Kısa bir tavsiye verirseniz minettarım.

Eee suç sende ablacım

Kel göbekli adamı kabul edersen olacağı budur

Daha da yazmıyorum zaten üzgünmüşsün cila yapmayayım[/QUOTE]

Kabul etmedim ki, tuttu bir tanışın. Aylardır başımın etti yedi, başmdan savmaya çalıştım. güzel değilim ama dönüpte bakmam bu tiplere.

Valla çevremde o kadar güzel olmayan ve yannda fıstık gbi esleri olan kadınlar var ki takma boşver ayrıca güzel değilim deme herkesn vardr çekici bi yönü kiminin bi bakışı kiminin konusmasi yeter yeterki ozguvenin yüksek olsun

Teşekkür ederim. Evet, kardeşim falan çok güzel hep karşılaştırırlar bizi. Bende ne yapayım kabullendim. Bir de kendimi öyle süsleyip püsleyip bir cisimmiş gibi sunmak istemiyorum insanlara. Ondan zaten uzak duruyordum.
Bebekliğimizden beri beni de kuzenlerimle karşılaştırıp durdular hep, hiç hoş bir durum olmuyor biliyorum. Ben esmerim sırf bu yüzden benim çirkin olduğumu söyleyip dururlardı. İlk okula başladığımda bile endişe etmiştim. Anneme ten rengimi öğretmenim kir sanırsa beni pis sanırsa ne yapacağım diye sormuştum hatta. O kadar kötü hissettiriyorlardı siz anlayın durum. Onların gözünde kuzenlerim dünya güzeliydi filan. Sonra yıllar geçti ergenliğe girdim ve karşı cinsin benimle ilgilenmeye başladığını fark ettiğimde çok şaşırdım. Kendimi o denli çirkin olduğuma inandırmıştım ki kimsenin benimle ilgilenebileceğini bile düşünmemiştim. Sonrasında kişinin çok çok güzel olmasına ihtiyacı olmadığını, kişilik ve tavırla harmanlanmış görselliğin asıl güzellik olduğunu fark ettim. Eminim güzelsinizdir. Biliyorum insanlar sürekli karşılaştırma yapıp laf sokunca insan bir noktadan sonra pes ediyor ama siz kimseye kendinize çirkin dedirticek cesareti vermeyin

Selam kızlar, tavsiye isteyeceğim bir yer yok onun için tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen. Olay şu: ben pek güzel bir kız değilim, yaş da 29, fakat yüzüne bakılmyacak cinsten de değilim, güzel olmadığım için evlenme taraftarı falan değilim, fakat beni yakından tanıyan bir akradaşım baya uzun bir süredir beni kuzenine yakıştırıyor. Ben yok beğenmez, evlenmeyeceğim falan diyordum ona.

Fakat son zamanlarda baya israr etti, çok uyuşuyorsuz, seni beğenir, anlaşırsınız falan diyordu. Açıkçası koca meraklısı değilim, hiç evlenmesem sorun olmaz benim için, fakat bende resmen canımdan bezdim. Bir resmini göstereyim dedi, bir anlık geçiştirmeyle başımdan savmak için olur dedim. Günlük resimlerinden biri göstermiş, makyajsız, ama saçım başım düzgün işe giderken ki resmim. On dk sonra adam beni hiç beğenmemiş diye mesaj attı, annesine de göstermiş istemem dedi. Haliyle üzüldüm, baya bir kafama takıldı, zaten biliyordum ama duyunca insan hem üzülüyor hem de dertleniyor ya. Uzun oldu biliyorum fakat şimdi bu arkadaşıma karşı tavrım ne olmalı. Konuşmak istemiyorum onunla. Hiç mi tanımıyordu kuzenini (tanıyordu baya yakındılar) beni de biliyordu, niye üzülmeme yol açtı diye düşünüyorum.
ne saçmaaa
iyi de önce kıza sorulur bir kere değil mi
ayrıca hadi onu geçtim seni hiç beğenmedi mi denir yahu insan der ki biriyle görüşmeye başlamış bana yeni syöledi filan
bence kesin seni çekemiyor da bok atmış bu kız :63:

Kabullenmis olsaydiniz uzulmezdiniz diye dusunuyorum. Ki kabullenmeyin de bence, begenin kendinizi:KK50: Uzuldugunuze dayanarak aslinda siz icten ice begenilmeyi beklemissiniz bence, cok dogal bir durum zaten begenilmek herkesin hosuna gider. Ama kendinizi uzeceginiz bir durum da degil, eger guzel oldugunuzu dusunuyorsaniz guzelsiniz demektir. Hayatinizda gormediginiz bir adamin sizi begenmemesi bunu degistiremez.

Sizi temin ederim, daha önce de geri çevrildim. Çokta umurumda olmadı. Çünkü taa küçüklüğümden beri güzel olmadığım kazındı kafama. Ben arkadaşımın beni böyle bir duruma düşürmesine yanarım. Şimdi onun yüzüne bakmaktan ben çekinirim. O hatalı olmasına rağmen.

ne saçmaaa
iyi de önce kıza sorulur bir kere değil mi
ayrıca hadi onu geçtim seni hiç beğenmedi mi denir yahu insan der ki biriyle görüşmeye başlamış bana yeni syöledi filan
bence kesin seni çekemiyor da bok atmış bu kız :63:

Bilmiyorum, çok uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi. Valla öyle söyledi, annesi falan da istememiş. belki realist düşünemiyorum, gereksiz tavir almayayım dedim. Onun için yazdım.

Sizi temin ederim, daha önce de geri çevrildim. Çokta umurumda olmadı. Çünkü taa küçüklüğümden beri güzel olmadığım kazındı kafama. Ben arkadaşımın beni böyle bir duruma düşürmesine yanarım. Şimdi onun yüzüne bakmaktan ben çekinirim. O hatalı olmasına rağmen.
Kac defa geri cevrildiginizin bir onemi yok. Kucuklugunuzden beri cirkin oldugunuzun soylenmesi de sizin cirkin olmanizla alakali degil, soyleyenlerin cirkinligiyle alakali. Siz kotu bir duruma dusmemissiniz, yuzunuzu egecek bir sey yapmamissiniz. Cok yanlis dusunuyorsunuz kendinizle alakali.

Bilmiyorum, çok uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi. Valla öyle söyledi, annesi falan da istememiş. belki realist düşünemiyorum, gereksiz tavir almayayım dedim. Onun için yazdım.
gayet net söylüyorum içi fesatmış
ya da bildiğin patavatsız arkadaş
her türlü sana zarar verir hayatında bence daha akıllı arkadaşlar edin ve daha iyi niyetli..

• Beğen
Reactions: nu1
Bebekliğimizden beri beni de kuzenlerimle karşılaştırıp durdular hep, hiç hoş bir durum olmuyor biliyorum. Ben esmerim sırf bu yüzden benim çirkin olduğumu söyleyip dururlardı. İlk okula başladığımda bile endişe etmiştim. Anneme ten rengimi öğretmenim kir sanırsa beni pis sanırsa ne yapacağım diye sormuştum hatta. O kadar kötü hissettiriyorlardı siz anlayın durum. Onların gözünde kuzenlerim dünya güzeliydi filan. Sonra yıllar geçti ergenliğe girdim ve karşı cinsin benimle ilgilenmeye başladığını fark ettiğimde çok şaşırdım. Kendimi o denli çirkin olduğuma inandırmıştım ki kimsenin benimle ilgilenebileceğini bile düşünmemiştim. Sonrasında kişinin çok çok güzel olmasına ihtiyacı olmadığını, kişilik ve tavırla harmanlanmış görselliğin asıl güzellik olduğunu fark ettim. Eminim güzelsinizdir. Biliyorum insanlar sürekli karşılaştırma yapıp laf sokunca insan bir noktadan sonra pes ediyor ama siz kimseye kendinize çirkin dedirticek cesareti vermeyin

Teşekkür ederim. Çok destek oldunuz. Doğru karşılaştırılarak büyümek çok kötü, ama sizde durum farklı. Ben 29 dayım, bu saaten sonra güzelleşmem.

Selam kızlar, tavsiye isteyeceğim bir yer yok onun için tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen. Olay şu: ben pek güzel bir kız değilim, yaş da 29, fakat yüzüne bakılmyacak cinsten de değilim, güzel olmadığım için evlenme taraftarı falan değilim, fakat beni yakından tanıyan bir akradaşım baya uzun bir süredir beni kuzenine yakıştırıyor. Ben yok beğenmez, evlenmeyeceğim falan diyordum ona.

Fakat son zamanlarda baya israr etti, çok uyuşuyorsuz, seni beğenir, anlaşırsınız falan diyordu. Açıkçası koca meraklısı değilim, hiç evlenmesem sorun olmaz benim için, fakat bende resmen canımdan bezdim. Bir resmini göstereyim dedi, bir anlık geçiştirmeyle başımdan savmak için olur dedim. Günlük resimlerinden biri göstermiş, makyajsız, ama saçım başım düzgün işe giderken ki resmim. On dk sonra adam beni hiç beğenmemiş diye mesaj attı, annesine de göstermiş istemem dedi. Haliyle üzüldüm, baya bir kafama takıldı, zaten biliyordum ama duyunca insan hem üzülüyor hem de dertleniyor ya. Uzun oldu biliyorum fakat şimdi bu arkadaşıma karşı tavrım ne olmalı. Konuşmak istemiyorum onunla. Hiç mi tanımıyordu kuzenini (tanıyordu baya yakındılar) beni de biliyordu, niye üzülmeme yol açtı diye düşünüyorum.

Arkadasin sana cok ayip etmis. Öyle söylediyse bile bence sana baska sekilde anlatmaliydi. Böyle arkadasa gerek yok sil hayatindan

Teşekkür ederim. Çok destek oldunuz. Doğru karşılaştırılarak büyümek çok kötü, ama sizde durum farklı. Ben 29 dayım, bu saaten sonra güzelleşmem.
Ben güzelleştiğimi sanmıyorum zaten. Benimki bir çirkin ördek yavrusu masalı değil. Ben gene aynı benim, sadece çevremdekiler abartıyormuş, objektif deyillermiş ya da onların güzellik algıları sanırım karşı cinsi pek enterese etmiyormuş.Bunu yapanlar genelde kadınlar oluyor, büyük ihtimalle bu karşılaştırmayı da size kadınlar yaptı. Kadınların güzel çirkin algılarına pek güvenmeyin. kendi oluşturdukları şablon kalıplarla güzel çirkin ayrımı yapıyorlar, ama yanılıyorlar. Karşı cinsin ilgisi konusunda sıkıntınız varsa bunun nedeni emin olun görselliğiniz olmayabilir. Sizin kendinizi çirkin olduğunuza inandırmış olmanızdan kaynaklanır çoğunlukla bu durum.Önce çirkinim diye düşünmekten vazgeçin ve anladığım kadarıyla süslenmiyorum da demişsiniz. Bunun nedeni hani bak işte çirkin zaten birde süslenmiş, sanki bir şeye benzeyecek diye düşünmesinden korkmanız olabilir mi çevrenizdekilerin? Eğer sıkıntı buysa çekinmeyin bırakın istediklerini söylesinler. Birkaç kendinizde değişiklikle sizde daha iyi hissedeceksinizdir bence.

Arkadasin sana cok ayip etmis. Öyle söylediyse bile bence sana baska sekilde anlatmaliydi. Böyle arkadasa gerek yok sil hayatindan

Bilmiyorum, sanırım ona göre bu şekilde ifade etmek normal, karşı tarafın duyguları önemli olmuyor. Görüşmek, konuşmak istemiyorum.

Ben güzelleştiğimi sanmıyorum zaten. Benimki bir çirkin ördek yavrusu masalı değil. Ben gene aynı benim, sadece çevremdekiler abartıyormuş, objektif deyillermiş ya da onların güzellik algıları sanırım karşı cinsi pek enterese etmiyormuş.Bunu yapanlar genelde kadınlar oluyor, büyük ihtimalle bu karşılaştırmayı da size kadınlar yaptı. Kadınların güzel çirkin algılarına pek güvenmeyin. kendi oluşturdukları şablon kalıplarla güzel çirkin ayrımı yapıyorlar, ama yanılıyorlar. Karşı cinsin ilgisi konusunda sıkıntınız varsa bunun nedeni emin olun görselliğiniz olmayabilir. Sizin kendinizi çirkin olduğunuza inandırmış olmanızdan kaynaklanır çoğunlukla bu durum.Önce çirkinim diye düşünmekten vazgeçin ve anladığım kadarıyla süslenmiyorum da demişsiniz. Bunun nedeni hani bak işte çirkin zaten birde süslenmiş, sanki bir şeye benzeyecek diye düşünmesinden korkmanız olabilir mi çevrenizdekilerin? Eğer sıkıntı buysa çekinmeyin bırakın istediklerini söylesinler. Birkaç kendinizde değişiklikle sizde daha iyi hissedeceksinizdir bence.

Büyük ihtimalle haklısınız. Kemdimi hep geri planda tutarak yaşadım, değişiklik istediğimde hep saçımı kestiririm. Kısacık kaldılar şimdi de. Gerçi uzun halleri ile de bir şeye benzemiyordum. Tavsiyeler için teşekkürler, uymaya çalışacağım.

Bence çok güzelsiniz. Kiyaslandiginiz için öyle düşünüyorsunuz. Allah gönlünüze göre versin..

Tuhaf olan karsi taraf begenmese bile arkadasinizin bunu küt diye söylemesi.Tanismaktan vazgecti falan diyebilir ne gerek var annesine de gosterdim istemedi falan demeye.

Guzellik cirkinlik meselesine girmicem ama herkesten hoslanan biri cikar.Adamin biri sizi begenmedi diye genelleme yapmayin.Yalnizlik da guzel ama karsisiniza sizi seven biri cikarsa da neden olmasin.Guzel degilim kabullendim falan demeyin boyle seyler.

Öyle küt diye söyledi ki, ruhsuz bir şekilde, beğenilmemeye değil de tavrına daha çok üzüldüm. Teşekkür ederim bu arada.

Aslında arkadaşınız ilk başta kötü niyetli değilmiş ama sonrasında pek devamını getirememiş.zaten o kişi sizin de pek içinize sinmemiş gibi en baştan.Güzellik-çirkinlik mevzusunu gelince emin olun ki Allah'ın yarattığı her kul güzel ve özeldir.Kendinize güvenin ufak-tefek rütuşlarla kendinizi daha iyi hissedeceğinize Eminim.Hiç sıkmayın canınızı arkadaşınıza karşı da içinizden ne geliyorsa onu yapın.Eğer onunla görüşmek sizi mutsuz edecekse hiç görüşmeyin.Kimse sizden değerli değil...

• Beğen
Reactions: nu1
Sevgili N nu1 arkadaşınız oldukça nezaketsiz davranmış, hangimiz olsak böyle bir durumda üzülürdük tabiki. Ki burda çoğumuzun da başına gelmiştir bu tip durumlar, hepimiz birileri tarafından reddedildik ya da reddettik. Fakat tavır çok önemli işte. Arkadaşınıza mesafeli davranın. Ayrıca kendinizle ilgili olan güzellik algınızı değiştirin ve üzerinize yapıştırılan bu etiketi çıkarın lütfen. Hepimiz şekilden şekile girip, saçımızı başımızı türlü renklere boyayıp deneye yanıla bir şekilde birşeyleri oturtuyoruz. Siz de değişiklik yapmaktan çekinmeyin, daha iyi hissedeceğinizi düşünüyorum.

Arkadaşını gerçekten ele...Terbiyesiz, o öyle mi denir. Başka bir görüştüğü varmış vs diyebilirdi.

Kaldı ki ben resminizi bile gönderdiğinden şüpheliyim.

Sizin de sandığınızdan çok daha hoş bir bayan olduğunuza inanıyorum.

Arkadaşınla arkadaşlığını kes bence.

Arkadaş dediğin bunu yapmaz.

Çoğumuzun arkadaşının durumunda olduğumuz olmuştur belki de, benim bi arkadaşım birini beğendiğine diğer taraf her zaman çok nazik olmayabiliyor. Çirkinliği, aman uzak olsun bilmem ne bı tarafı kalkıyor begenilenin. Ama bu söylenilen diğer arkadaşa aynen aktarılmaz. Sosyal zeka ve nezaket özürlü galiba o arkadasiniz. Kes gitsin.

X