- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
8 erken sevimlicim 9.30 iyidir
altını değiştir doyur karnını hadi artık uyku zamanı de götür yatağına loş bir ışık olabilir hiç ışık olmayabilir sana kalmış ve yatağına yatır sallıyorsan salla sallamıyorsan ninni söyle uyuyana kadar çıkma ilk bir kaç gün uyuması uzun sürer ama alışır bir hafta içinde büyük ölçüde düzene girer sesli konuşma yanında ki artık uyumak için bunlar lazım diye düşünsün akıllı bu bebeler bilesin ama pes etme yoksa zorlaşır çok pes eder gibi oldum ama etmedim şükür şimdi 9-9.30 oldu mu uyur istisna oluyor tabi bazen ama o da olur
nerde olursak olalım saatini hiç değiştirmedim saati geldi mi gittim uyuttum ben
beslenmesi de öyle zorlamadım hiç hala da zorlamam kendi yesin diye 6 aylıktan kaşık verdim eline öğrensin diye babaanneye kadar düzgün yerdi ama babaanne eliyle besleyince biraz sıkıntı çektik ben de evde elimle beslemedim inat ettim yemek yemedi falan ama direndim şşimdi evde kendi yiyor babaannede babaanne besliyor çok söyledik ne yapayım doynmuyor gibi geliyor mutlu oluyorum deyince bişey demedik
bişeyi öğretirken tek olmaya özen göster fikir al ama sana uygun gelmiyorsa yapma yaptırma
ben de amma çok biliyom hepi topu bir bebem var halbuseee
senin bebe daha yeni gündüzü geceyi bilmiyor ondan böyle sen bu eğitimle ona gündüz gece eğitimi vermiş olacan yoksa bebe de sıkıtı yok gece gündüzü ayırt etmeli
uyku mekanı ayrı olmalı asla salonda oturulan yerde uyutma yatak odasında uyuması gerekn yerde uyut loş ya da karanlık olsun ki ayırt etsin
anladım loveli
kv.ye ve eşime de söyledim
gece bazen bebek uyumayınca kv alıp yanına götürüyor bizde kaldığı geceler
yazık, sevimsiz uyusun azıcık diyor
ben de onlara dedim ki, bırakın yanımda kalsın
bir ayı göze aldım, alıştırmaya çalışcam
yoksa çalışmaya başladığımda çok zorlanırım biliyorum
o yüzden inşallah başarırım şu işi
ama kızların söylediği gibi biraz erken, ama ufaktan ufaktan başlamak istiyorum
haftada bi gün annemlerde kalıyorum, oraya da gitmicem bi süre
yani gündüz giderim, akşama dönerim
peki gündüzleri de mi yatağında uyutayım
ana kucağını sevmeye başladı, onda uyusa olur mu acaba
zaten uykuya geçince ondan alıp çekyata ya da yatağına koyuyorum
teşekkürler kızlar
bebek bakımıyla ilgili tavsiyeleriniz varsa, söyleyin bana tecrübeli anneler
teşekkürler kızlar
teşekkürler kızlar
bir de derler ki kucağına alıştırma.ne demek ya kucağına alıştırma. Tabii ki alışacak. Danalar bile anasına sürtüne sürtüne uyuyor. Biz yavrumuzu kucağımıza alıp sevmeyeceğiz de neyapacağız.
Bıraksınlar bu batılı, modern anne safsatalarını...............
çünkü o batılı anneler yürümeye başladıklarında çocuklarının boynuna bir tasma takıp öyle dolaştırıyorlar, malum turizm şehrinde yaşıyorum ve bol bol karşılaşıyorum bu örneklerle.
Sonra o sevgisiz büyüyen çocukların ebeveynlerine ne kadar saygılı oldukları ortada !
Eki Görüntüle 714167 Eki Görüntüle 714172
pedagog adem güneş i tavsiye ederim. bir de internet sitesi var.
herkesin fikri frklıdır tabii ki ama bana sorarsan bir bebek 1 yaşına kadar ennesiyle yanyana anne kokusuyla güvenle uyumalı.
onu hiç bilmediği bir dünyada yalnız uyutmamalısın. zaten 1 yaşına kadar çocuğun başka faaliyeti olmayacağına göre tek faaliyetiolan uykuda onunla birlikte olmalısın.
en az 3 (doğrusu 4 tür) yaşına kadar seninle aynı odada ayrı bir yatakta uyumalı. her uyandığında kafasını kaldırdığında seni görmeli, yani yine güvende olduğunu bilmeli....
ha diyeceksin ki kocamla özel münasebetlerim; o illa ki yatak odasında olmak zorunda değil güzel arkadaşım.
benim diyeceklerim bu kadar. bir de adem güneş e kulak vermeni dilerim................
bir de derler ki kucağına alıştırma.ne demek ya kucağına alıştırma. tabii ki alışacak. danalar bile anasına sürtüne sürtüne uyuyor. biz yavrumuzu kucağımıza alıp sevmeyeceğiz de neyapacağız.
bıraksınlar bu batılı, modern anne safsatalarını...............
çünkü o batılı anneler yürümeye başladıklarında çocuklarının boynuna bir tasma takıp öyle dolaştırıyorlar, malum turizm şehrinde yaşıyorum ve bol bol karşılaşıyorum bu örneklerle.
sonra o sevgisiz büyüyen çocukların ebeveynlerine ne kadar saygılı oldukları ortada !
bir de derler ki kucağına alıştırma.ne demek ya kucağına alıştırma. tabii ki alışacak. danalar bile anasına sürtüne sürtüne uyuyor. biz yavrumuzu kucağımıza alıp sevmeyeceğiz de neyapacağız.
sonra o sevgisiz büyüyen çocukların ebeveynlerine ne kadar saygılı oldukları ortada !
ben evlenmeden önce bu tarz ilişkileri bilmezdim çünkü ailem de annannemler babannemleri kapsayan geniş ailemde kimse birbirine öff demizdi.
taki eşimin ailesi hayatımıza girene kadar ne biçim bir aile aile demeye sahit ister herkes çıkar pesinde anne de dahil kimse mutlu huzurlu olsunlar demiyor. birkez bile nasılsınz ne var ne yok torunum nasıl yeğenim nasıl gibi bir telefon etmediler 5 senede ... hep bır bır bırr sorun anlattılar amcan böle dedi halanın oğlu sunu dedi kardesin böle dedi gelin böle didi seklindeydi. birgün küçük kardesimde kv giderken yanımda geldi benim kız orda sıkılmasın diye kv bağırdı eşime kavga etti kardesimimi ağlamktan susturamadım o kadar korktu ki hayatında o sahneyi hiç görmemisti ...
ben onları öle kabul ettim artık eşimde bana öle çok kalalım demez 2-3 gün kavga eder geliriz ben hiç karısmam damarıma basılmazsa... arabamı alır eltimide alır ( eltim iyidir ) senlik festival düğün gezerim hiç evde durmam yatmadan yatmaya uğrarımen önemli şey paraydı bizde onuda en asgariye indirdim
hesaplar elimin altında 9 ayda 500 tl gitti aan oda sadakam olsun mantığındayım bosverr
bu tarz iliski görmeyenler asla anlayamaz bizleri rabbim kımseye vermesin
canın ne isterse onu yap poe yeterki canın sıkma üzme tatlı canını değmezzz
bencede kocanı yanlız, bırakma :)
çünkü ortada çok çok farklı bi duurm var Allah korusun iftira bile atarlar ben olsam yapışırım kocamın koluna tuvaltte bile yanlız bırakmam adamı:)
kızlar malum bugün aşı yaptırdığımızı söylemiştim
hemşire dedi ki 6 saatte bir calpol ver
ateşini öğlen ölçtüğümde 36.4tü
az önce ölçtüm 36.8 olmuş
kaç olunca tehlike oluşturur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?