Tavuk Yemekleri Kırmızı Biberli Tavuk Sarması-Resimli

mandalings

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
1.014
1
41
ben bu tarifi geçen haftasonu denedim. eşim bayıldı bayıldı :)

Kırmızı biberleri bir tarafından boyuna yarıp çekirdeklerini ve sapını çıkardıktan sonra tuzlu suda haşlıyoruz. Ayrı bir kapta tereyağı ,ezilmiş sarımsak ,kimyon ,karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Biberleri sıcak sudan çıkarıp soğuk suya batırıp kabıklarını soyuyoruz. Fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine biberlerin yarısını tek kat olarak yaydıktan sonra üzerine tavukları yerleştiriyoruz. Hazırladığımız tereyağlı karışımı tavukların üzerine sürüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek kalan biberleri üzerine serip rulo yapıyoruz. Bu işlem biraz özen ve el becerisi gerektiriyor. Sarma işlemi sırasında parmaklarınızdan ziyade avuç içlerinizi kullanmanızı öneririm.

1 kg. kırmızı biber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr. tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
2 adet taze soğan
tuz

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıttığımız 200 derece fırında 40-50 dakika kadar pişiriyoruz. Et kendi suyuyla pişiyor ve oldukça fazla su salıyor. Servis yaparken bu suyu kaşıkla üzerine gezdirebilirsiniz. Dilimleyerek üzerine ince kıyılmış taze soğan serpip ,tavuk suyuyla pişirdiğimiz sade pilav eşliğinde sıcak sıcak servis yapıyoruz.

tvk_1245400938.jpg

alıntı

Enfes görünüyor!..

Ellerinize sağlık ...

Nasıl lezzetlidir şimdi o yeme de yanında yat:KK66:

teşekkürler aslında zor bir yemek değil sadece sarma işlemi zor onda da tavuğunuz nekadar ince dövülmüş ise okadar iyi. olmadı kürdan takarsanız

ellerine sağlık denmeey değer gercekten.
canım bıberlerı hıç kesmeden tavukları dolma gıbıde doldurabilriz sonradan ekseriz nasıl olur öyle daha zahmetsız olur sankım

ellerine sağlık denmeey değer gercekten.
canım bıberlerı hıç kesmeden tavukları dolma gıbıde doldurabilriz sonradan ekseriz nasıl olur öyle daha zahmetsız olur sankım

hımmm aslında olabilir bir denemek gerek. ozaman tavuk kıyması filan da kullanabiliriz.ama ozaman da yeni bir yemek keşfetmiş olabilirizkaydirigubbakcemile5:lepi:

tavukkıyması yemedım hiç bilemiyorum ama dovulnuş tavukla da olabilr senın tarıfın aynısı ama kesmesi kolay ve yapımı kolay oslun dıye dolma seklinde yapmak öle geldi aklıma benım ya nı

kaç gündür aklımda bu ya gecen bakıp çıkmıştım ama beynimden çıkmadı hala yapmazsam çatlarımdelikafadulden ellerine sağlık çok seviyorum böle şeyleri hem göze hem mideye hitap ediyocokacimcoook yiyenlere afiyet olsun a.s.

X