Kırkında Ekmek Pişirme

Merekila

4 BEDEN tek RUH olduk :))
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2010
1.692
38
158
Ankara
Arkadaşlar merhaba
Şuanda 2 bebeğime hamileyim ve doğumumdan hemen sonra ramazan ayı giriyor ve eşim oruç tutucak.Eşim ramazan ayında geceleri hamur işini tercih ediyor.
"Kırklı kadın ekmek pişirmez" der annaneler babaanneler.Benim kırkım çıkmamış olucak ve eşime ekmek pişirebilir miyim?Böyle bişey başına gelmiş yada bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

şahsen böyle bişey ılk defa duyuyorum.ha 4o ı çıkana kadar tek başına bırakılmaz onu duydum da bu çok ılgınç.memleket neresı?bazen bazı bölgelerın ılgınç ınanışları olabiliyo.

ben yozgat eşim tokatlı.Eşimin annesi sürekli söyler durur..Gel o zaman oğluna hamur işi yap oturup konuşacağına demi

bu tür batıl inançlar beni çıldırtacak :)
he inanmam çünkü mantıklı bir açıklaması yok bunların saçmalık bence...
inanmama ramen inanlara saygı duyarım ama sen eşine ekmeğini yap hiç
böyle batıl açıklaması bile olmayan şeylere inanma bunlarla kafanı yorup kendini sıkıntıya sokma derim :)

bende seninle aynı düşüncedeyim.Pişirince ne oluyor ekmeğin hamurun vs. tadımı değişiyor.Sonuçta eşim akşama kadar çalışıcak ve günler uzun.
onun için içim rahat etmez zaten.Genede sormak istedim.
genede bilgisi olan varsa lütfen yazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…