Kirli Çıkılar )))

Rica ederim.
Aslında tl ile almaktan hiç farkı yok.
Ben de ilk yaptığımda çok tereddüt etmiştim.
gr 99 lira diyeceğime, gr 56 olar diyorum.:)
Yalnız dolar çok oynak.
Merkez Bankasının yıl sonu hedefi 1.65 haberin olsun.
Yani uzun süre tutup tl yaparım diyorsan zarar edersin.
Ama tl almam altın alırım diyorsan fark etmez tabi.
Altın almak zaten dolar almak demek.
Bazen gr fiyatı tl olarak düşmediğinde dolar alıp altına geçmek daha fazla gr altın almamı sağlıyor.
Ne kadar dolar o kadar altın yani.
evet canım onu da yapmak istiyorum yani ons fiyatı düşerse altın alacam inşallah. dolarda kalırsam da tl ye çevirmem niye çevireyim ev alsam altına dolara anca dokunurum. ama tembellik yapmıycam sizi ve piyasayı takip edicem.
demişsin ya yılsonu hedefi 1,65 olur mu sence? yani hep bişeyler hedeflenir de hiç bi zaman tutmaz ya..
cok haklısın 495 tl verır alırım sonra odede ode borc yıyen kesesınden yıyor sonucta ..
ondua bıtırdımmı allahın ıznıyle hafıflerım bı kac ay daha 170 odemem sonra 80 dusucek sonra bıtıcek kk taksıdıyle onlarda aylık 370 fılan yapıyor sonra 1000 lıra kenara atıcam
bıdahakı ayda ufak bısı yaparım
bu ay tık olmaz
ocak maasımdan 500-600 lıra kenara koymam gerek
borc olunca odenıyor kenara koymakta bısı
yılbası dıye acılmamak gerek
sureklı sıkıyorum gecmıste yaptıgım borclardan oturu neredeyse ıkı aydır elıme bısı kalıyor 4-5 ay maasımı oldugu gıbı borclara yatırdım :KK43:

bak bütün maaşım borca gidiyor demişsin. borç olunca ödenir hesabıyla sürekli bişeyler alabiliyorsun sanırım. sana tavsiyem bu altınları direk al. kk kullanımını da azalt:KK34:

evet canım onu da yapmak istiyorum yani ons fiyatı düşerse altın alacam inşallah. dolarda kalırsam da tl ye çevirmem niye çevireyim ev alsam altına dolara anca dokunurum. ama tembellik yapmıycam sizi ve piyasayı takip edicem.
demişsin ya yılsonu hedefi 1,65 olur mu sence? yani hep bişeyler hedeflenir de hiç bi zaman tutmaz ya..

Sanmıyorum ama tekrar 1.90 a da çıkartmazlar bence.

Şşşştt...:KK53:
Doları yakaladın mı?
1.74 oldu.Sen geldin aklıma.:KK34:
Alım için beklemek bence de doğru karar.:nazar::KK51:

canım benim bankada en son 1.753 doları gördüm ama elim varmadı
1.75 in altını görmek istedim sonra da bayrak töreni , annemden ufaklığı almaya gittim .biraz market alışverişi derken anca şu saatte eve girebildim.
1.74 ü saat kaç gibi görmüştü.

bak bütün maaşım borca gidiyor demişsin. borç olunca ödenir hesabıyla sürekli bişeyler alabiliyorsun sanırım. sana tavsiyem bu altınları direk al. kk kullanımını da azalt:KK34:

evet taksıde guvenıyorum oylekı 100 lıra taksıdı yansıyan ve daha 2 ay yansıcak ufacık tajksıtler var 7 lıra 6 lıra saka gıbı bır dolu
tavsıyen ıcın tesekkurler :KK9: :KK54:

1.75 in altını görmek istedim sonra da bayrak töreni , annemden ufaklığı almaya gittim .biraz market alışverişi derken anca şu saatte eve girebildim.

altında dolarda güniçi haftaiçi ay yıl en ayrıntılı grafiği görmek istersen şu sayfayı takip et canım.
Serbest Piyasa Amerikan Doları - USD 1.766 TL 04-11-2011 Saat: 16:30 - Doviz.com

müsait iken yazayım kızlar
Fırsatım olmaya bılır
ıyı bayramlar hepınıze sımdıden Allah kestıgınız kurbanları kabul etsın kesemeyenlerede seneye nasıp etsın ınsallah
cok harcama yapmadan bol harclıklı gecsın ınsallah
cocuklarınızın gozlerınden opuyoruz :KK39:
oglusumla bakırköye gıdıcez bu aksam ona kısa surede el öpmeyı ogretmelıyım :KK9:

Yanılmıyorsam 11.30- 12 gibi gördü.:)

ladyfogcum bugün bir de okul nöbetçisiydim nefret ediyorum şu nöbet muhabbetinden :KK1::KK1:

anlaşılan merkez bankasının müdahalesinden sonra olmuş

acaba bir dahaki müdahale ne zaman gelir ki ?:KK1:
Kuzum artık söylentisi bile yetiyor.
Büyük başlar hemen sürüveriyor elindeki doları piyasaya sonrada ucuz ucuz topluyor tekrar.
Bu arada merkezin elinde dolar kalmadığına dair bir söylenti var.:)
Sata sata bitirmişler.:)
ladyfogcum bugün bir de okul nöbetçisiydim nefret ediyorum şu nöbet muhabbetinden :KK1::KK1:

Ben haftada iki gün tutuyorum.Ben ne yapayım?
Bir de Türkçeciyim, ne kadar angarya varsa üstümde.
Sanki diğer branştakilerin okuma yazması yok.
Ah ah deşme yaramı bacım...

genel olarak hepimiz zaten bu zahmete katlanmamak için altın hesabı açtırdık.
sürekli elimizn altında olsun,alım satımı kolayca yapalım diye.
bazı arkadaşlar maaşlarından kesilip altın hesabında tutulmasını,bazılarımızda hesabımızdaki paramızla altın alımsatımlarımzıı gerçekleştiriyoruz.
piyasalarda neyse altın fiyatı bankada da o fiyat geçerli oluyor,yani zararımız yok.
güvenli bir şekilde orda tutuyoruz yani...
uzun vadeli düşünüyorsun yinede altın hesabı mantıklı bence.
Allah korusun evde başına bi iş gelme olasılığı daha yüksek.
maaş aldığın bankaya talimat ver bence her ay belli bir tutar altın hesabına aktarılsın canım...

Teşekkürler canım:))))))))

Büyük başlar hemen sürüveriyor elindeki doları piyasaya sonrada ucuz ucuz topluyor tekrar.

haklısın canım ben de kardeş branş diye Türkçeci arkadaşa yardım ediyorum
dediğin gibi herkes bu memleketin öğretmeni
ama her türlü tören kutlama işi biz sözelci gruba yıkılıyor hangi yönetmelikte yazıyor sadece sözelcilerin görevi diye
okulda başlıyoruz biz de iğnelemeye
yahu maaş almaya benden önce gidersiniz ama iş görev almaya gelince kimse ortaya çıkmıyor diye/COLOR]

ama her türlü tören kutlama işi biz sözelci gruba yıkılıyor hangi yönetmelikte yazıyor sadece sözelcilerin görevi diye
yahu maaş almaya benden önce gidersiniz ama iş görev almaya gelince kimse ortaya çıkmıyor diye/COLOR]

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

kızlar herkese meraba allah bereket versin ben hiç para biriktiremezdim eşimin bekarken biriktirdikleriyle ve birazda borç alarak ev aldık daha sonra çocuk istedik olmadı doktora gittiğim de paranın sağlık sektöründe ne kadar önemli olduğunu gördüm proflar özeline gidince yüzüne bakıyor tedavi için 6-7 bin gitti olmadı ama eşimin dediği insanca muamele gördük şimdi ise kötü günler için para biriktirmenin çok önemli olduğunu anladım birazda eşim sayesinde herkese allah gönlünce versin

farmasi .!.:
yahu maaş almaya benden önce gidersiniz ama iş görev almaya gelince kimse ortaya çıkmıyor diye
Allah yardımcın olsun..
iki gün tutman kötü olmuş bizde öğretmen fazlalığı var bahçeyi bile ön bahçe arka bahçe diye ikiye ayırmışlar ki öğretmenlerin hepsine tutturalım diye
ben de hep derim edebiyatçıların işi zor okulun en kebapları fizik kimya biyoloji diye...
herkesin bir derdi var..
ben de bu yıl yazman oldum bilgisayarcı olmama rağmen okulun en küçüğü diye keklik gibi avladılar beni seyircilerin içinden :KK30:
meslek öğretmeniyiz diye bir de atölye şefliğim var bütün proje yarışmaları metef fuarları bizden sorulur..
idaricilerin bilgisayarları bile bizden sorulur, öğretmenlerin laptopları... çocuklarının bilgisayar ödevleri.. hepsi bilgisayar öğretmeninin görevleri:KK52: hiç ders işleyemediğim zamanları bilirim sınıf sınıf projeksiyonu çalıştıramayan öğretmenlere yardımcı olmaktan. hoş keşke onda da yaranabilsek. geçen birine gittim projeksiyon çalışmamış bana dedi ki kabloyu ters taktım ondan olabilir mi. o üçgen kabloyu ters takmayı nasıl becerdi bilmiyorum ama hocam öyle takarsanız pinler kırılır dedim ve baktım gerçekten kırılmış ve de kendi de gördü. sonra baktım ki bana küsmüş alınmış . "ters takmışsınız" diyince gururu kırılmış:KK52:
yusum bugün şeflere veriyolar paraları demiş gelsin soracam ona...:KK4: biz bide 20 saat giriyoruz maaş karşılığı.. bi dünya da angarya iş.. 6 saat ücret aldığımız için ger görev bize ait oluyor.
Ama yine de şükür. Allah özelde günde 12 saat çalışıp 300-500 lira alanlara sabır versin.. buranın sanayisinde çok var öyle.
dayanamadım 5 gr altın aldım .Allah bereket versin:KK16:

parayı görünce ben de dayanamıyorum. bereketli olsun canım

Son düzenleme:
X