En başarılı bulduğunuz Kırmızı Et Yemeği hangisidir?

• Ankete Katılan
    641
  • Anket Kapalı .
Cnm daha kötü oldu yaa.. bende anlamadım. İğne oldu.. buhar, şurup. Bugün hiç durmadı.. öksürmekten içi dışına çıktı.. şu anda ayağımda sallıyorum.. öksürmekten ne kendi uyudu ne beni uyuttu.. bayılacam şimdi..
Geçmişler olsun yaa, Allah yardımcın olsun.

Cnm daha kötü oldu yaa.. bende anlamadım. İğne oldu.. buhar, şurup. Bugün hiç durmadı.. öksürmekten içi dışına çıktı.. şu anda ayağımda sallıyorum.. öksürmekten ne kendi uyudu ne beni uyuttu.. bayılacam şimdi..
Ayyy çok geçmiş olsun canım:(Rabbim acil şifalar versin:anne:
Btkisel birşeyler denedin mio_OBenim oğluma bal-zencefil ve limon karışımı çok iyi geliyoro_O

Doktor film çekti mi ? Inşallah biran önce iyileşir canım

Zaditen şurup.. İğne.. ventolin pulmicort bi kutuda antibiyotik içti. Yok yok yok..

Sadece öksürük mü?
Eşim doktor...
Bizim çocuklara uyguladiğimiz yöntem var onu soliyeyim...
Iyi gelir eger sadece öksürükse...

Ekşi seviyoruz biz, hava sıcaklığına göre değişiyor. Ortalama 7-8 günde çıkarmış oluyorum.:KK66:

Şu buğdaylı ve yoğurtlu olandan değil değil mi?
Buğdaylı yoğurtluda yaparız ama ben tarhanaya mercimek-nohut-fasulye-börülce-patlıcan-domates-biber-domates-yoğurt-un -irmik koyuyorum;)Sonra onu kışın ister yoğurtlu,ister salçalı pişiriyorum.2 yıl önce yapmıştım yeni bitti:)Biraz abartmıştım en son yaptığımda:70:

Buğdaylı yoğurtluda yaparız ama ben tarhanaya mercimek-nohut-fasulye-börülce-patlıcan-domates-biber-domates-yoğurt-un -irmik koyuyorum:KK66:Sonra onu kışın ister yoğurtlu,ister salçalı pişiriyorum.2 yıl önce yapmıştım yeni bitti:)Biraz abartmıştım en son yaptığımda:KK70:
Hakikaten çok karışık ve farklıymış, çocuklar için mi içeriği bu kadar fazlalaştırdın, yoksa sizin yörede mi öyle yapılıyor?

Sadece öksürük mü?
Eşim doktor...
Bizim çocuklara uyguladiğimiz yöntem var onu soliyeyim...
Iyi gelir eger sadece öksürükse...
İlk sadece öksürük oldu. 2 gün önce ateş başladı ama o şimdi yok.. bronşit..

Hakikaten çok karışık ve farklıymış, çocuklar için mi içeriği bu kadar fazlalaştırdın, yoksa sizin yörede mi öyle yapılıyor?
Kayınvalidem böyle yapıyordu.Sonra çocuklar içinde bende böyle devam ettim.Kışın vitamin deposu oluyor.Birde kışın içine bir tutam ıspanak koyarım:kk77:

Söyle bizde öğrenelim:KK19:

Göğüse bal sürecek...üstüne karabiber dökeceksin ...
Çok hafif serpiştirilecek...
Üstünü buzdolabi posetiyle kapatacaksın...

Bunu sadece gece uyurken yapmak gerek...
Isıtıyor göğsü...

Ve viks varsa sırtına masaj yaparak sürmek gerek...
Fazla değil...

Bizim çocuklar hasta olduklarında bu yöntemleri yapariz ilaca gerek duymadan...

Ama sadece öksürük varsa,baska rahatsızlık yoksa..

Göğüse bal sürecek...üstüne karabiber dökeceksin ...
Çok hafif serpiştirilecek...
Üstünü buzdolabi posetiyle kapatacaksın...

Bunu sadece gece uyurken yapmak gerek...
Isıtıyor göğsü...

Ve viks varsa sırtına masaj yaparak sürmek gerek...
Fazla değil...

Bizim çocuklar hasta olduklarında bu yöntemleri yapariz ilaca gerek duymadan...

Ama sadece öksürük varsa,baska rahatsızlık yoksa..
Anladım canım çok teşekkür ederim:KK200:

Nasıl sizinki, ben yoğurtla buğdaydan yapılanı yeni öğrendim.:bicak:
Biz ilk sebzeleri bi kaba dograriz. Tarhana otu var, ondan ekleriz. Domates, yeşil biber, kırmızı biber, dereotu, nane, maydanoz, sarımsak, yoğurt. Hepsini bekletip un ile yogururuz. Ister yaş ister kuru olarak tuketiriz. Buğday nohut falan eklemeyiz. :)

Back