Kirli Çıkılar )))

eski tarihli çeyrek şu an itibariyle 160 tl. .... farklı rakamdan alan var mı? 30 eylülde de 160 tl. imiş.... :)

farmasi ben bu ay bildirim yapamıyacam, istersen sil, ama öbür ay yine gelicem inşallah :KK34:

canım bildirim yapmak demek illaki birikim listenizde artış yönünde değişim olacak değil sonuçta senin şu an yaptığın da sonuçta bir bildirim. o nedenle listesin.
benim anlamak istediğim arkadaşlar devam ediyor mu etmiyorlar mı bu yönde bir bilgimiz olsun :KK19:

selam kızlar :KK16:
Kumbaramda 60 TL var,
Haftaya elime 450 TL para geçicek kumbaramdakiylede birleştiricem.
5 gram almayı düşünüyorum 97-98 den 100 lira gözüküyor şuan altın böyle giderse beklemede kalırım.
Herkese bol,bereketli birikimler :KK16:

bildirimimmi yaptık ekımın 15 den sonra bırıkıtırmye basladım bence gayet basaralı bırıkımlerım oldu allah nasıp ederse 160 ceyrek bulursam alıcam kararımı verdım

insanın belli bir hedefi olunca para biriktirmek daha zevkli ve heyecanlı oluyor. :) şu ev alma işinden biraz bahsedebilirsen sevinirim... yani kiracısın da kiradan kurtulmak ev sahibi mi olmak istiyorsun,zaten bir evin var ama daha büyük ve güzel bir ev almak istiyorsun,yoksa senin de benim gibi şehrin göbeğinde bahçeli ev hayalin mi var?
bi de kumbarada biriktirdiğin para ve altınlarla mı ilerlemeyi düşünüyorsun yoksa bankada bir ev hesabın mı var? :) ne çok soru sordum ama :))

canım aslında bizim olayımız biraz uzun bir hikaye ama sana kısaca özet geçeyim ev alma durumumuzu..
aslında 3 yıl evvelinde evi vardı benim, sonra eşimin işleri kötüye gidince toparlamak için satmak zorunda kaldık, sonrada işler yine düzen tutmayınca işyerini devredip bir işe girdi eşim, bende işe başladım işyerini devrettiği parayı peşinat yapıp bir ev aldık ama hiç memenun kalmadık:KK19:hem çok soğuktu hemde mevkisini sevemedik alışamadık:KK50: birde eşimin maaşı o zamnlarda azdı kredi ödemekte zorlanıyorduk.. Sonra annemler sağolsunlar bize destek oldular bize ev aldılar, bizde evin içini yaptırdık, diğer evi sattığımız parayla ve tüm kredi borçlarınıda ödedik...

Şimdiki amacım ise kendi hayalimdeki evi kendi kazancımızla almak.. Çok şükür bu evde bize ait aslında seviyorumda Ama benim hayalimdeki ev bu değil, Allah herkesin gönlündekini versin..

Birikimimize gelince eşimle benim maaş günlerimiz farklı, eşim her ay maaşını alınca bütün giderleri karşılayıp maaşından 1000 tlyi bana veriyor(bu aydan başladık) bende onunla altın alıyorum.. Benim maaşımlada her ay bir tam altın alıcağım.. Aslında ben birde gizliden küçük altın alıyorum oda dursun kenarda harçlıklarımdan artırdıklarımla.. onun için kumbaram var ne çıkarsa üzerinide maaştan tamamlayıp alıyorum altınımı..
Altın almamın sebebide bu ev hayalimiz hemen gerçekleşmiyecek yani sıfırdan başladığımız için en az 3 yıl biriktirmemiz lazım , uzun süreli birikim içinde en iyi yatırım aracının altın olduğuna karar verdik. Altınlarıda anneme veriyorum onların kasası var orda birikecek son iki ayda 15 gr bilezik ve 1 tam altın 4 tanede çeyrek oldu.. ebnim gizli birikim haricinde tabi:KK1::nazar:.

Son düzenleme:
canım bildirim yapmak demek illaki birikim listenizde artış yönünde değişim olacak değil sonuçta senin şu an yaptığın da sonuçta bir bildirim. o nedenle listesin.
benim anlamak istediğim arkadaşlar devam ediyor mu etmiyorlar mı bu yönde bir bilgimiz olsun :KK19:

ha tamam anladım, o zaman ben sana son durumumu özelden bildireyim.

kızlar bu liste de bildrim yapıp yapmayanlara ait en geç 31 ekim gününe kadar bildirimlerinizi yapınız 1 kasımda ekim ayı listesini yayınlayayım 31 ekime kadar bildirim yapmayan arkadaşlarımızı yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı sileceğim

farmasicim ben deprem bölgesindeyim ve akrabalarımda kalıyorum,birikim durumum düzenli olmayacak bi süre.
ama halihazırda 5 gr altınım hala var beni bu şekilde güncelleyebilirsin.

kızlar bu liste de bildrim yapıp yapmayanlara ait en geç 31 ekim gününe kadar bildirimlerinizi yapınız 1 kasımda ekim ayı listesini yayınlayayım 31 ekime kadar bildirim yapmayan arkadaşlarımızı yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı sileceğim

farmasicim ben deprem bölgesindeyim ve akrabalarımda kalıyorum,birikim durumum düzenli olmayacak bi süre.

tamam canım
ve de Allah'tan sizlere çok çok sabırlar diliyorum. geçmiş olsun bir daha böyle acılar yaşamamız dileğiyle ...:KK19:

eşim akşam 200 tl daha verdi .
bu ayın 400 tl si elimde şu an. bakalım bu ya ne olacak :KK34:

eşim akşam 200 tl daha verdi .
bu ayın 400 tl si elimde şu an. bakalım bu ya ne olacak :KK34:

hadi bakalım farmasi burda görev sana düşüyor , indirimli ürünlerin listesini çıkar , ihtiyacın olduğu kadar ala eminim artırısın
benimde eşim alışveriş yapmam için 150 tl verdi bu hafta evde herşey vardı, sadece sebze aldım kenara 120 sini koydum haftaya bi 150 daha veririm dedi, yani artırdıklarım bana kalack:) bende elimden geldiğince ince hesap yapıp artırmaya çalışacağım:KK9:

hadi bakalım farmasi burda görev sana düşüyor , indirimli ürünlerin listesini çıkar , ihtiyacın olduğu kadar ala eminim artırısın
benimde eşim alışveriş yapmam için 150 tl verdi bu hafta evde herşey vardı, sadece sebze aldım kenara 120 sini koydum haftaya bi 150 daha veririm dedi, yani artırdıklarım bana kalack:) bende elimden geldiğince ince hesap yapıp artırmaya çalışacağım:KK9:

evet hakılısın canım farmasi görev başında :KK1::KK1::KK1::KK4::KK4::KK4::KK9::KK9:

haftalık 150 tl harika rakam canım bereketli birikimlerin olsun inşallah :nazar::nazar::nazar::13::13::13::13:
kolay gelsin bitanem:KK19::KK19::KK19:

evet hakılısın canım farmasi görev başında :KK1::KK1::KK1::KK4::KK4::KK4::KK9::KK9:

haftalık 150 tl harika rakam canım bereketli birikimlerin olsun inşallah :nazar::nazar::nazar::13::13::13::13:
kolay gelsin bitanem:KK19::KK19::KK19:

gıda ve temizliğe aylık500- 600 tl civarı harcıyoruz cnm, sizin gibi olsa herşey hem organik hemde ucuz yada ücretsiz gerçekten çok şanslısın.Ozamn bizede 400 yeterdi sanırım ama malum bizim şartlar farklı.. Boğazdanda kısılmıyor cnm çocuklar tam gelişim çağında..Zaten kısmaya çalışsam eşim tepki gösterir, nedense öyle tuhaf bir huyu var dolabı açıpta boş görünce bütün siniri tepesine çıkıyor.. ALlah yokluk göstermesin kimseye..Ama market market gezip indirimli ürünlere bakarım ihtiyacım olduğu kadar alırım..
Her hafta eşimle alışverişe çıkıorduk bu para 150 tl anca yetiyordu.. ama eşim çok dengesiz alışveriş yapıyor , ben bu konuda daha iyiym, belki çok artıramam hiç bir şeyden kısamam ama yinede artırırım diye düşünüyorum ki önümüz kurban et derdim bir süre olmayacak, birde daha dikkatli harcama yaparsam sanırım bi 100 yada 150 artırırm diye düşünüyorum... çok heyecanlanıyorum bu sayfalara yazarken para biriktimek ne kadar zevkli bişeymiş, geç keşfettim ama sonunda keşfettim:KK52::KK1:

gıda ve temizliğe aylık500- 600 tl civarı harcıyoruz cnm, sizin gibi olsa herşey hem organik hemde ucuz yada ücretsiz gerçekten çok şanslısın.Ozamn bizede 400 yeterdi sanırım ama malum bizim şartlar farklı.. Boğazdanda kısılmıyor cnm çocuklar tam gelişim çağında..Zaten kısmaya çalışsam eşim tepki gösterir, nedense öyle tuhaf bir huyu var dolabı açıpta boş görünce bütün siniri tepesine çıkıyor.. ALlah yokluk göstermesin kimseye..Ama market market gezip indirimli ürünlere bakarım ihtiyacım olduğu kadar alırım..
Her hafta eşimle alışverişe çıkıorduk bu para 150 tl anca yetiyordu.. ama eşim çok dengesiz alışveriş yapıyor , ben bu konuda daha iyiym, belki çok artıramam hiç bir şeyden kısamam ama yinede artırırım diye düşünüyorum ki önümüz kurban et derdim bir süre olmayacak, birde daha dikkatli harcama yaparsam sanırım bi 100 yada 150 artırırm diye düşünüyorum... çok heyecanlanıyorum bu sayfalara yazarken para biriktimek ne kadar zevkli bişeymiş, geç keşfettim ama sonunda keşfettim:KK52::KK1:

canım benim herşey dilediğince olur her zaman inşallah.

eşin haklı boğazdan kısılmaz hele ki çocukların rızkından asla :KK34:

benim de eşim aynı seninki gibiydi çok dengesiz harcıyordu sadece ben ipleri elime aldım iyi de oldu.:KK34:

eşim il merkezine 10 senedir götüremiyor beni .önüne gerçekleri sıralıyorum bu evin her yönden bu bolluğunu rüyanızda görürsünüz o zaman diye :KK9::KK9:
şimdi kayınvalidemin ,kayınpederimin kendi annemim hakkını yememek lazım hepsinin maddi ve manevi artısı çok bize.
kayınpederimin evinde 10 seneyi geçtik beş kuruş ödemeden oturuyoruz .
daha önceden yazdığım gibi mutfağıma destekleri çok büyük .
annem de öyle büyük çocuğuma 4.5 yıl baktı. şimdi de küçüğüme bakıyor. (bu yıl bakıcı almadım .geçen yıl bakıcıya 300 tl artı yol parası toplam 400 tl veriyorduk.)
sonuçta 400 tl eve kalıyor.

öğle yemeklerinde haftanın neredeyse 4-5 günü annemdeyim.
etrafımdakilerin bana zararı yok yararları saymakla bitecek gibi değil. Allah hepsinden razı olsun.

Kamu personelinin maaşları bayramdan önce ödenecek
30 Ekim 2011 07:14

--------------------------------------------------------------------------------

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı : B.07.0.BMK.0.022-115912 28/10/2011 *14147

Konu : Aylıkların avans olarak ödenmesi

GENELGE

1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/11/2011 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişler, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 4/11/2011 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.

2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır.

3- Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.

4- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır.

5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Gereğini arz / rica ederim.

Mehmet ŞİMŞEK
Maliye Bakanı

Kamu personelinin maaşları bayramdan önce ödenecek
30 Ekim 2011 07:14

--------------------------------------------------------------------------------

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı : B.07.0.BMK.0.022-115912 28/10/2011 *14147

Konu : Aylıkların avans olarak ödenmesi

GENELGE

1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/11/2011 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişler, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 4/11/2011 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.

2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır.

3- Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.

4- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır.

5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Gereğini arz / rica ederim.

Mehmet ŞİMŞEK
Maliye Bakanı

çok sevindim sizin adınıza, bayram öncesi iyi gelir bu para, hem altında düşük farmasi süpper bir haber:KK24:

çok sevindim sizin adınıza, bayram öncesi iyi gelir bu para, hem altında düşük farmasi süpper bir haber:KK24:

evet bitanem seninle aynı fikirdeyim ama sanki yarın yükselecek gibi geliyor ya da bu hafta :KK1:
keşke şöyle düşük seyretse de altın alsam :KK34:

X