Kirli Çıkılar )))

hayırlı cumalar kızlar
epeydir yazmıyorum buraya
kimse olmayınca, bakıp çıkıyorum genelde
ama iki gündür canlanmış sanki
selinin yazdıklarını okuyunca yazasım geldi
ne zaman doğum yapıcam diye düşünürken şimdi bebeğe ek gıda ne verebilirim diye düşünüyorum
6.ayımızın içindeyiz çok şükür
ne çabuk geçti yaa
diş çıkarıcaz galiba, Ahmet huzursuz, mızmız
eli ağzında, salyalar damla damla gidiyor...

bu arada, ramazanı atlattık çok şükür
orucumu tutabildim, Allah kabul etsin
ahmetten fırsat buldukça da dolapların içini temizledim
ayrıntı işleri hallettim ve kadın tuttum bi günlüğüne
o da kapı, pencere mobilyanın dışını ve yerleri halletti
halıları da yıkamaya verdim, onlar da geldi, istediğim gibi temizlenmiş çok şükür
şu an evim tertemiz, o yüzden içim rahat
işe başlamama az kaldı, kendime plan yapmam lazım
yoksa hiçbi işim yetişmez, o zaman da bunalıma girerim :KK37:
amanınnnnnnn ne çabuk 6 ay olmuşşş bacım..
dişlerinizde şimdiden hayırlı ola ..artık yaparsın bir diş hediği....

evet zaman çooooook çabuk geçiyo hergün yeni bişe öğreniyor bizim sıpa:))))

vede dişşşş of of of Allah kolaylık versin sevimli
bizde atlatcaz o durumları ek gıda olayını ben şimdiden düşünüorum arada kavun suyu falan veriorum bi iki damla ağzına inanılmaz hoşuna gidio bizimkinin:))))))))

kızlar bi süre önce size bahsetmiştim maaş hesabımın olduğu bankada 2. bi hesap açtım
bu hesaba maaş küsüratlarını işte paramın küsüratlarını hemen hesaptan hesaba havale ediodum

mesela maaşım yatıo 2046 lira 16 lirası cuk bu hesaba
maaş farkım yattı 23 lira cuk bu hesaba
işte döner yatıo 648 lira 18 lirası cuk gene bu hesaba

2 ayda bu 2. hesabımda 107 lira birikmiş:))))
ve ben hiç bişe anlamadan :)))))) sadece küsüratla o paraya dokunmayı düşünmüorum şimdilik dursun belki lazım olur:)

deneyebilirsiniz acayip işe yarıo

selin yanlış bilmiyorsam maaş hesabı olmayan hesaplara 3 ayda bir banka işletim ücreti alıyorlar
biriktirdiğin paraların bankaya gitmesin
sordun mu bunu bankaya kesmiyorlarsa bende öyle birşey yapayım malum bebiş geliyor masraflarımız artıyor yavaş yavaş

amanınnnnnnn ne çabuk 6 ay olmuşşş bacım..
dişlerinizde şimdiden hayırlı ola ..artık yaparsın bir diş hediği....
oo diş hediği :KK23:
yaparız inşallah
evet zaman çooooook çabuk geçiyo hergün yeni bişe öğreniyor bizim sıpa:))))

vede dişşşş of of of Allah kolaylık versin sevimli
bizde atlatcaz o durumları ek gıda olayını ben şimdiden düşünüorum arada kavun suyu falan veriorum bi iki damla ağzına inanılmaz hoşuna gidio bizimkinin:))))))))

selin şu kamu spotu reklamı var ya, annelerin kucağında bebekler
annenin biri diyor, kısacık bi uykuya bile hasretim falan, yada öyle bişey işte
sonra diyor, ama bi gülümsemesi yetiyor
bizimki ayakta duruyordu işte, anam bi baktım ayağını kaldırıp adım attı
ben çığlık çığlığayım, inanamazsın, mutluluktan çığlık atıp gülüyorum
neymiş, ilk defa adım atmış, ama ne kadar tatlıydı

bazen diyorum, uyku saati gelse de uyusa
uyuyor, normalde yarım saat uyur gündüz her yatışında
bazen beni şaşırtır, bi saati geçer
o zaman da diyorum ki, kalksa artık sevsem, özledim

Gokce,Evet diger arkadaslarin dedigi gibi zaman canim geciyor.hatta bazen herseyi en erkenden halledesi durumlara dusuyorum.hazirliksiz olmaktan korkuyorum galiba.
Kizlar sizler kis hazirliklarina basladiniz mi?
Ben bugun,iki kucuk kavanoz yesil fasulye,iki kavanoz domates sosu yaptim.
Fasulyeden bir yarim kavonoz kaldi,bende onun icine tekradan iki domates ve bir buyukce kabagi dograyip,kabaklar hafif soru kivamda olacak sekilde pisirip kavonozladim.insallah iyi olur hepsi.
Kabakta pek emin degilim,iki sise cikti,turlu gibi birsey oldu.onceden yapmadigim icin,guzel olur mu bilmiyorum.
Aranizda Kanal konservesi tecrubesi olan var mi?
Ha birde onceki haftalarda fasulyeyi buzlugada atmistim,kabakta ayni sekilde.kabagi uc turlu yaptim.
Hepsinden ikiser kucuk Poset yaptim.birinde halka halka dograyip,kizartmalik attim,bununda nasil cikacagini bilmiyorum,ilk kez yaptim deneme amacli.
Digerini mucver yapmak icin rendeleyip koydum ve kalanida yemeklik dograyip attim.simdilik yaoabildiklerim bunlar,Fikir ve goruslerinizi ozellikle kabaga dair bekliyorum :)

gökçe tergandada cok guzel ındırım var nıyetın varsa kacırma... class hayırlı olsun bebeğın.. bursadasin artık demı

Gokce,Evet diger arkadaslarin dedigi gibi zaman canim geciyor.hatta bazen herseyi en erkenden halledesi durumlara dusuyorum.hazirliksiz olmaktan korkuyorum galiba.
Fasulyeden bir yarim kavonoz kaldi,bende onun icine tekradan iki domates ve bir buyukce kabagi dograyip,kabaklar hafif soru kivamda olacak sekilde pisirip kavonozladim.insallah iyi olur hepsi.
Kabakta pek emin degilim,iki sise cikti,turlu gibi birsey oldu.onceden yapmadigim icin,guzel olur mu bilmiyorum.
Ha birde onceki haftalarda fasulyeyi buzlugada atmistim,kabakta ayni sekilde.kabagi uc turlu yaptim.
Hepsinden ikiser kucuk Poset yaptim.birinde halka halka dograyip,kizartmalik attim,bununda nasil cikacagini bilmiyorum,ilk kez yaptim deneme amacli.
Digerini mucver yapmak icin rendeleyip koydum ve kalanida yemeklik dograyip attim.simdilik yaoabildiklerim bunlar,Fikir ve goruslerinizi ozellikle kabaga dair bekliyorum :)

arkadaşım maşallah sana:nazar:
ben yemeklerde bezelyeyi çok sevdiğimden 8 poşet haziranda buzluğa koymuştum
6 küçük kavanozda domates biber konservesi hazırladım
kabağı hiç denemedim
fasulyeleri geçmiş yıllarda şoklayarak buzluğa atıyordum tadı gayet iyi oluyordu

kızlar patlıcanı nasıl yapıyorsunuz
ben kızartarak koymuştum fakat bazılarının tadı iyi olmamıştı yani yemekte farklı bir tat vardı

gökçe tergandada cok guzel ındırım var nıyetın varsa kacırma... class hayırlı olsun bebeğın.. bursadasin artık demı

evet bursadayım
bebeğim geliyor okuluma yakın bir ev aldım okul ortamım iyi çok şükür herşey yoluna girdi
aman dilimi ısıramıyım nazar değmesin

arkadaşım maşallah sana:nazar:
ben yemeklerde bezelyeyi çok sevdiğimden 8 poşet haziranda buzluğa koymuştum
6 küçük kavanozda domates biber konservesi hazırladım
kabağı hiç denemedim
fasulyeleri geçmiş yıllarda şoklayarak buzluğa atıyordum tadı gayet iyi oluyordu

kızlar patlıcanı nasıl yapıyorsunuz
ben kızartarak koymuştum fakat bazılarının tadı iyi olmamıştı yani yemekte farklı bir tat vardı
Tesekkur ederim Kernel,sende yapmissin bayagi birseyler.ben buzluga attigim cogu seyden memnun kaldim,fasulyede oyle.ama buzdolabimin buzlugu,hepsini yapmama musait degil,herseyi almiyor,alsa dahi,el onunde illaki buzluga girmesi gereken seylet olunca yer ve saklama sorunu oluyor.bu sene konserve deneyeyim dedim.insallah bozulmadan kullanabilirim.
Patlicana gelince,ben bir gecen sene denemelik,firinda kozleyip ,salatasini xapmak icin koymustum ,gayet iyiydi.birde ben normal karniyarik yapuyorum,pisirikten sonra ,sogutup porsiyonlayip dolaba atiyorum,yiyecegin zaman cikarip yarim. Saat firinliyorum,acil durumlar icin,yada cabucak birseyler hazirlamak icin ideal oluyor.bunlarin disinda patlicanli birsey denemedim.bugun nette stärken bir sayfada domatesli patlican konservesi gordum.bir arat bakalim belki ilgini ceker.

feci hızlı geçmekte zaman bende birsürü bişey yaptımmm dur sayam sana 1 köybiberi domates soslu
2barbunya
3bamya domates soslu
4tazefasulye domates soslu
5vişne ve kayısı reçeli
6 küp doğranmış domatesler
7kırmızı biber közleme
8 patlıcan közleme(bunu yapamdım yapacam daha)
6 domates kurutmak istiyom 2-3 porsiyonluk kışa salata için
7 biber dolma difrize koydum
8 kırmızı yağlı biber difrize koydum
9.annemin yapımı yufkadan erişte
10anne yapımı çorbalık hamur
11 marmelat (elmalı pasta için)
12.incir reçeli yapasım var bakalım
13.şeftali doğrayıp koycam daha yapmadım
17 biber turşu
şimdilik bunlar bacım

yapmaaaa yaaaaa ahhhhh bir zamanımmmm olsada bir ankamalll yapsammm :KK43: :KK51::KK51:

feci hızlı geçmekte zaman bende birsürü bişey yaptımmm dur sayam sana 1 köybiberi domates soslu
2barbunya
3bamya domates soslu
4tazefasulye domates soslu
5vişne ve kayısı reçeli
6 küp doğranmış domatesler
7kırmızı biber közleme
8 patlıcan közleme(bunu yapamdım yapacam daha)
6 domates kurutmak istiyom 2-3 porsiyonluk kışa salata için
7 biber dolma difrize koydum
8 kırmızı yağlı biber difrize koydum
9.annemin yapımı yufkadan erişte
10anne yapımı çorbalık hamur
11 marmelat (elmalı pasta için)
12.incir reçeli yapasım var bakalım
13.şeftali doğrayıp koycam daha yapmadım
17 biber turşu
şimdilik bunlar bacım

yapmaaaa yaaaaa ahhhhh bir zamanımmmm olsada bir ankamalll yapsammm :KK43: :KK51::KK51:

daha ne olsun çalışkan arkadaşım

Selam kızlar selıncım şu küsürat atma işine bayıldım tatlım çok iyi akıl etmişsin maaşım olsaydı aynını ben de yapardım

Kış hazırlıklarından bahsetmişsiniz ben bezelye koydum dondurucuya. Eşimin kuzeni köyde bamya yetiştiriyor 9 kg bamya kurusu aldım bıraz fazla ama annemlere de vermek ıcın çok yaptırdım.. Vısne suyu 8 kavanoz ve 2 kg vısne tanesı buzluga.. Annem kayısı marmelatı yaptı. Yıne esımın aynı kuzenıne patlıcan bıber domates kurusu sıparısı verdım, kızın da paraya ıhtıyacı var benım de köy mamüllerine:KK66:) ıkımızın de işi görülmüş oldu. Bakıcı ablamız 6 şişe yaprak salamurası getırdı(parasıyla tabıkı).. Burdan bı tanıdığımıza yesıl fasulye sıparısı verdım 8 kg buzluğa konacak. Barbunya ve domates işi kaldı hayırlısıyla.. Bır de köz bıber koyacağım ben patlıcan koymuyorum buzluga tadı bozuluyor dendı hep. Kurusu yeterlı sanırım

Bır de yenı mahsullerden beklıyorum eşimin memleketınden
Nohut kurufasülye,mercımek(sarı kırmızı yesıl),yarma bir de pekmez tabıkı de.. Köylüler satışa geçınce alacağım kısmetse

Ozlemcım ayakkabın hayırlı olsun ben de nıne westı zengın ettım geçen gün:KK37:
Kırlı çıkılardan ayrı kalalı çok harcar olduydum:KK37: frene basmak lazım azzıcık

gökçecim seni tebrik ederim :))))))

ben bu sene aslında yapmıcaktım bişe ama bebişim kışın ek gıdaya geçice için sırf onun için yapmaya karar verdim

bu pazartesi diil ama önümüzdeki pazartesi günü bi pazar yapıcam tam yapıcam:)))))

yaptıklarımı yazim önce,
5 kilo bezelyeyi ayıkladım poşetledim 12 poşet çıktı
bizim orda amasyada yani OLCA salça bir numaralı salçadır burdaki bi yemek kaçığı olcanın bi tatlı kaşığına bedel ve çooooook lezzetli vede küflenmiyor nasılsa artık
gelirken 10 kilo salça aldım son kullanım tarihi 3 yıl daha var :))))))
kabuk tarhana aldım memleketten 2.5 kilo toz tarhana gibi diil bizimki ekşi yoğurttan yapılıyo

yapcaklarıma gelince
3 kilo şeftali alıp kabuklarını soyup dilimleyip dondurucuya atcam çıkarınca püre yapıp bebişe yedirmek için

5 kilo taze fasulye alcam.bildiğimiz yemeğini yapıorum ben taze fasulye soğuyuncada yarım kilo olcak şekilde paketleyip hop dondurucuya atıorum geçen sene 1 kilodan denedim süperdi
kışın çıkarıp sadece tencereye koyup ısıtıorum

4 kilo yeşil biberi 4 kiloda kırmızı biberi çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp yemeklip ince ince doğrayıp paketliorum
kışın soteye pizzaya yemeklere koyyorum geçen sene 2 şer kilodan yaptım daha ocak bitmeden bitti:)))))

10 tane mısırı pişirip ayıklayıp poşetlicem pizzalar için:)))))
salatada dondurulmuş mısır sevmiorum marketten konserve almak daha lezzetli gelio

1 kilo slatalıı rendeleyip suyunu sıkıp poşetlicem cacık için belki 2 kiloda yapabilirim:))))

1 kilo kabağı küp küp doğrayıp poşetlicem bebişin sebze çorbaları için

son olarak domates bu sene küp küp doğrayıp koycam geçen sene konserve yapmıştım konservenin kendine has ekşimsi bi tadı olurya onu sevmedim:)))))

hayırlı cumalar kızlar
epeydir yazmıyorum buraya
kimse olmayınca, bakıp çıkıyorum genelde
ama iki gündür canlanmış sanki
selinin yazdıklarını okuyunca yazasım geldi
ne zaman doğum yapıcam diye düşünürken şimdi bebeğe ek gıda ne verebilirim diye düşünüyorum
6.ayımızın içindeyiz çok şükür
ne çabuk geçti yaa
diş çıkarıcaz galiba, Ahmet huzursuz, mızmız
eli ağzında, salyalar damla damla gidiyor...

bu arada, ramazanı atlattık çok şükür
orucumu tutabildim, Allah kabul etsin
ahmetten fırsat buldukça da dolapların içini temizledim
ayrıntı işleri hallettim ve kadın tuttum bi günlüğüne
o da kapı, pencere mobilyanın dışını ve yerleri halletti
halıları da yıkamaya verdim, onlar da geldi, istediğim gibi temizlenmiş çok şükür
şu an evim tertemiz, o yüzden içim rahat
işe başlamama az kaldı, kendime plan yapmam lazım
yoksa hiçbi işim yetişmez, o zaman da bunalıma girerim :KK37:

Hayırlı olsun sevımlıcım dısınız.. 2.5 yaşına kadar sureklı dıs meselesıyle ugrasacaksınız 20 tane cıkacak kolay degıl
Valla helal olsun ya nasıl bebekten vakıt bulup yapıyorsunuz ben çok tembelım temızlık konusunda hele kı benım kız yarım gun krese başlayınca ıyıce tembelledım bakıcı ablamız o saatlerde evı toparlayıp temızlıkle uğraşıyor, bana bı şey kalmıyor ev hep duzenlı derlı toplu ama detay çekmece dolap işi bile gözümde büyür oldu.
Oturma odasına guzel bır dolap yaptırıcam ortada fazlalıkları kaldırmak ıcın.. Dolapla beraber kadın cağırıcam o kaba temızlığı yapar cam kapı bız ablayla detay temızlık yaparız..halılar da gıdecek off çok işim var

Hayırlı olsun sevımlıcım dısınız.. 2.5 yaşına kadar sureklı dıs meselesıyle ugrasacaksınız 20 tane cıkacak kolay degıl
Valla helal olsun ya nasıl bebekten vakıt bulup yapıyorsunuz ben çok tembelım temızlık konusunda hele kı benım kız yarım gun krese başlayınca ıyıce tembelledım bakıcı ablamız o saatlerde evı toparlayıp temızlıkle uğraşıyor, bana bı şey kalmıyor ev hep duzenlı derlı toplu ama detay çekmece dolap işi bile gözümde büyür oldu.
Oturma odasına guzel bır dolap yaptırıcam ortada fazlalıkları kaldırmak ıcın.. Dolapla beraber kadın cağırıcam o kaba temızlığı yapar cam kapı bız ablayla detay temızlık yaparız..halılar da gıdecek off çok işim var

2.5 yıl öyle mi :KK37:
ondan sonra da ikinci çocuğu düşünürüz zaten
ömrümüz diş çıkarmayla geçeeeer giderrr :KK53:

o ıvır zıvır işler bi 15-20 gün sürdü :KK37:
ama yapınca da bi hafifledim ki
bana da dolap içlerini temizlemek çok zor geliyor
bebek uyudukça ya da keyfi varsa onun yanıma alıp yaptım

benim yaptığım hiçbişe
hele selinin yaptıklarına bak :KK53:
helal olsun selin sana
seninki küçük hem de, bi de onca kış hazırlığı
maşallah :nazar: