Kirli Çıkılar )))

günaydın hanımlar

poecim sıkma canını inşallah her şey olacağına varır
ama farmasiye katılıyorum sağlık bu başka birşeye benzemez
al raporunu yap ne gerekiyorsa

Binlerce öğrenci üniversite kapısına yaklaşmak için sınavdan sınava koşarken YÖK, geçen yıl skandal bir karara imza atarak lise öğrenimini yurtdışında tamamlayan T.C. vatandaşlarına Türkiye’deki üniversitelere sınavsız girme olanağı tanımıştı. Düzenlemenin eşitsizlik yaratacağı yönünde tartışmalar sürerken bu kez Bakanlar Kurulu’ndan daha radikal bir adım geldi. Bakanlar Kurulu, bu öğrencilerden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmamasını kararlaştırdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,“Yurtdışından gelen Türk öğrencilerimizden artık ücret talep etmeyeceğiz” tweet’i ile düzenlemeyi müjdeledi.
Ancak Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; Bozdağ’ın verdiği müjdeden akrabası Necla Bozdağ’ın da yararlandığı ortaya çıktı.

31 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 2013-2014 eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencilerinden alınacak harç ücretleri ve öğrenci katkı payları belirlendi. Buna göre“Yurtdışında ortaöğretimini bitiren ve mavi kart sahibi olan ve üniversite öğrenimine Türkiye’de devam etmek isteyen adaylardan üniversite öğrenim harcı alınmaması” kararlaştırıldı.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ twitter hesabı üzerinden, “Yurtdışından gelen Türk öğrencilerimizden artık ücret talep etmeyeceğiz. Bu kararın mavi kartlılar ile ortaöğretimi yurtdışında bitirip Türkiye’de üniversite okuyacaklara hayırlı olmasını diliyorum” mesajını paylaştı. Ancak daha sonra Bozdağ’ın müjdeyi, kendi akrabasına da verdiği ortaya çıktı.

Bozdağ’ın akrabası Necla Bozdağ, lise öğrenimini Avusturya’da tamamladı. YÖK’ün daha önce aldığı sınavsız üniversite kararından yararlanarak Türkiye’de okumak istedi. Ardından Bakanlar Kurulu’nun yurtdışından gelen lise mezunlarına katkı paylarını kaldıran düzenlemesi geldi. Necla Bozdağ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin yayımladığı “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Lisans Öğrenci Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Miktarları” tablosuna göre, Necla Bozdağ’ın okuyacağı Tıp Fakültesi’nin ücreti yıllık 15 bin TL. 6 yıllık tıp öğreniminin toplam ücreti 90 bin TL. YÖK kararı ile üniversite sınavına girmeden Tıp Fakültesi’ne giren Necla Bozdağ, Bakanlar Kurulu kararı ile de 90 bin TL ödemekten kurtulmuş oldu.

bu nasıl bir adaletsizlik
bizim öğrencilerimiz yıllarda didinip zar zor tıp fk.kazanıyorlar
adamlar sınavsız yerleştirilsin üstelik ücretsiz

günaydın hanımlar

poecim sıkma canını inşallah her şey olacağına varır
ama farmasiye katılıyorum sağlık bu başka birşeye benzemez
al raporunu yap ne gerekiyorsa

mutnojmet merhaba
geçmiş sayfalara çocuk isteğimle ilgili şeyler yazmıştım
senin bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum
yorumlarını okumak hoşuma gidiyor

mutnojmet merhaba
geçmiş sayfalara çocuk isteğimle ilgili şeyler yazmıştım
senin bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum
yorumlarını okumak hoşuma gidiyor

yedi yıldır evli sıfır çocuklu insan olduğumdan
hala çocuk gerçekten istiyor muyum diye sorguladığımdan
bana tek çocuk bile fazla gelirken
sana yardımcı bir yorum yapamayacağım için bir şey yazmadım
düşünsene bana bir tane çok sen dört diyorsun :KK37:

ama kayınvaliden konusunda çok hak veremedim
haklı olduğun yan sadece çocuklar hastayken yatağından çıkartmak zorunda olman kısmı
ben zaten kayınvalide ile geçinemiyorum
o yüzden büyük konuşmayayım ama
çocuğuma bakacam diye uğraşsa da baktırmam

bence naçizane eşinin üzerine sadece ah hasta çocuğumu yatağından çıkardım diye git
açık açık annen etti eyledi şeklinde değil
Allah korusun bir daha hastalık olursa
keşke benim annem yakın olsa da yavrumu yatağından kaldırmasam de mesela
ama annen bakmıyor da götürüyoruz deme
çocuğu bıraktıktan sonra da eşine ah nasıl mahsun uykuluydu yavrum de mi de
azcık duygu sömürüsü yap ama dozunda
sen direk annen dersen o da annem der unutma :KK1:

yedi yıldır evli sıfır çocuklu insan olduğumdan
hala çocuk gerçekten istiyor muyum diye sorguladığımdan
bana tek çocuk bile fazla gelirken
sana yardımcı bir yorum yapamayacağım için bir şey yazmadım
düşünsene bana bir tane çok sen dört diyorsun :KK37:

ama kayınvaliden konusunda çok hak veremedim
haklı olduğun yan sadece çocuklar hastayken yatağından çıkartmak zorunda olman kısmı
ben zaten kayınvalide ile geçinemiyorum
o yüzden büyük konuşmayayım ama
çocuğuma bakacam diye uğraşsa da baktırmam

bence naçizane eşinin üzerine sadece ah hasta çocuğumu yatağından çıkardım diye git
açık açık annen etti eyledi şeklinde değil
Allah korusun bir daha hastalık olursa
keşke benim annem yakın olsa da yavrumu yatağından kaldırmasam de mesela
ama annen bakmıyor da götürüyoruz deme
çocuğu bıraktıktan sonra da eşine ah nasıl mahsun uykuluydu yavrum de mi de
azcık duygu sömürüsü yap ama dozunda
sen direk annen dersen o da annem der unutma :KK1:
ben annen deyince o da annem diyor çok doğru
maalesef politik davranamıyorum aklıma geleni çoğunlukla eşime söylüyorum
tabi ki zararını da görüyorum
sizden öğreneceğim çok şey var çok

fakat çocuk istememene hem şaşırdım hem üzüldüm
çocuklar evlerin neşe kaynağı
umarım sende yakın zamanda istersin ve sahip olursun
birde 7 yıl çok uzun bir süre değilmi
benim kaynanam olsa bana neler derdi kimbilir
sen akıllı bir kadınsın bence onu idare ediyorsundur ben yapamıyorum

ben annen deyince o da annem diyor çok doğru
maalesef politik davranamıyorum aklıma geleni çoğunlukla eşime söylüyorum
tabi ki zararını da görüyorum
sizden öğreneceğim çok şey var çok

fakat çocuk istememene hem şaşırdım hem üzüldüm
çocuklar evlerin neşe kaynağı
umarım sende yakın zamanda istersin ve sahip olursun
birde 7 yıl çok uzun bir süre değilmi
benim kaynanam olsa bana neler derdi kimbilir
sen akıllı bir kadınsın bence onu idare ediyorsundur ben yapamıyorum

yok çocuk tam olarak istemiyorum değil de emin değilim diyelim

ben de politik değilim ki dan diye derim ben eşime
ama benimki haklıysam her zaman hak verir
o yüzden benimkinde geçerli olan sende geçerli değil

benim kayınvalide on aylık evliyken bir iki kere çocuk yapın dedi
herkesin içinde de diyince önce kızının doğurmasını ondan sonra doğuracağımı söyledim
sonra da karşıma aldım bunun özel hayatımız olduğunu müdahaleden hoşlanmdığımı belirttim
sonra ağzını açmadı
arkamdan konuşuyordur da çok da tın

zira kendisiyle iki yılı aşkın süredir sadece telde görüşüyorum gidip gelmeyi kestim :KK37:
iltifatın için sağol
ama insan idare edebilecek kadar akıllı değilim
ben de dan duncuyum canım :KK53::KK53:
az akıllı olsam politik olurdum

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,:KK3:
sabahtan berş bu topıgı arıyorum. Daha önce gördugume emındım ara ara ancak bulabıldım.
Sızın yardım ve tecrubelerınıze ıhtıyacım var. :KK19:
ısten cıkarıldım. 14000 tl tazmınat alacagım. bunun karsılıgındada 14000 tl kredı ve kredı kartları borcum var. Şımdı ben bu parayla borçlarımı mı kapatmalıyım yoksa. kredı kartlarım 4000 tl tutuyor onları kapatıp kalanla altın mı almalıyım arsa mı? ne yapacagımı bılemedım tasarrufta uzman kısıler olarak sızlerden yardım alayım dedım.

Bana fıkır verırmısınız?:44::44::44:

merhaba arkadaşlar
bugün nihayet altın hesabı açtırdım
inşallah hayırlı olur

bankada ki memur bana bireysel emeklilik önerdi(akbank)
ayda 130tl ile başlayacağımı sonra enflasyona göre artabileceğini söyledi
bana çok karlı açtırmanızı tavsiye ederim dedi
bende düşüneceğim dedim

arkadaşlar aranızda bireysel emeklilik yaptıranlar var mı
tavsiye eder misiniz
birde rica etsem artılarını ve eksilerini yazar mısınız

sabahtan berş bu topıgı arıyorum. Daha önce gördugume emındım ara ara ancak bulabıldım.
ısten cıkarıldım. 14000 tl tazmınat alacagım. bunun karsılıgındada 14000 tl kredı ve kredı kartları borcum var. Şımdı ben bu parayla borçlarımı mı kapatmalıyım yoksa. kredı kartlarım 4000 tl tutuyor onları kapatıp kalanla altın mı almalıyım arsa mı? ne yapacagımı bılemedım tasarrufta uzman kısıler olarak sızlerden yardım alayım dedım.

Bana fıkır verırmısınız?:44::44::44:

MERHABA ben senin yerinde olsam KESİNLİKLE tüm borçlarımı kapatırım. ne kadar süre sonra işe gireceğin belli değilse kredi borçlarnı ödemezsen her gün faiz işler ve sen bir gün işe başlasan bile faizin altından kalkamazsın. eğer kredi borcunu erken kapatırsan faizde indirime gidiyorlar ve karlı bile çıkıyorsun. hadi altın alayım kar edeyim dersen, 2 ay sonra satayım da borç ödeyime ödersen zarar etme ihtimalin çok yüksek. arsa işi ise al- unut yapmalısın üzerinden 5-10 yıl gececek ve değer kazanacak. borçlu olan kişilerin önccelikle borçlarını ödemesi gerektiğini düşünüyorum

Bana fıkır verırmısınız?:44::44::44:[/QUOTE
Merhaba arkadasim bende önce borçlarini kapatmani tavsiye derim hemen is bulamaya bilirsin o zaman dahada zor durumda kalabilirsin.yok ben altin alayim dersen illa ozamanda cok iyi takipte olman gerekir gercekden yapabilirsen ordan guzel para kazanabilirsin. Benim esim alim satimi cok iyi yapar altin bu ara cok kar getiriyor ondan biliyorum.arsa isi ise borclarin oldugu icin arka planda bence ...

selamlar hatunlar.
kernek hesabın hayırlı olsun.
bireysel emeklilik konusunda arkadaşlar da yazar ama ben pek olumlu bakmıyorum.
khena en mantıklısı borcu kapatmak tabii ki.borcu olmayınca insan kuş gibi hafif oluyor sonuçta.

Taksidiniz bulunmamaktadır.
nihayet kredi kartımın taksitli işlemlerine ait bu yazıyı görebildim :KK52::KK52::KK52::KK52:

kızlar kredi kartı aydatlarını ödüyor musunuz
ben maalesef ödüyorum
bildiğim kadarıyla hakem heyetine başvurup geçmişte ödediklerini de talep edebiliyormuşuz
fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
bir bilene sormak lazım
yani sevgili kirli çıkılara...

Son düzenleme:
kızlar kredi kartı aydatlarını ödüyor musunuz
ben maalesef ödüyorum
bildiğim kadarıyla hakem heyetine başvurup geçmişte ödediklerini de talep edebiliyormuşuz
fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
bir bilene sormak lazım
yani sevgili kirli çıkılara...

çatır çatır geri alıyorum
bi tel edip çemkirmem yetiyor

çatır çatır geri alıyorum
bi tel edip çemkirmem yetiyor

bu yıl aidatım 56 mı 59 mu neydi
bende tel ettim bana 50 tl bonus yüklediler
ama yinede hepsini karşılamadılar
10 yıldır kart kullanıyorum taksitler için
10 yıldırda aidat ödüyorum
geçmişi talep eden oldu mu aranızda?

merhaba arkadaşlar
bugün nihayet altın hesabı açtırdım
inşallah hayırlı olur

bankada ki memur bana bireysel emeklilik önerdi(akbank)
ayda 130tl ile başlayacağımı sonra enflasyona göre artabileceğini söyledi
bana çok karlı açtırmanızı tavsiye ederim dedi
bende düşüneceğim dedim

arkadaşlar aranızda bireysel emeklilik yaptıranlar var mı
tavsiye eder misiniz
birde rica etsem artılarını ve eksilerini yazar mısınız

eğer uzun vadeli bir birikim düşünüyorsanız ve devletin de buna %25 gibi azımsanmayacak bir destek vermesini istiyorsanız çok iyi yapmışsınız.
BES'te dikkat etmeniz gereken şeylerin başında sektörün önde gelen şirketlerinden yaptırmanız gelmekte.Fon büyüklüğü ve fon getirileri yüksek olan şirketlerden yaptırmanız lehinize olacaktır.Avivasa ve Anadolu hayat sektörün liderleridir.

BES ile ilgili en detaylı resmi siteyi araştırmanızı tavsiye ederim.(googleden emeklilik gözetim merkezi yazmanız yeterli)

X