Kirli Çıkılar )))

merhaba canım

birikimlerimizi herkes kendi gerçeklerine göre istediği miktarda ve şekilde yapıyor.
ve de ay sonunda özelden mesaj atıyorsunuz bana o kadar.
şimdiden bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle ... hoşgeldin canım :KK19:

farmasi ve karalahana, cok tesekkur ederim :) sizinle birlikte guzel birikim yapabilecegime inaniyorum. biz nisanlimla birlikte biriktiriyoruz, ben ikimzin toplam birikimini bildircem, ayni yerde topluyoruz zaten.

gecen sene benim evime hirsiz girmisti. parami, takilarimi ve arabamin yedek anahtarini calmisti, neyse ki arabam kapida degildi de kurtuldu. o evden tasindim zaten, duramadim. o yuzden birikimimi evde tutmaktan cok korkuyorum, buyuk kismini bankada topluyorum. yine de takilar, altinlar falan oluyo ister istemez, o yuzden dun bu topigi okuyup, birikim yapmaya karar verdikten sonra, bugun bi kasa aldim eve :)) ne kadar olaya konsantreyim goruyosunuz :KK1:

simdilik 3000 tl, 1 bilezik, 2.5 gr altin ve 1 ceyregimiz var...
bu ay sonundan itibaren bunlara ne kadar ekledigimizi farmasiye ozel msjla bildircem.

herkese hayirli birikimler :KK3:

Allah bereket versin kuşum,ben de dün 98 tlden 3 gr sattım yeni katıldığım gün için.
ama Allah büyük bak bu ay banka promosyonu yatacakmış, ben de ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünüp duruyordum.

Evet canım hayırlısı olsun genede. Buhaftada 2 gram almayı planlıyorum. Hafftaya nolur Bilemem ama şuan en fazla grama 100 llira verebilirim. onun yükseğinde almıycam. Öyle karar aldım çünkü cnm :KK16: Hayırlısı olsun hepimiz için inş.

ooyy maşallah bende bır tane daha bulsam gırerım valla seve seve ınsanı gaza getırıyor
bzıımkılerde oturmalı degıl buarada

ooh hayırlı olsun uyguna almısın

Teşekkür ederim cnm :KK16:
Evet son anda aldım baktım 97 de aldım hemen sonra 98 e çıktı :KK9:
Allah'a çok şükür geçen aldıgım 98 liraydı 100 liraya sattım 97 den aldım 3-4 lia kar ettim :KK9: Az bişey belki ama gün geliyo 3-4 liraya bile muhtaç oluyoruz.

merhaba kızlarr ben birikim yapmayı çok seven biriyim ama bu araa çok savurganlık yapıyorum:KK43:(( çevremdekilerden sanırım çok harcamayı seven arkadaş grubum varr biraz ben onlar biraz onlar beni etkiledi onlar halinden memnun birikim yapabiliyorlar sayemde ama ben onlar yüzünden tüketici oldum:KK43:((
markete girmeye korkuyorum her girişim min 50 tl ye patlıyor, çarşıyaa her çıkışımda elimde bir pakett :KK43:( ayyy hergün mutlaka gereksiz bir harcamam var yaa:KK43:oooffff
neyapacağım ben kızlar:KK43:

bozuklukları biriktirmeye başladım 3gündür tüm para bozdurup bozukları kumbaraya atıyorum eşimin bozukluklarınıda aldım akşam bundan sonra tüm zbozukluklaırn bneim dedim tamam dedi akşam :KK70: masanın üstünde 6,5 tl bozuğu hop kumbaraya gitti:KK70: inş. ordan alıp harcamam:

her ay maaşımı alıncaa bir gelir gider tablosu çıkarıyorum basitinden elime 300-400 para kalıyor harçlık olarak ama yetmiyor:KK43:( ve birçok şeyi kartla alıyorum ona rağmen pehhh yetmiyor küçük biryerde yaşıyorum zzzzbiraz size takılayım belki şevklenirim

Günaydın kızlar
97 TL den 2 gram altınımı aldım :KK16:
bu hafta 2 gram daha almayı düşünüyorum :KK16:
Hepinize bol,bereketli birikimlerrr :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

seninkide hayırlı olsun canım,ayağını sürüsünde daha çok gramcıklar gelsin inş...:KK53:

Allah bereket versin kuşum,ben de dün 98 tlden 3 gr sattım yeni katıldığım gün için.
ama Allah büyük bak bu ay banka promosyonu yatacakmış, ben de ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünüp duruyordum.

Rabbim darda koymuyor,bir yerden bir vesile yollayıp rahatlamaya vesile oluyor.
umarım sıkılmadan halledebilirsin...

farmasi ve karalahana, cok tesekkur ederim :) sizinle birlikte guzel birikim yapabilecegime inaniyorum. biz nisanlimla birlikte biriktiriyoruz, ben ikimzin toplam birikimini bildircem, ayni yerde topluyoruz zaten.

gecen sene benim evime hirsiz girmisti. parami, takilarimi ve arabamin yedek anahtarini calmisti, neyse ki arabam kapida degildi de kurtuldu. o evden tasindim zaten, duramadim. o yuzden birikimimi evde tutmaktan cok korkuyorum, buyuk kismini bankada topluyorum. yine de takilar, altinlar falan oluyo ister istemez, o yuzden dun bu topigi okuyup, birikim yapmaya karar verdikten sonra, bugun bi kasa aldim eve :)) ne kadar olaya konsantreyim goruyosunuz :KK1:

bu ay sonundan itibaren bunlara ne kadar ekledigimizi farmasiye ozel msjla bildircem.

bereketli olsun canım...
ayrıcada geçmiş olsun ,başa gelince yapcak bişiy olmuyor insanın tüm özeli bir an içinde yok olunca koca bir boşluk kalır geriye değil mi?küçücük bişiyimizi kaybedince bile nasıl üzülüyor insan ki hırsızlıkla olması çok kötü.beterinden korusun Allah.
artık bizimlesin daha güzel şeyler olacak merak etme:KK54:

merhaba kızlarr ben birikim yapmayı çok seven biriyim ama bu araa çok savurganlık yapıyorum:KK43:(( çevremdekilerden sanırım çok harcamayı seven arkadaş grubum varr biraz ben onlar biraz onlar beni etkiledi onlar halinden memnun birikim yapabiliyorlar sayemde ama ben onlar yüzünden tüketici oldum:KK43:((
markete girmeye korkuyorum her girişim min 50 tl ye patlıyor, çarşıyaa her çıkışımda elimde bir pakett :KK43:( ayyy hergün mutlaka gereksiz bir harcamam var yaa:KK43:oooffff
neyapacağım ben kızlar:KK43:

bozuklukları biriktirmeye başladım 3gündür tüm para bozdurup bozukları kumbaraya atıyorum eşimin bozukluklarınıda aldım akşam bundan sonra tüm zbozukluklaırn bneim dedim tamam dedi akşam :KK70: masanın üstünde 6,5 tl bozuğu hop kumbaraya gitti:KK70: inş. ordan alıp harcamam:

her ay maaşımı alıncaa bir gelir gider tablosu çıkarıyorum basitinden elime 300-400 para kalıyor harçlık olarak ama yetmiyor:KK43:( ve birçok şeyi kartla alıyorum ona rağmen pehhh yetmiyor küçük biryerde yaşıyorum zzzzbiraz size takılayım belki şevklenirim

harcamalarının neler olduğunun tam olarak bilincindesin.
kendine ne kadar ayırırsan o kadarda giderin olur,yani limiti biraz düşük tutmaya çalış.
çevre arkadalş ortamı tabiki etkili ama inan bana ben bunu yapacağım diye bir yol izleme şekli belirlersen en yii şekilde birikim yapabilirsin.
aynen dediğin gibi benimde hem kart hem nakitten gidiyordu.
artık bir dur dedim ve kendime belirlediğim limitten halletmeye çalışıyorum harcamaların bir çoğunu.
ilk başta temizlemn gereken kredi kartı, bu artık aramızda kanıtlanmış bir seçenek.
gerisi geliyor inan,hemde hiç bir istediğinden geri kalmayarak...

kızlar onsu takipteyim
hafif hafif dalgalanıyor bir ara 1608i gördü
bakalım öğleden sonra neler olacak
tüm birikim yapanlara hayırlı olsun:nazar:

Kendine ne kadar ayırırsan o kadarda giderin olur,yani limiti biraz düşük tutmaya çalış.
çevre arkadalş ortamı tabiki etkili ama inan bana ben bunu yapacağım diye bir yol izleme şekli belirlersen en yii şekilde birikim yapabilirsin.
Aynen dediğin gibi benimde hem kart hem nakitten gidiyordu.
Artık bir dur dedim ve kendime belirlediğim limitten halletmeye çalışıyorum harcamaların bir çoğunu.
Ilk başta temizlemn gereken kredi kartı, bu artık aramızda kanıtlanmış bir seçenek.
Gerisi geliyor inan,hemde hiç bir istediğinden geri kalmayarak...

haklısın canım teşekkür ediyorum önerin için.
Bir yanım harcaa bu yaşlara birdaha glemyeceksinhiçbirşeyin garantisi yok birikim yapıpta belkide yiyemeyeceksin diyor bir yanımdaaa seninkisi savurganlıkk harcamak değil diyor :KK43:( ay ne zorrr püfsss
birde benim kendi maaşımdan aylık 912 tl araba ödemem birde 350 sabit ev ödemem var onlarda birikim kendimi daha fazla kasmana gerek yok diyorum ama önümüzkış bir sürü gider beni bekliyor:KK43: aaaa yangın varrrrrr

seninkide hayırlı olsun canım,ayağını sürüsünde daha çok gramcıklar gelsin inş...:KK53:

Rabbim darda koymuyor,bir yerden bir vesile yollayıp rahatlamaya vesile oluyor.
umarım sıkılmadan halledebilirsin...

bereketli olsun canım...
ayrıcada geçmiş olsun ,başa gelince yapcak bişiy olmuyor insanın tüm özeli bir an içinde yok olunca koca bir boşluk kalır geriye değil mi?küçücük bişiyimizi kaybedince bile nasıl üzülüyor insan ki hırsızlıkla olması çok kötü.beterinden korusun Allah.

kendine ne kadar ayırırsan o kadarda giderin olur,yani limiti biraz düşük tutmaya çalış.
aynen dediğin gibi benimde hem kart hem nakitten gidiyordu.
artık bir dur dedim ve kendime belirlediğim limitten halletmeye çalışıyorum harcamaların bir çoğunu.
ilk başta temizlemn gereken kredi kartı, bu artık aramızda kanıtlanmış bir seçenek.
gerisi geliyor inan,hemde hiç bir istediğinden geri kalmayarak...

aynen ben de bu limit olayına girdim
ilk defa bu ay bu topik sayesinde oldu
bakalım becerebilecek miyim
şu an süperimmm:21:

bereketli olsun canım...

cok tesekkur ederim canim, seviyorum burayi En Büyük KK hatunlarin birbirine yardimci, destek olmasi cok hosuma gidiyor :))
allah kimseye yasatmasin boyle kotu seyler, insallah hep birlikte guzel, hayirli birikimler yapar, istediklerimize sahip oluruz.

surekli konustugum her topikte sizden bahsediyorum, hosuma gitti burasi :)

canım hoşgeldina ramıza yazdıysan gormedım
düğün ne zaman oalcak ?
bizde ortak birikime başlıyoruz bu kasım maasımızla?
ne kadar maas alıp ne kadar koyuyorsunuz biraz paylaşalımmı fikir olur ..
buarada çalışnan paralarına ve takılarına ck uzuldum canım

ben arkadaşlarıma görüşelim demeye korkuyorum ya yol parası zaten 10 tl tutuyor ee bı kısmı bekar evlı olsalar sonucta ortaya para toplayıp bısıler alıp hazırlıyoruz kımseye yüklenmek yok bızde :21:

canım hoşgeldina ramıza yazdıysan gormedım
düğün ne zaman oalcak ?
bizde ortak birikime başlıyoruz bu kasım maasımızla?
ne kadar maas alıp ne kadar koyuyorsunuz biraz paylaşalımmı fikir olur ..
buarada çalışnan paralarına ve takılarına ck uzuldum canım

tesekkur ederim canim, allah tekrarini gostermesin. simdi temkinliyim, sigorta yaptirdim ve eve kasa aliyoruz, onlemini almak lazim.

canim biz daha bu ayin 1`inde nisanlandik :) tazeyiz yani. dugun de kismet olursa 07.07.2012`de, yerimizi falan hep tuttuk. dugune kadar 8 ayimiz var yaklasik. bi de aralik-ocak gibi ev alicaz insallah, pesinatini kayinpeden vercek ama borcun buyugu bizim ustumuzde olcak. artik ne kadar biriktirsek kar diyoruz, dikkatli harcama yapmaya karar verdik.

canim benim nisanlim yuksek lisans yapiyor, okul devam ettigi icin calismiyor henuz. annesi emekli ogretmen, onun 3 aylik maasi nisanlimda tamamen. bi de kendisi de ceviri falan yapiyor. eline gecen para her ay ayni degil ama ben ayda en az 2 ceyrek koyarim dedi. ceviriler cok olursa daha cok koyarim dedi, fazlasina gerek yok zaten, o da sikintiya girmesin.

ben de istanbulda yalniz yasiyorum. evin kirasi, masraflari, faturalari, arabanin kaskosu, sigortasi, benzini, bakimi derken; maasimdan pek bi sey kalmiyor geriye acikcasi. ama ben kararliyim, ayda en az 2 ceyrek de ben koyucam, gerekirse yemem icmem. zorlayip gerekirse 3 ceyrek bile alirim.

yani, eger planladigimiz gibi giderse, ikimiz de ayda 2`ser ceyrek alirsak, dugune kadar ayda 4`ten 32 ceyregimiz olur insallah. zorlarsak daha fazlasi da olur. sonra dugundeki takilarla da birlestirip, mumkun oldugunca az borca girerek esyalarimizi almak ve arabamizi degistirmek istiyoruz.

sen de mi nisanlisin canim? yoksa evli misin?

şuanda markafoniden ogluma nevresim almayı planlıyorum :KK43:

şuanda markafoniden ogluma nevresim almayı planlıyorum :KK43:

ihtiyacin varsa alacaksin tabi, ama ihtiyacin yoksa, kapat siteyi cik canim.

ben bi ara batmistim, sebebi de bu firsat siteleriydi. aklimda olmayani aliyodum, aa ucuzmus diye kahvaltilar, yemekler, masajlar bilmem neler alip duruyoduk surekli arkadaslarla. baktik bunun sonu yok. artik hic girmiyorum o sitelere, mailleri okumadan siliyorum. sadece ihtiyacim varsa girip uygun bi sey var mi diye bakiyorum.

dikkatli olmak lazim, tuketim canavari oluyo insan :KK50:

tesekkur ederim canim, allah tekrarini gostermesin. simdi temkinliyim, sigorta yaptirdim ve eve kasa aliyoruz, onlemini almak lazim.

canim biz daha bu ayin 1`inde nisanlandik :) tazeyiz yani. dugun de kismet olursa 07.07.2012`de, yerimizi falan hep tuttuk. dugune kadar 8 ayimiz var yaklasik. bi de aralik-ocak gibi ev alicaz insallah, pesinatini kayinpeden vercek ama borcun buyugu bizim ustumuzde olcak. artik ne kadar biriktirsek kar diyoruz, dikkatli harcama yapmaya karar verdik.

canim benim nisanlim yuksek lisans yapiyor, okul devam ettigi icin calismiyor henuz. annesi emekli ogretmen, onun 3 aylik maasi nisanlimda tamamen. bi de kendisi de ceviri falan yapiyor. eline gecen para her ay ayni degil ama ben ayda en az 2 ceyrek koyarim dedi. ceviriler cok olursa daha cok koyarim dedi, fazlasina gerek yok zaten, o da sikintiya girmesin.

ben de istanbulda yalniz yasiyorum. evin kirasi, masraflari, faturalari, arabanin kaskosu, sigortasi, benzini, bakimi derken; maasimdan pek bi sey kalmiyor geriye acikcasi. ama ben kararliyim, ayda en az 2 ceyrek de ben koyucam, gerekirse yemem icmem. zorlayip gerekirse 3 ceyrek bile alirim.

yani, eger planladigimiz gibi giderse, ikimiz de ayda 2`ser ceyrek alirsak, dugune kadar ayda 4`ten 32 ceyregimiz olur insallah. zorlarsak daha fazlasi da olur. sonra dugundeki takilarla da birlestirip, mumkun oldugunca az borca girerek esyalarimizi almak ve arabamizi degistirmek istiyoruz.

sen de mi nisanlisin canim? yoksa evli misin?

ay ben anlamadım canım
nişanlın ne zaman düzenli işe girecek yüksek bitince değilmi ?
Peki takılarla birleştirip eşa falan alıcz dedin bi süre senin evindemi yaşıyacaksınız ?
Biz daha nişanlı bile değiliz
benim zaten ikinci evliliğim olacak Allah nasip ederse
Onun ise ilk..
Hem şuanda ailevi problemi var benim cocugumu takmıs durumdalar o yuzden zamana yayıldı ama tabı ortalıgı cok ayaga kaldırıp kabullenmezlerse ılıskıde her kosulda ıyı gıdıyorsa eylül'de düşünüyorum ben
zaten daha önce hazırlanamayız..
Hazirandada yüzük takılır
ailesi ikna olursa olabilir yoksa akrabaları gelecekmiş temsilen..
:44: :KK43:

ben 1400 maaş alıyorum ; 6 ay 200 lira kk taksidim var
aktif kuıllandıgım kartıma ise taskitli minicik minicik borclar var 240 tl tutuyor bu ay..
Önümüzdeki aydan ıtıbaren düşmeye başlıyacak
ama sonuc olarak şuanda ; telefon faturam dahil
500 lira hatta 550 lira gidiyor
geriye 950 kalır
Bu ay elimde 300 t l vardı suanda saymadım ama ya 180 fılan vardır herhalde :KK4: :21: oda süper dikkat ederek yani
ee oglumda var.. 500 lira hatta 600 lira kenara atmam gerek
onunda 400 bi kredi borcu var arabadan ötürü 10 ay dah ahemde :KK47: oda 500 verecek
bende ceyrek degılde gr alıp sonunda bozdurup esyalarımızı alıcaz bırıken parayla 12 bın lıra edıyor sanırım ben 10 aydan hesap etmıstım ama eylule daha 11 ay var :KK53: yani canım Allah kolaylık versın
ceyizin falan vardır senın
bende yok
ufak tefek bısıler aldım gectıgımız aylarda yemek takımı saklama kabı salata tabakları
catal bıcak kahvaltı ve gunluk ve celık tencere en agırları gelıyor ama onalrıda annem alacak :KK24:
Yani hayat zor
paranın sadece adı var

ihtiyacin varsa alacaksin tabi, ama ihtiyacin yoksa, kapat siteyi cik canim.

ben bi ara batmistim, sebebi de bu firsat siteleriydi. aklimda olmayani aliyodum, aa ucuzmus diye kahvaltilar, yemekler, masajlar bilmem neler alip duruyoduk surekli arkadaslarla. baktik bunun sonu yok. artik hic girmiyorum o sitelere, mailleri okumadan siliyorum. sadece ihtiyacim varsa girip uygun bi sey var mi diye bakiyorum.

dikkatli olmak lazim, tuketim canavari oluyo insan :KK50:

kesinlikle
bi ara uc fgunde bır markafonı ve trendyol ugruyodu bana :KK43:
ve ınanın aldıgım seylerın elbıselerın boyları bır uzun bırde terzı parası var (ben 1.71 boyundayım elbıse 1.90 bırının kaldıracagı cınsten) aslında uyduruk sacma sapan seyler oluyor ama anlamıyoruz bakırkoyde gopda osman beyde aynılarından dolu dolu
sonuc olarak sıteyı kapadım gıttı

buarada dün oglumun sünnet paralarını euro yaptık 665 euro oldu..
benım ogland abır kumbara var vallahı hepimize taş cıakrır :21: :KK49:

hayırlı günler hanımlar bol bereketli birikimler.ben bu ara biriktiremiyorum masrafımız çok :KK19: ama sizi takipteyim

ay ben anlamadım canım
nişanlın ne zaman düzenli işe girecek yüksek bitince değilmi ?
Peki takılarla birleştirip eşa falan alıcz dedin bi süre senin evindemi yaşıyacaksınız ?
Biz daha nişanlı bile değiliz
benim zaten ikinci evliliğim olacak Allah nasip ederse
Onun ise ilk..
Hem şuanda ailevi problemi var benim cocugumu takmıs durumdalar o yuzden zamana yayıldı ama tabı ortalıgı cok ayaga kaldırıp kabullenmezlerse ılıskıde her kosulda ıyı gıdıyorsa eylül'de düşünüyorum ben
zaten daha önce hazırlanamayız..
Hazirandada yüzük takılır
ailesi ikna olursa olabilir yoksa akrabaları gelecekmiş temsilen..
:44: :KK43:

ben 1400 maaş alıyorum ; 6 ay 200 lira kk taksidim var
aktif kuıllandıgım kartıma ise taskitli minicik minicik borclar var 240 tl tutuyor bu ay..
Önümüzdeki aydan ıtıbaren düşmeye başlıyacak
ama sonuc olarak şuanda ; telefon faturam dahil
500 lira hatta 550 lira gidiyor
geriye 950 kalır
Bu ay elimde 300 t l vardı suanda saymadım ama ya 180 fılan vardır herhalde :KK4: :21: oda süper dikkat ederek yani
ee oglumda var.. 500 lira hatta 600 lira kenara atmam gerek
onunda 400 bi kredi borcu var arabadan ötürü 10 ay dah ahemde :KK47: oda 500 verecek
bende ceyrek degılde gr alıp sonunda bozdurup esyalarımızı alıcaz bırıken parayla 12 bın lıra edıyor sanırım ben 10 aydan hesap etmıstım ama eylule daha 11 ay var :KK53: yani canım Allah kolaylık versın
ceyizin falan vardır senın
bende yok
ufak tefek bısıler aldım gectıgımız aylarda yemek takımı saklama kabı salata tabakları
catal bıcak kahvaltı ve gunluk ve celık tencere en agırları gelıyor ama onalrıda annem alacak :KK24:
Yani hayat zor
paranın sadece adı var

canim bizim durum soyle, ben istanbulda yalniz yasiyorum ve calisiyorum. o izmirde okuyor. okulu sonraki sene ocakta bitecek, biz onumzdeki yaz temmuzda evleniyoruz. yani evlendikten sonra bi 6-7 ay izmir-istanbul arasi mekik dokumaya devam... duzenli ise girmesi icin de, once okulu bitirip, istanbula yerlesmesi lazim. benim icin sorun degil bunlar, zamanla hepsi olur. onun ailesi bize cok yardimci olcaklar zaten, sagolsunlar evimizi falan almaya yardim etcekler, annesi bi yandan ceyrek de biriktiriyomus bize, dugunde takacaklari haricinde. bende ceyiz falan yok ama su anda oturdugum evde her esyam var cok sukur. evimizi alip icine simdiki esyalarimla gecicem. sonra yavas yavas yaptiririz, acelesi yok. dugunden sonraya da kalabilir, hic kendimi bunaltmak niyetinde degilim. bulasik makinem, televinzyonum ve yatagim yepyeni mesela, yenilerini almiycam. diger esyalari da dedigim gibi yavas yavas alirim.

senin durumun da zormus canim, allah kolaylik versin. insallah hicbi zorluk cikmadan mutluluga kavusursunuz.

hayırlı günler hanımlar bol bereketli birikimler.ben bu ara biriktiremiyorum masrafımız çok :KK19: ama sizi takipteyim

benim de 5 kuruş yok
olanı değerlendirmek niyetindeyim şimdilik
tecrübe olsun diye takipteyim tüm gün
altın dolar gram falan bakıp duruyorum

miska, yenidendoğdum
kızlar
hayırlısyla gönlünüze göre versin Allah,
çok mutlu olursunuz inşallah
evlenmek çok zor gerçekten
kolaylıklar diliyorum sizlere

canim bizim durum soyle, ben istanbulda yalniz yasiyorum ve calisiyorum. o izmirde okuyor. okulu sonraki sene ocakta bitecek, biz onumzdeki yaz temmuzda evleniyoruz. yani evlendikten sonra bi 6-7 ay izmir-istanbul arasi mekik dokumaya devam... duzenli ise girmesi icin de, once okulu bitirip, istanbula yerlesmesi lazim. benim icin sorun degil bunlar, zamanla hepsi olur. onun ailesi bize cok yardimci olcaklar zaten, sagolsunlar evimizi falan almaya yardim etcekler, annesi bi yandan ceyrek de biriktiriyomus bize, dugunde takacaklari haricinde. bende ceyiz falan yok ama su anda oturdugum evde her esyam var cok sukur. evimizi alip icine simdiki esyalarimla gecicem. sonra yavas yavas yaptiririz, acelesi yok. dugunden sonraya da kalabilir, hic kendimi bunaltmak niyetinde degilim. bulasik makinem, televinzyonum ve yatagim yepyeni mesela, yenilerini almiycam. diger esyalari da dedigim gibi yavas yavas alirim.

senin durumun da zormus canim, allah kolaylik versin. insallah hicbi zorluk cikmadan mutluluga kavusursunuz.
Anladım canım okul bıtınce ıstanbula yerlesecek mustakbel esın degılmı ? Cok guzel sorunda etmıyorsan canım
kayınvalıdenlerde zaten destek olacaklarmıs hersey zamanla hallolur yeterkı gonuller bır olsun
İnşallah mutlulukla yaşaarr giderizzz :KK55:

miska, yenidendoğdum
kızlar
hayırlısyla gönlünüze göre versin Allah,
çok mutlu olursunuz inşallah
evlenmek çok zor gerçekten
kolaylıklar diliyorum sizlere

Sağolun cok teşekkür ederizz
bir evlenmek ıcın kac lıray aıhtıyac var
12 bın toplasak 15 bınde kredı ceksek yeterlı olurmu
yatak odasını halısını perdesını ve ceyızlıklerı aılem alacak
oturma odası tv beyaz esya halı perde