Kirli Çıkılar )))

farmasi günaydın canım
canım madem sormuşsun ben fikrimi söylüyorum
ben faize karşıyım .
ben olsam yatırım yaparken altın döviz emlak vs tercih ederim.
karar elbette senin bitanem
böyle yanıt vermıssın ya ben anlamadım canım ben bırıktırdıgım parayla evlenırken yaza beyaz esya halı perde vs almak ıstıyorum
dolar usulu para alıyorum maaş yanı
yanlısmı sordum acaba ben borsaya falan gırmem gıremem vadesız altın hesabı veya vadelı tl koysam demıstım :KK53: kusura bakma canım pek bılmıyorumda

1.87 oldumu ?
valla da yukselırmı bılmıyorumkı

4 tl attım bozuklukları kumbrama ay dolar yukselırse gıdıp sattım elımdekılerı copk bıısy yok ama yınede bıraz yukselse ıyidir

Dolar şu an 1.87
Ama merkez bankası ihale açtı.
Biraz düşmesini bekliyorum gün içinde.

karanfilce hakkınızda hayırlısı olsun canım.

farmasi benim için eski birikimlerin yazılmasının hiç sakıncası yok. Yazdırmak isteyen arkadaş belki orada yazan miktarla daha çok istekli olur para biriktirme konusunda. Ya da almak istediği birşey vardır ve biriktirmesi gerken bir para, buradaki liste sayesinde hedefine ne kadar kaldığını falan görür. Ayy anlatabildim mi bilmiyorum =))) Ama ben bu topikteki birikimlerini yazıyorum =)

Ayy benim de düğünlerden kalma 15 dolarım var. dolar yükselirse satayım da kumbaraya atayım =)))

Altın alıyorum zaten ama doların tl fiyatı düşerse altının tl fiyatı da düşüyor.
Akşamı bekliyorum o yüzden.

SEN tl / gr mı alıyorsun canım ?
Buarada doalr düşmesin yahu yani dibe vurmasın ayın 1de maaş alıcaz :KK70:

benide ekleyin listeye kızlaaaaaaaaaar :))) 960 tl birikimim var...üstüne 30 lira daha koyup 1000 lira etmek istiyorum...birde ben bu 1000 lirayı neye yatırsam acaba bana da bi bilgi verseniz.. ayrıca listeye ekleyin beni :KK12:

SEN tl / gr mı alıyorsun canım ?
Buarada doalr düşmesin yahu yani dibe vurmasın ayın 1de maaş alıcaz :KK70:

Aslında ons/dolar alıyorum ama dün dolar vardı elimde, ons yüksekti alım için.
Akşam üzeri dolar artınca tl ye geçtim.
Şimdi ons da düşse dolar da düşse alım için bekliyorum

Aslında ons/dolar alıyorum ama dün dolar vardı elimde, ons yüksekti alım için.
Akşam üzeri dolar artınca tl ye geçtim.
Şimdi ons da düşse dolar da düşse alım için bekliyorum

peki canım bu pratiklik bizde zamanla kazanılırmı ?
yani birde ons veya tl gr iiçin ıkı ayrı altın hesabı gerekmıyormu ?
bırbırınden nasıl ayrıstırılıuyor bunlar
dolar artınca tldenmı altın aldın yanı

ya birinizde bana akıl verin :))) altın mı alayım 1000 liraya yoksa döviz mi ? yoksa tl olarak mı kalsın

peki canım bu pratiklik bizde zamanla kazanılırmı ?
yani birde ons veya tl gr iiçin ıkı ayrı altın hesabı gerekmıyormu ?
bırbırınden nasıl ayrıstırılıuyor bunlar
dolar artınca tldenmı altın aldın yanı

İki ayrı altın hesabına gerek yok.
Sadece döviz hesabı lazım dolar alabilmen için.
Elbette kazanılır.
Ben bir ay öncesine kadar gr/tl al sat yapıyordum.
Baktım ki onun fiyatı pek değişmiyor.Bu işlemi yapmaya başladım.
Özetle :
1 TL
1 altın
1 dolar hesabı lazım.
Ons fiyatı düşüp gr değişmezse dolarla altın alıyorum,
ons artarsa altınla dolar alıyorum, böylelikle daha fazla dolarım oluyor sonra ons düşünce tekrar altın alıp gr arttırıyorum.
Dolara geçtiğimde aşırı bir yükselme olursa (dün olduğu gibi) elimdeki dolarla tl alıp doların ya da gr fiyatın düşmesini bekliyorum.
Ons dolar arası günlük neredeyse 30-50 dolar oynuyor, bu da al sat için yetiryor.

lady canım uzun vade için mi altın düşün miyim ? uzun vadede degil de mesela ay sonuna kadar 2000 lira param olacak işte alsat al sat yapıp yükselmek istiyorum

birikim güzelleri merhabalar:)

farmasicim ben bugün okuldaki 300 tl lik güne katıldım ve haziranda alacağım paramı:)

şimdi ben bunu tl bazında birikim olarak mı bildirmeliyim,yoksa alacağım ay mı yopluca listeme ekletmeliyim.

senin de günün vardı sen nasıl yaptın???

lady canım uzun vade için mi altın düşün miyim ? uzun vadede degil de mesela ay sonuna kadar 2000 lira param olacak işte alsat al sat yapıp yükselmek istiyorum

Ben olsam yapmazdım.
Kısa vadede kazanman zor olabilir.
Bu işler kısa vadede çok riskli oluyor.
Al sattan çok kaybeden var.İyi araştırıp öğrenmek şart.
Bir de sıkı takip istiyor.
Bu riskleri alırım diyorsan ikisini de takip edebilirsin.
Dolarla da işlem yapabilirsin o zaman.Ama şu an yine de fiyatı yüksek.

ya birinizde bana akıl verin :))) altın mı alayım 1000 liraya yoksa döviz mi ? yoksa tl olarak mı kalsın
Canım hayırlı olsun siz dairede aldınız dimi ??

İki ayrı altın hesabına gerek yok.
Sadece döviz hesabı lazım dolar alabilmen için.
Elbette kazanılır.
Ben bir ay öncesine kadar gr/tl al sat yapıyordum.
Baktım ki onun fiyatı pek değişmiyor.Bu işlemi yapmaya başladım.
Özetle :
1 TL
1 altın
1 dolar hesabı lazım.
Ons fiyatı düşüp gr değişmezse dolarla altın alıyorum,
ons artarsa altınla dolar alıyorum, böylelikle daha fazla dolarım oluyor sonra ons düşünce tekrar altın alıp gr arttırıyorum.
Dolara geçtiğimde aşırı bir yükselme olursa (dün olduğu gibi) elimdeki dolarla tl alıp doların ya da gr fiyatın düşmesini bekliyorum.
Ons dolar arası günlük neredeyse 30-50 dolar oynuyor, bu da al sat için yetiryor.
ah canım kusura bakma cahıllıgımın anladım sımdı benım sadece bır altın hesabına ıhtıyacım var oyleyse :nazar:
Çok teşekkürler

birikim güzelleri merhabalar:)

farmasicim ben bugün okuldaki 300 tl lik güne katıldım ve haziranda alacağım paramı:)

şimdi ben bunu tl bazında birikim olarak mı bildirmeliyim,yoksa alacağım ay mı yopluca listeme ekletmeliyim.

senin de günün vardı sen nasıl yaptın???
aylık 300' tlmi vereceksin ?
aslında güzel fikir ?
bende aylık 100 olana girdim.. Şubatta gelicek baan bende alınca yazıcam :KK70: :KK9: +900 tl cok tatlı gelecek

Altını uzun vadede tutacaksan düşünme hemen al demek istemiştim:)

bende altın almaya karar verdım umarım zarar etmem karıda gecıyorumda kaybetmem ınsallah

X