor Mar Nail Care tırnak uzatıcı aldım. Kolay kırılan tırnaklar için yazıyor kutusunda. İnşallah benim de tırnaklarımı düzgün ve hızlı bir şekilde uzatır.

Bu ürün ben de bi işe yaramadı maalesef :1no2: Tırnaklarım yine soyuluyo, yine soyuluyo :kızgın:

Başka ve daha iyi bir ürün tavsiye eder misiniz bilenler? Teşekkürler

ya bnde golden rosenin tırnak uzatıcı ojesini aldım hiç fayda etmedi bnde.haftada kaç kez uygulanıyor bu ilaçlar

sally hansen'in tırnak uzatıcı ojesi var. sarı yaldızlı bi şişede fiyatı 36 lira civarı. mutlaka onu kullanın derim kızlar. benim tırnaklarım 10 yerinden birden kırılıyodu. pastel'in tırnak güçlendiricisini kullandım kırılmalar durdu fakat uzamıyordu şimdide sally hansene başladım 1 hafta içinde gözle görülür etkiyi hissediceksiniz;) yerimseniben

kızlar bişey sorucam benim tırnaklarım uzarken beyaz olması gereken yerler sarı uzuyor acaba nedeni nedir?? :sm_confused: orayı beyazlatmaya çalışıyorum fakat ne yaptısam başaramadım lütfen bi bilginz varsa yardım edin senağlama o kdr manikür yapıyorum yinede olmuyo uzatamıyorum da tırnaklarımı çünkü uzun ve genişler :( uzatınca kötü gözüküyorlar napacağımı bilmiyorum ki :(

Back