Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Fasülye bamya bende alıp koymadım 🙄
Domates kuruttum. Dolmalık biber ve dolmalık patlıcan kuruttum. Kavurmalık şeklinde aynı biber, patlıcan kabak kuruttum 🤭
Resimlerini ekleyeceğim
Elletine sağlık olsun ne güzel kışa hazır herşey.
Bizim burada kurutma olmuyor nemden dolayı.
Dışardan alıyorum kurutmalıkları,mersine gittiğim zaman çok güzel oradada.

Beceriklisin maşallah mavişim,birde bunu açması yoğurması filan kolay değildir. :KK200:
Yeşil mercimekte de güzel oluyor erişte.
Sağol ablacım. 5 er kilo şeklinde yaptım. Aşırı yoruyor. Hamurunu sert tutuyorsun makarna oldugu için. Yufkaları açıp 10 20 dakika çekmesi için beklettim. Bu şekilde kesmesi de kolay oluyor

Yeşil mercimekli, tereyağlı cevizli, yoğurtlu her türlü yeniyor. Bide böreğini yapıyorlardı tv de geçen gün 🤭

Elletine sağlık olsun ne güzel kışa hazır herşey.
Bizim burada kurutma olmuyor nemden dolayı.
Dışardan alıyorum kurutmalıkları,mersine gittiğim zaman çok güzel oradada.
İstanbul da denemişliğim var 🤭 nemden kurumuyor, küfleniyolar dediğin gibi. Benim de bu yıl burda son senem 🤭 Artık önümüzdeki yıllarda bende hazır alırım kurulukları

Sağol ablacım. 5 er kilo şeklinde yaptım. Aşırı yoruyor. Hamurunu sert tutuyorsun makarna oldugu için. Yufkaları açıp 10 20 dakika çekmesi için beklettim. Bu şekilde kesmesi de kolay oluyor

Yeşil mercimekli, tereyağlı cevizli, yoğurtlu her türlü yeniyor. Bide böreğini yapıyorlardı tv de geçen gün 🤭
Nasıl yormasın o hamuru açmak bile zor yani,hamurda sert olunca yorar tabi.
Mrrcimeğin çorbasını yapıyorum içinede reyhan atıyorum naneyle beraber mis gibi kokuyor.
Böreğide güzel olur,hatta poğaca bile yaparsan içine katabilirsin onu.

Kolay gelsin kızlar..ben de kuru biber dom patlıcan hazırladım. Bamya da kuruturum.çiğden biberleri yemeklik doğrayıp buzluğa atıyorum. Bamya limontuzu ile bir iki taşım pişirip onu da buzluğa atıyorum. Biraz karnıyarık için patlıcan buzluğa koyarım. Köz biber patlıcan özellikle kırmızı biber çol severiz.3 5 çeşit reçel. Sarımsakları ezip zeytinyağlı dondurucuya atıyorum.çok pratik oluyor. Ve en favorimiz turşu

Kolay gelsin kızlar..ben de kuru biber dom patlıcan hazırladım. Bamya da kuruturum.çiğden biberleri yemeklik doğrayıp buzluğa atıyorum. Bamya limontuzu ile bir iki taşım pişirip onu da buzluğa atıyorum. Biraz karnıyarık için patlıcan buzluğa koyarım. Köz biber patlıcan özellikle kırmızı biber çol severiz.3 5 çeşit reçel. Sarımsakları ezip zeytinyağlı dondurucuya atıyorum.çok pratik oluyor. Ve en favorimiz turşu
Ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin 🤩

Antep Ankara yada İstanbul. 3ünden birini mecbur yazmak zorundayız. Listeler öyle.
Ankara da iş yönünden çok yoğundur
Eşim polis memuru
Antep'i hiç bilmem,Ankara daha sakindir yaşanacak yerdir ankaralı olarak söyleyim,istanbul aman aman diyim yazmayın bence.
Hiç bilmiyordum eğitimci filan diye tahmin ettim hep.

Antep'i hiç bilmem,Ankara daha sakindir yaşanacak yerdir ankaralı olarak söyleyim,istanbul aman aman diyim yazmayın bence.
Hiç bilmiyordum eğitimci filan diye tahmin ettim hep.
İstanbulu bende istemiyorum. O yüzden en sona yazacağız. Ankara siyasal olarak çok yoğundur. Ek görevler bitmez diye düşünüyoruz. Yoksa tabiki güzeldir. Eşim gitmişti bir kere 🤩
Aileler de İstanbul da olunca mecbur bir ayağımız orda olacak 🤷‍♀️

İstanbulu bende istemiyorum. O yüzden en sona yazacağız. Ankara siyasal olarak çok yoğundur. Ek görevler bitmez diye düşünüyoruz. Yoksa tabiki güzeldir. Eşim gitmişti bir kere 🤩
Aileler de İstanbul da olunca mecbur bir ayağımız orda olacak 🤷‍♀️
Burada yaşamak zor tabi gezeck çok yer var zaten bilirsin,kalabalığı trafiği curcunası derken çekşlmez hale geliyor artık.
Ankara bürokrat bir yer zaten,belki daha yoğun olabilir görev olarak.

Burada yaşamak zor tabi gezeck çok yer var zaten bilirsin,kalabalığı trafiği curcunası derken çekşlmez hale geliyor artık.
Ankara bürokrat bir yer zaten,belki daha yoğun olabilir görev olarak.
Biliyorum abla. Bir yerden bir yere gidilmiyor. Aşırı yoğun her yer. Bide yabancı uyruklu çok. Martta İstanbul'a gitmiştim. Adım başı varlar, her yerdeler. Sanki Sultan Ahmet'de yada mısır çarşısında geziyorum

Hayırlısı bakalım 😍

Biliyorum abla. Bir yerden bir yere gidilmiyor. Aşırı yoğun her yer. Bide yabancı uyruklu çok. Martta İstanbul'a gitmiştim. Adım başı varlar, her yerdeler. Sanki Sultan Ahmet'de yada mısır çarşısında geziyorum

Hayırlısı bakalım 😍
Herşeyin hayırlsı olsun mavişim,hakkınızda ne iyi olacaksa o olsun.
Zaten her yer mülteci dolu burada .

X