• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kireçli suda süt pompası kaynatilir mi ?

Durumbu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2023
718
232
23
28
Prematüre dogum yaptim. Süt sağıyorum ve süt pompasini devamli kaynatmam gerekiyor. Cesme suyunda kaynattigimda etrafi kirec oldu. Ben de hazir suda kaynatmaya basladim. Ama bu zor oluyor maddi anlamda. Cesme suyunda da kireç var biraz. Ne yapacagimi bilmiyorum.

Prematüre dogum yaptim. Süt sağıyorum ve süt pompasini devamli kaynatmam gerekiyor. Cesme suyunda kaynattigimda etrafi kirec oldu. Ben de hazir suda kaynatmaya basladim. Ama bu zor oluyor maddi anlamda. Cesme suyunda da kireç var biraz. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Bende çeşme suyunda kaynatirdim fakat krec olmazdı bölgeden kaynaklı sanırım. Sizde krecli suyu boş kaynatın bir süre sonra o suyu baska tencere koyup strelize edin kaynatarak. Ben her kullanmadan sonra yapmazdım süt dolapda 3 gün kalabiliyor pompanın süt ile temas eden yerini dolaba koyardım 2 günde bir kaynatirdim. Tabi sizin prematüre daha özenli olmakda yarar var.

Bende çeşme suyunda kaynatirdim fakat krec olmazdı bölgeden kaynaklı sanırım. Sizde krecli suyu boş kaynatın bir süre sonra o suyu baska tencere koyup strelize edin kaynatarak. Ben her kullanmadan sonra yapmazdım süt dolapda 3 gün kalabiliyor pompanın süt ile temas eden yerini dolaba koyardım 2 günde bir kaynatirdim. Tabi sizin prematüre daha özenli olmakda yarar var.
Ben de kaynar suya koyuyordum her kullanimdan sonra. Ama gunde 3-4 kez kaynat dedi hemsireler. Sutte bakteri cikmis. Herkeste olan bir bakteri ama maalesef yavrum premature diye hassas davranmamiz gerekiyormus. Mecbur kaynatiyorum. Kireç de beni korkuttu. Ayni suyu 2 kez kaynatinca mikrop uretir de yazmislar internette. Ne yapacagimi sasirdim.

Aynı durumdayım kireçli içime sinmedi biberonda kalıntı bırakıyordu. Hazır suda kaynatıyorum suyu günlük değişiyorum kaynayan suda neden bakteri üresin ki anlamadım onu.

Malesef kesinlikle içme suyunda kaynatın. Ben mama veriyorum içme suyu kaynatıp veriyorum biberon vs de içme suyu ile hep

Back