8 erken sevimlicim 9.30 iyidir
altını değiştir doyur karnını hadi artık uyku zamanı de götür yatağına loş bir ışık olabilir hiç ışık olmayabilir sana kalmış ve yatağına yatır sallıyorsan salla sallamıyorsan ninni söyle uyuyana kadar çıkma ilk bir kaç gün uyuması uzun sürer ama alışır bir hafta içinde büyük ölçüde düzene girer sesli konuşma yanında ki artık uyumak için bunlar lazım diye düşünsün akıllı bu bebeler bilesin ama pes etme yoksa zorlaşır çok pes eder gibi oldum ama etmedim şükür şimdi 9-9.30 oldu mu uyur istisna oluyor tabi bazen ama o da olur
nerde olursak olalım saatini hiç değiştirmedim saati geldi mi gittim uyuttum ben
beslenmesi de öyle zorlamadım hiç hala da zorlamam kendi yesin diye 6 aylıktan kaşık verdim eline öğrensin diye babaanneye kadar düzgün yerdi ama babaanne eliyle besleyince biraz sıkıntı çektik ben de evde elimle beslemedim inat ettim yemek yemedi falan ama direndim şşimdi evde kendi yiyor babaannede babaanne besliyor çok söyledik ne yapayım doynmuyor gibi geliyor mutlu oluyorum deyince bişey demedik
bişeyi öğretirken tek olmaya özen göster fikir al ama sana uygun gelmiyorsa yapma yaptırma
ben de amma çok biliyom hepi topu bir bebem var halbuseee
senin bebe daha yeni gündüzü geceyi bilmiyor ondan böyle sen bu eğitimle ona gündüz gece eğitimi vermiş olacan yoksa bebe de sıkıtı yok gece gündüzü ayırt etmeli
uyku mekanı ayrı olmalı asla salonda oturulan yerde uyutma yatak odasında uyuması gerekn yerde uyut loş ya da karanlık olsun ki ayırt etsin