- 14 Mart 2012
- 5.709
- 3.272
BENCEDEEE ARTIK DAHA ÇOK YAPMAN GEREK BACIMM... hattaa ben tutturdum difrizmi alsam diye ama ne para nede evde yer varrrgökçecim seni tebrik ederim :))))))
ben bu sene aslında yapmıcaktım bişe ama bebişim kışın ek gıdaya geçice için sırf onun için yapmaya karar verdim
bu pazartesi diil ama önümüzdeki pazartesi günü bi pazar yapıcam tam yapıcam:)))))
yaptıklarımı yazim önce,
5 kilo bezelyeyi ayıkladım poşetledim 12 poşet çıktı
bizim orda amasyada yani OLCA salça bir numaralı salçadır burdaki bi yemek kaçığı olcanın bi tatlı kaşığına bedel ve çooooook lezzetli vede küflenmiyor nasılsa artık
gelirken 10 kilo salça aldım son kullanım tarihi 3 yıl daha var :))))))
kabuk tarhana aldım memleketten 2.5 kilo toz tarhana gibi diil bizimki ekşi yoğurttan yapılıyo
yapcaklarıma gelince
3 kilo şeftali alıp kabuklarını soyup dilimleyip dondurucuya atcam çıkarınca püre yapıp bebişe yedirmek için
5 kilo taze fasulye alcam.bildiğimiz yemeğini yapıorum ben taze fasulye soğuyuncada yarım kilo olcak şekilde paketleyip hop dondurucuya atıorum geçen sene 1 kilodan denedim süperdi
kışın çıkarıp sadece tencereye koyup ısıtıorum
4 kilo yeşil biberi 4 kiloda kırmızı biberi çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp yemeklip ince ince doğrayıp paketliorum
kışın soteye pizzaya yemeklere koyyorum geçen sene 2 şer kilodan yaptım daha ocak bitmeden bitti:)))))
10 tane mısırı pişirip ayıklayıp poşetlicem pizzalar için:)))))
salatada dondurulmuş mısır sevmiorum marketten konserve almak daha lezzetli gelio
1 kilo slatalıı rendeleyip suyunu sıkıp poşetlicem cacık için belki 2 kiloda yapabilirim:))))
1 kilo kabağı küp küp doğrayıp poşetlicem bebişin sebze çorbaları için
son olarak domates bu sene küp küp doğrayıp koycam geçen sene konserve yapmıştım konservenin kendine has ekşimsi bi tadı olurya onu sevmedim:)))))
yoksa kışın harika iyi oluyorrr bende taze taze yemesini sevenlerdenimm...
bizimkilerde domatesi bile kuruturrr kışaa ondann salatalar ezmeler vs.. bebişlere mamalar yaparlar
bol c vitaminli ve kansere biberir olan közlenmiş kırmızı biberideee blendırdan geçinde kışın ek gıdalarda veryolarr yoğurtluyonn vs...
maydanoz dereotu vs..bile koyan varrr (annem gibi)
ha ben geçen yıl salatalık yapmıştımmm 1kgm tupper rondosundan çekince sulanmammıştı onları porsiyonluk paketlemiştimmm sen gibi bunu dediğin iyi oldu bacımmm:) yer kalırsaaa tabiii kurbanda yakın olunca dolap yer yok
haa birde yerden tasarruf olsun diye mısırı ben kurutup koycammm haşlar yeriz diyeee bir kaç şeyi kurutma metoduna gidicem artık:)
bu aradaa bende salça yapam dedimde daha doğalll amann sonra 20kgmdannn 2 kg anca çıkınca aman kalsın dedim... kim uğraşcak onun yerineee küp küp doğradımmm pasta kalıplarında dondurup poşetledim bir porsiyonluk vs... bende olca veya öncü kullanyorum salçada...
tokat amasya civarı markası bilirsin sen geçen şokda domatesi a101 dede biber salçası indirimdeydi aldımmm baya gider banaa...
ha birde öncü 3ü bir arada salçası çıkarmış tek kavanozda domates acıbiber ve tatlı biber salçası olan bir üretim yapmışçok beğendim
senideeee şimdiden tebrik edeyim bacım yapacakların içinnnn...