- 1 Şubat 2007
- 5.419
- 1.588
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunuda ilk gördüm
anladım bazılarında çöp kısmı duruyor dedim nasıl kuruyor sulanır kırmızı biber normaldehayır olmuyor
Bende dolmalık kırmızı biber kuruttum .Çok güzel kuruduBunuda ilk gördüm anladım bazılarında çöp kısmı duruyor dedim nasıl kuruyor sulanır kırmızı biber normalde
kurumuş biberi fırında yada korda çok az közleriz kışın patates haşlayıca ekmeğe koyar yeriz konyalılar severBunuda ilk gördüm anladım bazılarında çöp kısmı duruyor dedim nasıl kuruyor sulanır kırmızı biber normalde
Öylemi bu sene geçti galiba seneye denerim inşallahBende dolmalık kırmızı biber kuruttum .Çok güzel kurudu
Güzele benziyorkurumuş biberi fırında yada korda çok az közleriz kışın patates haşlayıca ekmeğe koyar yeriz konyalılar sever
Evet canım diğeri ile hiç farkı yok aynı işlem:)Öylemi bu sene geçti galiba seneye denerim inşallah
Uc dort dakka haşla canm sonra hemen soguk su ile şokla posetle buzluga at yemyesil kaliyo rengiYesil fsulyeyi nasil atiyorsunuz kizlar buzluga benimki hep cirkin oluyor
kurutup közlediğimiz biberlerÖylemi bu sene geçti galiba seneye denerim inşallah
kurutup közlediğimiz biberlerGüzele benziyor
Kız kardeşim Konya gelini bi sorayım onlara
Yoğurtlu semizotunu nasıl basıyorsunuz birde nerede tutuyorsunuz sonra buzdolabıdır herhalde cahilliğime verin bu arada gerçekten maşallah hayran oldum yaptıklarınızaKonu süper ötesi Nevreste , ben neler yaptım
Karnıyarık için Patlıcanları hazırladım 7 poşet elimle yağladım mahalle fırınına yolladım az yağ çektiler baya güzel oldu tabi denemeden fazla yapmayın,
Ve başkavurma der kaynanam patlıcanla yapılan ondandan tepsiye yağladım yollqdım fırına 6 poşet
Patlıcan biber közledim 10 yemeklik
Dolmalık Patlıcan kuruttum
Dolamalık Biber kuruttum
Bide kak dediriz patlıcan biber doğramalık kuruttum, ha bu arada patlıcan eşim yanlış anladığı için iki çuval almış bende dedim geri götürme bana derindondurucu al a101 den gidip aldık çok komik çünkü almak için çıktık a101 yeni gelmişti şansıma:))
Menemen yaptım buzluğa attım 16 poşet
Sade çiğ domates attım 20 poşet
Domates biber sosu yaptım 10 kilo
Kapya biber doğradım 2 poşet
İki yemeklik dolma için Kapya biber tüm kattım
Yeşil biber doğradım çiğ 6 poşet
Yeşilbiber dolma için tüm kattım 3 yemeklik
Kış için peynir alıp tuzlayıp bastım iki küp
Bi küp yoğurtlu semizotu bastım
Kuru incir reçeli yapacağım
Kaynanm bi kavanoz urumdudu reçeli verdi
Gecenin bu vakti aklıma gelenler bunlar Allahım ağız tadıyla yemeği nasip etsin inşallah
Geçen yıl kurutma yaptım (biber, patlican, dolmalık ve yemeklik olarak ayrı ayrı) pek yenmedi. Bu yıl kurutmalık sebze düşünmüyorum. Biraz taze fasulye attım buzluğa. Domates, biber de atmayı düşünüyorum aynı şekilde. Kayısı kuruttum biraz. Kavun kurutmayı ben de deneyecegim. Gölgede mi kurutuluyor?Herkese merhaba
Bu yaz hazırlıklar ne alemde
Ben buzluğa bezelye koydum.
Vişne,erik,kayısı kuruttum.
Bugün eşim pazardan kavun almış onları kuruması için serdik.
Geçen yıl bu konuda bir arkadaş kavun kurusunu söylemişti.Geçen yıl kuruttum kışın bayıla bayıla yedik.Hatta çevremdeki herkese söylemiştim onlarda kuruttular.
Tavsiye ederim
Bu yıl reçel yapmadım çok fazla yenmedi.
Ben hatta geçen yıl yaptığım reçellerden pestil yaptım.Çok iyi oldu tavsiye ederim.
Tarhana yapacağım,biber-patlıcan-domates kurutacağım.
Bamya kurutmuştum geçen yıl oda çok iyi oldu.Yine yapacağım inşaallah
Yaptıkça yazarım
Ellerine sağlık canımGeçen yıl kurutma yaptım (biber, patlican, dolmalık ve yemeklik olarak ayrı ayrı) pek yenmedi. Bu yıl kurutmalık sebze düşünmüyorum. Biraz taze fasulye attım buzluğa. Domates, biber de atmayı düşünüyorum aynı şekilde. Kayısı kuruttum biraz. Kavun kurutmayı ben de deneyecegim. Gölgede mi kurutuluyor?
Harika. Ellerine sağlık.Ellerine sağlık canım
Yok canım güneşe serdimBalkonum güneş alıyor.Şimdi balkon güneşBir kaç güne suyunu çekiyor.İlk mesajda geçen yıldan resim olması lazım.
Bak şöyle;
Eki Görüntüle 2894807
Bence kurur canımHarika. Ellerine sağlık.
Az önce baktım ben de ilk mesaja. Benim balkon sadece sabah güneşi alıyor maalesef bu yıl. Kayısılar kurudu ama kavun kurur mu bilemedim. Daha sulu olduğu için. Gerçi hava sıcak, gölge de olsa kuruyabilir. Az bir miktar deneyeceğim önce.
Kuru meyveye bayılırım zaten ama kavun ne yedim ne duydum, kesinlikle yapacağım.Bence kurur canım
Ben geçen yıl Eylül civarı kuruttum kurudu.
Brnce 1 tane al dene sonra devam et:)
Tadı muhteşem oluyor
Hayırlı olsun yeni başlık.Herkese merhaba
Bu yaz hazırlıklar ne alemde
Ben buzluğa bezelye koydum.
Vişne,erik,kayısı kuruttum.
Bugün eşim pazardan kavun almış onları kuruması için serdik.
Geçen yıl bu konuda bir arkadaş kavun kurusunu söylemişti.Geçen yıl kuruttum kışın bayıla bayıla yedik.Hatta çevremdeki herkese söylemiştim onlarda kuruttular.
Tavsiye ederim
Bu yıl reçel yapmadım çok fazla yenmedi.
Ben hatta geçen yıl yaptığım reçellerden pestil yaptım.Çok iyi oldu tavsiye ederim.
Tarhana yapacağım,biber-patlıcan-domates kurutacağım.
Bamya kurutmuştum geçen yıl oda çok iyi oldu.Yine yapacağım inşaallah
Yaptıkça yazarım
Kurur bence havalar burda da çok sıcak akdeniz 50 derece vardır nemleHarika. Ellerine sağlık.
Az önce baktım ben de ilk mesaja. Benim balkon sadece sabah güneşi alıyor maalesef bu yıl. Kayısılar kurudu ama kavun kurur mu bilemedim. Daha sulu olduğu için. Gerçi hava sıcak, gölge de olsa kuruyabilir. Az bir miktar deneyeceğim önce.
Ben geçen yıl bu konuda duydum yaptım.Kuru meyveye bayılırım zaten ama kavun ne yedim ne duydum, kesinlikle yapacağım.
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun yeni başlık.
Asma yaprağı ama kavanoza yaptık.Buzluga bezelye,bamya,barbunya,yeşil ve kırmızı biber koydum uygun bulunca fasulye koydum yeşil fasulye biraz artık yavaş yavaş konur eylül ayını beklemeye gerek yok o zaman hem pahalı olmaya başlıyor hem de pek güzel kalmiyor.
Aslında bu hafta patlicanda uygundu 1.5 liraydı aldım ama dolaba koymadım