• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

meyra sirkeci farmasi fikrleriniz bekleniyor

bu sana bağlı benim kafamı kurcalayan şeyler oldu ondan yorum yapamadım
1. giderken yol uzun sürerse seni sıkmaz mı?
2. yol öğle molası yemek masrafları seni zorlamaz mı çünkü cebinden yiyeceksin hep
3. işin çıkıp gitmediğinde 1-2 gün aksattığında bu durum problem yaratmaz mı? Hatırladığım kadarıyla küçük çocuğun vardı çocuklar hasta olduklarında filan... bilirsin Almanlar disiplinli insanlardır
4. Sen başladın işi de kaptın hemen ama sonrasında işe kabul edilmezsen gücüne gitmezse

bence gidebilirsin.

yasasin selinde gelmis arkadaslar bir sayfa geride bir sorum var lütfen cevaplayin etrafimdakilere soramam cünkü ne diyeceklerini biliyorum otur yerinde rahatmi batti diyecekler

sagol sirkecim düsünüp cevap verdigin icin cocuggum 6 yasinda ama 4 e kadar kreste sikilmam yolda insallah yanima kitap alirim en azindan denesemde icimde kalmasa ayrica terzi hanim türk

sagol sirkecim düsünüp cevap verdigin icin cocuggum 6 yasinda ama 4 e kadar kreste sikilmam yolda insallah yanima kitap alirim en azindan denesemde icimde kalmasa ayrica terzi hanim türk

öyleyse git daha ne düşünüyorsun dikiş işlerinden hoşlanıyorsan denemeye değer:34:

seyhancım öncelikle karşına bi fırsat çıkmış:)
şimdi yaz geldi tatile gitcekmisin yazın çok gezermisin? çünkü ücretsiz çalışcaksın vede yazın çalışcaksın:) yani herkes gezip tozarken senin hiçbi ücret almadan 1 saatlik yol gidip 1 saatlik yol gelmen seni sıkabilir:)

vede bu işi öğrendikten sonra napcaksın?
işine yarıcakmı nasıl yarıcak bu işi naısl kullancaksın emeklerine değcekmi?
koşullarını tam bilemiorum:) eğer bu sorulara kafanda mantıklı cevap verirsen mantığına uyyosa git:)

hatta 15 gün gidip deneyedebilirsin sonuçta çıktığında bi problem olcanı zannetmiorum
bence denenebilir:)

Son düzenleme:
Sirkecim multicim sizsizz olurmu yaw siz tarih saat verin yeter... Suluhana degil canime derfat kiyafet bakcakmis dun aradi ama dqha ses yok bakalim... Yaa bise dicrm Su besli cay zayiflamaya yardimcimi yesil cay bana balik gibi kokuyo ne alakaysaaa...diyet gunlugumden yazayim bikac gundur dikkat ediyodum zqten 94 kusurdum bugun sqbqhtan itibaren duzenli bi sekilde gitcem bakalim 93 le baslamis oldum hadi bismillahhh...

Seyyan77 ,calismak ,meslek edinmek istiyorsan bu firsati kacirma derim.bence bir saat yol sorun degil.ulasimi kolay bir isyeri ise kacirma derim.baktin olmuyor,kafana yatmadi ,baska birsey ararsin.hayirlisi olsun.

.

Son düzenleme:
günaydin güzel topikin güzel bacilari bugün sevincimden uyuyamadim neden derseniz dün is ilani icin terziyi aradim ama dikisi cok bilmedigimi söyledim:)sonra oda bana hem ögretip hem para vermeyeceklerini söyledi isi bileni ariyoruz dedi bende dedimki isi ögret ama para verme:) veeeee gel görüselim ozaman dedi .sizce degermi 1 saat otobüsle gitmem gerekiyoda bence deger tabide insallah ögrenebilirim. ama esim bütün moralimi bozdu ya yolu uzak diye siz ne dersiniz heyecanla cevaplari bekleyecem simdiden tesekkürler:44:

seyhancım
geçen sene benim öğleden sonrası oştu
yaşadığım şehre yeni gelmiştim ve doğudayız,çok sıkılıyordum
ben de kursa yazılmıştım
takı tasarımı ve ahşap boyama
benim de yol sıkıntım vardı ama seninki kadar uzak değildi
benim için çok zevkli geçti
galiba ömrüm boyunca kullanacağım kadar takı yaptım:32:
bi de malzame de kurs yerine aitti:34:
ahşap boyamadan da gazetelik,takı sandıkları,tepsi yaptım,birazcıkta hediye amaçlı
velhasıl hayatında sana faydalı olacak,sonra pişman olmayacaksan,yol yorgunluğu evine ve ailene yansımayacaksa git derim cnm

günaydın herkese.
seyhan,git dene bence.bil ama yapma derler ya,ne öğrensen kar bu hayatta.
benim de şu ufaklık okula başlasın yapılacaklar listem var.
ilk iş dil kursu olacak.
elişi kurslarına gitmiştim zaten,hepsi elimden geliyor şükür.uğraştığımda iyi para da kazandım zamanında.
kendi çapımda dükkan açabilirim istesem.

pepeti sen soruma ne dersin

bencede zamanın varsa gidebilirsin ama okul tarzı bir yer yokmu oralarda hani okulda derste öğrnirsin hoca öğretmeyi hedefler burdaki halk eğitimler gibi

gitcen yer sonuçta ticarethane kişi sana ne kadar öğretebilecek yetismesi gereken işleri var sonuçta ödemeleri var elemanları var ayrıca dikis diyorsun ve bilmediğini söyledin ne üzerinde pratık yapcaksın hangi kumasları verecek adam sana sen mi alıcan yoksa sadece izleyerekmi öğreneceksin :44::44::44:

Sirkecim multicim sizsizz olurmu yaw siz tarih saat verin yeter... Suluhana degil canime derfat kiyafet bakcakmis dun aradi ama dqha ses yok bakalim... Yaa bise dicrm Su besli cay zayiflamaya yardimcimi yesil cay bana balik gibi kokuyo ne alakaysaaa...diyet gunlugumden yazayim bikac gundur dikkat ediyodum zqten 94 kusurdum bugun sqbqhtan itibaren duzenli bi sekilde gitcem bakalim 93 le baslamis oldum hadi bismillahhh...

özlem ben de yeşil çayın tadını kokusunu sevmezdim zorlasam da içemezdim paketlerde satılan sallamalar öylece durdu boşboş ama şimdi beşli çayda biberiye kekik filan da var ya yeşil çayın o kokusunu bastırıyor daha içilebilir bir hal alıyor. Bence denemelisin ben her birinden ortalama 80-100 gram aldım 15 lira ödedim

seyhancım dikiş işleri ilgi alanına giriyorsa
maddi ve manevi gidip gelmek sorun olmayacaksa
zanaat öğrenmek her zaman artıdır insana

40 yıl durak bir gün gerek diyorsan neden olmasın
ama ne iş olsa yaparım mantığı ile ise daha yakınında senin vaktini ayırabileceğin farklı şeyler de bakabilirsin:34:

farmasicigim almanyada yapabilecegim iki saatlik temizlik isi malum kalifiye degilim bir meslegim yok baska alternatif acikögretim var ama ona cesaretim yok cünkü cok sey degisti ben okulu birakali terziligi sevdigimi farkettim bir komsum biraz ögretti kumaslarin icinde kendimi kaybediyorum herhalde yaptigi isten zevk almak bu demek terzilik burda cok degerli bir meslek ve parasida iyi o acidan iyi olur gibi ben bi görüseyim en iyisi fikrini söyleyen herkese tesekkürler sizi seviyorum
:38::38:

pek aynı şey deil ama yinede örnek vereyim:9::9:

bende ilk üniversiteden mezun olunca tercübe yok diye hiçbiyer almıyordu:50:
sonra bi yer buldum 300 TL başladım.
yolparam 200TL gidiyordu düşün..
para kesinlikle yetmiyordu..
haftanın 6günü dışardaydım..
he ne oldu şimdi? profesyonel bir web tasarımcısı oldum. maaşımda şuan çok mükemmel deil ama en azından askeri ücretten fazla fazla..

sen bu işi istiyorsun? yani mesela 5yıl sonrada bu işi yapacam diyorsan git..
terzilik iyidir.. benm annemde yıllarca PİKO culuk yaptı..
en kötü ihtimali düşünelim..
çok deil biraz bişey öğrensen bile en azından bi etek dikersin
paça daraltırsın.. pantolan dikersin.. zamanı gelince belki kendinede dükkan açacaksın..

bence git.. yani denemekte fayda var.. 1ay falan bi dene..
baktın oluyor devam edersin..
baktın olmuyor en azından yaptıkların sana kar kalır:16::16:
bende üniversiten beri 45 dk yol gidiyorum bi süre sonra insan alışıyor:1:

bim deki şu tencerelere bakıyordum daha elime almadan kapak oraya buraya değer haafifçe yere düştü ama tuz buz oldu kırıldı
bayan geldi kırıldı mı diye evet dedim ne yapmamız gerekiyor diğer görevliyi çağırdı
adama dedimki bu yanlışlıkla kırıldı ücretini ayrı mı ödüyoruz yoksa seti kalan hailyle mi alayım adam yok almayın kalsın biz değiştitiiriz dedi
ücretini verip değiştiriyoruz camını dedi
bende ben vereyim dedim sonuçta sizde çalışansınız burada
adam yok biz kendi cebimizden veriyoruz diye çekti gitti
ben çok kötü oldum camın kırılmasına mı adamın para almamasına yoksa cebinden verecek olmasına mı bilemiyorum ama huzursuzum

Back