• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz Kırmızı Et Yemeği hangisidir?

• Ankete Katılan
    641
  • Anket Kapalı .
Misir ekmeğim pişiyor :21:
EABEBC7E-B7F5-46EC-864E-06DEED31E476.webp

Oo ellerine sağlık, muffin kalıbında mı yaptın ? Tarif verir misin? :hamarat:
Veririm tabi canım, ben mısır ekmeğinin kenarlarını çok sevdiğim için muffin kalıbında yapıyorum.

Ölçüsüz yapıyorum ama tahmini veriyorum;

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 bardak mısır unu

Kek gibi önce sıvıları çırpıyorum, sonra mısır unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyorum. Mısır unu suyunu çekene kadar. Sonra hangi kalıpta yapacaksam ona döküp, elimi ıslatıp düzeltiyorum üstünü. 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.
Bu kadar, afiyet olsun :KK53:

amin canım ne olduğunu bilmiyorum bir dr kocaman kist var dedi eğitim araştırmaya yolladı orda da tümör testleri yapıldı yüksek çıktı henüz göstermedim ya çikolata kisti ya endometriosis antibiyotik ve fitil kullanıyorum bitsin gidicem şu an tam teşhis konmadı
Şimdiden geçmiş olsun canım

Veririm tabi canım, ben mısır ekmeğinin kenarlarını çok sevdiğim için muffin kalıbında yapıyorum.

Ölçüsüz yapıyorum ama tahmini veriyorum;

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 bardak mısır unu

Kek gibi önce sıvıları çırpıyorum, sonra mısır unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyorum. Mısır unu suyunu çekene kadar. Sonra hangi kalıpta yapacaksam ona döküp, elimi ıslatıp düzeltiyorum üstünü. 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.
Bu kadar, afiyet olsun :KK53:
Teşekkür ederim canım.:KK200: Biz mayalı yapıyoruz. Kabartma tozu ile yapmıştım, beğenmedim:110:

Back
X