• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kırışan tüller!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi kokoshatun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tül için deterjan demişiniz ne kullanıyorsunuz kızlar?

beeeen şu işlem sırasına göre yapıyorum ve ütülemeden kullanabiliyorum.

1- tüllerimi korneşden çıkarır çıkarmaz hemen yıkamaya atarım hiç bekletmem
2- 40derecede yoğun yıkamada ön yıkmalı olarak yıkarım ve mutlaka yumuşatıcı kullanırım, sıkmayı 600 devire alırım.
3-bu arada camları çerceveleri ve yerleri silerim.:)
4- makinanın işi biter bitmez saniye bile bekletmeden asarım.

ee bu kadar hihoyyytşimdiye kadar hiç ütülemedim hihoyyyt

bu arada tüllerimi yeni aldım şu petek dokulu gelin tülü gibi olanlardan:nazar: heleki onlar hiç buruşmuyor.

Bana sorarsanız makinenin varsa hassas(elde yıkama), yoksa sentetik programına alarak yıkayın. 40'C de ön yıkamalı olarak. Mümkün olan en düşük sıkma devrini seçin, 400 veya 600 yani. Çok fazla doldurmayın, tüller 2kg civarında doldurulmalı. Makine biter bitmez de hemen çıkarıp asın, hemen çıkaramayacak durum varsa suda bırakmaya ayarlayın, çıkarmadan evvel sıktırırsınız. Ben bu şekilde yapıyorum ve hiç kırışma problemi olmadı.

beeeen şu işlem sırasına göre yapıyorum ve ütülemeden kullanabiliyorum.

1- tüllerimi korneşden çıkarır çıkarmaz hemen yıkamaya atarım hiç bekletmem
2- 40derecede yoğun yıkamada ön yıkmalı olarak yıkarım ve mutlaka yumuşatıcı kullanırım, sıkmayı 600 devire alırım.
3-bu arada camları çerceveleri ve yerleri silerim.:)
4- makinanın işi biter bitmez saniye bile bekletmeden asarım.

ee bu kadar hihoyyytşimdiye kadar hiç ütülemedim hihoyyyt

bu arada tüllerimi yeni aldım şu petek dokulu gelin tülü gibi olanlardan:nazar: heleki onlar hiç buruşmuyor.
Aynıyız hehehe :)

canlarım annem perdeleri yıkamadan önce teker teker katlıo makanayı fazla doldurmuo yumusatıcıyıda koyuyo 30 derecede yıkıo 1 kez sıkıo makina sonra takıo perdeleri hem ewin içi miss gibi kokuo hemde fazla kırışık olmuo kurudukca düzelio ütülenmiş gibi oluo

Back