Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Hepsi çok güzel duruyor 😊😍 fakat bizde ne ağaç ne de kurutmak için yer var ortam yok yani bildiğiniz sadece hazır meyve ile reçel yapabiliyoruz. Bahçemizde sadece kiraz var oda çok az meyve veriyor onunla meyve suyu yapıyorum bir defa içmek nasip oldu daha 😖😄

Herkesin eline emeğine sağlık.
Bezelye ve barbunya attım buzluğa çiğden, taze fasülye attım, vişne attım komposto yapmak İçin.
Reçel olarak da, vişne ahududu ve çilek reçeli yaptım.
Taze yapraktan etli sarma yaptım. Biraz domates sos da yaptım başka da bişey yapamadım henüz. Buzlukta yerim yok, biraz yer açayım da köz patlıcan ve kapya biber de koyacağım.
Bu sene biraz tarhana denemek istiyorum bana tarif verebilecek kimse var mı?

Bi'şey yapmıyorum anacım :)
Fazlaya kaçmadan bi domates sosu, 1 kornişon, 1 acı cin biber turşu yaparım tamam.
Vişne reçelleri hazir zaten, yaptım.

Kızlar elinize sağlık bende fasulye kuruttum, çilek reçeli yaptım. Domates kurutacagim ins. Püf noktalarına ihtiyacım var paylaşırsanız.

16295737273534002088884035844933.jpg Bende ic fasulyelerimi buzluga hazirladim hemserim :) Nevreste Nevreste istanbul malum kurutma isleri olmuyor burda

Kavun kuruttum ve bayıldım. Yalnız biraz fazla ince doğramışım, bir dahakine daha kalın doğrayacağım. Nevreste Nevreste
Domates de kurutmayı deneyeceğim az bir şey. Zeytinyağlı, kekikli falan güzel oluyor kahvaltıda. Bu zamana kadar yedim sadece hiç yapmadım. 😀
Turşu da yapmak istiyorum ama onu da hiç yapmadım. Belki ufak bir kavanoz deneme yaparım bilmiyorum. Özellikle şu domates rendeli, sarımsaklı, acı biberli sostan yapmak istiyorum ki kahvaltıda bile yerim onu ben. 😀

Kavun kuruttum ve bayıldım. Yalnız biraz fazla ince doğramışım, bir dahakine daha kalın doğrayacağım. Nevreste Nevreste
Domates de kurutmayı deneyeceğim az bir şey. Zeytinyağlı, kekikli falan güzel oluyor kahvaltıda. Bu zamana kadar yedim sadece hiç yapmadım. 😀
Turşu da yapmak istiyorum ama onu da hiç yapmadım. Belki ufak bir kavanoz deneme yaparım bilmiyorum. Özellikle şu domates rendeli, sarımsaklı, acı biberli sostan yapmak istiyorum ki kahvaltıda bile yerim onu ben. 😀
Kuru domatesi nasıl yapıyorsun canım kahvaltı da😍

Iyi aksamlar herkese, elinize kolunuza sağlk..

Bende yeşil fasulye, dolmalk biber koydum buzluğa cok severim. Menemen yaptm ilk defa tek başıma 21 kavanoz ckti reçellerm var, kompostom da var kayisi ve vişne den. Oğlum icin de kara erik ve şeftali attım organik.
Başka da neler yapilir bilmiyorum.
Frsat bulursam da yaprak sarnayi içli manti ve de içli kofte yapmayi dusunuyorum.

Içli kofte de ulk defa yapacagm tarif onerinize açığım🥰🥰🥰

Hiç yapmadım işte hep yedim. 😂 Ama şöyle söyleyeyim, bir kavanoza koyup kekik ve zeytinyağı eklemişlerdi. Uff çok güzel oluyor be. Bilen arkadaşlar varsa, daha önce yapan, daha net bilgi verirler belki.
Yaa bende merak ettim 😋😋 ben kurutmadım ama hazır almıştım onu da sıcak suda bekletip sonra tavaya sıvıyağını koyup sarımsakları ekledim domatesleri ekledim çevirdim biraz. Üzerine yoğurt döküp yemiştim. Oda güzeldi

Yaa bende merak ettim 😋😋 ben kurutmadım ama hazır almıştım onu da sıcak suda bekletip sonra tavaya sıvıyağını koyup sarımsakları ekledim domatesleri ekledim çevirdim biraz. Üzerine yoğurt döküp yemiştim. Oda güzeldi
Kahvaltılık olanda zeytinyağı birazcık yumuşatıyor domatesi. Peynirle çok iyi gidiyor ya. Acıktım iyi mi. 😂

X