• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısa dönem askerlik ?

Sakin ola aman askerdesin senin ne masrafin olacak tarzi bir dusunceye girmeyin, yakinen biliyorum cidden umulmadik derecede masraf var. En basitinden gunluk 2-3 ogun yemek gideri olsa gerisini siz dusunun. Elbette askerde yemek veriliyor ama bu konuda askerlik yapilan yer cok onemli, kimisi berbat kimisi guzel. Arti izin gunlerinde o agir psikolojiden siyrilmasi icin haftalik sinema vs gibi aktiviteler sart. İzinlerde askerler grupca gezerler, arkadaslari hadi sunu yapalim deyince yok olmazda diyemez insan, bu yuzden masraf var yani.
Hayirlisiyla kavusursunuz insaallah.

Sakin ola aman askerdesin senin ne masrafin olacak tarzi bir dusunceye girmeyin, yakinen biliyorum cidden umulmadik derecede masraf var. En basitinden gunluk 2-3 ogun yemek gideri olsa gerisini siz dusunun. Elbette askerde yemek veriliyor ama bu konuda askerlik yapilan yer cok onemli, kimisi berbat kimisi guzel. Arti izin gunlerinde o agir psikolojiden siyrilmasi icin haftalik sinema vs gibi aktiviteler sart.
yemek kötü ise yine askeriyenin içinde bişyler yiyolardır heralade :D

yemek kötü ise yine askeriyenin içinde bişyler yiyolardır heralade :KK70:
Bu islere yabanci oldugunuz belli :)
Evet yine askeriye sinirlari icersinde fakat disaridan sparis ile yiyiyorlar cogunlukla, arti kantin var. Teknik olarak disaridan yemek elbette yasak ama komutanlarda cikan yemegin ne derece berbat oldugunu bildikleri icin boyle seylere askeriyede goz yumulur. Hatta komutanlara dahi ikram edilirmis lahmacun vs.

yemek kötü ise yine askeriyenin içinde bişyler yiyolardır heralade :KK70:
O oyle olmuyor iste kantinde ancak tost bulabilirler .10 kisi birleşip disardan söylüyorlardi pizzalar donerler pideler vs vs .Normalde yasak ama bir yolunu buluyorlardi

Yapacağı yere bağlı. Doğuda askerlik yaparsa belki çarşı iznine bile çıkamayacak. Bu durumda tek masrafı çay,kahve, yemek falan olacaktır çok aşırı harcama olmaz

2014 te eşime 300 tl gönderiyodum

Aşçılık yapıyordu kendisi askerde
O yüzden yemeğe para gitmiyordu

Sigara içiyordu
Haftada bi gün çarşıya çıkıyordu
Arada da pasta vs alıyolardı terhis olanlara

Zaten devlet yedirip giydiriyor
Eşim dağ başı bi yerde olduğundan ve tek eğlencesi benle konuşmak olduğundan pek para gitmedi

Sakin ola aman askerdesin senin ne masrafin olacak tarzi bir dusunceye girmeyin, yakinen biliyorum cidden umulmadik derecede masraf var. En basitinden gunluk 2-3 ogun yemek gideri olsa gerisini siz dusunun. Elbette askerde yemek veriliyor ama bu konuda askerlik yapilan yer cok onemli, kimisi berbat kimisi guzel. Arti izin gunlerinde o agir psikolojiden siyrilmasi icin haftalik sinema vs gibi aktiviteler sart.

Eşim gittiğinde de yemekler çok berbatmış
Adam gitti yemek işini eline aldı :D
Aşcı falan değil sivilde
Ama aşçı ben olurum demiş yapmışlar
eli de lezzetlidir askerler 10 ay bayram etmiş olmalı :D
Askerden geldiğinde tombik bi kocam vardı nasıl yediyse artık
Üstelik hiç göreve nöbete falan da gitmedi
Geceden kahvaltıyı hazırlayıp yatıyodu sabah 10 da uyanıyordu ;)

Baya rahat takıldı açıkçası. Asker psikolojisi :)
bu nasıl bır rahatlıkmıs, askerıyede çıkan yemek belli, gunluk devletınverdıgı cuzı bır para da alıyorlar ee her an sıgara cay ıcemez eğitimler vs oluyor... hafatsonu desen her mekana gıremezler askerler yapacagı dısarda bır kahvaltı belkı sınema alkol alamaz aklıma kötü şeyler geldi valla....

hayırlısı olsun..
gitseler bi dert gitmeseler...
inş bu iş bize iyi gelir de brbrmzn kıymetimizi anlarız...

merhaba kızlar;
Sevgilileriniz, kocalarınız, nişanlılarınız kısa dönem olarak askerde aylık ne kadar para harcıyor?
bir de en cok ihtiyacları olan alınması gereken malzemeler ne :)

eşim şu an askerde,
sigara içmiyor
bazen yemek kötü olunca kantinden yiyor çok sık değil.
suyu kantinden alıyor normal su musluk suyu gibiymiş.
her hafta çarşıya çıkıyor. aylık 150 TL harcıyor. ama askerliği nerede yaptığına bağlı tabi.

gerekenler çok fazla ve uzun internette bir çok liste var. Çoğu lazım olmaz diyordu eşim ama hepsini kullandı.

benim eşim haftasonları evci çıkıyordu o yüzden normal bir harcama yapmadı :)
haftaiçi de sigarası, dondurması (yazın yaptı) yemeği oluyordu illa ki, ama büyük bir askeriyede yaptığı için kantinlerinde döner bile vardı çok da ucuzdu ordan hallediyordu hepsini.

eşim şu an askerde,
sigara içmiyor
bazen yemek kötü olunca kantinden yiyor çok sık değil.
suyu kantinden alıyor normal su musluk suyu gibiymiş.
her hafta çarşıya çıkıyor. aylık 150 TL harcıyor. ama askerliği nerede yaptığına bağlı tabi.

gerekenler çok fazla ve uzun internette bir çok liste var. Çoğu lazım olmaz diyordu eşim ama hepsini kullandı.
nerde asker?
kısa dönem mi?

allah kavustursun ... sizde aileniz le mi kalıyosnuz.

ben bazen kendi evimde bazen ailemle kalıyorum.
Allah razı olsun inşaallah sizin de göz açıp kapayıncaya kadar gidip gelir.

bu nasıl bır rahatlıkmıs, askerıyede çıkan yemek belli, gunluk devletınverdıgı cuzı bır para da alıyorlar ee her an sıgara cay ıcemez eğitimler vs oluyor... hafatsonu desen her mekana gıremezler askerler yapacagı dısarda bır kahvaltı belkı sınema alkol alamaz aklıma kötü şeyler geldi valla....

İsteyen baya güzel harcıyor :D

Back
X