Kırmızı acı biber sürecem, bişeycik olmaz dedi.

ANA VANGA

Ağlayacaksanız oynamayalım. 😏
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2023
3.321
7.329
3 ve 2 yaşında çocuklarım kardeşinin parmağını ısırıyor. Biraz şiddetli ısırıyorlar çünkü gerçekten iz çıkıyor ve bebeğim fena ağlıyor.
Ben pedagojik olarak herşeye dikkat edip uyarıda ve bu davranışı bıraktırmaya çalışıyorum.
Lakin kv kırmızı acı biber sürecem birşey olmaz diyor. O çocukları küfür falan edince sürüyormuş.
Anne öyle şey olur mu çocuk ne kadar ağlar. Çözümü bu değil alerjisi vardır dili falan şişer nefes alamaz falan diyorum ama yok.
Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.

3 yaş çok çok ufak bir yaş. Kıskanması normal. Öfke kontrolü sağlamaması da normal. Ama 2 yaş olana zarar da veriyorsa burada artık bir şeyler yapmanız lazım.
Üç yaşında olanı oyun terapisine götürseniz mesela. Bir uzman desteği alsanız daha iyi olmaz mı?
En azından onunla da ayrı başbaşa vakitler geçirmeniz gerekiyor.
Kayınvalidenin tutumu yanlış. Ama doğru çözümü bulmanız lazım.

Pedagojik egitimim yok lakin cocugum kardesinin elini isirsa ustelik bebek ise bende sakayla karisik onun elini isirip aciyo dimi annecim bak kardesinin de cani acir o biraz daha buyusun sizinle ne guzel oynayacak bir daha isirma anlastik mi ah akilli oglum sozumu dinler tarzinda yaklasirdim
Muhtemelen kucuk bebege ilgi fazla olunca cocuklar kiskancliklarini boyle ifade ediyorlar
Kvye gelince "valla anne bende beni sinir edenlere aci biber surmek istiyorum ama malesef mumkun olmuyor gerci bir cinnete bakar" tarzinda hos bir gulumseme ile ifade edebilirsiniz 🙃🙃

Tam anlayamadim 2 çocuk 3. Bir cocuga mi zarar veriyor yoksa 3 yas 2 yasa mi
Ortada biri ruhu yarali isyanda biri cani yanan bir cocuk var. Kv cahil ama ufaga dayanamiyordur siz cozume yonelik adimlar atin bu gozardi edilecek birsey degil ki? Ya daha buyuk zarar verirlerse? Kucuk olani bir an tek birakmayin

Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.
Kayınvalideden önce siz eyleme geçin, çocuklara acı biber süreceğim dediği zaman sürün ağzına biberi böyle mi süreceksin deyin 😬

El kadar çocuklara biber sürmek de neyin nesi? Tamam yaptıkları güzel bir şey değil ama bu huylarından vazgeçirme yöntemi biber sürmek değil, yaramazlık yaparsan doktor iğne yapar, seni köpeğe veririm, cıs yaparım, öcüyü çağırırım diyen en sinir olduğum tiplerden kayınvalideniz.

Yalnız ben bebeğinize aşırı üzüldüm konuda bir tek onun canının yakılmasında takılı kaldım
Daha bir aylık oğlum var ondan belki
Ama büyük çocuk da bebek daha. Üç yaş ve iki yaş arasında büyük fark yok. Yani üç yaş olan da öfke kontrolünü sağlayamaz.
O yaşlarda benim oğlum da sinirlenince bana vururdu ısırırdı. Zamanla söndü.
Yani yaşları çok yakın çok normal aslında yaşanan.

Ama büyük çocuk da bebek daha. Üç yaş ve iki yaş arasında büyük fark yok. Yani üç yaş olan da öfke kontrolünü sağlayamaz.
O yaşlarda benim oğlum da sinirlenince bana vururdu ısırırdı. Zamanla söndü.
Yani yaşları çok yakın çok normal aslında yaşanan.
Normal olduğunu biliyorum acı biber sürülmesini de desteklemiyorum da bebeğin canının yandığını okumak etkiledi ister istemez

3 yaş çok çok ufak bir yaş. Kıskanması normal. Öfke kontrolü sağlamaması da normal. Ama 2 yaş olana zarar da veriyorsa burada artık bir şeyler yapmanız lazım.
Üç yaşında olanı oyun terapisine götürseniz mesela. Bir uzman desteği alsanız daha iyi olmaz mı?
En azından onunla da ayrı başbaşa vakitler geçirmeniz gerekiyor.
Kayınvalidenin tutumu yanlış. Ama doğru çözümü bulmanız lazım.
Hiç bilmiyorum nerden çıktı bu ısırma. 2 yaş bebesi geçen gün 3 yaşındaki kardeşinin sırtını morartmış nasıl ısırdıysa.
Sanırım dediğiniz gibi bir pedagoga gitmek gerek.
Denemediğim yöntem kalmadı.

Bir de şu var. Benim kuzenin kardeşlerin arasına girmeyeceğim girersen araları bozulur diye aşırı serbest büyüttü çocukları. Bir yerden sonra ufak olan büyüğün stres topu oldu. Şimdi ikisi de büyükler ve inanın şiddetin dozu çok arttı. Birbirilerini fena dövüyorlar.
Yani görmezden gelmeniz de olmaz. Bit şekilde müdahale etmeniz lazım.
Devamında daha çok canını acıyabilir, Allah korusun bir anlık şeyler. Lütfen dikkat edin ve bir çözüm bulmaya çalışın

Kayınvalideden önce siz eyleme geçin, çocuklara acı biber süreceğim dediği zaman sürün ağzına biberi böyle mi süreceksin deyin 😬

El kadar çocuklara biber sürmek de neyin nesi? Tamam yaptıkları güzel bir şey değil ama bu huylarından vazgeçirme yöntemi biber sürmek değil, yaramazlık yaparsan doktor iğne yapar, seni köpeğe veririm, cıs yaparım, öcüyü çağırırım diyen en sinir olduğum tiplerden kayınvalideniz.
Aynen böyle korkutma yöntemleri var hepsini dedi hemen hemen. Yahu dur, sus yok.
Akşam yemeğine koyacam acı biber 🙃

Bu arada boyle bir ani biliyorum kayinvalidem ufak oglu icin cinnet noktasina gelmis kuzen cok zarar veriyormus asla Laftan anlamazmis. Bi gun cekmis kenara indirmis pantalonu ne varsa almis bicagi vallahi kokunden keserim artik vurmayacaksin dokunmayacaksin demis yasi da kucuk :KK70:
Sonuç iki cocuk Kanka bir daha ugrasmamis kvalidemi de cok sever ben inanmiyorum o kdr travma vs yahu bazisina da lazim :KK70:

(3 yas cok kucuk konudaki cocuk koyu alt ust eder daglardan toplanirmis )

Hiç bilmiyorum nerden çıktı bu ısırma. 2 yaş bebesi geçen gün 3 yaşındaki kardeşinin sırtını morartmış nasıl ısırdıysa.
Sanırım dediğiniz gibi bir pedagoga gitmek gerek.
Denemediğim yöntem kalmadı.
Bir sorun var belli ki.
İki kardeş böyle devam ederse iletişim dilleri bu olacak.
Aralarında çözerler olarak bakmayın.
Ciddi bir sorun var ortada.
Bunu çözmeniz lazım

Bir de şu var. Benim kuzenin kardeşlerin arasına girmeyeceğim girersen araları bozulur diye aşırı serbest büyüttü çocukları. Bir yerden sonra ufak olan büyüğün stres topu oldu. Şimdi ikisi de büyükler ve inanın şiddetin dozu çok arttı. Birbirilerini fena dövüyorlar.
Yani görmezden gelmeniz de olmaz. Bit şekilde müdahale etmeniz lazım.
Devamında daha çok canını acıyabilir, Allah korusun bir anlık şeyler. Lütfen dikkat edin ve bir çözüm bulmaya çalışın
İtiyor itiyor. 3 yaşındaki çocuğum koşarken kardeşlerini top gibi yuvarlıyor.
Güreşe tutuşuyor. Aslında onun bu sene kreşe gitmesi lazımdı ben göndermedim. Gitseydi en azından enerjisini atardı orada.

Bu arada boyle bir ani biliyorum kayinvalidem ufak oglu icin cinnet noktasina gelmis kuzen cok zarar veriyormus asla Laftan anlamazmis. Bi gun cekmis kenara indirmis pantalonu ne varsa almis bicagi vallahi kokunden keserim artik vurmayacaksin dokunmayacaksin demis yasi da kucuk :KK70:
Sonuç iki cocuk Kanka bir daha ugrasmamis kvalidemi de cok sever ben inanmiyorum o kdr travma vs yahu bazisina da lazim :KK70:

(3 yas cok kucuk konudaki cocuk koyu alt ust eder daglardan toplanirmis )
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Babam da burnuna kara biber koklat diyor. Ay bunların baharatları amacı dışında kullanma istekleri 😩

X