Kirli Çıkılar )))

gökçecim seni tebrik ederim :))))))

ben bu sene aslında yapmıcaktım bişe ama bebişim kışın ek gıdaya geçice için sırf onun için yapmaya karar verdim

bu pazartesi diil ama önümüzdeki pazartesi günü bi pazar yapıcam tam yapıcam:)))))

yaptıklarımı yazim önce,
5 kilo bezelyeyi ayıkladım poşetledim 12 poşet çıktı
bizim orda amasyada yani OLCA salça bir numaralı salçadır burdaki bi yemek kaçığı olcanın bi tatlı kaşığına bedel ve çooooook lezzetli vede küflenmiyor nasılsa artık
gelirken 10 kilo salça aldım son kullanım tarihi 3 yıl daha var :))))))
kabuk tarhana aldım memleketten 2.5 kilo toz tarhana gibi diil bizimki ekşi yoğurttan yapılıyo

yapcaklarıma gelince
3 kilo şeftali alıp kabuklarını soyup dilimleyip dondurucuya atcam çıkarınca püre yapıp bebişe yedirmek için

5 kilo taze fasulye alcam.bildiğimiz yemeğini yapıorum ben taze fasulye soğuyuncada yarım kilo olcak şekilde paketleyip hop dondurucuya atıorum geçen sene 1 kilodan denedim süperdi
kışın çıkarıp sadece tencereye koyup ısıtıorum

4 kilo yeşil biberi 4 kiloda kırmızı biberi çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp yemeklip ince ince doğrayıp paketliorum
kışın soteye pizzaya yemeklere koyyorum geçen sene 2 şer kilodan yaptım daha ocak bitmeden bitti:)))))

10 tane mısırı pişirip ayıklayıp poşetlicem pizzalar için:)))))
salatada dondurulmuş mısır sevmiorum marketten konserve almak daha lezzetli gelio

1 kilo slatalıı rendeleyip suyunu sıkıp poşetlicem cacık için belki 2 kiloda yapabilirim:))))

1 kilo kabağı küp küp doğrayıp poşetlicem bebişin sebze çorbaları için

son olarak domates bu sene küp küp doğrayıp koycam geçen sene konserve yapmıştım konservenin kendine has ekşimsi bi tadı olurya onu sevmedim:)))))
BENCEDEEE ARTIK DAHA ÇOK YAPMAN GEREK BACIMM...:KK66: hattaa ben tutturdum difrizmi alsam diye ama ne para nede evde yer varrr :KK43:
yoksa kışın harika iyi oluyorrr bende taze taze yemesini sevenlerdenimm...
bizimkilerde domatesi bile kuruturrr kışaa ondann salatalar ezmeler vs.. bebişlere mamalar yaparlar:KK66:
bol c vitaminli ve kansere biberir olan közlenmiş kırmızı biberideee blendırdan geçinde kışın ek gıdalarda veryolarr yoğurtluyonn vs...
maydanoz dereotu vs..bile koyan varrr (annem gibi)
ha ben geçen yıl salatalık yapmıştımmm 1kgm tupper rondosundan çekince sulanmammıştı onları porsiyonluk paketlemiştimmm sen gibi bunu dediğin iyi oldu bacımmm:) yer kalırsaaa tabiii kurbanda yakın olunca dolap :KK43: yer yok

haa birde yerden tasarruf olsun diye mısırı ben kurutup koycammm haşlar yeriz diyeee bir kaç şeyi kurutma metoduna gidicem artık:)

bu aradaa bende salça yapam dedimde daha doğalll amann sonra 20kgmdannn 2 kg anca çıkınca aman kalsın dedim... kim uğraşcak onun yerineee küp küp doğradımmm pasta kalıplarında dondurup poşetledim bir porsiyonluk vs... bende olca veya öncü kullanyorum salçada...
tokat amasya civarı markası bilirsin sen:KK66: geçen şokda domatesi a101 dede biber salçası indirimdeydi aldımmm baya gider banaa...
ha birde öncü 3ü bir arada salçası çıkarmış tek kavanozda domates acıbiber ve tatlı biber salçası olan bir üretim yapmışçok beğendim :KK66:

senideeee şimdiden tebrik edeyim bacım yapacakların içinnnn...:KK66:

gokçe bacım dondurma amaçlı kullandıgın pasta kalıplarının fotosunu koyar mısın.
bir de şeftaliyi nasıl koymayı düşünüyorsun

gokçe bacım dondurma amaçlı kullandıgın pasta kalıplarının fotosunu koyar mısın.
bir de şeftaliyi nasıl koymayı düşünüyorsun

benimkilerin resimleri çekik ama bilgisayara fotodan koyduklarmı küçültemedim boyutuuu, ceptende bluetu sıkıntılı olmadı o bakıma aynısın rengi değişiğinden koyyommm yengemden öğrendim domatesleri rendele rondola veyaaa ince doğraaa sulu sulu koy bu kalıplaraaa hiç bişe yapmadannnn sonraaa 7-8- saat sonra donuncaa çıkart poşetleee ve tekrar kalıpları kullanabilirsin öyleee yaptımm bacımmm hemmm kışın yemeğee hemen buzuyla aat açılsın pişir buzu zaten onun doğal suyu :KK66: hemde menemene sos olayındaki riske gerek kalmıyor ama ahhh difrizim olacak yerim oucak neler yaparım neler:KK43: $idomateslikmages.jpg $domatesmages.jpg bu şekilde silikon mufffin kapları bacımmm... dediğim gibi bende yenge hatundan öğrendim....

ayrıca şeftaliyideee kabukları soy çekirdekleri çıakrt ve çekirdeği çıkartınca kalan siyahlığıda koparrr temizlee ister 2 ayrık ister 4 dilim istersen doğraa küp küppp ve hemen buzdolabı poşetlerne porsiyonluk koyyy hoppppppp difrize...
burdaaa ana mesele difrizzzzz.... ve poşetleride çok şişko tuttmaa yatık yapki balık istifi yerin daha kullanışlı olsun bacımmm:KK66:

inşallah yararlı olmuştur yazımmm:KK36:

günaydın kızlar hayırlı sabahlar

kış için hazırladıklarınızı Rabbim huzurla yemeyi nasip etsin inşaallah :KK16:

ben bu yıl fasulye barbunya koyarım
vişne koydum komposto için bol bol
bezelyem köz patlıcan kırmızı biber geçen yıldan artmış bu yıl yapmam
domatesim bile artmış belki koyarım
biber de atarım biraz
salatalık cacık için rendeleyebilirim

kayısı ve çilek komposto için koymuşum

bunların dışında ben hiç patlıcak kabak biber vs kurutmuyorum
annem kuru biber verir
kayınvalidem nanemi kurutmuş
tarhanamı da getirdi

nohut fasulye bulgur ceviz vs kayınvalideden gelir
turşumu da annem yapar
benim hazırlıklar bu kadar :KK34:

günaydınlaarrr

ben evde olmadığımdan kış hazırlığı yapamıyorum ama o kadar özeniyorum ki
ben de eskiden taze fasulyeyi çorbalık küçük doğrar koyardım yemeğini ikimizde sevmeyiz çünkü
bezelye koyardım bir de taze barbunya
kışın yemek yapmaya üşendim mi en kolay yemek oluyordu bezelye
domates doğrar poşetlere koyardım
başka da büyük bişi yapmazdım bilmezdim çünkü
burdan bi ton şey öğrendim ama yapsam da yemek yapan yok boşa olcak
inşallah Allahım istediğim sınavın sonunda istediğim işi nasip eder
ben de evime döner layıkıyla kış hazırlığı yaparım inşallah

merhaba hanımlar altın yükselişte:KK23:
yakında 91 den aldığım 5 gr lık altında ettiğim zarardan kurtulcam gibi görünüyor

Hayırlı olsun sevımlıcım dısınız.. 2.5 yaşına kadar sureklı dıs meselesıyle ugrasacaksınız 20 tane cıkacak kolay degıl
Valla helal olsun ya nasıl bebekten vakıt bulup yapıyorsunuz ben çok tembelım temızlık konusunda hele kı benım kız yarım gun krese başlayınca ıyıce tembelledım bakıcı ablamız o saatlerde evı toparlayıp temızlıkle uğraşıyor, bana bı şey kalmıyor ev hep duzenlı derlı toplu ama detay çekmece dolap işi bile gözümde büyür oldu.
Oturma odasına guzel bır dolap yaptırıcam ortada fazlalıkları kaldırmak ıcın.. Dolapla beraber kadın cağırıcam o kaba temızlığı yapar cam kapı bız ablayla detay temızlık yaparız..halılar da gıdecek off çok işim var

evde yardımcı olunca insanın içinden yapmak gelmez nasıl olsa bir yapan var diye
eskiden benim evdede bakıcım vardı işleri yapıyordu çok rahattım
şimdi hemen hemen tüm işlerimi kendim yapıyorum (cam halı hariç)
eskiden sık kadın çağırırdım temizliğe şimdi 2-3 ayda bir
biraz cimrileşmiş miyim ne?????

Kernek kadın az almana tasarruf diyelim cimrilesmek degil de insan bazen e işi yapmayı özlüyor demek ki ben koca docentlerin yalancisiyim ben ozlemem çünkü :)

Bizde kış hazırlığı olarak ;
bezelye poşetledik,
fasülye kuruttuk,
fasülye domatesle soteleyip koyduk,
biber kuruttuk,patlıcan kuruttuk,
bamya ayıklayıp poşetlere koyduk,
annem şeftali reçeli yaptı,
aklıma bunlar geldi unuttuklarım olabilir

size çok saçma gelcek belki ama ben stresimi iki şekilde atıorum
mühim bi karar verceksem , bişeye acayip sıkıldıysam , sevindiysem bazen zevk için

temizlik yapıorum ama hoşuma gidio yani buna sadece ev temizliğ olarak bakmayın mesela e-mailimi temizliorum , cam siliorum ,
takı kutumu temizliorum , kaşlarımı alıorum:)))))) yadaaaaa
işte bu en fecisi bişe soyyorum daha doğrusu yolmak diyebiliriz ve en önemlisi dudak tınaklarımla bildiğiniz çatır çatır derisini yoluorum:)))) tırnak yemek gibi bişe elimde diil:))) yada vücudumda bi yara varsa ve o yaranında bi kabuğu varsa hele bide canım sıkkınsa offff o kabuk belki 10 kere soyulur ama farkına varmıorum yaptıktan sonna yada canım yanınca farkediorum
yada güneşte yanınca deri soyulurya ben deliriorum ona
ortaokula falan giderken soycak bişe bulamadığımda elime uhu sürüp onu soyardım:)

buna mahal vermemk içinde genelde kendimi temizliğe falan veriorum enerjimi orda atıorum yoksa o ruh halim bitene kadar dudaklarım yara içinde geziorum:))))))
siz genede böle yazdıma bakmayın görünüşte normal görünüorum bide her zman yapmıorum tetiklenmem lazım:)))))

mühim bi karar verceksem , bişeye acayip sıkıldıysam , sevindiysem bazen zevk için

temizlik yapıorum ama hoşuma gidio yani buna sadece ev temizliğ olarak bakmayın mesela e-mailimi temizliorum , cam siliorum ,
işte bu en fecisi bişe soyyorum daha doğrusu yolmak diyebiliriz ve en önemlisi dudak tınaklarımla bildiğiniz çatır çatır derisini yoluorum:)))) tırnak yemek gibi bişe elimde diil:))) yada vücudumda bi yara varsa ve o yaranında bi kabuğu varsa hele bide canım sıkkınsa offff o kabuk belki 10 kere soyulur ama farkına varmıorum yaptıktan sonna yada canım yanınca farkediorum
ortaokula falan giderken soycak bişe bulamadığımda elime uhu sürüp onu soyardım:)

buna mahal vermemk içinde genelde kendimi temizliğe falan veriorum enerjimi orda atıorum yoksa o ruh halim bitene kadar dudaklarım yara içinde geziorum:))))))
siz genede böle yazdıma bakmayın görünüşte normal görünüorum bide her zman yapmıorum tetiklenmem lazım:)))))

al bi manyak daha :KK52::KK52:

Kernek kadın az almana tasarruf diyelim cimrilesmek degil de insan bazen e işi yapmayı özlüyor demek ki ben koca docentlerin yalancisiyim ben ozlemem çünkü :)

cimri kadının kibarcası tasarruflu kadın:KK1::KK1::KK1:
ev işini kadınların çoğu severek yapmıyor bence
üzerimize yıkılmış görev olduğundan mecburiyetten yapıyoruz
sil süpür toz al ovala ooy oy:KK76::KK76::KK76::KK76:

Son düzenleme:

bence de sen en doğrusunu yapıyorsun
madem stresli iken temizlik sana iyi geliyor
yap temizliğini hem sen rahatla hem işin bitsin

günaydın kızlar:KK16:
topiğimiz hareketlenmiş,çoooook sevindim
biz daha evimizde diiliz,haftaya geçeriz artık,ben de kışlıklara başlıycam,fasulye,biber,salatalık,mısır koymayı düşünüyorum,bezelye,turşu,reçel,tarhana annemler veriyor

sevimlicim hadi bakalım selinciimle beraber büyüttünüz minik yakışıklıları
classcım eviniz hayırlı olsun
bizim de bi tayin işimiz vardı,ma iptal ettiler kızlar,biraz üzgünüz bu aralar,birkaç yıl daha doğuda kalacağız,bize de çok dua edin

X