Kırık ayak

Öyle. 2 doktordan biri sorunlu. Umuyorum profesör yanlış görmüştür de kırık yoktur. Profun olduğu hastane parayı sevmesiyle meşhur bir hastane. Oğlumun rutin kontrolleri falan için de gidiyoruz. Daha önce de para ile alakalı sorun yaşadık orada. O yüzden şüpheye daha çabuk düşüyorum. Açıkcası inşallah da şüphelerim doğrudur. Neredeyse yaz boyu kırık ayakla gezmek istemiyorum. Üstelik 2 yaşında oğlum var.
Devlet hastahanesine de görünün derim , çünkü yeğenimin teşhisini özel hastahane düzgün yapılmayınca devlete gittiler orda teşhis konuldu...

Devlet hastahanesine de görünün derim , çünkü yeğenimin teşhisini özel hastahane düzgün yapılmayınca devlete gittiler orda teşhis konuldu...
Zaten birkaç doktor daha röntgeni görüp kırık yok derse direk devlet Hastanesi'ne gidip yeniden muayene olacağım. Şimdilik eşe dosta sorma aşamasındayız

Bence bir dr a daha gidin..
bazen kirik mi
Incinmis mi okuyamiyolar… sen uzerine basabiliyor musun? Hareket edebiliyor musun mesela?

Herkese merhaba. Ben 3 gün önce ayağımı burktum. Aynı gün acil servise gittik. Röntgen çekildi. Doktor kırık, çatlak vs olmadığını sadece incindiğini söyledi. Krem verdi, bandajla sarın, yüksek tutun dedi gönderdi. Bugün içime sinmedi açısından tavsiye üzerine bir profesöre göründüm. 3 gün önce çekilen röntgene baktı. Kırık olabileceğini ameliyat veya alçı gerekeceğini söyleyip yeniden röntgene yönlendirdi. Bu sefer tahminimce daha iyi makinelerle daha detaylı bir şekilde röntgen çekildi. Doktorun yanına gittik. Parçalı kırık olduğunu söyledi. Şişlik inene kadar atel, sonrası için 4-6 haftalık alçı olacağını söyledi ve atele sarıldı.
Şimdi benim kafamı kurcalayan bir durum oldu. İlk doktor aynı kırığı nasıl göremedi? İlk röntgen filmlerini hemşire, doktor, tıp öğrencisi birkaç arkadaşıma gösterdim. Hepsi kırık yok dedi. Ama profesör kırık diyip ona göre yol aldı. Bu sefer çevremden özeldeki profesör para için bile böyle demiş olabilir demeye başladı insanlar. Canım burnumda iyice kafam karıştı. Kırık yoksa böyle bir şey yapmaz herhalde kimse diye düşünüyorum. Böyle bir durumda napmam gerekir? Kime güvenip yol alacağım?
Bir de kırık ile ilgili beslenme, hareket vs her türlü önerinize açığım. Nelere dikkat etmem lazım? Şimdiden teşekkürler
Çok geçmiş olsun. Ablamın da ayağı kırık bol bol paça çorbası yiyor tuvalet hariç kalkmıyor. Siz nasıl oldunuz

Ne yaptınız, kesinliğe ulaştı mı durumunuz?
Durum ne? Geçmiş olsun.
Evet ayağımda bir kırık varmış. Ama doktorun dediği gibi 3 parçalı falan kırık değilmiş. Çatlaktan biraz daha ileri boyutta basit bir kırıkmış. Alçıya alınmasa bile olabileceği ama alçıya alınırsa daha iyi olacağını söylediler. Yani gittiğim 2 doktor da yanılmış. Çok enteresan bir durum. Kime güveneceğimi şaşırdım gerçekten.

Evet ayağımda bir kırık varmış. Ama doktorun dediği gibi 3 parçalı falan kırık değilmiş. Çatlaktan biraz daha ileri boyutta basit bir kırıkmış. Alçıya alınmasa bile olabileceği ama alçıya alınırsa daha iyi olacağını söylediler. Yani gittiğim 2 doktor da yanılmış. Çok enteresan bir durum. Kime güveneceğimi şaşırdım gerçekten.
Çok geçmiş olsun tekrar. Benim durumuma benziyor biraz. Ben de her doktorun öyle ya da böyle anotomiyi bildiği için kırığı görür diye düşünüyordum ama öyle olmadığını fark ettim. Bu noktadan sonra tedaviniz düzgün bir şekilde yapılır hiç değilse.

Varsa röntgen resmini ve doktorun ve kendi adını çizerek yazılı raporu buraya yükleyebilirmisin ? Bir sürü doktor var (ben değilim) bizde bakalım .
Malum defektif gibi hatunlariz 😀

AYNI OLAY ARKADASIMIN BASINA GELDİ BİLEGİNİ BURKTU DEVLET HASTANESİ RÖNTGENDE BİRSEY YOK DEDİLER ERTESİ GÜN ÖZEL HASTANEYE GİTTİ VE EL BİLEĞİNDE PARÇALI KIRIK OLDUGUNU SÖYLEDİLER VA AMELİYAT OLDU BEN DEVLETTEKİ RÖNTGENE PEK GÜVENEMİYORUM O YÜZDEN

IMG_20220622_122934.jpg
IMG_20220622_122913.jpg
IMG_20220622_122855.jpg
IMG_20220622_122840.jpg
IMG_20220622_122825.jpg

AYNI OLAY ARKADASIMIN BASINA GELDİ BİLEGİNİ BURKTU DEVLET HASTANESİ RÖNTGENDE BİRSEY YOK DEDİLER ERTESİ GÜN ÖZEL HASTANEYE GİTTİ VE EL BİLEĞİNDE PARÇALI KIRIK OLDUGUNU SÖYLEDİLER VA AMELİYAT OLDU BEN DEVLETTEKİ RÖNTGENE PEK GÜVENEMİYORUM O YÜZDEN
Ben şu an hiçbir doktora güvenemeyecek vaziyete geldim. Aynı röntgen filmiyle biri hiç kırık yok diyor, diğeri olduğundan fazla söyleyip ameliyat bile gerekebilir diyor. Çok enteresan.

Ben Kirik göremedim, Merak ediyorum sadece basparmak dibinde deformasyonmu var ? Doktor bisey dedimi
Yok.baş parmakla alakası bile yok hatta😅 serçe parmağın kemik dibinde gibi diyeyim en anlaşılabilir 😂😂 benim gittiğim 2 doktor hariç 2 bu alanda baya uzman doktor daha gördü röntgenleri. İkisi de çok basit bir kırık olduğunu, neredeyse çatlak gibi değerlendirilebileceğini, alçıya alınmasa da olabileceğini ama alçıya almanın daha sağlıklı sonuç vereceğini söylediler. 3-4 hafta gibi bir iyileşme sürecinden bahsettiler. Benim kendi gittiğim ortopedist 6 hafta demişti.

Yok.baş parmakla alakası bile yok hatta😅 serçe parmağın kemik dibinde gibi diyeyim en anlaşılabilir 😂😂 benim gittiğim 2 doktor hariç 2 bu alanda baya uzman doktor daha gördü röntgenleri. İkisi de çok basit bir kırık olduğunu, neredeyse çatlak gibi değerlendirilebileceğini, alçıya alınmasa da olabileceğini ama alçıya almanın daha sağlıklı sonuç vereceğini söylediler. 3-4 hafta gibi bir iyileşme sürecinden bahsettiler. Benim kendi gittiğim ortopedist 6 hafta demişti.

Benimde serçe parmağımda iç kısımdı morarma ağrı cektim ama ugrasamayacagim gibi değildi sadece baştan gitmedim parçalı kırık yanlış kaynamış sonra böyle bırakmaya karar verdik. Tavsiyem en sağlam tedavi kimin ise onu dinlemeniz çünkü o pis ağrı tamamen asla geçmiyor baştan tedavi görün şu an yazarken bile hissettim sanki

X