- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selincimmm hayatında yeni bir dönem ben de doğurmam diyordum sezeryan sonrası ama düşünüyorum yine
o minicik var ya her gün hayatına yeni bişey katacak ömrüne ömür katacak canına can katacak
o üzülünce üzüleceksin sevinince sevineceksin o hastaysa sen daha hasta olacaksın ama bir o kadar güçlü olacaksın
karnı doyduğunda senin karnın duymuş gibi mutlu olacaksın
sonra kurallar koyacaksın o kurallara uymayınca uysun diye ceza vermen gerekecek o an içinde fırtınalar kopacak içinden senin için bebeğim diyeceksin için için ağlayacaksın
düşünce için acıyacak ama güçlü olsun diye yok bişey diyeceksin oysa yüreğin ağzına gelmiştir
babası bile kızsa nefesin kesilir gibi olacak sonra anne diyecek o minik elleriyle yanağını okşayacak kollarında uyumak isteyecek
hele emzirmek dünyanın en güzel bağı
bir kağıda karalama yapsa da anne seni çizdim dediğinde picassonun resmini görmüş gibi hayran hayran bakıp saklayacaksın
ilk giydiği kıyafet ilk patiği ilk mama önlüğü ilk kaşığı ilk tırnağını kestiğinde tırnaklarını
hep kendin için gidip kendini çocuk mağazasında bulacaksın ne ara geldim ben ya deyip şaşıracaksın
her gün şaşırtacak seni seni büyütecek kalp hastası sinir hastası tansiyon hastası olacaksın
kulakların hiç bu kadar keskin olmayacak bebeğinin sesini herkesten önce sen duyacaksın ağlarken uyusan bile uyandıracak azcık mırıldasa
bazen uyurken uyandıracaksın oonu acaba nefes alıyor mu dakikalarca saatlerce günlerce yıllarca o uyurken bakacaksın her baktığında bir kere daha hayran olacaksın
kendine daha dikkat edeceksin ben hasta olursam ona ne olur deyip kendine dikkat edeceksin
ya ona bişey olursa diye paranoyak olacaksın
ya sütüm yetmezse ya ona iyi bakamazsam deyip deyip düşüncelere dalacaksın
ondan önce ben ne yapardım nasıl yaşardım diyeceksin
herşeden vazgeçerim ondan vazgeçmem diyeceksin
ömrüm ömrü olsun diyeceksin
hoşgeldin selin bu makam sana daha neler neler yaşatacak hayatının en güzel en zor dönemine hoşgeldin arkadaşımmmm
Bade,pek iyi degildim son gunlerde.sana sorular sordugumun gecesiydi yanlis hatirlamaiyorsam,solugu hastanede aldim.cok kotuydum,zaten ilk uc gun yataga yapisik sureklu uyuyordum,halim yoktu,yiyip icemiyordum,3 gunden sonra kalkip soyle bir evi toplayim derken nefes alamadigimi farkettim ,once onmesemedim,gecer dedim,ilaclardandir dedim,ama iki adim atipta nefessiz kalinca kesin ciddi bir problem var deyip hataneye gittim,kadin dktorumda hemen zaman kaybetmeden hastaneye gitmemi soyledi.sonuc,cigerlerim su toplamis ( ,bastan herseyi anlattigim icin ,doktorlar cok temkinliydi sagolsunlar,sonucta tam 1,5 lt su cektiler (,ustune birde enfeksiyon kapmisim,onun icin ilac tedavisi,ustune kan sulandirici igneler verdiler,halen kullanmam lazim.tam 6 gun hastanede yattim,cok zordu benim icin.simdilik daha iyiceyim,halen tam iyilesemesemde,cok sukur gunluk hayatima geri donebildim.
kan testimin sonucunuda aldim ama halen icimde endiselerim var,doktor bana testin pozitiv oldugunu soyledi,persembeye randevum var,gercekten hamilemiyim hic bilmiyorum.hep duyuarim degerler duser,once olumlu derler ama sonuc oyle degildir,halen acabalarim,ya olmazsalarim cok var....
çook gecmıs olsun canımmmmBade,pek iyi degildim son gunlerde.sana sorular sordugumun gecesiydi yanlis hatirlamaiyorsam,solugu hastanede aldim.cok kotuydum,zaten ilk uc gun yataga yapisik sureklu uyuyordum,halim yoktu,yiyip icemiyordum,3 gunden sonra kalkip soyle bir evi toplayim derken nefes alamadigimi farkettim ,once onmesemedim,gecer dedim,ilaclardandir dedim,ama iki adim atipta nefessiz kalinca kesin ciddi bir problem var deyip hataneye gittim,kadin dktorumda hemen zaman kaybetmeden hastaneye gitmemi soyledi.sonuc,cigerlerim su toplamis ( ,bastan herseyi anlattigim icin ,doktorlar cok temkinliydi sagolsunlar,sonucta tam 1,5 lt su cektiler (,ustune birde enfeksiyon kapmisim,onun icin ilac tedavisi,ustune kan sulandirici igneler verdiler,halen kullanmam lazim.tam 6 gun hastanede yattim,cok zordu benim icin.simdilik daha iyiceyim,halen tam iyilesemesemde,cok sukur gunluk hayatima geri donebildim.
kan testimin sonucunuda aldim ama halen icimde endiselerim var,doktor bana testin pozitiv oldugunu soyledi,persembeye randevum var,gercekten hamilemiyim hic bilmiyorum.hep duyuarim degerler duser,once olumlu derler ama sonuc oyle degildir,halen acabalarim,ya olmazsalarim cok var....
Bade,pek iyi degildim son gunlerde.sana sorular sordugumun gecesiydi yanlis hatirlamaiyorsam,solugu hastanede aldim.cok kotuydum,zaten ilk uc gun yataga yapisik sureklu uyuyordum,halim yoktu,yiyip icemiyordum,3 gunden sonra kalkip soyle bir evi toplayim derken nefes alamadigimi farkettim ,once onmesemedim,gecer dedim,ilaclardandir dedim,ama iki adim atipta nefessiz kalinca kesin ciddi bir problem var deyip hataneye gittim,kadin dktorumda hemen zaman kaybetmeden hastaneye gitmemi soyledi.sonuc,cigerlerim su toplamis ( ,bastan herseyi anlattigim icin ,doktorlar cok temkinliydi sagolsunlar,sonucta tam 1,5 lt su cektiler (,ustune birde enfeksiyon kapmisim,onun icin ilac tedavisi,ustune kan sulandirici igneler verdiler,halen kullanmam lazim.tam 6 gun hastanede yattim,cok zordu benim icin.simdilik daha iyiceyim,halen tam iyilesemesemde,cok sukur gunluk hayatima geri donebildim.
royem söylediğin gün seni korkutmak vede ümitlendirmek istemediğimden üstün körü yumurtaların su toplamış dedim
ama anlamıştım ohss olduğunu..
veee ohssnin bu denli şiddetli olmasının tek nedeni bhgc nin artması canım :)
değerin kaç bilmiyorum ama bu kadar su çekmeye filan geldiyse olay tamamdır inş:)
hayırlı olsun yavruşun
bu zorlukların hepsini şıp diye unutacaksın hiç merak etme..
kızlar yazıp çıkıcam hemen kutlayan herkese çok teşekkür ederim:)
doğumum çok kolay oldu cidden
tabi bu benşm yaşadıklarım kolaysa zor olanlar napıyo
bu normal doğum ağzıma mıçtı resmen :) bidaha yapmakmı aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
suyum geldi hazırlandım duşumu aldım bildiğiniz pazara gider gibi çantamı taktım koluma gittim karnımda azzzzzzzcık bi ağrı vardı adetin ikinci günü falan olur ya öle
sonna kanamam oldu birazcık hastaneye gittim işte beni kontrol ettiler hala iki santim
yatışım yapıldı hastaneye annemler geldi kızkardeşimle saçımı yaptık ama ben sanıorum ki adet ağrısının son dozu gibi gelcek dogurcam
sonna bana 3 gibi suni sancı takıldı yarım saat sonna açılmam 6 cm oldu 45 dakka sonna 9 cm
doğumhaneye zor yetiştim yatakta doguruodum az daha dogumhaneye gittik doktoru bekledik bana ıkınma dediler ama nasıl ıkınmim çocuk gelmiş saçları görünüo bana dur diolar iki ıkındım ebeler doğurttu sonna doktor geldi bebiş dogdu:)
en son ultrasonda 3300 gramdı ama ben 3830 gramlık bi tosuncuk dogurdum:)
o sancılardan aklıma dua falan gelmedi tek dyebildiğim şey
seyyah atansın bebeği olmayanların bebği olsun du aklıma bunlar geldi o anda tek düşündüğüm şey o masadan kalkıp arkama bakmadan koşup gitmekti:) ciddi ciddi düşündüm ama bacaklarım öle titrioduki bide kelepçelerle bağladılar yapamadım:)
anne olmak kolay diil cidden şimdi beşikte beni bekleyen minnacık bişey var:) çok enteresan bişey nefes alıyo kımıldıyo:)
arada gözlerini açıyo bakışıoruz uyyo:)
sütüm gelmedi hala onun için uğraşıoruz
bana deselerki sana trilyonlar verelim gel bidaha dogur mümmmmmmmmmmmmmmkün diil.................:))))
ayrıntılı yazarım:)
döncem:)
oylemi badecan,demek anladin ,gercekten cok kotuydum,hee bir de su var,resmen hastane doktorlari ,her lafta ee hamile olma ihtimaliniz ile baslayan cumlelerle konusuyorlardi :))bir ara resmen doktorlarin diline dustum didim yaaa.cunku mecburen durumumu anlatttim,acikcasi en kucuk bir ihtimal bile olsa,yapilan tedavi yuzunden ,herseyin mahvolmasini goze alamadim.sagolsun hepsi zaten cok sagduyulu yaklastilar.cok sukur gecti.
degerlerime gelince,telefon ile bana soylendigi icin elimde yazili bir belge yok,sadece degerlerimin cok iyi oldugunu soyledi ve pozitiv dedi o kadarartik persembeye belli olur ak ile kara :))senin de dedigin gibi ,insallah su cektiklerime deger diyorum....
bu kadın ne kadar güzel bir kadındır ya
ilk gün ben koştururken börek yapmış getirmiş hastanelerde beni aramış telim çantamda kapandığında
2.gün çiğ köfte yapmış lavaşına kadar tuzuna kadar düşünmüş
3. gün hele o gün günlerdir içmediğim ev çayını yapmış termosa koymuş çayını kaşığını almış gelmiş
ne diyeyim daha ne diyeyim allah hep kendi gibi iyi insanlarla karşılaştırsın
evlatlarının da karşılarına kendi gibi insanlar dostlar çıkarsın amin inşallah
taaa başkalarından numaramı bulup beni yalnız bırakmayan farmasiye
deryama o naif duygusal deryama mucuk mucuklar
telden bahsedip de vermeyi unuttuğumda deryadan almayıp beni aramayan sirkeye burdan özellikle sevgilerimi sunuyorum
acabası geri döneceğim hiç aklına gelmedi mi-doruk bile içine doğup beni aradı ya la-
iyi dileklerini selamlarını haberlerini aldığım dostlar hepinize
benden de sevgiler seyyah geçmiş olsun tekrar. :26:bu kadın ne kadar güzel bir kadındır ya
ilk gün ben koştururken börek yapmış getirmiş hastanelerde beni aramış telim çantamda kapandığında
2.gün çiğ köfte yapmış lavaşına kadar tuzuna kadar düşünmüş
3. gün hele o gün günlerdir içmediğim ev çayını yapmış termosa koymuş çayını kaşığını almış gelmiş
ne diyeyim daha ne diyeyim allah hep kendi gibi iyi insanlarla karşılaştırsın
evlatlarının da karşılarına kendi gibi insanlar dostlar çıkarsın amin inşallah
taaa başkalarından numaramı bulup beni yalnız bırakmayan farmasiye
deryama o naif duygusal deryama mucuk mucuklar
telden bahsedip de vermeyi unuttuğumda deryadan almayıp beni aramayan sirkeye burdan özellikle sevgilerimi sunuyorum
acabası geri döneceğim hiç aklına gelmedi mi-doruk bile içine doğup beni aradı ya la-
iyi dileklerini selamlarını haberlerini aldığım dostlar hepinize
selincim hayırlı uğurlu olsun canımkızlar yazıp çıkıcam hemen kutlayan herkese çok teşekkür ederim:)
doğumum çok kolay oldu cidden
tabi bu benşm yaşadıklarım kolaysa zor olanlar napıyo
bu normal doğum ağzıma mıçtı resmen :) bidaha yapmakmı aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!