Kirli Çıkılar )))

merhaba Berfin, aynı yollardan geçiyoruz :)
ben bir süre balkonu dolap gibi kullanmıştım (şehir soğuk olduğundan) ve bir süre çamaşırları elimde yıkayıp bir kısmını da biriktirip memlekete gittiğimde yıkıyordum.
ikinci el mbilya beyaz eşya, hepsini düşündüm... mini dolap da düşündüm.
deneyimlerimden yola çıkarak evlendiğinde kullanacağın bir dolap ve makine almanı tavsiye ediyorum.
diğerleri iş görecek gibi değil.
ben mobilyalarımı bile bekar evine alıyorum diye sıfır ama ucuz, beğenmediğim şeyler almıştım. şu an mecburen kullanıyorum ve keşke evlendiğimde kullanmak isteyeceğim şeyler alsaymışım diye geçiriyorum içimden, zaman zaman.
gözün aydın, hayallerinden birine kavuştun :KK16:

ALLAH razı olsun canım. darısı isteyenlerin başına..
havalar şuan sıcak olduğu için balkonu buzdolabı gibi kullanmak sorun olur:KK43:
elbiseleri ben zaten izmite sürekli gidip gelicem elbiselerimi orda yıkarım çok sorun olmaz benim için. ev arkadaşım baya uzak bi şehirden geliyor. şimdi ona banane sen git al falan dememde uygun olmaz:KK43:

baza alcam tek kişilik. yatak başlık falan 250 tl falanmış..
halı evden götürcem.perdede evden götürcem odam için..
2kanepe alırız. 400 falan tutar
350 buzdolabu 600 çamaşır makinası bu şekilde hallederiz.. şuan ilk ay oldugu için sıkışığız baya..
şuanki planlarım bu şekilde:)

egerki tek kalsaydım, beyaz eşyalarımı almayı düşünüyordum. evlenincede evime götürürüm diye düşünüyodum:KK1::KK1::KK1: gerçi evlenirmiyim oda meçhul :KK1::KK1:(ailem tek kalmama müsade etmedi için biriyle kalmaya karar verdim)

hım ev arkadaşın varsa işler değişir tabi canım :44: o konuda bir deneyimim yok. ben lojmanda ve tek başıma yaşadım 2 sene. beyaz eşyalardan birini sen birini o alsa, ortak kullanmak istemez misiniz? ben keşkelerimi söyledim canım. umarım hiç pişman olmadan atlatırsın bu süreçleri :KK31:

hım ev arkadaşın varsa işler değişir tabi canım :44: o konuda bir deneyimim yok. ben lojmanda ve tek başıma yaşadım 2 sene. beyaz eşyalardan birini sen birini o alsa, ortak kullanmak istemez misiniz? ben keşkelerimi söyledim canım. umarım hiç pişman olmadan atlatırsın bu süreçleri :KK31:

başka iki arkadaş şöyle yapmış
600tl buzdolab
600tl çamaşır makinası almışlar
ayrıldıktan sonra bi beyaz eşya ona bi beyaz eşa diğerine olcak. artık satarmı yanındamı götürür onun bilceği için.
bi kanepeyi biri diğerini biri almış..
bana bunlar mantıklı geldi

asmunikalcim sıfır al çok teferruatlı bir şey alma yeter de artar bile

s.a öğretmenim:)

bende 1sene işimi görcek şey istiyorum.

Son düzenleme:
asu gözün aydın
ben bilmiyordum atandığını atlamışım
nereye atandın

ben de farmasiye katılıyorum evlenince sıfır almak isteyebilirsin
eşim evlenmeden epey önce almış beyaz eşyaları
sıfırdı ama yine de içimde kaldı son model değil diye
hoş sonradan önemini kaybediyor ama o ara dert olabiliyor
o yüzden şimdilik işini görecek gibi al
sonra bakarsın duruma

öncelikle hayırlı uğurlu olsun işin
geçen yıl aynı durumda idim, eve iki kişi çıktık ikimizde evlenince her şeyi gıpgıcır almak isteyeceğimizi bildiğimiz için mutfak eşyaları ve yatak dışında her şeyi ikinci el aldık, hiçbirinde sorun yaşamadık daha çok şükür, hem uygun oldu maliyet açısından hem de birimiz giderken sorun olmaktan çıktı eşyalar. Bu ay ev arkadaşım evlilik nedeniyle gitti yalnız kaldım eşyalar hep ikinci el olduğu için üzerinde konuşma ihtiyacı bile duymadık, ben de ayrılınca hepsine satıp ikimizin de adına hayır olarak bağışlayacağım bu kararı aldık.
Sıfır eşya almak kanaatimce çok mantıklı değil, çünkü evlenince eski ve modeli düşük bir şeyi kimse gelin evine almak istemiyor, biz kadınlar böyleyiz fıtrat meselesi:)

öncelikle hayırlı uğurlu olsun işin
geçen yıl aynı durumda idim, eve iki kişi çıktık ikimizde evlenince her şeyi gıpgıcır almak isteyeceğimizi bildiğimiz için mutfak eşyaları ve yatak dışında her şeyi ikinci el aldık, hiçbirinde sorun yaşamadık daha çok şükür, hem uygun oldu maliyet açısından hem de birimiz giderken sorun olmaktan çıktı eşyalar. Bu ay ev arkadaşım evlilik nedeniyle gitti yalnız kaldım eşyalar hep ikinci el olduğu için üzerinde konuşma ihtiyacı bile duymadık, ben de ayrılınca hepsine satıp ikimizin de adına hayır olarak bağışlayacağım bu kararı aldık.
Sıfır eşya almak kanaatimce çok mantıklı değil, çünkü evlenince eski ve modeli düşük bir şeyi kimse gelin evine almak istemiyor, biz kadınlar böyleyiz fıtrat meselesi:)

bende ilerde götürmeme kanaatimdeyim..
ama uygun fiyatlı çamaşır makinası ve buzdolabı SIFIR alabilirim. ikinci el kullanmak istemiyorum
yani hesabıma göre ikisinin bana maliyeti 900 tl olcak. bu ikiye bölüncek.. çok donamımlı olmasına gerek yok. 1 sene işimi görsün yeter..

asu gözün aydın
ben bilmiyordum atandığını atlamışım
nereye atandın

ben de farmasiye katılıyorum evlenince sıfır almak isteyebilirsin
eşim evlenmeden epey önce almış beyaz eşyaları
sıfırdı ama yine de içimde kaldı son model değil diye
hoş sonradan önemini kaybediyor ama o ara dert olabiliyor
o yüzden şimdilik işini görecek gibi al
sonra bakarsın duruma

saolasın canım. çok şükür atadım. kurum adı yazmim şimdi olurmu:KK43:

Herkese merhabalar; konuyu uzun suredir takip ediyordum uye olmadan. En basindan okudugum icin halen 500.sayfalardayim :) Danismak istedigim bir konu var. Ev dusunuyorum ama banka kredisi istemiyorum. İstanbul'da 1+1 dahi olur onerebileceginiz kooperatif vs. var mi acaba? Yatirimlik dusunuyorum, bekarim, tum masraflar (kira, faturalar, harclik vs. ) dustukten sonra aylik birikim icin ayirdigim rakam 1000-1250 civari.

Son düzenleme:
bende ilerde götürmeme kanaatimdeyim..
ama uygun fiyatlı çamaşır makinası ve buzdolabı SIFIR alabilirim. ikinci el kullanmak istemiyorum
yani hesabıma göre ikisinin bana maliyeti 900 tl olcak. bu ikiye bölüncek.. çok donamımlı olmasına gerek yok. 1 sene işimi görsün yeter..

saolasın canım. çok şükür atadım. kurum adı yazmim şimdi olurmu:KK43:

yok asucum şehir sordum kurum değil :KK52:

selamlar canlar asmunikal önce hosgeldin sonra gözün aydin darisi seyyah ve tüm isteyenlerin basina . farmasi dua topiginede gelirim tabi birikimin hertürlüsüne varim canim kilo haric kizlar bi haftadir lahana corbasi diyeti yaptim veeee 3 kilo gitmis sudur o demeyin gitsinde beni motive etsin demi seyyahcigim ben yeni ev almistim hatirlarsan ondan takriben 4 ay önce falan ayni blokta ayni standartda bir ev daha bulmustuk hatta mutfagi filan daha kücük ama 4 cocukla kücük evde o kadar bunalmistimki ayrinti falan aramadim sonra anlastigimizin ertesi günü kadin satmaktan vazgecti sudan sebeplerle ben üzüldüm cok agladim falan son ümidimdi dedim sonra bu evden haberimiz oldu daha güzel daha ucuz 16000 euro gibi bi fark düsün yani diyecegim oki fazla üzülme canim olmuyorsa eger daha iyisi olacagi icindir sartlar olgunlasmamistir sadce.

kızlar merhaba nasılsınız. uğrayamadım uzun süre..

bişey sorcam:) bn şimdi evime buzdolabı ve çamaşır makinası alcam..
kimisi ikinci el al dedi. bnde almak istemiyorum. alırım ikinci el bozulur falan sıkıntı yaşamayayım :KK43:

buzdolabı bundan alayım diyorum. iki kişiye rahat yeter. bekar evi çokta donanımlı olması gerek yok sizce? 350 falanmış. ikinci el almaktan mantıklı.

çamaşır makinası da ikinci el 250 300 falan.. sıfırda 600 bulabilirim. bunu da sıfır alayım diyorum..

ev çarşı merkeze uzak. ikinci el bozulursa servis şuymuş buymuş tek başıma uğraşmam zor olur:KK43:
sizce

Eki Görüntüle 787110

bencede en mantıklısı yeni almak arkadaşım

Son düzenleme:

kimisi ikinci el al dedi. bnde almak istemiyorum. alırım ikinci el bozulur falan sıkıntı yaşamayayım :KK43:

buzdolabı bundan alayım diyorum. iki kişiye rahat yeter. bekar evi çokta donanımlı olması gerek yok sizce? 350 falanmış. ikinci el almaktan mantıklı.

çamaşır makinası da ikinci el 250 300 falan.. sıfırda 600 bulabilirim. bunu da sıfır alayım diyorum..

ev çarşı merkeze uzak. ikinci el bozulursa servis şuymuş buymuş tek başıma uğraşmam zor olur:KK43:
sizce

Eki Görüntüle 787110

asmunikal ben atandığımda da ev arkadaşımla bundan almıştık
hoş büyük alamazdık zaten, çünkü konteynırda kalıyorduk
anca bunu kaldırırdı orası :KK53:
ama yetiyordu bize, üstelik şehir merkezi değildi, köydü
yani alış veriş yapıp doldurmamıza rağmen küçük gelmiyordu bize :KK34:

sıradayım zaten gökçecim sınava yakın dua isteyeceğim herkeslerden
hadii bakalımmmm :KK66: dualarmız senleee gönüldennnn :)

gökçe arka bahçeye gel oyun oynuyoruz ( çok hızlı akıyor muhabettin dibine vuruyoruz )

pepeti ve helinim 08 in tayinleri bugün açıklanacak hayırlısı diyoruz dua et gökçe gönüllerine göre hayırlı bir yer olsun

sirkecan da fransa ve çevresi Marmaris derken evine döndü

vayyy be demek oyunada geçtinizzz... kızkardeşimde istemişti yine açıkmammış çok üzgünnn :KK43: hayırlısı diyorum bunlan tüm yaz dır istediii her defasındaaa, olmadı gittti

seyhan gökçe royem dua topiğine de katılmak istemez misiniz :KK34:
farmasi cannn dua topicne katıldım ya zatennnn,anlamadımmmm yoksamm arka bahçedemiii diyonnnn??? anlayamadımm

Sagol Farmasi,tabiki katilmaxi isterim.ilk firsatta ugrarim.
Bade buralarda olmana sevindim.:)
Gokce sende ne maharetler var oyle,bruksel lahanasi iyi fikirmis,porsiyonluk lahana,soyle bir canlandi gozumde ,neden olmasin.:)
Seyyancim sagolasin,attik kendimizi yeni eve cok sükur,bilirsin buralarda tasinmak baxagi pahaliya mal oluyor.äh äh bir evim olsun istiyorum,kocaman 100mk olmasada olur.bana kadar yetsin benim evim diyeyim,Boyle kucuk ama sicacik,Huzur dolu olsun.bizde saglikli olalim ,daha da ne ollsun.insallah birgun gelir o gunler.Allah herkesin gonlune Gore versin insallah...
:KK16::KK16: yap yapppp iyi olyor helede yiyen obrun varsaaa:)

herkese selam kızlar

gökçe beni sormuşsun ben bu pazar gecesi döndüm dün de işbaşı yapıp işlere daldım:KK24: sen de kışlık hazırlıklar yapmışsın ne güzel. Benim ev tam takır kuru bakır bugün pazar yapmam lazım. :KK30:
aslmm hoşgelmişinnnn çok hızlı dönüş gerçekleştirmişinnnnn... hu hu dünmü yazmıştımmm neee seni sorduğumdaa rüyamdaaa gördüm seni :) ne alakaysaaaa senle güneşlenip yüzyordukkkk güyaaaa ,eee malum yazz üzermi örtmüyommmm ondan galibaaa vallaaa çok komik rüyammm :KK16: neyseeee iysindir inşallahhh :KK66:

sizce

Eki Görüntüle 787110
bacımmmm 2 kişi kalcaz diyon arkdşnmı kardeşin vs.miii? şimdi diycen ne alakaaa ben sıfırdan ve gayet iyisinden yanayım... sonuçtaaa bayan olan sensinnn erkek olunca kadın kullanmamm diyorda eşyalar senin olunca gönlün rahat ca kullanırsın evlenincedeee... ama ısrarla 1 yıl idare etsin yeter demişin erkense evlilik planlarıı 2.el bile düşünülebilirki bende ayrı yaşadımmm bekar hayatı buzdolabım bir tanıdıktan 2.eldi ama çamaşır makinemi o sezonun en lüksü olanı almıştım üstelik diğer kardeşlerim gibi 5kgmlıkda değil yorgan modu olan 8 kgmlık bir makine seçmiştim 9uda vardı ama çok gelir diye vaz geçmiştimmm ve hala çamaşır makinemi kullanyorummm 7 yıllık garanti yaptırmıştım çok memmnunummm aklım olsa taaa ozamandan bulaşık makinemide alırdımmm sevmezdimde yıkamayı boşunaaa elde yıkamışım sonuçta evlenincede yine ben kullanyorum... sıkıntı yok...
erkek kardeşimde 2 kişi ve bu buzdolabından almışlardı yetmedi onlaraa ama idare ediyolardı derken yazlığa yollarsınız ilerde yazlıkda çok iyi olyor bu dolaplarrr sadece fikir mahiyetli yazyom bacımmmm... ciddden evlilik yakınsa sıfıral derimmmm :KK66:

Herkese merhabalar; konuyu uzun suredir takip ediyordum uye olmadan. En basindan okudugum icin halen 500.sayfalardayim :) Danismak istedigim bir konu var. Ev dusunuyorum ama banka kredisi istemiyorum. İstanbul'da 1+1 dahi olur onerebileceginiz kooperatif vs. var mi acaba? Yatirimlik dusunuyorum, bekarim, tum masraflar (kira, faturalar, harclik vs. ) dustukten sonra aylik birikim icin ayirdigim rakam 1000-1250 civari.
hmmm bacım bakın bakalımmmm ev daima kar getirii işine yakın olanı göz önünde bulundurman seni kara sokucaktır.....
ayrıca banka kredisi ile kira ödeyecek meblayıda ayarlarsan daha iyi bir ev alınabilirrr herkes öyle yapmaktaaa.... ne yaparsın mecccccburrrrrrr:KK16:

günaydın,
of kızlar ya altın daha da düşecek diye TL de kaldıydım. 70 kusurları gördüğünde almalıydım :KK43:(
gerçi hala alınabilir heralde, 100 ü görecek diyorlar :26:
siz ne dersiniz? 4000 tl var altın alayımmı onunla?

günaydın kızlar

dark dün M Ali Yıldırımtürk bu ara altın ve döviz almasın küçük yatırımcı dedi ama dayanağı neydi o kısmı duyamadım
ben de düşünceler içindeyim iki kuruşluk altın ve dolarımı satıp düşüş beklesem mi yoksa daha beklesem mi diye
kızlar gelince bilgilendirir

günaydın kızlar

dark dün M Ali Yıldırımtürk bu ara altın ve döviz almasın küçük yatırımcı dedi ama dayanağı neydi o kısmı duyamadım
ben de düşünceler içindeyim iki kuruşluk altın ve dolarımı satıp düşüş beklesem mi yoksa daha beklesem mi diye
kızlar gelince bilgilendirir

muti ben dayanamadım aldım ya. 94,22 den. 100 bulur filan diyolara ama zarar etmeyeceğim şekilde satsam mı acaba tekrardan...

selam herkese; ocak gbi almistim ben 95'den 50 gram. Su an yukselmesini bekliyorum cunku altin konusunda cok sabirli degilim. Benim aldigim zamana gore iyi bir rakamdan almadim diye dusunuyorum cunku aylardir 1 kez olsun kara gecemedim :KK43: Tanidigim bircok kuyumcu vs. altinin Eylul'de 98i gorecegini soylemekte ama yine de belli olmaz tabi..

muti ben dayanamadım aldım ya. 94,22 den. 100 bulur filan diyolara ama zarar etmeyeceğim şekilde satsam mı acaba tekrardan...

hayırlı olsun canım inşallah kazancın bol olur
ben bir türlü beceremiyorum bu piyasa takibini o yüzden cesaretim yok
ama cesarret de önemli kısa vadede lazım değilse tutarsın baktın düşüyor nolcak ki

günaydın,
of kızlar ya altın daha da düşecek diye TL de kaldıydım. 70 kusurları gördüğünde almalıydım :KK43:(
siz ne dersiniz? 4000 tl var altın alayımmı onunla?

arkadaşım benim de 4000tl var fakat ben şimdilik bekliyorum
eylülde alırım diyorum
fakat ya savaş çıkarsa diyede aklıma gelmiyor değil(suriye) öyle durumlarda altın yükseliyormuş
galiba biraz daha bekliyeceğim hayırlısı bakalım

günaydın,
of kızlar ya altın daha da düşecek diye tl de kaldıydım. 70 kusurları gördüğünde almalıydım :KK43:(
Siz ne dersiniz? 4000 tl var altın alayımmı onunla?

canım sen altını yarın bozdrumıcan ki
var mı acele işin
al bence dursun kenarda

dua topiğine geldin mi
cuma günü bana dua etmeye gelsene:KK16::KK16::KK16:

X