Kirli Çıkılar )))

canım benim herşey dilediğince olur her zaman inşallah.

eşin haklı boğazdan kısılmaz hele ki çocukların rızkından asla :KK34:

benim de eşim aynı seninki gibiydi çok dengesiz harcıyordu sadece ben ipleri elime aldım iyi de oldu.:KK34:

eşim il merkezine 10 senedir götüremiyor beni .önüne gerçekleri sıralıyorum bu evin her yönden bu bolluğunu rüyanızda görürsünüz o zaman diye :KK9::KK9:
şimdi kayınvalidemin ,kayınpederimin kendi annemim hakkını yememek lazım hepsinin maddi ve manevi artısı çok bize.
kayınpederimin evinde 10 seneyi geçtik beş kuruş ödemeden oturuyoruz .
daha önceden yazdığım gibi mutfağıma destekleri çok büyük .
annem de öyle büyük çocuğuma 4.5 yıl baktı. şimdi de küçüğüme bakıyor. (bu yıl bakıcı almadım .geçen yıl bakıcıya 300 tl artı yol parası toplam 400 tl veriyorduk.)
sonuçta 400 tl eve kalıyor.

öğle yemeklerinde haftanın neredeyse 4-5 günü annemdeyim.
etrafımdakilerin bana zararı yok yararları saymakla bitecek gibi değil. Allah hepsinden razı olsun.

kesinlikle haklısın cnm, zaten akıllı olan her kadında seinin gibi düşünür ve gitmez.. Ha şu olur iyice birikimini yaparsın, sonra il merkezindede evini alırsın yazlık kışılık gibi kullnıp keyfini yaparsın.. Ama ailelerinizin desteği gerçekten çok fazla maşallah:nazar:
bu arada sen hangi ildesin cnm, çocukların kaç yaşındalar?? ebn Ankaradayım oğlu 7 kızım 9 yaşında..
benimkilerdende Allah razı olsun diyorumya evimi aldılar, çocuklarıma bakıyorlar ama eşimin ailesinden hiç birşey görmüyoruz..
eskiden yakın oturuyorduk eşimin kendi işyeri varken, k.pederle k.valide bir araba dolusu poşetle gelirlerdi ay nasıl mutlu oluyordum Allah razı olsun anne baba diye etraflarında dönüyordum.. sonra öğrendimki eşim babasına diyormuş baba bizimkilere alışveriş yap benim işler oğun çiğdemde iki çocukla çıkamaz dışarı diye, yani k.peder visadan çektiriyormuş sonra faturasını eşime götürüyormuş oda ödüyormuş.. keşke öğrenmeseydim büyük hayal kırıklığına uğradım.. elbette bize alışveriş yapmak zorunda değiller ama ne bilim 2 kilo domates 1 kilo biber 1 paket yoğurt alsaydıdada kendi parasından ödeseydi, inana aynı şekilde mutlu olurdum..

kesinlikle haklısın cnm, zaten akıllı olan her kadında seinin gibi düşünür ve gitmez.. Ha şu olur iyice birikimini yaparsın, sonra il merkezindede evini alırsın yazlık kışılık gibi kullnıp keyfini yaparsın.. Ama ailelerinizin desteği gerçekten çok fazla maşallah:nazar:
bu arada sen hangi ildesin cnm, çocukların kaç yaşındalar?? ebn Ankaradayım oğlu 7 kızım 9 yaşında..
benimkilerdende Allah razı olsun diyorumya evimi aldılar, çocuklarıma bakıyorlar ama eşimin ailesinden hiç birşey görmüyoruz..
eskiden yakın oturuyorduk eşimin kendi işyeri varken, k.pederle k.valide bir araba dolusu poşetle gelirlerdi ay nasıl mutlu oluyordum Allah razı olsun anne baba diye etraflarında dönüyordum.. sonra öğrendimki eşim babasına diyormuş baba bizimkilere alışveriş yap benim işler oğun çiğdemde iki çocukla çıkamaz dışarı diye, yani k.peder visadan çektiriyormuş sonra faturasını eşime götürüyormuş oda ödüyormuş.. keşke öğrenmeseydim büyük hayal kırıklığına uğradım.. elbette bize alışveriş yapmak zorunda değiller ama ne bilim 2 kilo domates 1 kilo biber 1 paket yoğurt alsaydıdada kendi parasından ödeseydi, inana aynı şekilde mutlu olurdum..

canım ben Uşak ilinin bir ilçesindeyim.
büyük oğlum 7.5 küçük ise 4.5 yaşında .

hadi bakalım farmasi burda görev sana düşüyor , indirimli ürünlerin listesini çıkar , ihtiyacın olduğu kadar ala eminim artırısın
benimde eşim alışveriş yapmam için 150 tl verdi bu hafta evde herşey vardı, sadece sebze aldım kenara 120 sini koydum haftaya bi 150 daha veririm dedi, yani artırdıklarım bana kalack:) bende elimden geldiğince ince hesap yapıp artırmaya çalışacağım:KK9:

gıda ve temizliğe aylık500- 600 tl civarı harcıyoruz cnm, sizin gibi olsa herşey hem organik hemde ucuz yada ücretsiz gerçekten çok şanslısın.Ozamn bizede 400 yeterdi sanırım ama malum bizim şartlar farklı.. Boğazdanda kısılmıyor cnm çocuklar tam gelişim çağında..Zaten kısmaya çalışsam eşim tepki gösterir, nedense öyle tuhaf bir huyu var dolabı açıpta boş görünce bütün siniri tepesine çıkıyor.. ALlah yokluk göstermesin kimseye..Ama market market gezip indirimli ürünlere bakarım ihtiyacım olduğu kadar alırım..
Her hafta eşimle alışverişe çıkıorduk bu para 150 tl anca yetiyordu.. ama eşim çok dengesiz alışveriş yapıyor , ben bu konuda daha iyiym, belki çok artıramam hiç bir şeyden kısamam ama yinede artırırım diye düşünüyorum ki önümüz kurban et derdim bir süre olmayacak, birde daha dikkatli harcama yaparsam sanırım bi 100 yada 150 artırırm diye düşünüyorum... çok heyecanlanıyorum bu sayfalara yazarken para biriktimek ne kadar zevkli bişeymiş, geç keşfettim ama sonunda keşfettim:KK52::KK1:

Sızlerın yaptıgı bırıkımı gorup cok gaza gelıyorum gıda olayıdnda cıdden cok yıyoruz bız henuz ıkı kısıyız ama esımde bende bogazıma dusunkunuz bunun dısında ekstra ne sıgara ne alkol war gıda sonra normal ıhtıyaclar elektrık su gıbı .. bazı temel ıhtıyaclarda detrajan gıbı onları bende arastıryorum ındırımdeyken stok yapıorum mesela selpak wc kagıdını mart ayında 4 paket almıstm 32 lıdıen suan sonuncusnu actım sampuan gecen sene almıstık 5 liraya ındıgınde3 kutu oda sonuncuyu kullanıyoruz kı yazın atlatık malum yazın hergun kullanıylıor sok tan 6 kg prılımı domatestomu vernelımı 25 tl odedık oda bayan bı 6 ay gıder dıger türlü 8 tl daha fazla odıcektık esım hıc bakmaz uce bese alır gecer ama ben ındırımde deılse aldırmam koılay kolay e para kolay kazanılmıyor ındırımdlerınde takıp etmek gerektıgıne ınanalardanım acıckası et olayından bende sevınclım baya bı et derdımız olmıcak sızların paylasımlarıyla daha cok bırıkım yapmaya calısıorum tsşkler arkadaslar ıyıkı bu grup kurulmus yoksa pazaradan gelıp bozukları kumbarama atmak hıccc aklıma gelmezdı cuzdana koyardım bır daha harcardımr ınsallah cumlemızn bırıkımlerı bereketlı hayırlıs olsn :nazar:

Sızlerın yaptıgı bırıkımı gorup cok gaza gelıyorum gıda olayıdnda cıdden cok yıyoruz bız henuz ıkı kısıyız ama esımde bende bogazıma dusunkunuz bunun dısında ekstra ne sıgara ne alkol war gıda sonra normal ıhtıyaclar elektrık su gıbı .. bazı temel ıhtıyaclarda detrajan gıbı onları bende arastıryorum ındırımdeyken stok yapıorum mesela selpak wc kagıdını mart ayında 4 paket almıstm 32 lıdıen suan sonuncusnu actım sampuan gecen sene almıstık 5 liraya ındıgınde3 kutu oda sonuncuyu kullanıyoruz kı yazın atlatık malum yazın hergun kullanıylıor sok tan 6 kg prılımı domatestomu vernelımı 25 tl odedık oda bayan bı 6 ay gıder dıger türlü 8 tl daha fazla odıcektık esım hıc bakmaz uce bese alır gecer ama ben ındırımde deılse aldırmam koılay kolay e para kolay kazanılmıyor ındırımdlerınde takıp etmek gerektıgıne ınanalardanım acıckası et olayından bende sevınclım baya bı et derdımız olmıcak sızların paylasımlarıyla daha cok bırıkım yapmaya calısıorum tsşkler arkadaslar ıyıkı bu grup kurulmus yoksa pazaradan gelıp bozukları kumbarama atmak hıccc aklıma gelmezdı cuzdana koyardım bır daha harcardımr ınsallah cumlemızn bırıkımlerı bereketlı hayırlıs olsn :nazar:

çok iyi yapmışsın canım
ben de indirimden alırım özellikle bulaşık makinası tabletimi
çamaşır deterjanımı
yumuşatıcımı vs

eşim eylül ayında vermeye başladı 400 tl yi ben mahsus bütün parayı o ay indirimde olan temizlik malzemelerine vs harcadım bitirdim.
bana nasıl gidiyor dediğinde yalan söylememek adına . paranın bittiğini ifade etmek için :KK1::KK1::KK1: adamcağız zaten hesabını bilen biri değil 3 e 5 e bakmaz harcar geçer o nedenle 400 tl nin yetmeyeceğini düşünüyordu zaten üzerini tamamlarsın bak yetiremezsen karışmam diyordu :KK9::KK9::KK9::KK9:ben de tamam demiştim. artırabilirsen de üstü senin olsun demişti :KK52::KK52::KK52:
ama ben ilk aydan dediğim gibi hususi olarak harcadım .
ekim ayında ise 30 tl kaybetmeme rağmen 120 tl artırdım.
şimdi bu ayın listesini oluşturdum. elle tutulur bir harcama yok gibi duruyor
80 tl pazar için ayırsam bütün ay için.
100 -120 tl de market için ayırsam bütün ay için.
gene en azından 200 tl artırmam lazım diye düşünüyorum haydi hayırlısı :KK34:

kızlar benimde işimde son günüm yarın......durgunluk olduğu için iş yerinde ve el değiştireceği için benide hamileyken çok erken çıkardılar işten....bende sizin gibi şimdi para biriktirmenin derdindeyim..zira bebeğim donsuz kalcak yoksa daha hiçbişeyi yok bezi bile...inş bende sizlerden aldığım örneklerle para biriktirebilirim...biriktirmemde lazım..eli sıkı değilim maalesef..bi gün kenara koyduğum ertesi gün bişey görsem gider ama artık oğlum için kemerleri sıkacağım..allah herkesin yardımcısı olsun...zaman çok zor...herşey pahaaaa...:KK31:

kızlar benimde işimde son günüm yarın......durgunluk olduğu için iş yerinde ve el değiştireceği için benide hamileyken çok erken çıkardılar işten....bende sizin gibi şimdi para biriktirmenin derdindeyim..zira bebeğim donsuz kalcak yoksa daha hiçbişeyi yok bezi bile...inş bende sizlerden aldığım örneklerle para biriktirebilirim...biriktirmemde lazım..eli sıkı değilim maalesef..bi gün kenara koyduğum ertesi gün bişey görsem gider ama artık oğlum için kemerleri sıkacağım..allah herkesin yardımcısı olsun...zaman çok zor...herşey pahaaaa...:KK31:

canım Rabbim gerçekten çok çok sabır ve kolaylık versin inşallah nasip kısmet kapıları aralanır hakkınızda :KK19:
bebeğine sağlıkla kavuşman dileğiyle...:KK19:

canım Rabbim gerçekten çok çok sabır ve kolaylık versin inşallah nasip kısmet kapıları aralanır hakkınızda :KK19:
bebeğine sağlıkla kavuşman dileğiyle...:KK19:

sağ ol teyzesi çok teşekkür ederim..allahım bütün ihtiyaç sahiblerinin,hamilelerin yardımcısı olsun...:KK19:

çok iyi yapmışsın canım
çamaşır deterjanımı
yumuşatıcımı vs

eşim eylül ayında vermeye başladı 400 tl yi ben mahsus bütün parayı o ay indirimde olan temizlik malzemelerine vs harcadım bitirdim.
bana nasıl gidiyor dediğinde yalan söylememek adına . paranın bittiğini ifade etmek için :KK1::KK1::KK1: adamcağız zaten hesabını bilen biri değil 3 e 5 e bakmaz harcar geçer o nedenle 400 tl nin yetmeyeceğini düşünüyordu zaten üzerini tamamlarsın bak yetiremezsen karışmam diyordu :KK9::KK9::KK9::KK9:ben de tamam demiştim. artırabilirsen de üstü senin olsun demişti :KK52::KK52::KK52:

ooo listeni hazırlamışsın şimdiden cnm süpersin maşallah..
temizlik malzemelrini toptan aldıysan, ee önümüz kurban etede para vermiyeceksin, bencede yeter o para sana.. ay inşallah bende artırırm darsı başıma:KK1:

evet cnm en güzelini yapmışsın, bende deterjan ütrünlerini indirimli görünce evde varsa bile 2 adet daha alırım bir yıl gider..
evet kumbara çok güzel çözüm ben çalışmadan önce 3 yerde kumbaram vardı biri eşimin bildiği arada içine para koyduğu kumbaram, diğeri çocukların odasında onların harçlıklarını attığı kumbara vede benim yatak odasına zulaladığım kumbaram, o genelde eşimin ütü yaparken cebinden düşen paraları koyduğum, çarşıdan pazardan artırdığım ve harçlıklarımdan artırdığım kumbaramdı..Her ay açıp saymak çok zevkliydi.. ama şimdi bir tane kumbara yetiyor çalışınca giderim azaldı artık, hiç para bozdurmuyorum evdeyken hasılat daha çoktu:))

Bebğin hayırlısıyla sağlıklıca gelsin cnm..,
bebek eve rısk getirir, berekt getiri derler büyükler.. eminim hiç zorluk çekmiyceksin

çok iyi yapmışsın canım
çamaşır deterjanımı
yumuşatıcımı vs

esım kendı alıp gelır bende deıldı bu işler zaten buyuk markete gıdıorduk ayda bı bana sadece odemelerımı yapmak ıcın toplu verır onlar sabıt bellı zaten bı bırıkım yapmam ama verdıgı harclıkları degerlendırebılırım kasım sonu dogumum war bebegımde dogsun alıcam ondan bu ıslerı gecen ekım aydında dedı pazara sen cık cıktım o 1 kg alırken ben yarım aldım ne dokuldu neden zıyan oldu en guselı oldu hee dedım bolesı daha ıyı bundan snr bende pazar ısı tabı cocukla zor olacak ama en azından idaremız bellı olcak dun cıktık pazara evımızde narı mız mandalınızmı muz muz warr uzumde var baska meyvede gorduk alalımmı dedı aldırmadım sımdı onları getırsek bunlar yenmıcek bunlar bıtınce alırız pazar kacmıor nasılsa ole as da ermıorum sonuc olarak warken almak gereklı deıl dıe aldırmadım az cok bılıor huyumu boıle seylerdende bence bıraz tutum olmalı dıe dusunuyorum bende gıyım pazarına gıtıgımde normal harclıklarımdan gunluk ıhtıyaclardan yapıcam bırıkımı su testıler akarken tutumazsam bebek olunca hıc tutamam sımdıen tutayım yanı bende aylık senın gıbı bı gelır ıstıcem :KK70: tabı pazara felan cıkabılcek duruma gelınce :)

canım bızde cok korkuyordk yenı evlenmıstık borclarımız baya coktu ama ınan dogan bebek rızkyla gelıor hersey ates pahası ama allah acıor kapıları sen ıcını rahat tut hıc skılmıcan bak goruceksınız yanlız sende tut paranı bak calısmıcakmısnda atabıldıgın kadar koy kenarıya

ooo listeni hazırlamışsın şimdiden cnm süpersin maşallah..
temizlik malzemelrini toptan aldıysan, ee önümüz kurban etede para vermiyeceksin, bencede yeter o para sana.. ay inşallah bende artırırm darsı başıma:KK1:

evet cnm en güzelini yapmışsın, bende deterjan ütrünlerini indirimli görünce evde varsa bile 2 adet daha alırım bir yıl gider..
evet kumbara çok güzel çözüm ben çalışmadan önce 3 yerde kumbaram vardı biri eşimin bildiği arada içine para koyduğu kumbaram, diğeri çocukların odasında onların harçlıklarını attığı kumbara vede benim yatak odasına zulaladığım kumbaram, o genelde eşimin ütü yaparken cebinden düşen paraları koyduğum, çarşıdan pazardan artırdığım ve harçlıklarımdan artırdığım kumbaramdı..Her ay açıp saymak çok zevkliydi.. ama şimdi bir tane kumbara yetiyor çalışınca giderim azaldı artık, hiç para bozdurmuyorum evdeyken hasılat daha çoktu:))

Bebğin hayırlısıyla sağlıklıca gelsin cnm..,
bebek eve rısk getirir, berekt getiri derler büyükler.. eminim hiç zorluk çekmiyceksin

sağolasın canım
tahmini de olsa bütçe yapmadan olmuyor.:KK34:
böyle çok daha rahat önümü görüyorum.

maaşımdan 10 gr altın ve de 1 çeyrek parası bir de 50 tl gün parası olarak şimdiden defter üzerinde ayırdım bile bu ay için.:KK1::KK1:

bugün ne hesap kitap yaptım ben ya :KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
esım kendı alıp gelır bende deıldı bu işler zaten buyuk markete gıdıorduk ayda bı bana sadece odemelerımı yapmak ıcın toplu verır onlar sabıt bellı zaten bı bırıkım yapmam ama verdıgı harclıkları degerlendırebılırım kasım sonu dogumum war bebegımde dogsun alıcam ondan bu ıslerı gecen ekım aydında dedı pazara sen cık cıktım o 1 kg alırken ben yarım aldım ne dokuldu neden zıyan oldu en guselı oldu hee dedım bolesı daha ıyı bundan snr bende pazar ısı tabı cocukla zor olacak ama en azından idaremız bellı olcak dun cıktık pazara evımızde narı mız mandalınızmı muz muz warr uzumde var baska meyvede gorduk alalımmı dedı aldırmadım sımdı onları getırsek bunlar yenmıcek bunlar bıtınce alırız pazar kacmıor nasılsa ole as da ermıorum sonuc olarak warken almak gereklı deıl dıe aldırmadım az cok bılıor huyumu boıle seylerdende bence bıraz tutum olmalı dıe dusunuyorum bende gıyım pazarına gıtıgımde normal harclıklarımdan gunluk ıhtıyaclardan yapıcam bırıkımı su testıler akarken tutumazsam bebek olunca hıc tutamam sımdıen tutayım yanı bende aylık senın gıbı bı gelır ıstıcem :KK70: tabı pazara felan cıkabılcek duruma gelınce :)

canım bızde cok korkuyordk yenı evlenmıstık borclarımız baya coktu ama ınan dogan bebek rızkyla gelıor hersey ates pahası ama allah acıor kapıları sen ıcını rahat tut hıc skılmıcan bak goruceksınız yanlız sende tut paranı bak calısmıcakmısnda atabıldıgın kadar koy kenarıya

evet canım aynen dediğin gibi su akarken testileri doldurmak lazım .
çocuklar büyüyünce para çok fazla lazım olacak hepimize okul hayatında temel ihtiyaçlarının giderilmesinde belki de meslek sahibi olunca iş kurarken vs . evliliğinde de evi döşenecek düğünü yapılacak takısı alınacak neler neler :KK1::KK1::KK1: hepsi parayla olacak şeyler şimdiden durmak yok birikime son gaz devam :KK55::KK55::KK55::KK55:

evet canım aynen dediğin gibi su akarken testileri doldurmak lazım .
çocuklar büyüyünce para çok fazla lazım olacak hepimize okul hayatında temel ihtiyaçlarının giderilmesinde belki de meslek sahibi olunca iş kurarken vs . evliliğinde de evi döşenecek düğünü yapılacak takısı alınacak neler neler :KK1::KK1::KK1: hepsi parayla olacak şeyler şimdiden durmak yok birikime son gaz devam :KK55::KK55::KK55::KK55:

haklısın canm bızıe kımsenın faydası olmadı herseyı kendımız yaptık ya cocuklarımız barı rahat etsınler skıntım surada1- sene ya var ya yok allah ev yapnları yuva kuranların cocuk bekleyenlerın herkezın herkezn yardımcı olsn yuce rabbım ılerıyı dusunmek sartt

çoktan uğrayamadım bu foruma sonunda bugün arabamızı aldık,şimdi ev için para biriktirmeye geldi sıra,bu arada maaşıma dokunmamaya özen göstererekten altın hesabına attım,dünde 160 tl den bir çeyrek aldım,hemşom listeye toplamda 9 çeyrek 2500 tl yazıver canım:KK19::KK19:

bereketli olsun canım..

arabanızda hayırlı olsun inş.:KK34:

selam herkese ..ev için arabamızı satmıştık ..eşim dün diyorki araba ayda kafadan 200 tl yiyordu artı bakımı vs ..bakalım arabasız bize faydası nasıl olacak ..:KK51:

canım aslında bizim olayımız biraz uzun bir hikaye ama sana kısaca özet geçeyim ev alma durumumuzu..
aslında 3 yıl evvelinde evi vardı benim, sonra eşimin işleri kötüye gidince toparlamak için satmak zorunda kaldık, sonrada işler yine düzen tutmayınca işyeriniEn Büyük TÜRKİYE devredip bir işe girdi eşim, bende işe başladım işyerini devrettiği parayı peşinat yapıp bir ev aldık ama hiç memenun kalmadık:KK19:hem çok soğuktu hemde mevkisini sevemedik alışamadık:KK50: birde eşimin maaşı o zamnlarda azdı kredi ödemekte zorlanıyorduk.. Sonra annemler sağolsunlar bize destek oldular bize ev aldılar, bizde evin içini yaptırdık, diğer evi sattığımız parayla ve tüm kredi borçlarınıda ödedik...

Şimdiki amacım ise kendi hayalimdeki evi kendi kazancımızla almak.. Çok şükür bu evde bize ait aslında seviyorumda Ama benim hayalimdeki ev bu değil, Allah herkesin gönlündekini versin..

Birikimimize gelince eşimle benim maaş günlerimiz farklı, eşim her ay maaşını alınca bütün giderleri karşılayıp maaşından 1000 tlyi bana veriyor(bu aydan başladık) bende onunla altın alıyorum.. Benim maaşımlada her ay bir tam altın alıcağım.. Aslında ben birde gizliden küçük altın alıyorum oda dursun kenarda harçlıklarımdan artırdıklarımla.. onun için kumbaram var ne çıkarsa üzerinide maaştan tamamlayıp alıyorum altınımı..
Altın almamın sebebide bu ev hayalimiz hemen gerçekleşmiyecek yani sıfırdan başladığımız için en az 3 yıl biriktirmemiz lazım , uzun süreli birikim içinde en iyi yatırım aracının altın olduğuna karar verdik. Altınlarıda anneme veriyorum onların kasası var orda birikecek son iki ayda 15 gr bilezik ve 1 tam altın 4 tanede çeyrek oldu.. ebnim gizli birikim haricinde tabi:KK1::nazar:.

teşekkürler canım,baya detaylı bilgi vermişsin :) hikayelerimizin son kısmı benziyor yani biz de bundan 6 sene önce krediyle bir ev aldık...kredisi bitti bu sefer eşim için işyeri aldık onun kredisini ödüyoruz şu an..... baya bi borcumuz var.... ama ben de senin gibi fuzili harcamalardan kıstığımı ayırıp altın almaya karar verdim son iki ay içinde... evimden ben de memnunum ama dediğim gibi bahçeli müstakil bir ev çocukluktan beri hayalim... çocuklarım büyümeden yılda birkaç kez değil de sürekli,tozla toprakla haşır neşir olsunlar istiyorum... ama malum şehişr hayatı,iş vs derken merkezden uzaklaşamıyorsun merkezlerde de bahçeiçinde ev bulmakna-mümkün :) hayırlısı ben de çoook uzun vadede düşündüğüm için ilkkez altına yatırım yapıyorum...Rabbim herkesin gönlüne göre versin......

günaydın hanımlar bereketli birikimler bu hafta evime taşındım haliyle baya masraf yaptık bu ay birkim listemde değişiklik eksi yönünde oldu

o kadar morelim bozukki dün gece düşünmekten uyuyamadım
kk taksitlendirilmiş borcum var daha 6 ay 200 tl
aktif kullandıgım kk borcunu kontrol etmıstım 240 tl ,
gecen ay 500 lıra odemiş ve bu seviyeye düştüğünü sanmıştım
öyle olmamış işte
gecen ay 967 tl ödeseymişim böyle oalcakmış ama o kadar karışıkkı banka anlamadım zaten pekte anlamam 740 tl odemem gerek
740+200+100 gün parası+60 fatura = 1100 zaten dolar düşmesinden dolayı maaş düşüyhor 200 tl kalır bana
kocaman ınsanım bır evladım var utanıyorum ekstreye baktım markafonıı markafonı
doktor falanda var eyvallah
telefonda var anneme aldıgım
kendıme gecen ay aldıgımda var
ama o kadar markafonı varkı bırının bana tukurmesı gerek
gerçekten kendıme getırmesı gerek
bırıkım yapıcaz evlenıcez dıyorum sıktıkca sıkıyoruz dışarıda yemek yemıyoruz canım bısey cekse soylemıyorum onemsemıyorum ee genede bırsey yapamıyorum
ıcımı sıze dokmek ıstedım
ne yapayım sızce ?
bu sekılde bu ayıda gecıreyımmı ? zaten baskada carem yok
gecen aydan bırıktırebıldıgım tutar 100 tl bu kadar oda guc bela
cıdden
bu ayıda böyle gecırıp kalanı taksıtlendırsemmı dıyorum 1200 ımıs toplam borc
bı dahakı ay 173 tl olacak odemesı 731 odersem
zaten ayretten 3 altında borcum var bı akrabaya
bosu bosuna calısıyorum
evde otursaydım hergun 10 tl babamdan harclık alsaydım bu kadar zararım olmazdı :KK43:

selam herkese ..ev için arabamızı satmıştık ..eşim dün diyorki araba ayda kafadan 200 tl yiyordu artı bakımı vs ..bakalım arabasız bize faydası nasıl olacak ..:KK51:

Bence cok faydası olcak emının ol canm keske bırını bızde satsak cok rahatlıcama walla ama esım haytatta satmaz araba durduk yere masraf yok benzını yok vergısı yok bakımmı bılmem ne co hayırlı olmus evınızı alınca alırsın bır tane dahada

günaydın hanımlar bereketli birikimler bu hafta evime taşındım haliyle baya masraf yaptık bu ay birkim listemde değişiklik eksi yönünde oldu

evınıze gecmıssınız ya onemlı olan o bundan snra artıs yonunde ılerlersın canm

Bence cok faydası olcak emının ol canm keske bırını bızde satsak cok rahatlıcama walla ama esım haytatta satmaz araba durduk yere masraf yok benzını yok vergısı yok bakımmı bılmem ne co hayırlı olmus evınızı alınca alırsın bır tane dahada

aslında ben araba manyağıyım çok büyük rahatlık ama böyle ev alma durumlarında geçici satılma durumu olabiliyor ..biz de inş. bir sene sonra almayı düşünüyoruz..

günaydınnnn hayırlı günler arkadaşlar.kumbaram boştu ama babam 100 tl verdi 50 sini attım kumbaraya.böylelikle bildirim yapabildim :KK9:

X