ama bu anlamin yüklendiginide kabul etmek lazim ben hic sanmiyorum davetlilerin güc versin diye takildigini düsündüklerini...:hulya:
babamın gönlü olsun diye evden çıkarken takarım o kadar. manasını da sevmiyorum görüntüsünü de.
ne o öyle " al damat paket yaptık kızı, evde açarsın artık" der gibi...tövbe tövbeee
bence pek oyle degil canim;
bu örfün gelini paket yapmakla alakasi yok....
bazi adetlerde de damat koluna kirmizi kurdele bagliyor, o da mi paketlenmis oluyor yani..
ayrica sunu da soyleyeyim,
bu adet size sacma geliyorsa kiz isteme adeti de sacma gelmeli,
ama eminim evleneceginiz zaman esiniz gelip sizi ailenizden isteyecek.
kiz istemenin mantigi ne o zaman size sorarim???
ayrica sunu da soyleyeyim,
bu adet size sacma geliyorsa kiz isteme adeti de sacma gelmeli,
ama eminim evleneceginiz zaman esiniz gelip sizi ailenizden isteyecek.
kiz istemenin mantigi ne o zaman size sorarim???
hangi benzetmenin kabaligindan bahsettiniz anlamadim "sacma" degil gereksiz bir adet herkesin düsüncesine saygim var benim sadece dogru bulmuyorumu belirttim takanlarla dalga falanda gecmedim aileden kiz istemekle nasil bir bagdasim kurdugunuzuda hic anlayamadim ailenin rizasini almak dinimizce olan birseydir haksizmiyim?
Burda karşı çıkan arkadaşlar kırmızı kuşağı görüntüsünden ve bakirelik anlamı taşıdığından yadırgamızşar ama ben hiç böyle düşünmemiştim..
Kızın evlenmeden önce son kez evden çıkası, babanın o kuşağı bağlaması bana çok duygusal gelmiştir hep.
5 ay sonra Allah nasip ederse düğünüm var ve bende kuşak takmayı düşünüyorum, hemde öyle süslü olanlardan değil, sade kırmızı bir kuşak gelinlikte hiç de fena durmuyor bence. nasılsa bende onu fotoğraflarda ve düğün mekanında çıkartırım
o bana dedi canım kaba diye. kırmızı kuşağın paket gibi olduğunu düşündüğümden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?