Kekler - Pastalar Kirmizili Zebra Kek (resimli)

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
[COLOR="crimson"]Kardesimle eglenerek yaptigimiz pasta, sonuc hem tad hemde görsellik olarak mükemmel.. ;)[/COLOR]

[COLOR="crimson"]Yumurta ve seker mikserde 5 dakika kadar cirpilacak, kekin kabarmasi yumurta ve sekerin dakikalarca cirpilmasina baglidir.. Süt, yag ve vanilya ilave edildikten sonra ise un ile birlikte kabartma tozunu eklenir.. Son olarak vaniyali karisimi bir kaliba, gida boyasi ilave ettigimiz diger kek harcini baska bir kaliba aliyoruz.. Yaglanmis kek kalibimiza, renk sirasiyla kek harcini bardak yardimiyla kalibin ortasina döküyoruz. Sirasiyla ayni islemi uyguluyoruz..[/COLOR]

[COLOR="crimson"]3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 paket kabartmatozu
aldigi kadar un (4-5 y.k. kivami kati olmayacak)
1 tatli kasigi kirmizi gida boyasi
[/COLOR]

[color="crimson"]170 derece de 40 dk kadar kekimizi pismeye birakiyoruz....[/COLOR]

1-1.gif

2.gif

3-1.gif

4.gif

5.gif

6.gif

Son düzenleme:
Evet kelepceli kek kalibinda yaptim, neden olmuyor ki sorun nedir ?

Deneyen arkadaslar fotolari eklesin görelim kirmizili keklerimizi :34:

Evet kelepceli kek kalibinda yaptim, neden olmuyor ki sorun nedir ?

Deneyen arkadaslar fotolari eklesin görelim kirmizili keklerimizi :34:

GamzeLim;ben kakaolu olanından yaptım iki kez zebra şeklini veremedim maalesef her ikisindede başaramadım normal kek gibi olmuştu::((
seninki süper görünüyor tekrar eline sağlıkkkkk

GamzeLim;ben kakaolu olanından yaptım iki kez zebra şeklini veremedim maalesef her ikisindede başaramadım normal kek gibi olmuştu::((
seninki süper görünüyor tekrar eline sağlıkkkkk

Zebra keki daha önce bende denedim, aynen dedigin gibi normal kek gibi olmustu..
Bunun önemli icin, kakaolu kek harcina biraz sivi ilave etmek gerekiyor süt gibi
harcin biri sivi biri koyu olunca, renk karisimi iyi olmuyor.. dengelemek gerekiyor ;) :34:
Bir dahaki sefere bu sekilde dene, püf noktasini aciklamis olalim:)

ayy cok guzel gorunuyor cok romantık:16:
ellerıne saglık:nazar:
benım merak ettıgım renklı hamurlar var ya pembe fılan nereden bulabılırz acaba ?
bır fıkrınız var mı ?
ozel gunlerde pasta yapımım da cok guzel oluyor

Son düzenleme:
ayy cok guzel gorunuyor cok romantık:16:
ellerıne saglık:nazar:
benım merak ettıgım renklı hamurlar var ya pembe fılan nereden bulabılırz acaba ?
bır fıkrınız var mı ?
ozel gunlerde pasta yapımım da cok guzel oluyor

tarifte de belirttigim gibi cok az miktarda kirmizi gida boyasi kullandim,
aktarlarda rahatlikla bulabilirsiniz ;)

Back
X