Kırık ayak

Ruya1992

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
928
1.798
Herkese merhaba. Ben 3 gün önce ayağımı burktum. Aynı gün acil servise gittik. Röntgen çekildi. Doktor kırık, çatlak vs olmadığını sadece incindiğini söyledi. Krem verdi, bandajla sarın, yüksek tutun dedi gönderdi. Bugün içime sinmedi açısından tavsiye üzerine bir profesöre göründüm. 3 gün önce çekilen röntgene baktı. Kırık olabileceğini ameliyat veya alçı gerekeceğini söyleyip yeniden röntgene yönlendirdi. Bu sefer tahminimce daha iyi makinelerle daha detaylı bir şekilde röntgen çekildi. Doktorun yanına gittik. Parçalı kırık olduğunu söyledi. Şişlik inene kadar atel, sonrası için 4-6 haftalık alçı olacağını söyledi ve atele sarıldı.
Şimdi benim kafamı kurcalayan bir durum oldu. İlk doktor aynı kırığı nasıl göremedi? İlk röntgen filmlerini hemşire, doktor, tıp öğrencisi birkaç arkadaşıma gösterdim. Hepsi kırık yok dedi. Ama profesör kırık diyip ona göre yol aldı. Bu sefer çevremden özeldeki profesör para için bile böyle demiş olabilir demeye başladı insanlar. Canım burnumda iyice kafam karıştı. Kırık yoksa böyle bir şey yapmaz herhalde kimse diye düşünüyorum. Böyle bir durumda napmam gerekir? Kime güvenip yol alacağım?
Bir de kırık ile ilgili beslenme, hareket vs her türlü önerinize açığım. Nelere dikkat etmem lazım? Şimdiden teşekkürler

3 gün önceyse ve sadece burkulmaysa acısının yavaş yavaş geçmesi gerekir. Ben ayağımı sıklıkla burkarim. Şişer morarir ama bir iki gün sonra ağrısı azalır yavaş yavaş üzerine basacak hâle gelir. Sizinki nasıl acısı giderek artıyor mu azalıyor mu?

Tam inanmadıysanız başka doktora da gösterin yeni çekindiğiniz röntgeni. Kırıksa kemik çorbası falan iyileşmeyi hızlandırıyor içmeye çalışın. Ama burkma olsa şimdiye hafiften acınız azalırdı

Tamam burkulmada ağrı yapar ama krem sürüp sarılınca hafifler ağrısı , 2 3 günde düzelmeye başlar zaten, ama Kırık çok daha fena durulmaz bir agri acı çekersiniz , birde parçalı kırık diyorsunuz yani, ben düştüğümde ayak baş parmağım çatlamıştı, ben anladım çünkü resmen kemiğimin biber gibi yandığını hissettim, annem buz koydu ayağıma ağlamaya başladım, kırıldı hastaneye gidelim dedim araba gelip hastaneye gidene kadar acıdan yerimde tepindim :)) çünkü daha önce de burkulmuştu ayağım aynı acı değildi , sizde böyle acı bir ağrı hissediyor musunuz ?

2 ayağımı birden kırdım benimde kirık olan 2. Ayağimı farketmemislerdi 3 kere çektiler benim zorlamamla ki son 2 parmağım oynamıyordu parmaklarımı oynatınca sonunda gordüler ayak ayak bileği gibi yerlerde zor görülebiliyor kırıklar

ayni sorunu yasadim, iki ya da uc hastaneye gittim hepsi sorun yok dedi en son gittigim yer parcali kirik oldugunu soyledi. neden o kadar doktor goremedi bilmiyorum, anlayamiyorum da

Benim serçe parmağim kırıldı simsiyah morarmışti ama ezik diyip gönderdiler aylar sonra gecmeyince aslında kirik olduğu ortaya çıktı parçalı kirikmis evet çok ağrımadi ama uzun süre ağrıdı hala o ayağımın üstüne güç veremem

Morarma var mı? Durumunuz iyiye gittiyse sadece burkulmadır.
Evet morarma var. İlk günün gecesi morarmaya başladı. 2. Gün çok morarmıştı. Bugün morarma daha çok bölgede vardı ama çok moraran yerlerin rengi açılıp şişlik inmeye başladı.

Aslında bence daha iyiye gidiyor. Bugün üzerşne basınca ağrı biraz fazlaydı ama şişlik ve morarma azalmaya başlamış gibiydi. Şu an ateşe sarılı hiç ağrım yok.

Aslında azaldı gibi. Ama acı çok fazla olmadı hiçbir zaman. Ben de o yüzden acaba kırık değil mi diye şüpheye düştüm. Üstüne basmadığım sürece hiç acı yoktu zaten. Tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Hayır ilk olduğu an hariç asla yoğun bir acı hissetmedim. Hele üzerine basmazken hiçbir zaman acı olmadı.

İlk gittiğinizde acile gittiyseniz, yüksek ihtimal pratisyen hekim bakmıştır, minimal parçalı kırık varsa da gorememis olabilir, sonuçta ortopedi uzmanı değil.
Prof olanda da içinize şüphe düştüyse para kaynaklı böyle yorumladigina dair, bir doktora daha gidebilirsiniz.
Ayağınızın şu anki durumu nasıl?

Anladım, demekki görmemiş olması normal ilk doktorun. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Evet morarma var. İlk günün gecesi morarmaya başladı. 2. Gün çok morarmıştı. Bugün morarma daha çok bölgede vardı ama çok moraran yerlerin rengi açılıp şişlik inmeye başladı.
Korunaklı biyerdeyse üstünr bile basabilirsin benimki bilekteydi üstüne basip taksiye binmiştim morarma varsa büyük ihtimal kırık benim tabanımin ortası mos mor olmustu

Bu arada röntgen cihazları arasında görüntü ve çözünürlük farki varsa da gerçekten doğru yorumlanmasini etkilemiştir, mesela ilk çektirdiğiniz röntgen cihazı eskiyse, görüntü kalitesi çok kötü çıkmıştır, ve kırık gozukmemistir.

İçinizde şüpheniz kalmasın bence başkaısna da gösterin İnşaAllah hemen iyileşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…