Kirli Çıkılar )))

royem yurt dışında evler nasıldır bilemiyorum canım yani fiyatları
eşinin işi hayırlı olsun kadroyada geçmiş hergeçen gün faiz ve ev fiyatları yükseliyor gözünüzü karartıp borca girin
bebişi düşünüyosanız bebişin sadece ilk hazırlıkları biraz masraflı ama doğduktan sonra aylık 100 tl anca oluyo masrafı

yani bakıcı masrafı vermicekseniz bebeğin aslında pekde bi masrafı olmuyo borca girerseniz çok rahat para biriktirirsiniz başka türlü birikmez

seline katiliyorum royemcim bi gözünü karartip gir gerisi geliyo allah yardim ediyo ev alana bu arada bebegin kizmi:KK19::KK19::KK19:

günaydın kirlilerim benim :KK16:
bayramınız nası geçti? benim çok güzeldi. misafirlerim vardı . evim şenlendi, biz mutlu olduk.
birdaha nasip etsin alaahım.....
buarada 9 gr altın aldım. azıcık kıpırdadı ya, yükselecek umuduyla alıverdim :KK30:

merhaba arkadaşlar
akbankta altın hesabı açtırdığımı yazmıştım sizlere
bugün sabah internetten altın 82 L.(küsüratları yazmıyayım) diye bakıp bankaya gittim
gr ı kaç lira diye sormadan 1367L lık16 gr altın aldım
sonra bir baktım ki gr ı 85.485 L yazıyor
bu ne diye sorunca arkadaşlar ne dese beğenirsiniz
2000L nın altında ki alımlarda gr başı 2L fazla banka tarafından alınıyormuş aynı şey bozdururken de geçerliymiş
madem öyle ben gidip kuyumcudan alırdım iptal ettirmeye çalıştım ama olmadı
internetten yapılan alım satımlarda da bu böyleymiş
yani arkadaşlar bu bankalar her fırsatta bizi yolmaya çalışıyorlar

sizlerin bankalarınızın uygulamaları nasıl her bankada mı bu böyle
böyle değilse bankayı değiştireceğim

bayramınız nası geçti? benim çok güzeldi. misafirlerim vardı . evim şenlendi, biz mutlu olduk.
buarada 9 gr altın aldım. azıcık kıpırdadı ya, yükselecek umuduyla alıverdim :KK30:

günaydın
sen gr ını kaçtın aldın darksea

merhaba arkadaşlar
akbankta altın hesabı açtırdığımı yazmıştım sizlere
bugün sabah internetten altın 82 L.(küsüratları yazmıyayım) diye bakıp bankaya gittim
gr ı kaç lira diye sormadan 1367L lık16 gr altın aldım
sonra bir baktım ki gr ı 85.485 L yazıyor
bu ne diye sorunca arkadaşlar ne dese beğenirsiniz
2000L nın altında ki alımlarda gr başı 2L fazla banka tarafından alınıyormuş aynı şey bozdururken de geçerliymiş
madem öyle ben gidip kuyumcudan alırdım iptal ettirmeye çalıştım ama olmadı
internetten yapılan alım satımlarda da bu böyleymiş
yani arkadaşlar bu bankalar her fırsatta bizi yolmaya çalışıyorlar

sizlerin bankalarınızın uygulamaları nasıl her bankada mı bu böyle
böyle değilse bankayı değiştireceğim

ben vakıfbanktan alıyorum, öyle değil sanırım.
yani hep webten aldım oyüzden kandırılıyormuyum tam bilemiyorum ama az önce alırken gramı 83 kusurluydu.
9 gr aldım yine 83 küsurdan hesapladı :44:

Merhaba arkadaslar,hepinizin kurban bayrami kutlu olsun.
Bu aralar cok gel- gitler yasiyoruz.Allahima cok sukurler olsun,esimi calistigi firmada kadroya aldilar.cok sevindik,cunku artik kimseye kadro vermiyorlar bu memlekette,bi de,iki kere olacak dendi olmadi,baskasina verdiler,bu sefer bebegimiz bise sans getirdi:) birazda ailemi olacak diye, sagolsunlar patronlari seferber oldu.cok sukur.Bende hic fazla Kira odemeden kucukte olsa bir ev alalim istiyorum,Kiram cok yuksek,bu parayi kiraya verecegime evimin borcuna vereyim diyorum,bu seferde evler cok pahali,daha vergisi Susi busu binecek ,gozun korktu resmen.Nasil yapsam bilmiyorum ,en az bir sene sIkI bir birikim plani yapsam dahi,tek maasla ne kadar birikirki,hos her biriktirdigimiz kurus kardir bu durumda.kredide,faizide gozumuzu cok korkutuyor
Ev Alan arkadaslar tavsiyelerinizi bekliyorum.

canım eşinin kadrosu hayırlı olsun
her ay kira ödemek gerçekten zor bir durum
bencede ev almanız mantıklı
düzenli geliriniz olduktan sonra ödersiniz diye düşünüyorum

ben vakıfbanktan alıyorum, öyle değil sanırım.
yani hep webten aldım oyüzden kandırılıyormuyum tam bilemiyorum ama az önce alırken gramı 83 kusurluydu.
9 gr aldım yine 83 küsurdan hesapladı :44:

evet canım bana da normal kur 83 küsür dedi
seninkinde sorun yok
bankan maaş bankan mı

çağırma sen beni
misafirlerinle eğlen
halbukim ne kadan da sevişmiştik mutlu olmuştuk eğlenmiştik:KK43::KK43::KK43::KK43:

ya geliyorum otogardan al beni de, yeter be balım.
başım üstüne. ama sılayı da getir bu kez.

zaten oğlunu anlatıyom yanaklarını sıkıştırıyo bulsa öle yaparmış ahahaa
daha dün seni andık anlattım böle böle diye cafede yaptıklarını borularını falan
sınavı kazansam gidecektik dedim
anne bi daha gir sınava diyo :KK53::KK53:

arka bahçede yoksun sana da anlatayım dün belediye otobüsünde camdan sonra tavana kadar kapaklar oluyo 1.5 2 metrelik kafamıza düştü havada yakaladığım halde başımıza vurdu
adamı şikayet edicem diyom etme anne çocuklarına yemek götürüyo adam diyo
:KK9::KK9::KK9:
kapağı yakaladım havada fırlattım otobüsün ortasına doğru kahramanım benim diyo bana:KK52::KK52::KK52:

zaten oğlunu anlatıyom yanaklarını sıkıştırıyo bulsa öle yaparmış ahahaa
daha dün seni andık anlattım böle böle diye cafede yaptıklarını borularını falan
sınavı kazansam gidecektik dedim
anne bi daha gir sınava diyo :KK53::KK53:

arka bahçede yoksun sana da anlatayım dün belediye otobüsünde camdan sonra tavana kadar kapaklar oluyo 1.5 2 metrelik kafamıza düştü havada yakaladığım halde başımıza vurdu
adamı şikayet edicem diyom etme anne çocuklarına yemek götürüyo adam diyo
:KK9::KK9::KK9:
kapağı yakaladım havada fırlattım otobüsün ortasına doğru kahramanım benim diyo bana:KK52::KK52::KK52:

ammaaan, çok geçmiş olsun arkadaşım ya. verilmiş sadakanız varmış valla.
zeyna gibim kadısın vesselam. :KK1:

denizin boru aşkı hala tam gaz devam ediyor. yolda boru hortum görmesin, durup bir saat onlarla ilgileniyor. yok bu boru nerden geliyo, yok nereye gidiyo yok içinde ne var :KK53::KK53:

ammaaan, çok geçmiş olsun arkadaşım ya. verilmiş sadakanız varmış valla.
zeyna gibim kadısın vesselam. :KK1:

denizin boru aşkı hala tam gaz devam ediyor. yolda boru hortum görmesin, durup bir saat onlarla ilgileniyor. yok bu boru nerden geliyo, yok nereye gidiyo yok içinde ne var :KK53::KK53:

nolacadıııı kızaaaaam
katrandan olur mu şeker dirler
boşa mı dirler:KK55::KK55::KK55:

selam hepiciğinize kızlar
geçmiş bayramınız mübarek olsun
akbank ın yaptığı kazığa şaştım kaldım
ne demek 2 bin altı alımlarda gram başı 2 lira fazla almak :KK53: tefeci mi bunlar ay :KK53:

Selin,evet bebegin dogum oncesi hazirliklari biraz goz korkutsada,dogduktan sonra korkmuyorum o kadar.Biz evlere bakmaya basladik ama mevkiside cok onemli,Simdi yeni tasindigim yer cok guzel,okullar,marketler ve alisveris merkezi bes on dklik yurume mesafesinde.arabam olsada bu semtten gitmekistemiyirum,esim yarim saate isine gidiyor.cok merkezi bir yer degil ama acilen ulasabilecegim hersey ayagimin altinda,o yuzden Gene bu cevrede ev bulmaliyiz.Bugun bir eve bakicaktim ama vazgectim,evin oldugu yer burdan arabayla 5 dk olsada yuruyerek hic bir yere 30dkdan once ulasamam.bakiyoruz Su an insallah gonlumuze gore bir ev buluruz.
Seyyancim:) sorma yaa,cinsiyetinde emin degiliz:) gecen gittim doktor kiz gibi gorunuyor ama emin degilim dedi.hatten 20 haftada kadar bekledim,ondada kadin emin degilimm dedi yaaa.o yuzden birseyde alamiyom.kiyafetler,diger ibid zivirlar ya pembe ya mavi,ikisinin ortasi birseyler ariyom.simdiye kadar uv beyaz body aldim.olmadi dogumdan sonra alirim:)).
Sahi seninde evin vardi degilmi? Tavsiye ve tecrubelerini beklerim:)

Seyyah,allah korumus sizi,verilmis sadakan varmis cok gecmis olsun.
Kernek sen de sagol tatlim,hic umudumuz yokken ,allahim yardim etti cok sukurler olsun.bundan sonrada allah buyuk,acele edip yanlis kararlar vermek istemiyoruz,eski evimizde komsularimizdan cok cekmistik,o yuzden korkuyoruz biraz.bakalim zaman ne gosterecek.

Kizlar bu arada Ben bayagi Kilo vermistim,ilk kilomu besinci aya girerken aldim. Tartim da bozuk Kilo aldimmi bilmiyorum,ama halen butun kiyafetlerime giriyorum.tabi onceden kiloluydum ve kocaman bir gobegim vardi:) simdi hamileyim o gobek gitti yerine kucucuk bir gobek geldi:) gecenlerde arkadaslarla karsilastim anlamadilar hamile oldugumu,bir taraftan fazla Kilo almamak beni sevindirsede,gobegimin halen fazla cikmamasi yuzunden halen kendimi hamile gibi hissetmiyorum.yani bebek icimde kimildamasa ve ultrasonda girmesem hic inanmicam bu duruma,zaten ruya gibi geliyor bana hersey,halen inanamiyum,galiba dogurunca anca inanirim:) esimde sagolsun gecen gun,ikeada hamileleri girip bana bakip senin gobegin nerde diyo:) Adam komlexe soktu beni yaa:) neyse saglikli olsunda gerisi onemli degil,zaten nefes darligi yasadigim icin cok Kilo almaktan korkuyordum,bakalim ilerleyen aylarda ne olacak:)

Son düzenleme:
20 Ekim 2013 Pazar 03:16
Büyük skandal! Ekmeklerde boya ballarda naftalin!
Akşam yazarı Esin Gedik'den çarpıcı bir yazı daha; İşte Gedik'in Aksam.com.tr de yayınlanan o yazısı;
Mutfağa soktuğumuz her madde ayrı bir tehlike. Siz siz olun gözünüzü dört açın. Aldığınız ekmeğin içinden boya, balın içinden naftalin çıkabilir. Zeytinyağı gerçek mi değil mi anlamak istiyorsanız buzlukta test edin.

ESİN GEDİK

Sahtecilik o kadar ciddi bir boyutta ki sadece et ve sütte değil, sofralarımıza gelen her üründe izlerine rastlamak mümkün. Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin hazırladığı bir rapora göre ekmekten baharata, zeytinden bakliyata her alanda sahtecilikte zirve yapılmış durumda. İşte rapora yansıyan bazı çarpıcı gerçekler…

FIRINLARIN ÇOĞU MERDİVEN ALTI

Ekmeği beyazlatmak için üretimde içine bir miktar karbonat katılıyor. Ekmeğin geç bayatlamasını sağlamak, su kaldırma oranını artırmak, olduğundan daha büyük göstermek amacıyla kabartmak gibi amaçlarla çok çeşitli enzim ve kimyasal madde kullanılıyor. Bu maddelerin bir kısmı belirli bir dozdan fazla kullanıldığında insan sağlığına zararlı hale gelebiliyor.

KÜF KOKUSU VARSA DİKKAT

Kepekli ekmek ve çavdar ekmeği gibi özel ürünlerde bazı ‘merdivenaltı fırınlarda’ gıda boyası ya da kakao kullanılıyor. Paket içinde dilimlenmiş olarak satılan ekmeklerin bayatlaması sonucu ‘aflatoksin’ oluşuyor. Bu nedenle bu tür ekmekleri alırken üretim tarihi ve son kullanım tarihlerine iyi dikkat etmek, paket açıldığında küf kokusu alınırsa ekmeği tüketmemek, hemen tüketilmiyorsa buzdolabında saklamak gerekiyor. Ekmeklerin içine konulduğu ‘geri dönüşüm’ ürünü poşetler ekmeğin kalitesini olumsuz etkiliyor.

ZEYTİNYAĞINI BUZLUKTA TEST EDEBİLİRSİNİZ

Zeytinyağına pamuk, ayçiçeği, kanola gibi bitkisel yağ karıştırılıyor. Sabun üretiminde kullanılan yüksek asitli yağlar işlemden geçirilip sızma zeytinyağı diye satılıyor. Zeytinin rengi koyulaştırılmak ve parlak hale getirilmek için tekstil boyası ya da kimyasal boya kullanılıyor. Zeytinyağının küspesinden elde edilen prina yağı kolon sızması diye adlandırılan yöntemle, zeytinyağının içine karıştırılıyor. Bu yöntemin kullanılıp kullanılmadığını anlamak için zeytinyağınızı derin dondurucuya koyun, bir kısmı donuyorsa o zeytinyağı değil demektir.

ARI OLMADAN BAL YAPILIR MI?

Bal son 2 yıldır gıda sektörünün en büyük sorunu. Sahteciler şu yöntemleri kullanıyor: Ticari glikozun içine bir miktar polen, renklendirici ve esans katılarak sahte bal imal ediliyor. Bu bala ‘arı görmemiş bal’ deniyor. Arıların daha çok ve kolay bal yapabilmesi için arıcılar tarafından bal üretim mevsimlerinde kovanların önüne şeker şurubu veya glikoz konuluyor. Böylece ‘yapay bal’ üretilmiş oluyor.

İMHA EDİLMELİ AMA SATILIYOR

TİCARİ balın içine yaklaşık yüzde 10 bal katılarak ‘doğal süzme bal’ olarak satılıyor. Petekli ballarda saf balmumundan yapılmış petek kullanılması gerekirken daha ucuz olan petrol ürünü kanserojen mum karıştırılmış petek kullanılıyor. Arıcıların mum güvesine karşı kullandıkları naftalin bala karışıyor. Bu imha edilmesi gerekirken piyasada satılıyor.

TOPLAM ZARAR 20 MİLYAR TL

Yaşanan durumu gıda terörü olarak adlandıran Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin şunları söylüyor: “Türkiye’de 500 bin satış noktası ve üretim merkezi var. Bunların denetimini 4 bin 800 kişi yapıyor, düşünün… Bu sektörün yarattığı yıllık tahribat yılda 15-20 milyar lirayı bulmuş durumda. Merdivenaltı üretim aldı başını gidiyor. Bir an önce denetçi sayısı artmalı ve denetim aralıkları da sıklaştırılmalı.”

YEMİNLİ SİSTEM GETİRİLEBİLİR

Yemek Sanayicileri Derneği (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ da yetkililere yeni bir denetim sistemi sunduklarını açıklarken “Devletin denetim elemanları yeterli değil, bu nedenle biz tıpkı yeminli mali müşavirler gibi yeminli gıda denetim sisteminin kurulmasını öneriyoruz” diye konuşuyor.

BAHARATİN İÇİNDE NE ARARSAN VAR

Rakamlar son yıllarda Türkiye’ye giren kaçak çay miktarının arttığını gösteriyor. Uygun koşullarda toplanmayan, depolanmayan ve ambalajlanmayan bu çaylar serbestçe ülkenin her yerinde satılıyor.

KİMYASALLARLA RENKLENDİRİYORLAR

Kırmızı bibere kiremit tozu ya da kimyasal boyalarla renklendirilmiş yabancı maddeler katılıyor. Karabiberin içine kanserojen özellik taşıyan boya maddeleri ile renklendirilmiş sağlığa zararlı yabancı maddeler karıştırılıyor. Bunun yanı sıra birçok bitkisel baharatın içine öğütülmüş gereksiz otlar katılarak miktarı artırılıyor.

EN BÜYÜKTEHLİKE ALKOLLÜ İÇECEKLERDE

En büyük sahtecilik metil alkol içeren rakı, viski ve konyakta yapılıyor. Şişelere metil alkol yerine etil alkol koyulduğundu, bu içkiler sakatlıktan ölüme kadar çok ciddi sonuçlar doğuruyor.

OSMANCIK DİYE BALDO SATIYORLAR

Bakliyat da sahtecilikten nasibini alan gıdalar arasında. Farklı pirinçleri birbirine karıştırarak “Baldo ve Osmancık” pirinci adıyla satıyorlar. Ambalajsız satılan bakliyatta da ciddi sıkıntılar var. Bu ürünler farklı çeşitleriyle karıştırılarak düşük fiyattan satışa sunuluyor.

X