Kirli Çıkılar )))

ERKEKLER NEDEN ERKEN ÖLÜR..?

Akşam annemle babam televizyon seyrediyorlardı.

Annem, 'Geç oldu,' dedi, 'zaten yorgunum, ben yatıyorum.'

Annem kalktı, mutfağa gitti.

Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.

Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu.

Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi.

Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu.

Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.

Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.

Sonra çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu.

Banyodaki çöp sepetini boşalttı.

Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı.

Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti.Çiçekleri suladı.

Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.

Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı, okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabını aldı, masanın üstüne koydu.

Kek tarifleri defterini çıkardı,arkadaşına söz verdiği tarifi bir kağıda yazdı, çantasına koydu.

Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu.

Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı,dişlerini fırçaladı.

Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü.

Tırnaklarına baktı, törpüledi.

İçeriden 'sen yatmaya gitmemiş mıydın' diye seslenen babama 'şimdi gidiyorum' deyip köpeğin su kabını doldurdu.

Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.

Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş diyerek, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı, gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı.

Bana geldi, 'haydi yat artık, biraz da yarın çalışırsın,' dedi.

Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı.

6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.

Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi.

İşte o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir 'ben yatıyorum' dedi ve gitti yattı.

Sizce bu işte bir gariplik yok mu?

Kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz?

ÇÜNKÜ BİZİM YAPIMIZ UZUN ÇEKİŞLİ

(ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz)!

Merhaba kızlar
Seyyahım çok geçmiş oldun...
Selincim kardeşimde yaşıyor buna benzer sorunlar. Ben hep diyorum doğurmak değil de sonrasındaki bu kaç süreci daha zor sanki.
Dün itibarıyla iznin başladı. 2 hafta izinliyim.
Öperim hepinizi...

merhaba kızlar hızlıca baktım gördüğüm kadarıyla atananlar olmuş.
hayırlı uğurlu olsun darısı seyyahın ve özlemin diğer isteyenlerin başına olsun.
seyyah kızına çok geçmiş olsun.
selin, sevimsiz hadin büyütün bakalım bıcırıkları. darısı bizlere olsun..

oly yetiş bacım çok dardayız.
bize azcık bi mesleki tanıtım yapıver.
mesleğini önerir misin?
muayene açmak çok pahalı olduğunu biliyorum. peki diş hekimliğinde devlete atanma ihtimali nasıl?(bunu bilmiyoruz ve çok merak ediyoruz) 5 yıl atanamayan arkadaşın diş hekimi mi yoksa :111:
bir de devlet hastanelerinde ne kadar civarında alıyorlar?

her an fizyoterapi ve rehabilitasyon yazabiliriz. iş bulma imkanı yüksekmiş. 3.5-5 bin arası maaşı varmış.
özelde olsun devlette olsun iş bulma zorluğu yokmuş. bir de okuması 4 yıl.
ama en nihayetinde doktor değil işte. diş hekimi ise doktor. kardeşim için soruyorum çok kararsız kaldık.
ya da beklese seneye daha iyi çalışsa tıp için mi uğraşsa bilemedik. sorma ne zor iş:KK31:
İnşallah görürsün yarın başlıyor tercihler.

merhaba kızlar hızlıca baktım gördüğüm kadarıyla atananlar olmuş.
hayırlı uğurlu olsun darısı seyyahın ve özlemin diğer isteyenlerin başına olsun.
seyyah kızına çok geçmiş olsun.
selin, sevimsiz hadin büyütün bakalım bıcırıkları. darısı bizlere olsun..

oly yetiş bacım çok dardayız.
bize azcık bi mesleki tanıtım yapıver.
mesleğini önerir misin?
muayene açmak çok pahalı olduğunu biliyorum. peki diş hekimliğinde devlete atanma ihtimali nasıl?(bunu bilmiyoruz ve çok merak ediyoruz) 5 yıl atanamayan arkadaşın diş hekimi mi yoksa :111:
bir de devlet hastanelerinde ne kadar civarında alıyorlar?

her an fizyoterapi ve rehabilitasyon yazabiliriz. iş bulma imkanı yüksekmiş. 3.5-5 bin arası maaşı varmış.
özelde olsun devlette olsun iş bulma zorluğu yokmuş. bir de okuması 4 yıl.
ama en nihayetinde doktor değil işte. diş hekimi ise doktor. kardeşim için soruyorum çok kararsız kaldık.
ya da beklese seneye daha iyi çalışsa tıp için mi uğraşsa bilemedik. sorma ne zor iş:KK31:
İnşallah görürsün yarın başlıyor tercihler.

saolasın karanfilce

selam kızlar
savaş sınırları içine girdik,yani kayınvalidelerdeyiz:18:
hayırlısıylan şu 3 günü atlatıp tatile çıkmak istiyorum

selincim
mutlulukla,huzurla bakın bebişinize
ben çok özeniyorum böyle milletin ailesi geliyor
toruna bakıyor,mutlu mesut
çok imreniyorum
sonra bi bizimkileri bi eşimin ailesini düşünüyorum,senin yaşadıklarını yaşıycam muhtemelen

karanfilce hayırlısı olsun kardeşin hakkında

Gözümden kaçmış kusura bakmayın. Atananlar olmuş. Hayırlı olsun.
Bekleyenlerde inşallah bir daha ki sefere atanır.
İyi geceler...

Karanfilcecim hemen anlatayim:KK1:
5 yildir atanamayan dis hekimi degil canim rahat ol:KK34:
Biz kpss felan o tip sinavlara girmioruz atanmak icin
Yilda 1-2 kez kadrolar aciklanir listeler yayinlanir
Tercih yapar kuraya girersin
Son yillarda sozlesmeli aliyorlar
Ama secim zamani daimi kadro veriyorlar
Merkezler ve buyuk iller zor geliyor ama kucuk yerler ve dogu illeri kolay geliyor
Bosta kalmazsin ama nerde yasamak istedigine de bagli bisey
Ornegin konya merkez icin yillarca tercih yapman gerekebilir
Maasin atandigin kuruma gore degisiyor
Eger agiz dis sagligi merkezi ya da hastanesine atanirsan donerin cok olur puanini tamamlarsan 6 bin felan alirsin belki daha cok.
Ama normal devlet hastanesinin dis kadrosuna gidersen doner sermayeden cok alamazsin maasin 3-3.5 olur

Serbest isterse ne ala istedigi yere acabilir sinir yok
20-30 bine de malolabilir 100-150 bine de malolablir
O onun bolgede tutulmasina da bagli
Isleri iyi olursa sinir yok isleri iyi olmazsa kotu cunku kazanmasan bile cok fena vergi oduyorsun
Ya da ozel bi merkez ozel bir poliklinikte calisacak
Meslege yeni baslayanlari eziyorlar maalesef az para cok is gibi.. Biraz somurulme ihtimali var

Ya da uzmanlik sinavina girecek
Asistan dis hekimi olacak 4 sene okuyacak
Maas ve doner alacak bu surecte sanirim 2 bini bulur
Biz o maasla evlendik esyalariizi kendimiz aldik cocuk oldu felan fena para degildi
Uzman olursa isi daha kolay
Ornegin esim universitedeki kadrosunu saglik bakanligina aktardi cat diye il merkezi cikti
Hastanede rahat ve mutlu.
Su anda uzmanlik yasalari ve sinirlari yeni yeni duzenleniyor
O sebeple uzman ve pratisyen maas farki yok devlette
Ama gelecek ayni tiptaki gibi doner sermaye katsayi farki olacak
Beni biliyosun zaten universiteden kadromu direk yaktim ozele gectim
Cok rahatim ama uzmanim iste fark oluyor ister istemez
Sen hic reklam yapmasan da hasta seni buluyor bir sekilde..

Bir de bence cok kritik bir noktasi daha var
Okumasi cok pahali ve zahmetli
Okuken bir cok malzeme cebinden cikiyor
Surekli masraf yapiyorsun
Cok hiyerarsik ve cok insanin sabrini son noktasina kadar sinayan bir egitimi var
Allah girenlere ve isteyenlere sabir versin
1 sinava girebilmak icin 3 gun kapida bekledigimizi biliyorum
Yerlede oturup juri bekledigimizi.
Finallleri hasta uzerinde olurduk
Hasta bulamazsan sinava giremeden kalmis sayilirdin
Anlatsam roman olur
Cok agladigim cok helak oldugum baraji yetistirebilmek icin cok ac kaldigim olmustur
3 gun ust uste ayni dersin final sinavina girip gecen ama 4. Gun yapilan sozluden kalinca sinif tekrari yapanlar olmustur
Dedigim gibi disi seni ici beni yakar:KK34:

:) sevimlicim ben kendi adıma konuşcak olursam çocuk olayında en en en en başından beri
hamilelik sürecim çok iyi geçti bebişim hiç sıkıntı çıkarmadı son 3-4 gün kala azcık bi stres yaptım oda sağlıklı dogsun son zmanlarda bişe olmasın diyeydi:):
doğum cidden zor bi olay kim ne derse desin nasıl yapılırsa yapılsın zor yani ama şuda bi gerçekki hep diolardı o acıları unutursun diye şu anda unuttum:) sadece hissettiğim duyguları hatırlıorum o acı hissi silindi hafızamdan:) o yüzden bana şu an zor gibi gelmio:)
sonraki süreç için 2 gün sütüm gelmedi ona çok üzülmüştüm yapmadığım yemediğim şey kalmadı çok şükür oda geldi uykusuzluk bi şekilde gidiyo işlerde düzene giriyor şimdiye kadar kimse ev dağnık çamaşırlar kirli bulaşıklar tezhgahta beklediği için ölmedi diye kendimi rahatlatıorum işleride düzene sokmak üzereyim:) kendime plan yaptım:)
beni ennnnnnnn çok zorlayan süreç doğum olayında annem ve kayınananmın evimde 10 gün birlikte yaşamaları oldu ve sonrasında kaynanayla 2 gün beraber kalmak beni inanılmaz gerdi çamaşır ipi gibi oldum o 10 günü saymazsak hala başedilebilir buluorum

ah şimdiki aklım olsaydı açık açık sölerdim saolun yardımcı olcanızı biliorum ama annem gelcek doğumda yanımda olun ama sonrasında annem bakcak gerek olursa haber veririm deseydim ama bilemedim insan bazı şeyleri yaşamadan bilemiyo maalesef
bu şekilde yapsaydım herşey mikemmel ötesi olcaktı
bunlarda kafaya takılmıcak şeyler diil
evde eşimle birlikte kaldıktan sonra birbirimizi yedik hala içimdeki o soğukluğu yenebilmiş diilim
o an boşanmayı bile düşündüm biliomusun belki lohusalık belki başka bişey ama insan doğumundan 5 gün sonra eşinden boşanmayı düşüncek hale getirilebiliyosa düşün artık psikolojimi
çok şükür herkes evine döndü bende rahatladım yani yanımda 40 gün kalsalardı ben insanlıktan çıkardım heralde
ne kaynanayı ne kendi annemi istedim yanımda kalsın diye
kaynana kalsa alttan alttan yapcak yapcaklarını benim salak kocamın aklına gircek aramız açılcak sonra ben naptımki diycek
annem olsa eşin bana surat yaptı şu oldu bu oldu diycek kaynanan şöle böle virsürü şey zaten biliorum
öfff valla çekemezdim zorlanırım belki uykusuz kalırım belki pislikte bi süre yaşarım ama kafam rahat en azından

bende amme dertliymişim ha:)
ağlama duvarı yaptım burayı kusura bkamyın rahatladım ama:)

sonuç benim için en zoru dünürgillerdi:)

Fatıma'nın Ahiret Yolculuğundan Önceki Son Saatleri

Hz. Fatıma, can verdiği gün bütünüyle yatağa düşmüştü. Bir deri, bir kemik kalmıştı. Babasını rüyasında görmüş, ona şöyle demişti: "Kızım! Bana gel. Seni çok özledim." Ardından şöyle demişti: "Bu akşam yanıma geleceksin!…"

Uykusundan uyandı, ahiret yolculuğunun hazırlıklarına başladı. Doğru sözlü ve söyledikleri doğrulanan ve "Beni rüyada gören gerçekten görmüştür." diyen babasından yolculuğa çıkacağını duymuştu. Şu hâlde haberin doğruluğundan kuşkulanmaya, tereddüt etmeye gerek yoktu.

Gözlerini açtı. Bütün gücünü topladı. Ölüm öncesi son silkiniş sürecini yaşıyordu belki de. Gerekli hazırlıkları yapmak için ayağa kalktı. Hayatının bu son anlarını ganimet bildi. Hz. Zehra duvara tutunarak evin su bulunan tarafına doğru yürüdü. Titrek elleriyle çocuklarının elbiselerini yıkadı. Sonra çocuklarını çağırdı, başlarını yıkadı. Bu sırada Hz. Ali eve girdi. Sevgili eşinin hasta yatağından kalktığını, ev işlerini yapmaya başladığını gördü. O’na bakınca yüreği sızladı. Fatıma, sağlıklı zamanlarında bile kendisini yoran ağır işlere bu hâldeyken yeniden koşmuş olduğuna yüreği dayanamadı. Sağlığı bozulduğu hâlde, bu ağır işleri yapmaya kalkmasının sebebini sormasında şaşılacak bir şey yoktu elbette. Fatıma da büyük bir açıklıkla, bu günün, hayatının son günü olduğunu, çocuklarının başlarını ve elbiselerini yıkamak için kalktığını söyledi. Çünkü bu günden sonra anneleri olmayacak, yetim kalacaklar. Hz. Ali, bu haberin kaynağını sordu, Fatıma gördüğü rüyayı anlattı. Fatıma bizzat kendisi, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kendi ölüm haberini eşine vermiş oluyordu.

İbn Abbas, Fatıma'nın yazılı bir vasiyetini rivayet etmiştir ve bu rivayette şöyle deniyor:

"Bu, Resulullah'ın (s.a.v) kızı Fatıma'nın vasiyetidir. O bu vasiyette bulunurken Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın kulu ve resulü olduğuna, cennetin ve cehennemin hak olduğuna, kıyamet gününün gelmesinde şüphe bulunmadığına ve Allah'ın kabirlerde bulunan herkesi dirilteceğine şahitlik etmektedir. Ey Ali! Ben, Muhammed'in kızı Fatıma'yım. Allah beni seninle evlendirdi ki, dünya ve ahirette senin olayım. Sen başkalarından daha çok bana yakınsın. Na'şımın üzerine kâfur dök, beni yıka ve geceleyin beni kefenle. Namazımı kıl ve cenazemi geceleyin defnet. Hiç kimse bilmesin. Seni Allah'a emanet ediyorum ve çocuklarıma selâm söyle kıyamete kadar."

hz. fatıma'nın vefatı

Ömrünün Son Anları

Hz. Fatımatü'z-Zehra evin ortasına serili yatağına döndü ve yüzünü kıbleye çevirerek yatağa uzandı.

Söylendiğine göre, Fatıma kızları Zeyneb ve Ümmü Gülsüm'ü Haşimoğulları'ndan bir kadının evine gönderir ki, annelerinin ölümünü görmesinler. O, bunları, kızlarına duyduğu şefkatin, merhametin gereği olarak yapıyordu ki, ölüm musibetinin o ağır etkisinden korunsunlar.

Hz. Ali, Hasan ve Hüseyin o sırada evin dışındaydılar. Belki de o sırada zorunlu olarak ve belli bir maksada binaen dışarı çıkmışlardı.

Esma'dan rivayet edilir ki, Fatımatü'z-Zehra son nefesini vermek üzereyken Esma'ya şöyle dedi: "Resulullah (s.a.v) vefat ederken Cebrail cennetten kâfur getirmişti. Resulullah bu kâfuru üç kısma ayırdı; bir kısmını kendisi için, bir kısmını Ali için ve bir kısmını da benim için." Sonra şöyle dedi: "Ey Esma! Babamın falan yerde bulunan kâfurunun geri kalanını getir ve başımın ucuna koy." Esma kâfuru getirip başının ucuna koydu. Sonra, namaz kılmak için abdest alırken Esma'ya şöyle dedi: "Sürdüğüm kokuyu getir. Namaz kılarken giydiğim elbiselerimi getir." Sonra abdest aldı. Örtüyü üzerine serdi ve şöyle dedi: "Biraz bekle, sonra beni çağır. Cevap verdiysem bir şey yok demektir. Ama cevap vermediysem, bil ki babamın yanına gitmişim. O zaman hemen Ali'yi çağır."

Esma seslendi, cevap vermedi. Yüzündeki örtüyü kaldırdı. Fatıma, hayattan ayrılmıştı. Üzerine kapandı, bir yandan öpüyor, bir yandan da şöyle diyordu: "Ey Fatıma! Baban Resulullah'ın (s.a.v) yanına gittiğin zaman Esma bint-i Umeys'ten selâm söyle."

günaydın kızlar.
3 hafta sonra yine başladık bakalım mesaiye. bidahaki tatile kadar sorunsuz , hayırlı bir dönem olur inşallah.....
asmunikal hayırlı olsun canım kadron :))
başka atanan varmıydı?
seyyahımada en kısa zamanda nasip olsun inşallah....

olicim Allah razı olsun. çok güzel açıklamışsın. daha iyisi olamazdı :KK23:
ama bu kafamızın hala karışık olmadığı anlamına gelmiyor tabi :111:
bonus hoca da kafamızı karıştırdı zaten :KK1:

canım bi kaç şey daha sorcam.
hani bizler kuraya girer öyle atanırız dedin ya bu kurada beklemenin bi sınavı şusu busu yok mu?
misal yüksek alan istediği yere atansın kpss deki gibi. belirsizlik kötü bişey.

ne biliyim şimdi sen böyle söyleyince de kıyamadım kardeşime tıp okusa da aynı diş de..
sürekli stres sıkıntı vs..
senin yazdıklarınla da berber fizyoterapi daha bi ağır basmaya başladı.
kardeşim 17 yaşında kuzum erken gitti zaten. 4 yıl sonra Allah izin verirse eline mesleğini alır.
fizyoterapistlerin atama puanlarına baktım en iyi yerler 70-80 ki çoğu yer 0 la kapatmış.
4 milyar maaş veriyor devlet sanırım. e bunlarda özel ders gibi hastaneye gelemeyen hastaların evine de gitme var.. sonuçta erkek isterse onu da yapar.
konya merkezde yaşar ister özelde ister devlette. artık ayrı gayrı bıktım ya annemler de ilçede sıkıldım. hepimiz bir arada olalım istiyorum. bi küçüğüm de merkezde.

zaten ftr ciler devleti pek sevmiyor doktorla hemşire arasında sıkışıyorlarmış. akşam hemşire arkadaşım diyor tabi canım bizden ne farkları var onlar da hemşire diye. olur mu canım adam ilk 20 bine giriyor anca gidebiliyor. bi farkı olmalı.

eczacılıkların da yüzde 90 ı tutuyor sanırım bizim zamanımızdaki kadar popüler değil artık. ben bilmiyordum. onu eledik.

sonra pişman olur muyuz doktorluk diş hekimliği sonuçta. yükselme şansı daha yüksek. muayene açarsn daha iyi kazanırsın ama bizde de ticaret ya da ona benzer şeylerden korkarız işte düz memur kafası.

diş yazarsak erzurum sivas gelirse; fizyoterapide gazi, marmara geliyor böyle de bi durum var. ne biliyim kafam bin beş yüz işte :111:

dün kayınvalide hanım sağolsun vişne ayıklayıp getirmiş
ondan önceki gün 1 kasa vişne sana yeter mi diye sormuştu :KK53::KK53::KK53::KK53: :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

anne 3-5 kilo yeter dedim

getirdiği vişnelerden 1 tabak kadarını reçel yaptım

kış için reçel yapmıyorum yenmiyor diye
şimdi taze taze yensin

$DSC01898.jpg

farmasi, eline sağlık canım, vişne ve çilek reçeli bizim de favorimizdir :KK31: ayrıca yaptığın paylaşım çok güzeldi, çok etkilendim

olicim Allah razı olsun. çok güzel açıklamışsın. daha iyisi olamazdı :KK23:
ama bu kafamızın hala karışık olmadığı anlamına gelmiyor tabi :111:
bonus hoca da kafamızı karıştırdı zaten :KK1:

canım bi kaç şey daha sorcam.
hani bizler kuraya girer öyle atanırız dedin ya bu kurada beklemenin bi sınavı şusu busu yok mu?
misal yüksek alan istediği yere atansın kpss deki gibi. belirsizlik kötü bişey.

ne biliyim şimdi sen böyle söyleyince de kıyamadım kardeşime tıp okusa da aynı diş de..
sürekli stres sıkıntı vs..
senin yazdıklarınla da berber fizyoterapi daha bi ağır basmaya başladı.
kardeşim 17 yaşında kuzum erken gitti zaten. 4 yıl sonra Allah izin verirse eline mesleğini alır.
fizyoterapistlerin atama puanlarına baktım en iyi yerler 70-80 ki çoğu yer 0 la kapatmış.
4 milyar maaş veriyor devlet sanırım. e bunlarda özel ders gibi hastaneye gelemeyen hastaların evine de gitme var.. sonuçta erkek isterse onu da yapar.
konya merkezde yaşar ister özelde ister devlette. artık ayrı gayrı bıktım ya annemler de ilçede sıkıldım. hepimiz bir arada olalım istiyorum. bi küçüğüm de merkezde.

zaten ftr ciler devleti pek sevmiyor doktorla hemşire arasında sıkışıyorlarmış. akşam hemşire arkadaşım diyor tabi canım bizden ne farkları var onlar da hemşire diye. olur mu canım adam ilk 20 bine giriyor anca gidebiliyor. bi farkı olmalı.

eczacılıkların da yüzde 90 ı tutuyor sanırım bizim zamanımızdaki kadar popüler değil artık. ben bilmiyordum. onu eledik.

sonra pişman olur muyuz doktorluk diş hekimliği sonuçta. yükselme şansı daha yüksek. muayene açarsn daha iyi kazanırsın ama bizde de ticaret ya da ona benzer şeylerden korkarız işte düz memur kafası.

diş yazarsak erzurum sivas gelirse; fizyoterapide gazi, marmara geliyor böyle de bi durum var. ne biliyim kafam bin beş yüz işte :111:

canım kpss felan yok bi sıra bi puan yok.
rastgele atanıyorsun kura usulü.
uzmanlık sınavı ayrı ama. aynı tıp gibi. yüksek puan yüksek bölüm..
çok zor işiniz Allah kolaylık versin.
düzgün bir iş düzenli bir maaş herkes için altın kıymetinde şimdi..
o sebeple illa hekimlik branşı olmalı diye düşünmeyin
bana sorsan kendi kardeşim için, dünyanın öbür ucunda bilmem hangi dalda bilim yapacağına,herkes gibi bir işi bir maaşı olsaydı da yanımızda olsaydı derim.. çünkü aile ve birliktelik herşeyin üstünde. bunu kardeşimden ayrı olunca daha iyi anladım

karanfilce sağlık sektörü olduğu için bende bi yorum yapmak istiorum.....

eczacılığı bilemicem ama diş hekimliğimi fizyoterapistlikmi dersen diş hekimliğini tek geçerim arkadaşım
ikisininde okumasını bilemiorum zorluklarını öğrencilik sürecinde neler yaşadıklarını falan
ama fizyoterapist sonuçta teknik sınıf oluyo sağlıkta personeller ikiye ayrılır özlük işlerinde falan hep böle
doktorlar ve yardımcı personeller bu yardımcı personeller hemşireler teknik sınıftlar teknisyenler herkes
açıkçası okuduğu üniversite evet çok önemli ama diş hekimliğinde oly nin atanma koşullarında sölediklerini varsayarsak
hangi üniden mezun olduüğunun önemi yok yani tunceliden mezun olanda aynı kurada atancak boğaziçinden mezun olanda
diş hekimliği en azından adı hekim olarak sağlık sektöründe yardımcı personel olmak çok zor ayrıca yükselme şansıda var fizyoterapist en fazla ne kadar yükselebilir?
vede aldıkları maaş öyle çok yüksek diil nerden biliorum geçen sene bi arkadaşımla birlikte öss ye girdik arkadaşımın eh işte bi puanı vardı hemşirelikte bu kadar ezilceme özelde okuyup maaşımın iki katını alırım dedi araştırdık tanıdığımız devlet hatsanelerindeki fizzyoterapi bölümlerindekilerle konuştuk geçen sene çapada 4 yıllık fakülte mezunu 2.650 tl alıyodu:) dönerle birlikte ve 6 yıllık çalışan bi hanım:) yani abartılcak bi maaşı yok:)

hastaneleri arayıp fizyoterapi bölümündeki kişilerle konuşup fikirde alın bence :)
ama diş hekimlği bak adı üstünde hekim:) tek geçiyorum:)

canım kpss felan yok bi sıra bi puan yok.
rastgele atanıyorsun kura usulü.
uzmanlık sınavı ayrı ama. aynı tıp gibi. yüksek puan yüksek bölüm..
çok zor işiniz Allah kolaylık versin.
düzgün bir iş düzenli bir maaş herkes için altın kıymetinde şimdi..
o sebeple illa hekimlik branşı olmalı diye düşünmeyin
bana sorsan kendi kardeşim için, dünyanın öbür ucunda bilmem hangi dalda bilim yapacağına,herkes gibi bir işi bir maaşı olsaydı da yanımızda olsaydı derim.. çünkü aile ve birliktelik herşeyin üstünde. bunu kardeşimden ayrı olunca daha iyi anladım

anladım canım sağolasın..
sen uzmanlığı yarıda bırakmadın değil mi? tamaladın. değilse bu ayrıntılı diş teli olayları filan yapılmıyor..

gerçekten yükselmek, yurtdışında çok daha iyi başarılara imza atmak elbette güzel. ama birarada mutlu huzurlu biraz da rahat olmak da paha biçilemez.
ben bittim kendi karar versin artık..dicem de o da kararsız ve bizden de yardım istiyor iki bölüm de çok hoşuna gidiyor.

sevimli, canım diş yazarsak erzurum filan tutabilir başında biteriz artık :KK1:

X