Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
amanınnnnnnn ne çabuk 6 ay olmuşşş bacım..hayırlı cumalar kızlar
epeydir yazmıyorum buraya
kimse olmayınca, bakıp çıkıyorum genelde
ama iki gündür canlanmış sanki
selinin yazdıklarını okuyunca yazasım geldi
ne zaman doğum yapıcam diye düşünürken şimdi bebeğe ek gıda ne verebilirim diye düşünüyorum
6.ayımızın içindeyiz çok şükür
ne çabuk geçti yaa
diş çıkarıcaz galiba, Ahmet huzursuz, mızmız
eli ağzında, salyalar damla damla gidiyor...
bu arada, ramazanı atlattık çok şükür
orucumu tutabildim, Allah kabul etsin
ahmetten fırsat buldukça da dolapların içini temizledim
ayrıntı işleri hallettim ve kadın tuttum bi günlüğüne
o da kapı, pencere mobilyanın dışını ve yerleri halletti
halıları da yıkamaya verdim, onlar da geldi, istediğim gibi temizlenmiş çok şükür
şu an evim tertemiz, o yüzden içim rahat
işe başlamama az kaldı, kendime plan yapmam lazım
yoksa hiçbi işim yetişmez, o zaman da bunalıma girerim
oo diş hediğiamanınnnnnnn ne çabuk 6 ay olmuşşş bacım..
dişlerinizde şimdiden hayırlı ola ..artık yaparsın bir diş hediği....
evet zaman çooooook çabuk geçiyo hergün yeni bişe öğreniyor bizim sıpa:))))
vede dişşşş of of of Allah kolaylık versin sevimli
bizde atlatcaz o durumları ek gıda olayını ben şimdiden düşünüorum arada kavun suyu falan veriorum bi iki damla ağzına inanılmaz hoşuna gidio bizimkinin:))))))))
Gokce,Evet diger arkadaslarin dedigi gibi zaman canim geciyor.hatta bazen herseyi en erkenden halledesi durumlara dusuyorum.hazirliksiz olmaktan korkuyorum galiba.
Kizlar sizler kis hazirliklarina basladiniz mi?
Ben bugun,iki kucuk kavanoz yesil fasulye,iki kavanoz domates sosu yaptim.
Fasulyeden bir yarim kavonoz kaldi,bende onun icine tekradan iki domates ve bir buyukce kabagi dograyip,kabaklar hafif soru kivamda olacak sekilde pisirip kavonozladim.insallah iyi olur hepsi.
Kabakta pek emin degilim,iki sise cikti,turlu gibi birsey oldu.onceden yapmadigim icin,guzel olur mu bilmiyorum.
Aranizda Kanal konservesi tecrubesi olan var mi?
Ha birde onceki haftalarda fasulyeyi buzlugada atmistim,kabakta ayni sekilde.kabagi uc turlu yaptim.
Hepsinden ikiser kucuk Poset yaptim.birinde halka halka dograyip,kizartmalik attim,bununda nasil cikacagini bilmiyorum,ilk kez yaptim deneme amacli.
Digerini mucver yapmak icin rendeleyip koydum ve kalanida yemeklik dograyip attim.simdilik yaoabildiklerim bunlar,Fikir ve goruslerinizi ozellikle kabaga dair bekliyorum :)
gökçe tergandada cok guzel ındırım var nıyetın varsa kacırma... class hayırlı olsun bebeğın.. bursadasin artık demı
Tesekkur ederim Kernel,sende yapmissin bayagi birseyler.ben buzluga attigim cogu seyden memnun kaldim,fasulyede oyle.ama buzdolabimin buzlugu,hepsini yapmama musait degil,herseyi almiyor,alsa dahi,el onunde illaki buzluga girmesi gereken seylet olunca yer ve saklama sorunu oluyor.bu sene konserve deneyeyim dedim.insallah bozulmadan kullanabilirim.arkadaşım maşallah sana
ben yemeklerde bezelyeyi çok sevdiğimden 8 poşet haziranda buzluğa koymuştum
6 küçük kavanozda domates biber konservesi hazırladım
kabağı hiç denemedim
fasulyeleri geçmiş yıllarda şoklayarak buzluğa atıyordum tadı gayet iyi oluyordu
kızlar patlıcanı nasıl yapıyorsunuz
ben kızartarak koymuştum fakat bazılarının tadı iyi olmamıştı yani yemekte farklı bir tat vardı
feci hızlı geçmekte zaman bende birsürü bişey yaptımmm dur sayam sana 1 köybiberi domates sosluGokce,Evet diger arkadaslarin dedigi gibi zaman canim geciyor.hatta bazen herseyi en erkenden halledesi durumlara dusuyorum.hazirliksiz olmaktan korkuyorum galiba.
Kizlar sizler kis hazirliklarina basladiniz mi?
Ben bugun,iki kucuk kavanoz yesil fasulye,iki kavanoz domates sosu yaptim.
Fasulyeden bir yarim kavonoz kaldi,bende onun icine tekradan iki domates ve bir buyukce kabagi dograyip,kabaklar hafif soru kivamda olacak sekilde pisirip kavonozladim.insallah iyi olur hepsi.
Kabakta pek emin degilim,iki sise cikti,turlu gibi birsey oldu.onceden yapmadigim icin,guzel olur mu bilmiyorum.
Aranizda Kanal konservesi tecrubesi olan var mi?
Ha birde onceki haftalarda fasulyeyi buzlugada atmistim,kabakta ayni sekilde.kabagi uc turlu yaptim.
Hepsinden ikiser kucuk Poset yaptim.birinde halka halka dograyip,kizartmalik attim,bununda nasil cikacagini bilmiyorum,ilk kez yaptim deneme amacli.
Digerini mucver yapmak icin rendeleyip koydum ve kalanida yemeklik dograyip attim.simdilik yaoabildiklerim bunlar,Fikir ve goruslerinizi ozellikle kabaga dair bekliyorum :)
yapmaaaa yaaaaa ahhhhh bir zamanımmmm olsada bir ankamalll yapsammmgökçe tergandada cok guzel ındırım var nıyetın varsa kacırma... class hayırlı olsun bebeğın.. bursadasin artık demı
feci hızlı geçmekte zaman bende birsürü bişey yaptımmm dur sayam sana 1 köybiberi domates soslu
2barbunya
3bamya domates soslu
4tazefasulye domates soslu
5vişne ve kayısı reçeli
6 küp doğranmış domatesler
7kırmızı biber közleme
8 patlıcan közleme(bunu yapamdım yapacam daha)
6 domates kurutmak istiyom 2-3 porsiyonluk kışa salata için
7 biber dolma difrize koydum
8 kırmızı yağlı biber difrize koydum
9.annemin yapımı yufkadan erişte
10anne yapımı çorbalık hamur
11 marmelat (elmalı pasta için)
12.incir reçeli yapasım var bakalım
13.şeftali doğrayıp koycam daha yapmadım
17 biber turşu
şimdilik bunlar bacım
yapmaaaa yaaaaa ahhhhh bir zamanımmmm olsada bir ankamalll yapsammm
daha ne olsun çalışkan arkadaşım
hayırlı cumalar kızlar
epeydir yazmıyorum buraya
kimse olmayınca, bakıp çıkıyorum genelde
ama iki gündür canlanmış sanki
selinin yazdıklarını okuyunca yazasım geldi
ne zaman doğum yapıcam diye düşünürken şimdi bebeğe ek gıda ne verebilirim diye düşünüyorum
6.ayımızın içindeyiz çok şükür
ne çabuk geçti yaa
diş çıkarıcaz galiba, Ahmet huzursuz, mızmız
eli ağzında, salyalar damla damla gidiyor...
bu arada, ramazanı atlattık çok şükür
orucumu tutabildim, Allah kabul etsin
ahmetten fırsat buldukça da dolapların içini temizledim
ayrıntı işleri hallettim ve kadın tuttum bi günlüğüne
o da kapı, pencere mobilyanın dışını ve yerleri halletti
halıları da yıkamaya verdim, onlar da geldi, istediğim gibi temizlenmiş çok şükür
şu an evim tertemiz, o yüzden içim rahat
işe başlamama az kaldı, kendime plan yapmam lazım
yoksa hiçbi işim yetişmez, o zaman da bunalıma girerim
Hayırlı olsun sevımlıcım dısınız.. 2.5 yaşına kadar sureklı dıs meselesıyle ugrasacaksınız 20 tane cıkacak kolay degıl
Valla helal olsun ya nasıl bebekten vakıt bulup yapıyorsunuz ben çok tembelım temızlık konusunda hele kı benım kız yarım gun krese başlayınca ıyıce tembelledım bakıcı ablamız o saatlerde evı toparlayıp temızlıkle uğraşıyor, bana bı şey kalmıyor ev hep duzenlı derlı toplu ama detay çekmece dolap işi bile gözümde büyür oldu.
Oturma odasına guzel bır dolap yaptırıcam ortada fazlalıkları kaldırmak ıcın.. Dolapla beraber kadın cağırıcam o kaba temızlığı yapar cam kapı bız ablayla detay temızlık yaparız..halılar da gıdecek off çok işim var