Kirli Çıkılar )))

farmasicim 100 dolar çıkınca epey karlı oluyoruz değilmi cnm..
ama çıkıncada altın düşüyordu sanırım ben öyle biliyordum

ons yaklaşık 31 gram altın oluyor cnm. dün 1650 gibiyken bu gece 1759ye yaklaştı. eğer bu TL ye direk yansısaydı kabaca 1 gramı 3 dolar yani 5 küsür lira artmalıydı :KK70: ama öyle olmadı çünkü merkez bankası müdahalesi nedeniyle dolar düştü de düştü. hesap edecek olursak bendeki rakamlara göre ons 1.661 iken dolar 1.79 imiş gram da 96.71. ama şimdi ons 1742 bunu 31 e bölersek gramı 56.19 dolar ediyor bunu 1.745 olarak çarparsak dolar kuruyla gram 98 TL ediyor kur 1.85 lerden 1.75lere indi. 1.85 olmuş olsaydı :gram 103.95 TL olacaktı ama dolardaki bu düşüş nedeniyle olamadı inşallah anlatabildim :KK34:
ons fiyatı takip etmek bize dünyadaki altın fiyatı trendinin ne olduğu hakkında az-çok bilgi verir şu anda yükseliş başladı. türkiyede ise ucuz döviz politikası nedeniyle dünyadaki bu trend birebir karşılık bulmuyor.
tabi ons bu kadar yükselince gram da yükseldi ama çok az. sanırım daha fazla yükselebilmesi Merkez bankasının dolar politikasına bağlı olacak. 1.75 inde altına inmesini göz alabilirler mi? bu cari açıkta büyük bir fark yaratır diye yorumlar okuyorum ki zaten yeterince büyük cari açığımız. genel beklenti merkezin daha fazla dolara müdahale etmeyeceği yönünde. ama tabi kesin olarak kimse bilemez bunu.
bir başka alternatif dolarla altın alıp satmak ve onstaki büyk değişiklikler nedeniyle kar edebilmek ama bunu becermek biraz tecrübe gerektiriyor ben henüz yapamıyorum mesela

kızlar ben tam oturtamadım ya
dolar düşüyor
altını takıp etmedım
100 lıram var 1 gr alsammı almasammı bugun ya

ons yaklaşık 31 gram altın oluyor cnm. dün 1650 gibiyken bu gece 1759ye yaklaştı. eğer bu TL ye direk yansısaydı kabaca 1 gramı 3 dolar yani 5 küsür lira artmalıydı :KK70: ama öyle olmadı çünkü merkez bankası müdahalesi nedeniyle dolar düştü de düştü. hesap edecek olursak bendeki rakamlara göre ons 1.661 iken dolar 1.79 imiş gram da 96.71. ama şimdi ons 1742 bunu 31 e bölersek gramı 56.19 dolar ediyor bunu 1.745 olarak çarparsak dolar kuruyla gram 98 TL ediyor kur 1.85 lerden 1.75lere indi. 1.85 olmuş olsaydı :gram 103.95 TL olacaktı ama dolardaki bu düşüş nedeniyle olamadı inşallah anlatabildim :KK34:
ons fiyatı takip etmek bize dünyadaki altın fiyatı trendinin ne olduğu hakkında az-çok bilgi verir şu anda yükseliş başladı. türkiyede ise ucuz döviz politikası nedeniyle dünyadaki bu trend birebir karşılık bulmuyor.
tabi ons bu kadar yükselince gram da yükseldi ama çok az. sanırım daha fazla yükselebilmesi Merkez bankasının dolar politikasına bağlı olacak. 1.75 inde altına inmesini göz alabilirler mi? bu cari açıkta büyük bir fark yaratır diye yorumlar okuyorum ki zaten yeterince büyük cari açığımız. genel beklenti merkezin daha fazla dolara müdahale etmeyeceği yönünde. ama tabi kesin olarak kimse bilemez bunu.
bir başka alternatif dolarla altın alıp satmak ve onstaki büyk değişiklikler nedeniyle kar edebilmek ama bunu becermek biraz tecrübe gerektiriyor ben henüz yapamıyorum mesela

cok guzel aciklamissin arkadasim, tesekkur ederiz. ben de bilmiyordum, bugun arastircaktim netten, senin yazdiklarin baya anlasilir oldu benim icin, tekrar tesekkurler.

biraz geçmişten alıntı toplaması yapayım hemen geliyorum.
yine öldürecek beni kızlar:KK53::KK53:

Beni de listeye ekleyin kızlar 2000 bin birikmişim var bu ay 120 lira daha biriktirdim..ekleyin beni de :KK16:

canım hayırlı olsun allah bereketını gostersın bugun bız yarım gunuz buarada :KK70: yuphhiii

bırde birikimlerin 120 kalee alırız onaa göreee

yok bugün alıntı yapmak için güç kuvvet bulamadım kendimde:KK57:
hadi yine yırttınız ehühühüh.
altınlarınız paracıklarınız birikimleriniz hayırlı uğurlu nazarsız olsun inş.

kuyumcuya sordum 670 lira dedi cumhuriyete nasıl iyimi sizce almalıyım cumadan sonra alıcam ne dersiniz alayımmı bekliyim mi düşermi ?

benim de bu aylık birikimim yok kurban kesecem bayram nedeniyle başka masraflar da var. artık önümüzdeki maçlara pardon aylara bakacaz. bu arada ankara da hava çok soguk kızlar yaaa evden çıkasım yok

kızlar merhaba ben bildirimi yaptım farmasiye.. üfff bu ay tavan yaparım diyordum ama 1 çeyrekle kaldım gene bayram belimi büktü:KK9:bu arada kumbara aldım sonunda şikür:21:50 krşa aldım hemde:KK53: onda bile tasarruf ettim:KK52: 3 4 gün oluyor alalı tahminimce bir 23 biriktirmişimdir.:KK53:

ankara da donuyoruzzzzzzzz
Allah açıkta olanların yardımcısı olsun...

ben bildirim yapamıyorum
çok heveslenmiştim bu ay
ama harcamalar ay sonuna doğru gitgide arttı
neyse artık
zaten çok param yok harcama da olunca yok yok işte...

moral bozmak yok
kasımı bekliyorum inş.
daha önceki birikimleri değerlendirmeye çalışacağım artık
bu arada ons baya yükseldi
1752yi görmüş
ben düşer diye bekliyordum
daha çok bekleyeceğim sanırım:KK1::KK1:

takipteyim bakalım
şu doların düşük olması beni bitirdi

hayırlı cumalar arkadaşlar.bende bu ay bildirim yapamıcam bir dahaki ay inşallah.sizlerin birikimleri bereketli olsun :nazar:

Hayırlı Cumalar arkadaşlar, ben de bildirimimi yaptım farmasi'ye herkesin birikimleri bereketli olsun:KK76::KK76::nazar::nazar::nazar: Kasım'da sil baştan birikime devam inşallah:KK52:

X