• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kirpi Kurabiye Resimli

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
klasik kurabiyelerden sıkılanlar için müthiş bir görüntü

arkadaşlar ben bunu bir siteden aldım ve henüz denemedim. verdiği tarifi denemeyen biri olarak utanıyorum ama o kadar vaktim olmuyor mutfakta. deneyen arkadaşlar hamurun tutmadığını çok sert olduğunu söyledi.bildiğiniz bir hamur kullansanız daha iyi olur. şeklin nasıl yapılacağını örnek alabilirsiniz :)

Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.

4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin

Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.

Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.

Son düzenleme:
kirpinin gözlerindeki boncuk şeker aktarlarda satılıyor ve bu şekerler yenebiliyor

dediğin gibi yemelik değil,sergilik....
uğraştırır ya bu şekil vereyim derken...
çok güzel görünüyo...

teşekkür ederim hepinize
uğraştırıyor evet ama sonuç harika değil mi cokacimcoook

işte benim kirpilerim
yalnız ben kelebek kurabiyesinin artan hamurlatıyla yaptıgım için k.rengi oldu kirpiler
daha güzel oldular bence
gözler için damla çikolata kullandım,bir de ağızları pişerken kapanmasın diye kuru fasulye koydum,pişip soğuduktan sonra çıkardım

işte benim kirpilerim
yalnız ben kelebek kurabiyesinin artan hamurlatıyla yaptıgım için k.rengi oldu kirpiler
daha güzel oldular bence
gözler için damla çikolata kullandım,bir de ağızları pişerken kapanmasın diye kuru fasulye koydum,pişip soğuduktan sonra çıkardım

harika eminim bir sonraki denemede çok daha güzel olacak eline sağlık cokacimcoook

Ben de yaptım kirpiciklerden yanlız hamurda biraz eksiklikler var,ya da benim beceriksizliğim tuttu diyeyim çok sert oluyor bu hamurdan,ben de üzerine şerbet gezdirdim,önceki gün misafirlerim geldiğinde yapmıştım..
Son anda kurtardım olayı,daha önce kurbağa kurabiyelerde de aynısı olmuştu sanırım ölçüler tutmuyor,ama şahane fikir olduklarından acemişef e teşekkürler..
Fikir ondan geliştirmek ve değiştirmek bizden:)
Sağolasın acemi peri...

Ben de yaptım kirpiciklerden yanlız hamurda biraz eksiklikler var,ya da benim beceriksizliğim tuttu diyeyim çok sert oluyor bu hamurdan,ben de üzerine şerbet gezdirdim,önceki gün misafirlerim geldiğinde yapmıştım..
Son anda kurtardım olayı,daha önce kurbağa kurabiyelerde de aynısı olmuştu sanırım ölçüler tutmuyor,ama şahane fikir olduklarından acemişef e teşekkürler..
Fikir ondan geliştirmek ve değiştirmek bizden:)
Sağolasın acemi peri...

canım tarifi aldığım hatun yurtdışında. oranın bardakları ile ölçüler tutmayabilir haklısın ama dediğin gibi fikir şahane. biz geliştirirz.

ben bugün keke yaptım ekledim tarifi çok mutlu oldum :lepi:

Back