Oda iyi fikirmiş:)Ben geçen sene böyle yapmıştım ama arkadaşım direk ince pet bardakla yap donunca poşetle, sonra yapacağım zaman bardağı çıkarır atarsin demişti onu dinledim
Vişne bazı yörelerde hala var yani şu sıralar belki bulabilirsiniz:)Çok severim kış hazırlıklarını, geçen sene domates şeftali biber patlıcan kurutmuştum. Domatesi pek sevmedim açıkçası. Bakalım bu yıl ne yaparım. Konserve yapmayı da düşünmüyorum geçen senekiler koktu biraz nedense
Bebeğim için bebek tarhanası yapıcam inşallah. Biraz dolmalık biber kuruturum. Reçel pek faydalı bişey olmadığından yapmicam ama vişne suyu yapabilirim, vişne zamanı geçti mi kızzzlaaarr
Dur daha biberlerim var, sabah olsun onlarida çekip atacağım. 0.75 kuruştan soğan almıştım onları bile yemeklik doğrayıp attım, kışın çok pahalı oluyorMassalah canım
Nana ben kahvaltıda peynir ile yemeye bayılıyorum veya üzerine yumurta kırınca şahane oluyor:)Keşke o domatesi bulgur pilavına kullansaydınız efsane oluyor
Bende attim dolmalık biber sabah çekerimDur daha biberlerim var, sabah olsun onlarida çekip atacağım. 0.75 kuruştan soğan almıştım onları bile yemeklik doğrayıp attım, kışın çok pahalı oluyor
Soğanı eşime doğratıyorumDur daha biberlerim var, sabah olsun onlarida çekip atacağım. 0.75 kuruştan soğan almıştım onları bile yemeklik doğrayıp attım, kışın çok pahalı oluyor
Afiyet bal şeker olsun canımBunlarda benden;
Vişne - erik komposto(2 lt kavanozlarda 7 tane) ;
Eki Görüntüle 2672387
Vişne reçeli(1 lt kavanozlarda 5 tane) ;
Eki Görüntüle 2672385
Kayısı reçeli (1 lt kavanozlarda 2 tane) ;
Eki Görüntüle 2672386
Armut reçeli(1 lt kavanozlarda 1 tane);
Eki Görüntüle 2672384
Kemik suyu (30 tane) ;
Eki Görüntüle 2672383
Bende daha çok kuruyacağım nevros , kahvaltıdada zeytin yağla çok yakışıyor, biz katmerini de yaptıkNana ben kahvaltıda peynir ile yemeye bayılıyorum veya üzerine yumurta kırınca şahane oluyor:)
Bu yıl çok kurutma planlarım var:)
Çok güzel, bende internetten buluyorum, hanımlar çok akıllı ve pratiklerBende attim dolmalık biber sabah çekerim
Domates kurusu tariflerimizi paylaşalım:)Bu yıl az gibiydi kıyamadım:)Elime geçse 50 kilo kurutacağımBende daha çok kuruyacağım nevros , kahvaltıdada zeytin yağla çok yakışıyor, biz katmerini de yaptık
Evet fasülye bugun pazarda 5 liraydı. Eşim almış yinede. Bamya almış birazda. Yarın onu temizleyeceğim.Sağol canım seninde ellerine sağlık
Meyve kurut canım ben her yıl elma,erik,kayısı,armut,dut ,incir kurutuyorum:)Geçen yıl vişne kurutmuştum.Bu yıl kiraz ve vişne kuruttum:)Tavsiye ederim:)
Tarhana henüz yapmadım daha yeni rahatladım sayılır:)Fasulye kurutma zamanı geçmesin dedim.Dah doğrusu een uygun zaman şimdi :)Biraz daha geçince hem bulunmuyor hemde pahalı oluyor.
Güzel bulursam kırmızı biber kurutmayı düşünüyorum:)
Çekmek aklıma hiç gelmedi.Ellerine sağlık afiyet ile yiyin inşaallah:)
Arada resimler isteriz:)
Domates çok sıcak seviyor.Sağol canım benim:)
Fasulyeyi bugün ailece yaptım:)Çok küçük olmayacak çokta büyük olamayacak dedim boy boy oldu:)Kuruyunca küçüçük kalıyorlar o sebeple şeklin önemi yok:)
Domatesi geçen yıl ilk defa kuruttum.Dediğin gibi çok aşırı sulandı ve bu sefer beze taşıdım sürekli arka ön yaptım:)Ama ben geç yapmıştım ondan mı bilmiyorum.Birde geçen yıl tepsiye dizdim tuzu üzerine attım.Ben 2. tepsiyi yapana kadar ilk tepsi su içinde kaldı:)
Aklıma salata geldi.Yani tuz atınca birden nasıl sulanıyor.Demekki tuz domatesin suyunu salmasını sağlıyor.O sebeple bu sefer bir kaba domatesleri doğradıp üzerine bolca tuz attım harmanlayıp 5 dk bekletim:)Domates suyunu saldı.Tepsiye dizdim ve başka suyunu bırakmadı.Bak resimdekini çarşamba akşam doğrayıp balkona koydum neredeyse kurumuş.
Bol tuz canım tuzunu az koyunca korunmuyormuş:)
Yeniden yapacağım konu aklıma birden geldi.Daha doğrusu kızlar yazdı aklıma düştü:)
Yaptığımda resimlerim:)
Buzluğa mı attınız:)Çok güzel, bende internetten buluyorum, hanımlar çok akıllı ve pratikler
Çöpe attım biliyo musun. Hiç bana hitap etmedi, eşime de. Aşırı konsantre bir domates tadı :)Keşke o domatesi bulgur pilavına kullansaydınız efsane oluyor
Eşim 4 liraya almış:)1 ay sürmez 8-9 olur :)Evet fasülye bugun pazarda 5 liraydı. Eşim almış yinede. Bamya almış birazda. Yarın onu temizleyeceğim.
Sagol canım ❤
Çekmek aklıma hiç gelmedi.
İnşaallah yüklerim
Domates çok sıcak seviyor.
Ben 2 hafta önce yaptım. Sivri domatesi 2 ye böldüm. Tepside tuz serperek kurudu.
Bulunduğumuz bölgedeki sıcaklığa göre değişiyor. Temmuz ortasından sonra kurutmak en iyisi.
Sonra dedigin gibi geç kalınca küflenme yapıyor, kurumuyor :)
Salça sevmeyenlere hitap etmiyor:)Çöpe attım biliyo musun. Hiç bana hitap etmedi, eşime de. Aşırı konsantre bir domates tadı :)
Benim hedefim 5 kilo domates bu sene , yarısını direkt zeytin Yağlı ve sarmisak ile kavanozlaraDomates kurusu tariflerimizi paylaşalım:)Bu yıl az gibiydi kıyamadım:)Elime geçse 50 kilo kurutacağım
Ben geçen sene karnıyarık bile atmıştım , çıkarıp sosunu döküp pişirdimÇok güzel, bende internetten buluyorum, hanımlar çok akıllı ve pratikler
"bir kaba domatesleri doğradıp üzerine bolca tuz attım harmanlayıp 5 dk bekletim." cok mantikli.Sağol canım benim:)
Fasulyeyi bugün ailece yaptım:)Çok küçük olmayacak çokta büyük olamayacak dedim boy boy oldu:)Kuruyunca küçüçük kalıyorlar o sebeple şeklin önemi yok:)
Domatesi geçen yıl ilk defa kuruttum.Dediğin gibi çok aşırı sulandı ve bu sefer beze taşıdım sürekli arka ön yaptım:)Ama ben geç yapmıştım ondan mı bilmiyorum.Birde geçen yıl tepsiye dizdim tuzu üzerine attım.Ben 2. tepsiyi yapana kadar ilk tepsi su içinde kaldı:)
Aklıma salata geldi.Yani tuz atınca birden nasıl sulanıyor.Demekki tuz domatesin suyunu salmasını sağlıyor.O sebeple bu sefer bir kaba domatesleri doğradıp üzerine bolca tuz attım harmanlayıp 5 dk bekletim:)Domates suyunu saldı.Tepsiye dizdim ve başka suyunu bırakmadı.Bak resimdekini çarşamba akşam doğrayıp balkona koydum neredeyse kurumuş.
Bol tuz canım tuzunu az koyunca korunmuyormuş:)
Yeniden yapacağım konu aklıma birden geldi.Daha doğrusu kızlar yazdı aklıma düştü:)
Yaptığımda resimlerim:)
Evet nevros, benim biberlerim (kapya, dolmalık, kavurmak için kıl biber vs) hep buzluktaBuzluğa mı attınız:)