- 19 Kasım 2007
- 8.389
- 52
- Konu Sahibi Sympathique
fransiz mutfagindan bi tarif
ben karisik dondurulmus meyve kullandim ,siz yas meyve kullanabilirsiniz,
mesela tek bi meyvada olabilir(cilek)
eksi sevenler icin super bi tarif
ben bu tarifi bu videodan izleyip yaptim
sizde dilini anlamasanizda yapilisini izleyebilirsiniz:)
http://www.netprof.fr/Voir-le-cours-en-video-flash/Cuisine/Desserts/Clafoutis-aux-fruits-rouges,1,4,470,1.aspx
burdan,burdaki cok kabardi guzel pisti benimki fazla kabarmadi cunku tepsim buyuktu, firini fazla actim coktu ,ama yinede pisti cok guzel ayni tart gibi oldu
500 gr kirmizi meyva cesitleri
(dondurulmus veya normal)
125 gr un
125 gr seker
60 gr tereyag
4 yumurta
1/4 litre sut
1 paket vanilya
bi kaba un,seker ve vanilya koy karistir,tek tek olcak sekilde yumurtalari katip mikserle cirp
sutu icine yavas yavas bosaltaraktan yine cirp,biraz tereyagdan al tepsiye iyice yagla ,kalanini erit karisima dok ,iyice mikserle cip,kivami krep hamuru gibi boza kivaminda olcak,birazdaha koyusu
yaglanmis tepsiye dondurulmus veya parcalanmis normal meyvelari koy,uzerine hamur malzemesini dok,isitilmis firinda 40-50 dk pisir, biraz kabarinca cikar soguyunca dilimleyip servis yap
AFIYET OLSUN
ben karisik dondurulmus meyve kullandim ,siz yas meyve kullanabilirsiniz,
mesela tek bi meyvada olabilir(cilek)
eksi sevenler icin super bi tarif
ben bu tarifi bu videodan izleyip yaptim
sizde dilini anlamasanizda yapilisini izleyebilirsiniz:)
http://www.netprof.fr/Voir-le-cours-en-video-flash/Cuisine/Desserts/Clafoutis-aux-fruits-rouges,1,4,470,1.aspx
burdan,burdaki cok kabardi guzel pisti benimki fazla kabarmadi cunku tepsim buyuktu, firini fazla actim coktu ,ama yinede pisti cok guzel ayni tart gibi oldu
500 gr kirmizi meyva cesitleri
(dondurulmus veya normal)
125 gr un
125 gr seker
60 gr tereyag
4 yumurta
1/4 litre sut
1 paket vanilya
bi kaba un,seker ve vanilya koy karistir,tek tek olcak sekilde yumurtalari katip mikserle cirp
sutu icine yavas yavas bosaltaraktan yine cirp,biraz tereyagdan al tepsiye iyice yagla ,kalanini erit karisima dok ,iyice mikserle cip,kivami krep hamuru gibi boza kivaminda olcak,birazdaha koyusu
yaglanmis tepsiye dondurulmus veya parcalanmis normal meyvelari koy,uzerine hamur malzemesini dok,isitilmis firinda 40-50 dk pisir, biraz kabarinca cikar soguyunca dilimleyip servis yap
AFIYET OLSUN
Son düzenleme: